7 Ιανουαρίου 2011

Κοινός εχθρός, κοινή άμυνα με την Ελλάδα.

Του Άδωνη Παλληκαρίδη

Ο Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής επισκέφθηκαν χθες το στρατόπεδο Αντρέα Ζάχου στην Αθαλάσσα, σε μια συμβολική και παράλληλα ουσιαστική πράξη εκτίμησης στο έργο που επιτελεί η Δύναμη στην Κύπρο.

Την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του κυπριακού Ελληνισμού προς την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) εξέφρασε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, τους είπε ότι αποτελούν «τη ζωντανή παρουσία του έθνους στο νησί και που, με τη θυσία τους για την κυπριακή ελευθερία, έχουν συμβάλει στον ακατάλυτο αρραβώνα του κυπριακού Ελληνισμού με την Ελλάδα». Σε ένα μεστό από εθνικά μηνύματα λόγο, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε προς τους στρατιώτες που τον άκουγαν με θρησκευτική σιγή:

«Είμαστε δύο χώρες, η Ελληνική Δημοκρατία και η Κυπριακή Δημοκρατία, με χωριστές κρατικές οντότητες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ανήκουμε στο ίδιο έθνος, στο έθνος των Ελλήνων».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας συνέχισε: «Η συμπαράταξη που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τμημάτων του ελληνικού έθνους είναι απολύτως αναγκαία και σε καιρούς ειρήνης και σε καιρούς δύσκολους. Όπως σήμερα, που τρίτοι επιβουλεύονται τα δίκαια του Ελληνισμού, είτε αυτά απειλούνται στην Κύπρο, είτε στο Αιγαίο, είτε στη Θράκη, είτε στα νησιά».

Ο κ. Ομήρου, μαζί με τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Άριστο Αριστοτέλους από το ΑΚΕΛ και Νεόφυτο Κωνσταντίνου από το ΔΗΚΟ και τη Γραμματέα Λένια Μυριάνθους, έφτασαν γύρω στις 11 στο στρατόπεδο του δευτέρου τάγματος της ΕΛΔΥΚ στην Αθαλάσσα. Τους ανέμενε ο διοικητής της Δύναμης, συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης.

Η μονάδα της ΕΛΔΥΚ στην Αθαλάσσα είναι μηχανοκίνητη και έχει άρτιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Προορίζεται για να καλύψει σημαντικό μέρος της πρώτης γραμμής, σε περίπτωση επιθετικής κίνησης του Αττίλα.

Υποχρεωμένοι να γρηγορούμε

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, Γιαννάκης Ομήρου, πρόσθεσε ότι η επίσκεψη των μελών της Κυπριακής Βουλής εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του κυπριακού Ελληνισμού προς την Ελληνική Δύναμη Κύπρου, για τη διαχρονική προσφορά της στον κυπριακό Ελληνισμό.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΛΔΥΚ, είπε, «αποτελείτε τη ζωντανή παρουσία του έθνους, της Δύναμης που κατέθεσε φόρο αίματος στο θυσιαστήριο της κυπριακής ελευθερίας, κάτι που αποτελεί τον ακατάλυτο αρραβώνα του κυπριακού Ελληνισμού και του μητροπολιτικού Ελληνισμού. Δυστυχώς», τόνισε ο κ. Ομήρου, «είμαστε υποχρεωμένοι να γρηγορούμε και να αγρυπνούμε για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, διότι στη μεν Κύπρο είναι παρών ο τουρκικός επεκτατισμός, εδώ και 36 έτη, και απειλεί ολόκληρη την Κυπριακή Δημοκρατία, και απειλεί ουσιαστικά με ανακοπή την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού σε αυτά τα χώματα, στη δε Ελλάδα η Τουρκία εξακολουθεί να επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, «δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες και δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις, ότι είναι δυνατό να καμφθεί ο τουρκικός επεκτατισμός και να εξημερωθεί το τουρκικό θηρίο, με τη λεγόμενη καλή θέληση, ή πολύ χειρότερα με υποχωρήσεις απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό».

Παραδοσιακά τραγούδια

Μετά τις αναφορές και το μοίρασμα της βασιλόπιτας, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

Οι στρατιώτες έκαναν παραγγελιές και ορχήστρα της Δύναμης εκτελούσε κάτω από θερμές επευφημίες. Ο Διοικητής επέτρεψε να πιουν από ένα ποτηράκι ακριβό ελληνικό κονιάκ, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον χρόνια πολλά.

Βασιλόπιτα, μελομακάρονα και άλλα εορταστικά εδέσματα στο μενού έκαναν τους στρατιώτες να περάσουν μιαν αλλιώτικη μέρα. Στο βάθος ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν στολισμένο στο μεγάλο νέο εντευκτήριο της ΕΛΔΥΚ, που ακόμη αναβαθμίζεται. Η νέα διοίκηση βάλθηκε να δημιουργήσει άνετους και λειτουργικούς χώρους για όλους, και ένα μέρος που αναβαθμίζεται είναι ο νέος χώρος εκδηλώσεων της μονάδας.

Εν όψει της επίσκεψης, όλοι ήταν στο πόδι από νωρίς, όπως κάθε μέρα. Άψογο το στρατόπεδο από κάθε άποψη, αντικατόπτριζε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Αν και γιορτές, διαπιστώσαμε σημαντική πληρότητα, ένδειξη ότι οι άδειες δόθηκαν με μέτρο τις στρατιωτικές ανάγκες.

Θερμό καλοσώρισμα από τον Διοικητή

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής στο στρατόπεδο, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης, δήλωσε ότι η παρουσία τους στη μονάδα αποτελεί «ιδιαίτερη τιμή» για όλα τα μέλη της Δύναμης «και δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον και την αγάπη προς τα στελέχη και τους οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου».

«Τα στελέχη και τους οπλίτες», πρόσθεσε ο κ. Κεβεντζίδης, «που αυτές τις ημέρες βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους τους, αλλά ευελπιστούν ότι, με την εδώ παρουσία τους, αποτελούν δύναμη αποτροπής και σταθερότητας, αλλά και στήριγμα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Μαζί με τις άλλες ευχές του, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ ευχαρίστησε για το δώρο που προσέφερε στους οπλίτες η Επιτροπή Άμυνας και ευχήθηκε επίσης όπως «το 2011 φέρει ό,τι επιθυμούμε όλοι στις ψυχές και στις καρδιές μας».

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/342713
από το Kranosgr


ΣΧΟΛΙΟ
Τέτοιες ενέργειες είναι οάσεις ελπίδας για το Γένος μας. Οταν αγκαλιάζονται οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι Ελληνες τα νέα μπορεί να είναι μόνο καλά για τον Ελληνισμό και μόνο άσχημα για τους εχθρούς του.......



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.