«Ελληνας» είναι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρουέφσκι! Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Οι παππούδες -από την πλευρά του πατέρα- του πρωθυπουργού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατάγονταν από το χωριό Αχλάδα, το οποίο σήμερα ανήκει στον Δήμο Μελίτης Φλώρινας. Μάλιστα ο παππούς του κ. Γκρουέφσκι ονομαζόταν Νικόλαος Γρούιος.
Το όνομα του Νικόλαου Γρούιου περιλαμβάνεται σε στήλη πεσόντων που βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο της Μελίτης, στη μνήμη των Ελλήνων που κατάγονταν από τη συγκεκριμένη περιοχή και έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου του 1912, του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1920-1922 και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Νικόλαος Γρούιος, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού των Σκοπίων, κ. Νίκολα Γκρουέφσκι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμώντας με τις ελληνικές δυνάμεις.
Κατά πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, η γιαγιά του κ. Γκρουέφσκι μαζί με τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού της FYROM αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Λίγα χρόνια αργότερα, ο πατέρας του κ. Γκρουέφσκι παντρεύτηκε με μια Σκοπιανή. Το παιδί τους ονομάστηκε Νίκολα, από το όνομα του παππού του Νικόλαου Γρούιου.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς του κ. Γκρουέφσκι έχουν χωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ο Σκοπιανός πρωθυπουργός φέρεται να έχει διαρρήξει τις σχέσεις με τον πατέρα του. Παρά το γεγονός ότι ο παππούς του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ήταν ένας Ελληνας πατριώτης, ο οποίος θυσιάστηκε δίνοντας τη ζωή του για την προάσπιση της ελληνικής ανεξαρτησίας, ο κ. Γκρουέφσκι κατέληξε να είναι ένας άνθρωπος που μισεί την Ελλάδα.
Οι Ελληνες των Σκοπίων αποκαλούνται υποτιμητικά «εγκένσκι», όπως, για παράδειγμα, οι γηγενείς Αυστραλοί αποκαλούν τους Ελληνες μετανάστες «γουόγκς». Από την περιθωριοποίηση ή ίσως και εξαιτίας του χωρισμού των γονιών του, στον κ. Γκρουέφσκι καλλιεργήθηκε τεράστιο μίσος για οτιδήποτε ελληνικό. Κι έτσι ο εγγονός του Ελληνα πατριώτη από την Αχλάδα της Φλώρινας έγινε ένας Σκοπιανός εθνικιστής που θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει περιοχές της υποτιθέμενης «Μακεδονίας» (όπως την αντιλαμβάνονται ορισμένοι Σκοπιανοί) που περιλαμβάνουν ακόμη και τη Θεσσαλονίκη και φτάνουν μέχρι το Αιγαίο. Από εκεί άλλωστε προέρχεται και το «εγκένσκι», ένας περιφρονητικός χαρακτηρισμός που οι Σλάβοι των Σκοπίων απέδιδαν στους Ελληνες που είχαν διαφύγει στα Σκόπια κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.
Ο κ. Γκρουέφσκι, γιος Ελληνα μετανάστη που γεννήθηκε το 1970 στα Σκόπια και έχει αναρριχηθεί σήμερα στη θέση του πρωθυπουργού της FYROM, γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα την πραγματικότητα για τη Μακεδονία. Οπως, επίσης, ο κ. Γκρουέφσκι γνωρίζει ότι δεν υφίσταται «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει «Αιγαιακή Μακεδονία» και ότι η γενέθλια γη των προγόνων του δεν είναι «σκλαβωμένη», όπως προκλητικά έχει υπαινιχθεί ουκ ολίγες φορές. Αν και ο κ. Γκρουέφσκι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την καταγωγή του για να ισχυριστεί ότι η Μακεδονία ως σύνολο δεν έχει δήθεν... απελευθερωθεί (!), ή ότι τα Σκόπια ως η υποτιθέμενη συνέχεια της αρχαίας Μακεδονίας δεν περιλαμβάνουν όλους τους Μακεδόνες, δεν θα πρέπει να ξεχνά ποτέ ότι κατά το ήμισυ είναι και ο ίδιος Ελληνας.
