5 Δεκεμβρίου 2009

Παπακωνσταντίνου (στις Βρυξέλλες): This country needs.......(Αυτή η χώρα χρειάζεται....). Ο τεχνοκρατικός κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Ακουσα χθες για λίγο τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου σε άπταιστα Αγγλικά. Δεν θα ασχοληθώ με τα όσα είπε και τα οποία εύκολα μπορείτε να βρείτε σε πολλά άλλα site και blogs. Εγώ επιθυμώ να σχολιάσω μόνο την φράση που άκουσα στην αρχή των δηλώσεών του. "This country needs...."

Ο κυνισμός και η στελεχιακή αντιμετώπιση της πατρίδας μας από εκλεγμένο βουλευτή και υπουργό της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο. Η Ελλάδα δυστυχώς αντιμετωπίζεται από τους τεχνοκράτες που ανέλαβαν την εξουσία στις 4 Οκτωβρίου ως μια μεγάλη εταιρεία. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν αναλάβει μέλη σε Δ.Σ. εταιρείας!!!

Ο Παπακωνσταντίνου δεν είχε καν την ευθυξία να πεί "Our country needs..." (η χώρα μας χρειάζεται...). Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τύποι που βρέθηκαν στο τιμόνι της πατρίδας μας;

This country needs..... Τίποτα δεν χρειάζεται από εσάς αυτή η χώρα. Τίποτα από ανθρώπους που υπηρετούν ξένα αλλότρια συμφέροντα.

This country needs.... Πήγε ο τύπος στους Ευρωπαίους να παρακαλέσει. Γιατί; Επειδή για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση; Και εμάς τι μας νοιάζει τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση; Αυτή τα έκανε θάλασσα και τιμωρήθηκε....
Εσείς τώρα τι παριστάνετε; Εντάξει έχουμε οικονομικό πρόβλημα που προκάλεσαν τεχνοκράτες τύποι σαν κι εσας. Οικονομολόγοι, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, πλούσιοι.....
Εμείς είμαστε απλοί φτωχοί και μικρομεσαίοι Ελληνες. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είμαστε η πατριωτική πλειοψηφία. Καθώς είναι γνωστό ότι οι πλούσιοι δεν έχουν πατρίδα. Θεός τους είναι το χρήμα. Και σαν πλειοψηφία απαιτούμε να στέκεστε στο ύψος της θέσης που σας βάλαμε. Να υπερασπίζεστε την χώρα όπως το σπίτι και την οικογένεια σας. Θα λέγατε ποτέ για την οικογένειά σας .."this family needs.."; Αυτό θα το έλεγε κάποιος ξένος.....

Η δουλοπρέπεια και ο εξευτελισμένος ραγιαδισμός αλλά και η ξενόφερτη νοοτροπία του στελέχους μου προκαλούν αηδία και απέχθεια.

This country needs......... Πόσο ξένο ακούγεται. Πόσο κρύο. Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που αρχίζει την ομιλία του έτσι να πρόκειται να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δίκαιά της;
Είναι ένας μισθοφόρος. Οπως οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν τον κατηγορούμενο λέγοντας και δείχνοντας..."ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται"...... Τώρα αν ο άνθρωπος αυτός καταδικαστεί από το δικαστήριο....αυτοί "νίπτουν τας χείρας τους"...

This country needs...... Ετσι που μας κάνατε όλοι σας (οι πολιτικοί) μας έχετε βάλει στο στόχαστρο των Ευρωπαίων πλουσίων. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Αν είσασταν λίγο, ελάχιστα πατριώτες η χώρα μας δεν θα είχε καμιά ανάγκη τους Ευρωπαίους και τα λεφτά τους που προκαλούν εκβιασμούς. Να σας θυμίσω ότι πλήθος χωρών ακόμα δεν έχουν μπεί καν στην Ευρωζώνη (και ούτε θέλουν), ενώ μερικές δεν έχουν μπεί καν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτές οι χώρες λοιπόν δεν χρειάζονται...these countries don' t need...

