31 Δεκεμβρίου 2009

Το Ισλάμ και οι νέοι "Ελληνες" ιθαγενείς έδειξαν τον σωστό τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στο κέντρο του Πειραιά!!!!!


Τα παιδιά μας κατεβηκαν να χαρούν στον Πειραιά και έπεσαν πάνω στους αυριανούς "Ελληνες" ιθαγενείς μουσουλμάνους που αυτομαστιγώνονταν!!!! Αίματα και αηδία χάλασαν την διαθεση κάθε περαστικού και τρόμαξαν τα παιδιά μας.
Μπράβο κ. Παπανδρέου. Οι αυριανοί ψηφοφόροι σας δείχνουν την κουλτούρα τους.

Αντιγράφω από το Ελλήνων Αφύπνιση το μήνυμα μιας απλής ελληνίδας αναγνώστριας:

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τον τρόπο επίδειξης της πίστης αυτών των ανθρώπων. Σεβαστή η πίστη τους, σεβαστή και η θρησκεία τους.
Η δική μου η θρησκεία όμως δεν είναι αυτή. Η δική μου η αισθητική δεν είναι αυτή. Η δική μου η ηθική δεν είναι αυτή.
Η δική μου πίστη επιβάλει αυτές τις ημέρες να βλέπω παντού ευτυχία και χαρά. Η δικές μου παραδόσεις θέλουν αυτές τις ημέρες να ακούω παντού χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η δική μου πίστη θέλει στις πλατείες κάτω από τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δένδρα να υπάρχει η φάτνη (παρατηρήσατε ότι έχει εξαφανιστεί η φάτνη από τις πλατείες;).
Η δική μου παράδοση θέλει, αυτές τις ημέρες να κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας μας προκειμένου να μην υπάρχει πόνος, να μην υπάρχει δυστυχία, να προστατέψουμε και να βοηθήσουμε όποιον μπορούμε, ιδίως τα μικρά παιδιά. Και όταν λέω «δική μου» αναφέρομαι στην πλειοψηφία των Ελλήνων.
Το θέαμα των αυτομαστιγωμένων ανθρώπων δεν είναι σε καμία περίπτωση μέσα στις προδιαγραφές των ημερών. Δεν είναι μέσα στις προδιαγραφές των ελληνικών παραδόσεων. Δεν είναι μέσα στις προδιαγραφές της ελληνικής ψυχοσύνθεσης.
Σοκαρίστηκα. Και είμαι 50 χρονών. Στην ψυχή των παιδιών που παρακολούθησαν το θέμα, τι γράφτηκε;
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις ειδήσεις αφιέρωσαν αρκετή ώρα στο θέαμα. Πιθανόν ήθελαν να δείξουν ότι οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές και αποδέχονται και αυτή την ακραία εκδήλωση πίστης από αλλόθρησκους.
Ποιός επέτρεψε να γίνει αυτό; Αν οι κύριοι αυτοί ήθελαν να γιορτάσουν με αυτόν τον τρόπο ας κλεινόντουσαν μέσα σέ ένα ναό τους και αν δεν έχουν ας ζητούσαν ένα κλειστό στάδιο (η πολιτική της υποτέλειας δεν θα επέτρεπε σε κανένα να αρνηθεί), ας πήγαιναν σε έναν ερημικό τόπο... Γιατί έπρεπε να υποβληθούμε σε αυτό το θέαμα;
Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από παντού για την ανάγκη να αλλάξουν οι Έλληνες τις «ρατσιστικές τους» πεποιθήσεις και να αποδέχονται τα δικαιώματα των παντός είδους ξένων που έχουν κατακλύσει την Πατρίδα μας και να σεβόμαστε την θρησκεία τους και τις παραδόσεις τους.
Το δικό μου δικαίωμα στην θρησκεία μου, στα πιστεύω μου, στην παράδοσή μου, ποιός θα το σεβαστεί; Προσβάλει η φάτνη στις πλατείες τις ημέρες των Χριστουγέννων, ο σταυρός, ή η εικόνα του Χριστού στα σχολεία, στα δικαστήρια και αλλού, τους αλλόθρησκους (που στο κάτω-κάτω ήρθαν απρόσκλητοι στην Πατρίδα μου που σύμφωνα με το Σύνταγμα η επίσημη θρησκεία της είναι η Χριστιανική) και δεν προσβάλει κανέναν το αποτρόπαιο θέαμα του αυτομαστιγώματος;
Ήθελα να μιλήσω, να φωνάξω, να ουρλιάξω, αλλά φοβήθηκα, δείλιασα και θύμωσα με το εαυτό μου. Στο λεωφορείο για το σπίτι μου έκλαψα από ντροπή για την κατάντια μου. Ασφαλώς και άλλοι θεατές το ίδιο αισθάνθηκαν. Και έγινε ακόμα πικρότερη η ήττα μου γιατί αισθάνθηκα για άλλη μια φορά υπόδουλη στην ίδια μου την Πατρίδα, όπου το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία (του λόγου, της πίστης, της ιδιαιτερότητος, της εργασίας, της υγείας κ.λπ.) είναι για όλους τους άλλους εκτός των Ελλήνων.
Ορμώμενη από ένα γεγονός που με σοκάρισε σας στέλνω τις σκέψεις μου, τα παράπονά μου, τήν διαμαρτυρία μου με την ελπίδα ότι θα βρεθεί χώρος στην εφημερίδα σας ώστε να δημοσιευθεί.

