28 Ιανουαρίου 2011

Αναγέννηση ή Θάνατος.

Επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι το παρακάτω κείμενο εκφράζει τις απόψεις του ιστολογίου Amynias και δεν εκφράζει απόλυτα τις θέσεις μας. Εν τούτοις σας το παραθέτω για προβληματισμό και σχολιασμό.

Μην Πιστεύεται όσα ακούτε για ασφαλιστικό, για παιδεία, για οικονομία, για μισθούς κλπ. Όλα είναι προσχήματα για να μην εστιάζουμε στο πρόβλημα
.

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε Αναγέννηση ή Θάνατος.

Η Αναγέννηση του Αετού, είναι μια πραγματική ιστορία της φύσης που νιώθω να μας εκφράζει απόλυτα. Πριν όμως την ξεκινήσω θεωρώ σημαντικό να οριοθετήσω την πραγματική κατάστασή στην οποία βρισκόμαστε.

Εμείς οι Πολίτες αυτής της χώρας που αυτοαποκαλούμαστε Έλληνες , πόσο καλά έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε υπό καθεστώς κατοχής και υποτέλειας. Δεν είμαστε πλέον ...... ελεύθεροι Έλληνες.

Δεν έχουμε πλέον Δημοκρατικό πολίτευμα. Και όσο περνά ο καιρός τόσο ποιο δύσκολο γίνεται να διώξουμε τον ζυγό της δουλείας και της υποτέλειας από πάνω μας. Είμαστε μόνοι μας, δεν έχουμε φίλους γείτονες, δεν έχουμε φιλέλληνες. Τόσα χρόνια μας στήριζαν για να είμαστε φρουροί και όχι ιδιοκτήτες της γής μας, του πλούτου μας και της ιστορίας μας. Και τώρα δεν μας χρειάζονται πλέον. Η πίτα μοιράστηκε, και ο καθένας θέλει το κομμάτι του. Δεν τους ενδιαφέρει ο Ελληνας. Αυτός απολύθηκε. Τους ενδιαφέρει αυτό που προστάτεψε . Τους ενδιαφέρει η Ελλάδα.

Μην Πιστεύεται όσα ακούτε για ασφαλιστικό, για παιδεία, για οικονομία, για μισθούς κλπ. Όλα είναι προσχήματα για να μην εστιάζουμε στο πρόβλημα.

Ας δούμε όμως πως η φύση αναγεννάτε, πώς ανασυντάσσεται.

Ο Αετός είναι το μακροβιότερο από τα αρπακτικά πτηνά. Μπορεί να ζήσει μέχρι και εβδομήντα χρόνια! Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να πάρει μια σκληρή απόφαση!

Στα 40 του, με τα μακριά & ευέλικτα νύχια του δεν μπορεί να πιάσει τη λεία του και να τραφεί!

Το μακρύ και κοφτερό ράμφος του γίνεται πολύ κυρτό. Τα υπερήλικα και βαριά φτερά του ,που οφείλονται στα πυκνά πούπουλα κολλάνε στο στήθος του και τον εμποδίζουν να πετάξει!

Του μένουν λοιπόν δύο επιλογές: Ή να πεθάνει ή να περάσει μια σκληρή και επώδυνη δοκιμασία που διαρκεί 150 ημέρες.

Η διαδικασία απαιτεί να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του.

Εκεί ο αετός χτυπάει το ράμφος του σε ένα βράχο μέχρι να το αποκόψει.Αφού συμβεί αυτό, ο αετός θα περιμένει να ξαναφυτρώσει το ράμφος του για να κόψει τα νύχια του.

Με το καινούργιο ράμφος θα αφαιρέσει όλα τα γερασμένα του πούπουλα.

Μετά από πέντε μήνες, ο αετός πραγματοποιεί την πρώτη διάσημη πτήση της Αναγέννησης και ζει άλλα 30 χρόνια!

Γιατί πρέπει να συμβεί αυτό?

Μερικές φορές για να επιβιώσουμε πρέπει να περάσουμε στη διαδικασία της αλλαγής.Μερικές φορές πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αναμνήσεις, συνήθειες και ξεπερασμένες παραδόσεις. Μόνο αν απαλλαγούμε από παλιά φορτία θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε το παρόν!

Ετσι ζούμε και στην Ελλάδα του Σήμερα. Ζούμε σε μια χώρα που το Πολίτευμα νοσεί απο Καρκίνο. Καθημερινά σαπίζει και εμείς μένουμε αμέτοχοι παρατηρητές των αποφάσεων που πέρνουν για μας μη εξουσιοδοτημένα άτομα και για τις οποίες δεν είμαστε σύμφωνοι. Παραμένουμε παρατηρητές της υποδούλωσης μας. Στο τέλος θα παραμείνουμε παρατηρητές του ολικού αφανισμού μας.

Ηρθε η ώρα να επιλέξετε Αναγέννηση ή Θάνατος.

Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μια ριζική αλλαγή του Πολιτεύματος που συνθηκολογεί για εμάς χωρίς εμάς;

Είμαστε έτοιμοι μαζί όλοι ενωμένοι να σπάσουμε το σκάρτο ράμφος μας. Να ανανεώσουμε τα φτερά μας.

Τι λέτε είμαστε έτοιμοι να αναγεννηθούμε ;

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. !!!

ΕΙΜΑΙ γιατί προβλέπω αλλά και προσβλέπω στο μέλλον μας.

ΕΊΜΑΙ γιατί το οφείλω στον Τόπο στο οποίο ζώ, γιατί αυτός ο τόπος γεννά Ελληνες.

ΕΙΜΑΙ γιατί το οφείλω στην ιστορία με την οποία μεγάλωσα.

Μα πάνω απ΄ όλα το οφείλω στην συνείδηση μου, στα παιδιά μου, και τέλος στο εαυτό μου.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ και δεν θα χαριστώ αμαχητί σε κανέναν.

πηγή Αmynias
(ευχαριστω τον φίλο Κρατερό Παπ)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.