This country needs.... Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι χρειάζομαι τίποτα. Μήπως κάποιος άλλος Ελληνας χρειάζεται; Δηλαδή του άνεργου Ελληνα η Ε.Ε. θα του βρεί δουλειά; Του φτωχού Ελληνα η Ε.Ε. θα του στείλει να φάει; Αν γίνει πόλεμος η Ε.Ε. θα έρθει να μας σώσει; Κούνια που σας κούναγε.....

Εμείς ζούμε εδώ κι εμείς θα πεθάνουμε εδώ. Ετσι κι αλλοιώς τα λεφτά που μέχρι τώρα έχει στείλει η Ε.Ε. έχουν καταλήξει σε τσέπες λίγων....Ομως οι εκβιασμοί είναι σε εμάς. Εμάς απειλούν να μας κόψουν τον 13ο μισθό!!!! Εμάς απειλούν με χρεωκοπία αν δεν απολυθούν χιλιάδες Ελληνες που εσείς οι πολιτικοί προσλάβατε στο Δημόσιο....
Εμάς απολύουν τους νέους φτωχούς εργαζομένους των Stage... Εμάς απειλούν με περικοπή μισθών. Τα δικά μας μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο.... Εμείς με τα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού 15ετιων, 20ετιων και 25ετιών καλούμαστε να πληρώσουμε αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.......Την στιγμή που δικηγόροι και γιατροί στο Κολωνάκι δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ΕΥΡΩ!!!!

Εχει σκεφτεί κανένας την μαθηματική σχέση που έχει ο μισθός ενός ανθρώπου που παίρνει 1000 ευρώ και πληρώνει 200 ευρώ τέλη κυκλοφορίας με κάποιον που έχει μισθό 10.000 ευρώ; Ο δεύτερος (που ανήκει στα μεγαλοστελέχη θα έπρεπε να πληρώνει αναλογικά 2000 ευρω!!! Αλλά πληρώνει ας πούμε για το πολυτελείας ΙΧ του 400-500;

Αρα ο φτωχός, φτωχότερος και ο πλούσιος, πλουσιότερος αυτή είναι η ιδεολογία της Ε.Ε. αλλά και η δική σας αφού είσαστε μεγαλο-στελέχη.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι φίλοι σας και εντολείς σας οι Αμερικανοί λένε την διακυβέρνηση, "administration" που σημαίνει διαχείριση. Από αυτούς λοιπόν διδαχθήκατε ότι το να κυβερνάς μια χώρα σημαίνει πολύ απλά ότι έχεις την διαχείρισή της.
Ομως κυρίες και κύριοι εμείς δεν θέλουμε διαχειριστές. Να πάτε να κάνετε τα κόλπα σας και να εφαρμόσετε αυτά που μάθατε στα ξένα πανεπιστήμια, αλλού.

Εμείς θέλουμε Ελληνες στην καρδιά. Ελληνες στο θάρρος. Ελληνες στο πετσί. Ελληνες περήφανους που να ξεστομίζουν "Our country doesn't need..." (Η χώρα μας δεν χρειάζεται...)

Our country doesn't needs you.....
Η χώρα μας δεν σας χρειάζεται......

ΘΑΝΟΣ



Share

2 σχόλια:

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ είπε...

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ.
ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ' ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Έτσι έχει μάθει ο άνθρωπος, έτσι κάνει! Γιατί σας προκαλεί εντύπωση;

Αυτός δεν ήταν στο ΔΣ του ΟΤΕ την εποχή που η Μίζενς(!) έκανε πάρτι δισεκατομμυρίων κι ο ίδιος δεν είχε καταλάβει τίποτε;

Όπως τότε έτσι και τώρα το ρόλο του διαχειριστεί ανέλαβε (administrator, αν θέλετε).

Τώρα αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τη διαχείριση του ΟΤΕ, θα φανεί.....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.