Δήμητρα


Υ.Γ.
Πριν μερικές ημέρες κάτι κυρίες από την Ανατολική Ευρώπη με ανάγκασαν να κατέβω από το τραμ για το Σύνταγμα, επειδή έβηχα. Όταν κάποιος κύριος επιχείρησε να με υποστηρίξει χαρακτηρίστηκε «ρατσιστής», «βρωμοέλληνας». Και πάλι δεν αντέδρασα, ούτε και οι άλλοι Έλληνες επιβάτες.



Share

8 σχόλια:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ.

Πραγματικά όμως δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ αυτού του είδους οι πρακτικές.

Σήμερα, μπήκα σε ένα μαγαζί φίλου και του έδωσα να υπογράψει για το δημοψήφισμα. Μου επιτέθηκε ένας Πασόκος και ένας του Σύριζα με τις χειρότερες εκφράσεις. Μαζί τους και ένας Ρασοφόρος που έλεγε κάτι περίεργα...

Αλλά δεν ήξεραν με ποιον έχουν να κάνουν. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΑ

ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΞΙΟΙ - ΠΑΣΟΚΟΙ - ᾹΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ Ή ΑΘΕΟΙ
ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Lila Xagorari είπε...

Εύχομαι Καλή χρονιά γλυκιά σαν μέλι, με υγεία, χαρά κι ευτυχία, με πολύ αγάπη!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ki esy xalas thn ais8htikh mou alla yparxeis. Symfwna me th logikh sou 8a eprepe ayta pou grafeis edw na ta grafeis sto tefteri sou (afou ki aytoi oi kahmenoi an8rwpoi 8a eprepe na kleistoun kapou gia na ekdhlwsoun to 8rhskeytiko tous ais8hma). To syntagma mas orizei eley8eria tou logou kai eley8erotypia, opote o ka8enas grafei tis pipes tou kai xalaei thn ais8htikh tou allou, alla kai ANE3I8RHSKEIA. Den nomizw pws den to gnwrizeis, asxeta an gia kapoio mysthrio logo sou diafeygei...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Το μήνυμά σου ανώνυμε 03:24 το βάζω αλλά να γνωρίζεις ότι η ελευθεροτυπία και γενικά η δημοκρατία απαιτεί να σέβεσαι τον χώρο του άλλου και τις αρχές με τις οποίες σε φιλοξενεί. Οι απόψεις σου μπορούν να ακουστούν αλλά χωρίς βρισιές και βωμολοχίες.
Φαίνεται δεν διαβασες ή αγνόησες τις οδηγίες που αναφέρω πάνω από τον χώρο αναγραφής των σχολίων.

Παρόλο λοιπόν που δεν όφειλα (αφού εσύ δεν σεβαστηκες τους όρους φιλοξενίας στο ιστολόγιό μας) δημοσίευσα το σχόλιό σου σεβόμενος την ελευθερία του λόγου σου.

Τωρα όσον αφορά τα περί ανεξιθρησκείας. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σαφώς και έχουμε ανεξιθρησκεία και την σεβόμαστε. Ετσι οι μουσουλμάνοι μπορούν να τελούν τις θρησκευτικές τους τελετές σε ιδιωτικούς χώρους ή στα τζαμιά (όπως στην Θράκη). Τα δημόσια αυτομαστιγώματα είναι βλακείες που τους επιτρέπουν οι ξεπουλημένοι που κυβερνούν την πατρίδα μας (ανεξαρτήτως κομματος).

Αν έχεις άλλη άποψη μπορείς να πάς στο Πακιστάν ή στο Αφγανιστάν και να κάνεις εσύ και οι φίλοι σου χριστιανική λιτανεία σε δημόσιο δρόμο και βλέπουμε........

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει για την απρεπή γλώσσα έχεις δίκιο, αν και δεν είπα τίποτα φοβερό. Έχεις πάντως δίκιο και ζητώ συγγνώμη. Όμως, εφόσον υπάρχει ελευθεροτυπία κι ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, όπου θέλει, με όποιον τρόπο θέλει, το ίδιο και στην ανεξιθρησκεία μπορεί κάποιος να λατρεύει ότι θέλει, όπου θέλει, με όποιο τρόπο θέλει. Πέρα από κόμματα, τοποθετήσεις, προσωπικές προτιμήσεις κλπ. είμαστε όλοι άνθρωποι το ίδιο ταλαιπωρημένοι και κοροϊδευμένοι από τις κυβερνήσεις μας (δημοκρατικά εκλεγμένες ή όχι). Δεν καταλαβαίνω επίσης σε ποιο σημείο αυτές οι ακραίες τοποθετήσεις π.χ: να φύγουν, να τους εξορίσουμε στη Μακρόνησο, να τους περιθοριοποιήσουμε σαν τους λεπρούς, να τους κρύψουμε για να μη φαίνονται (μέσα στα τζαμιά) μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι χριστιανοί (το 2ο μακριά από μένα). Πιστεύεις πραγματικά ότι αυτοί οι ταλαίπωροι καλύτερο δεν είχαν από το να γιορτάζουν τη γιορτή τους ανάμεσά μας; Πιστεύεις ότι δε θα ήθελαν κι αυτοί να γιορτάσουν στον τόπο τους, ανάμεσα στους οικείους τους αν το επέτρεπαν οι πολιτικο-οικονομικές συνθήκες της ζωής τους; Μήπως αυτά τα λες βολεμένος στην ωραία σου πολυθρόνα, με τα ωραία σου μελομακάρονα, στο ζεστό σου σπίτι, με την οικογένειά σου και τα παιδιά σου παρέα; Το πολύ βόλεμα φέρνει μαζί του και λίπος που εκτός που κάνει κακό στη χοληστερίνη μας, μας κάνει και παχύδερμα χωρίς συναισθήματα όντα. Δεν είμαστε καλύτεροι από αυτούς γιατί οι συγκυρίες το θέλησαν να γεννηθούμε σε ένα ασφαλές σχετικά μέρος του κόσμου, με ένα πολύ σχετικά σταθερό οικονομικό σύστημα. Ας κυριαρχούσε το χάος που κυριαρχεί στις πατρίδες τους κι εδώ και θα σου έλεγα που θα έκανες κι εσύ και τα παιδιά σου Χριστούγεννα...

Κλείνοντας, να προσθέσω ότι αν ζηλεύεις που σε εκείνα τα κράτη δε θα μου/μας επέτρεπαν κάτι τέτοιο σε δημόσιο, ίσως και σε ιδιωτικό χώρο, τότε μάλλον η δική σου θέση είναι εκεί που ζηλεύεις αυτές τις ολοκληρωτικές και δικτατορικές απόψεις κι όχι η δική μου φίλτατε Θάνο.

Φιλικά,

Μαρία Β.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Μαρία Β. λυπάμαι που με αφορμή την ανάρτηση αυτή, εκδήλωσες προσωπική επίθεση προς εμας τους διαχειριστές αυτού του blog. Θα μπορούσες να εκφράσεις τις απόψεις σου ελεύθερα με κόσμιο τρόπο και όχι με ειρωνίες. Δεκτή η συγνώμη σου για την απρεπή γλώσσα, αλλά και στο 2ο μήνυμά σου συνεχίζεις στον ίδιο απρεπή τόνο.

Αν σου χαλάμε την αισθητική, μπορείς κάλιστα να μην ξαναασχοληθείς με το συγκεκριμένο blog και να βρεις άλλα της αρεσκείας σου. Το Κoukfamily έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, οι οποίες είναι πατριωτικές και χριστιανικές κι απ ότι λες, τέτοιες απόψεις "μακριά απο σένα". Ετσι εμείς στο "τεφτέρι" μας, γράφουμε ότι μας αρέσει, όπως κι εσύ σ αυτό που συμμετέχεις...

Καταρχήν, δεν έχει αναφερθεί σε καμιά ανάρτησή μας, ότι οι αλλοδαποί θα πρέπει να εξοριστούν ή να βασανιστούν κ.α. Αυτά είναι δικά σου λόγια.
Τι εννοείς ότι είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε μια ασφαλή χώρα; Μήπως ξεχνάς ότι οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους, για να ελευθερωθούμε απο τους ομόθρησκους των αλλοδαπών; Για να μπορούμε όπως λες, κι εμεις κι εσυ, να καθόμαστε στις πολυθρόνες και να τρώμε τα μελομακάρονά μας...
Και τώρα πάλι οι μουσουλμάνοι μετατρεπουν την χώρα σε ανασφαλή.
Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε ακόμη και την μέρα, ειδήσεις δεν ακούς;;;

Εγινε μεγάλος αγώνας για να μην υπάρχει στην χώρα μας το χάος που αναφέρεις. Ας αγωνιστούν κι αυτοί το ίδιο, στην πατρίδα τους για το μέλλλον των παιδιών τους.

Φίλτατη Μαρία, οσο ζουν σ αυτή την χώρα, θα πρέπει να μας σέβονται και να μην προκαλούν με την συμπεριφορά τους και τα βάρβαρα ήθη και έθιμά τους. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου αναφέρω κάποια άλλα έθιμά τους, πολύ πολιτισμένα.......

Ανώνυμος είπε...

«λυπάμαι που με αφορμή την ανάρτηση αυτή, εκδήλωσες προσωπική επίθεση προς εμας τους διαχειριστές αυτού του blog.»

Οι διαχειριστές του blog συντάσσονται με αυτή την άποψη και οπωσδήποτε έχουν ευθύνη για το τι γράφεται στο ιστολόγιό τους. Δεν είναι προφανές;

«στο 2ο μήνυμά σου συνεχίζεις στον ίδιο απρεπή τόνο.»

Δε νομίζω εκτός κι αν δε διαβάζεις καλά ή είσαι υπερευαίσθητη.

«Αν σου χαλάμε την αισθητική, μπορείς κάλιστα να μην ξαναασχοληθείς με το συγκεκριμένο blog και να βρεις άλλα της αρεσκείας σου.»

Άρα αυτό που λέτε ότι όλες οι απόψεις επιτρέπονται τελικά δεν ισχύει και ακριβώς…περισσότερο επιτρέπονται απόψεις σύμφυτες με τις δικές σας. Με την ίδια λογική κι εσείς μπορείτε να μην ξαναασχοληθείτε με το πώς εκφράζεται το θρησκευτικό αίσθημα των αλλόθρησκων και να πηγαίνετε μόνο στην εκκλησία σας.

«Καταρχήν, δεν έχει αναφερθεί σε καμιά ανάρτησή μας, ότι οι αλλοδαποί θα πρέπει να εξοριστούν ή να βασανιστούν κ.α.»

Γράφετε όμως ότι πρέπει να κρύβονται και με αφορμή αυτό σχολίασα τα παραπάνω. Φυσικά και κυκλοφορούν και τέτοιες απόψεις σε ιστολόγια ανθρώπων που είναι φίλοι του ιστολογίου σας.

«Και τώρα πάλι οι μουσουλμάνοι μετατρεπουν την χώρα σε ανασφαλή.»

Δεν το κάνουν αυτό οι μουσουλμάνοι, μπερδεύεσαι. Το κράτος μας που δεν είναι κράτος πρόνοιας απέναντι σε εμάς αλλά και στους ανθρώπους που φιλοξενεί το κάνει αυτό. Κι όχι οι ίδιοι οι άνθρωποι μεμονωμένα.

«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε ακόμη και την μέρα, ειδήσεις δεν ακούς;;;»

Το κακό είναι ότι εσύ ακούς πολλές ειδήσεις, το έχεις σκεφτεί; Ειδήσεις τρομολαγνείας, τρομοκρατίας, ξενοφοβίας, που μετατρέπουν τον άνθρωπο σε άβουλο ον και εύκολα κατευθυνόμενο. Όπου υπάρχει φόβος, υπάρχει και λεία για τους αετονύχηδες.

«Ας αγωνιστούν κι αυτοί το ίδιο, στην πατρίδα τους για το μέλλλον των παιδιών τους.»

Πλάκα έχεις, αυτοί να αγωνίζονται με κουμπούρια και η Αμερική με ατομικές βόμβες…έχεις μείνει στο 1821 δε νομίζεις;

«θα πρέπει να μας σέβονται και να μην προκαλούν με την συμπεριφορά τους και τα βάρβαρα ήθη και έθιμά τους.»

Βάρβαρα; Διαφορετικά. Και για κάποιον που δεν έχει εντρυφήσει στα δικά μας «πολιτισμένα» έθιμα μπορεί να του ακουστεί κανιβαλιστικό το ότι κάθε Κυριακή πίνουμε αίμα και τρώμε σάρκα «Χριστού». Είναι θέμα συνήθειας. Άλλωστε, αυτή η πρακτική του δημόσιου αυτομαστιγώματος γίνεται από χριστιανούς τη μεγάλη εβδομάδα σε άλλα μέρη του κόσμου, για να μη θυμηθώ και την πραγματική σταύρωση ανθρώπων ως συμβολική πράξη. Μην κοιτάμε την καμπούρα του άλλου και λησμονούμε τη δική μας….

«Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου αναφέρω κάποια άλλα έθιμά τους, πολύ πολιτισμένα.......»

Κι εμείς έχουμε κάποια απολίτιστα έθιμα. Μπορώ κι εγώ να αναφέρω διάφορα αν θες.

Δεν έχεις απαντήσει στο ερώτημά μου, πόσο πραγματικά είναι Χριστιανικές αυτές οι απόψεις για το συνάνθρωπο. Εκτός κι αν άνθρωποι είναι μόνο οι Χριστιανοί.

Μετά τιμής,

Μαρία Β.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Νομίζω ότι μετά την 3η σου παρέμβαση και την συνέχεια τις προσωπικής επίθεσης που έχεις αρχίσει θα απαντησω σε 1 - 2 θέματά σου και θα ολοκληρωθεί ο σχολιασμός της αναρτησης.

Καθως τα περισσότερα από αυτά που λες δεν έχουν καν λογική βάση και μερικά φτανουν στα όρια των ασυναρτησιων θα σου απαντησω στα εξής:

Λές ότι δεν δεχόμαστε όλες τις απόψεις στο blog μας και μάλιστα τις αντίθετες!!!!! Αν και αυτή είναι μια από τις απόψεις σου που όπως προείπα φτάνουν στα όρια της ασυναρτησίας, μήπως μπορείς να μας πείς πως έγραψες τρία εκτενή σχόλια που μάλιστα δημοσιεύθηκαν μετά από δική μας έγκριση;;;!!!!!

Λυπάμαι που ντρέπεσαι να πείς ότι είσαι άθεη ή τελοσπάντων ποια είναι η θρησκεία σου. Αλλά αυτή είναι συνήθως η τακτική των εχθρών του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας.

Τα "βαρβαρα" έθιμα που αναφέρεις για συμβολικές σταυρώσεις κλπ δεν είναι καν Ορθόδοξα...Και τα ότι κοινωνούμε "Σωμα και Αιμα" Χριστού (το οποίο λες ότι μπορεί να θεωρηθεί βάρβαρο) δείχνει την ασχετοσύνη σου και την εμπάθεια σου....λυπάμαι κατά της Ορθοδοξίας.

Αν είμασταν πράγματι στο 1821 όπως λες λυπάμαι αλλά δεν θα υπήρχες καν... Ατομα με παρόμοιες απόψεις που τόλμαγαν να υπερασπίζονται μάλιστα το Ισλάμ, λόγω ακριβώς αυτών που είχαν τραβήξει επί 400 χρόνια οι προγονοί μας από τους μουσουλμάνους, βρίσκονταν κάποια στιγμη χωρίς κεφάλι...Αλλα μην φοβάσε ευτυχώς για σένα αυτή η εποχή πέρασε....

Τωρα μπορείς ελεύθερα, επειδη εκείνοι του 1821, που δεν σέβεσαι, μας χαρισαν την ελευθερία, να λες ότι σου κατέβει και μάλιστα εμείς να τα δημοσιεύουμε!!!

Επειδή όλοι καταλαβαν τις απόψεις μας (δικές σου και δικες μας) νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός του θέματος.

Αν θέλεις περαιτερω να εκφράσεις τις απόψεις σου έχουμε email επικοινωνίας που μπορείς ελευθερα να χρησιμοποιήσεις.

Ευχαριστώ για τον σχολιασμό όλους τους φίλους

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.