Τελευταίες αναρτήσεις

29 Οκτωβρίου 2009

Αναγνώριση χρέους και τιμής για την Μεραρχία. Σε Μεραρχία «Ηπείρου-Κατσιμήτρος» μετονομάστηκε η VIIIη Μεραρχία.

Ένα μέρος της υποχρέωσής της προς την ιστορική VIIIη Μεραρχία εκπληρώνει η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ταυτίζοντας και τυπικά το επιτελικό αυτό Σώμα που «πρωταγωνίστησε» στους αγώνες για την ελευθερία με την Ήπειρο και τον Στρατηγό Κατσιμήτρο.
Η Ήπειρος και ιδιαίτερα τα Γιάννινα και το Καλπάκι δικαιούνται να είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με δεδομένο πως εκατοντάδες αξιωματικοί και οπλίτες της 8ης Μεραρχίας έπεσαν με δόξα και αυτοθυσία στα ελληνοαλβανικά βουνά.

Από σήμερα, μετά από ομόφωνη απόφαση του ανωτάτου στρατιωτικού συμβουλίου η VIIIη Μεραρχία Πεζικού μετονομάζεται σε VIII Μεραρχία Πεζικού «Ηπείρου – Κατσιμήτρος».
Οι δύο λέξεις «ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ» που προστέθηκαν...

Οι δύο λέξεις «ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ» που προστέθηκαν εμπεριέχουν όλη την Ιστορία της Μεραρχίας δεδομένου ότι:
α. Η Μεραρχία συγκροτήθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1912 με την επωνυμία VIII ΜΕΡΑΡΧΙΑ – ΗΠΕΙΡΟΥ.
β. Τον Ιανουάριο του 1913 μετονομάσθηκε σε VIII Μεραρχία Πεζικού.
γ. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, στη Μικρασιατική εκστρατεία και στο έπος του 1940 όπου διοικητής της ήταν ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος.
δ. Στη συνείδηση του Ελληνικού λαού η VIII Μεραρχία είναι ταυτισμένη με την Ήπειρο και τον Κατσιμήτρο.

Μιλώντας χθες στο ITV ο στρατηγός διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Αθανάσιος Καραγιαννόπουλος σημείωσε πως η αλλαγή της ονομασίας ανταποκρίνεται πλήρως στην ιστορία της VIIIης Μεραρχίας η οποία έχει ταυτιστεί με την Ήπειρο και τον Κατσιμήτρο.

Δήλωση Θ. Οικονόμου
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θ. Οικονόμου σε μήνυμά του τονίζει: «Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Στα χώματα της Ηπείρου γράφτηκαν λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας, γεγονότα που σημάδεψαν τις γενιές που τα βιώσαν αλλά και τις επόμενες με το δράμα του Εμφύλιου Σπαραγμού. Ο ηρωισμός, η συλλογική προσπάθεια και ευθύνη, οι θυσίες της εποποιίας του ’40, έγιναν ταυτόσημο του ελληνισμού, αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε όταν θέτουμε και παλεύουμε για κοινούς στόχους.
Αυτή την παρακαταθήκη, έχουμε χρέος να την κρατούμε ζωντανή ως παράδειγμα ζωής και όχι μονάχα ως επετειακή υπενθύμιση.

Σήμερα, η ευθύνη απέναντι στις προκλήσεις της δικής μας εποχής απαιτούν απ’ όλους μας σύμπνοια και συστράτευση για να οικοδομήσουμε ξανά μία κοινωνία εμπιστοσύνης και ένα κράτος αλληλέγγυο και αποτελεσματικό απέναντι στους πολίτες. Είναι το καθήκον μας απέναντι στους ήρωες του ’40, οφείλουμε να είναι το δικό μας «όχι» απέναντι σε κάθε τι μέτριο και μικρό που κρατά την Ελλάδα πίσω και υπονομεύει τις προοπτικές των Ελλήνων».

Πηγή Ανεξάρτητος Ηπείρου.
από το Ηπειρος-ΕλλάςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.