Διότι η σκοπιανή προπαγάνδα θέλει να μετατρέψει τους Ελληνες που έφυγαν λόγω του εμφυλίου πολέμου προς τη Γιουγκοσλαβία σε δήθεν Σλάβους, που για ορισμένους ανιστόρητους έζησαν στο ελληνικό τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας και αναγκάστηκαν να αποδεχτούν ελληνικό επώνυμο, αλλά διατήρησαν τη μητρική τους γλώσσα! Προφανώς, ο μύθος της δημιουργίας του κράτους των Σκοπίων εξυπηρετεί ορισμένους εθνικιστές παραχαράκτες της Ιστορίας όπως ο κ. Γκρουέφσκι και άλλοι, που προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση του ομοιογενούς έθνους των υποτιθέμενων «καθαρών» Μακεδόνων.
Για τις απόψεις και τη στάση του κ. Γκρουέφσκι έναντι της Ελλάδας ίσως αρμόδια να απαντήσει είναι κάποια από τις επιστήμες που ασχολούνται με τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Διότι ουδείς μπορεί να δώσει μια εύκολη εξήγηση για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μισεί τη χώρα καταγωγής του, έχει τόσο μεγάλα απωθημένα εναντίον της Ελλάδας ώστε να υποδαυλίζει ακόμη και τις αλυτρωτικές βλέψεις ορισμένων ακραίων εθνικιστικών στοιχείων της χώρας του ή επιμένει να υποστηρίζει την ύπαρξη μακεδονικής -δήθεν- εθνότητας..
πηγή "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
από το Ελλήνων Αφύπνιση
Παράλληλα στο ιστολόγιο ΙΔΙΑΖΟΝΤΩΣ διαβάσαμε σε ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σαββίδη που επισκεύτηκε το χωρίο καταγωγής του Γκρουέφσκι:
Οι κάτοικοι του χωριού είναι εξοργισμένοι με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό για τα όσα υποστηρίζει στην προκλητική επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.
«Είμαστε Έλληνες, είτε αρέσει στον κ. Γκρούεφσκι, είτε όχι», λέει νεαρός κάτοικος του χωριού, επισημαίνοντας πως αυτοί που δηλώνουν «Μακεδόνες» μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. «Ας μας πουν, πού έκαναν τις περιουσίες τους», τονίζει με νόημα ο ίδιος.
Με το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1949, η γιαγιά του και ο πατέρας του Ν. Γκρούεφσκι βρέθηκαν στο έδαφος της σημερινής ΠΓΔΜ, ακολουθώντας τους κομμουνιστές μετά την ήττα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στα Σκόπια, η γιαγιά του Ν. Γκρούεφσκι λάμβανε τη σύνταξη του ΟΓΑ από το ελληνικό κράτος, όπως λένε κάτοικοι της Αχλάδας.Οι γονείς του Ν. Γκρούεφσκι χώρισαν, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός των Σκοπίων, ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Ο ίδιος μεγάλωσε με τη μητέρα του, που δήλωνε φανατική «Μακεδόνισσα».
«Εδώ, είναι Ελλάδα. Ο κ. Γκρούεφσκι ή Γρούιος είναι καλοδεχούμενος να ‘ρθει στο χωριό μας και να δει το μέρος από το οποίο κατάγεται, να δει το χωριό όπου έζησε ο παππούς του, ο οποίος πέθανε για την Ελλάδα,» μας λέει κάτοικος του χωριού.
ΣΧΟΛΙΟΤώρα εξηγείται γιατί ο Γκρουέφσκι δεν θέλει να λέει ότι είναι Σλάβος. Γιατί απλούστατα δεν είναι. Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι Ελληνας. Ομως για δικούς του προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους έχει επιλέξει την μετατροπή του σε γενίτσαρο!!!
Τα έχουμε ξαναπεί. Την πιο σκληρή εχθρότητα η χώρα μας την δέχεται συνήθως από τους προδότες της. Είναι το αιώνιο ριζικό μας. Εδώ παράγονται μεγάλοι ήρωες και τιποτένιοι προδότες......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου