11 Σεπτεμβρίου 2009

Λίγες σκέψεις για την σημερινή θλιβερή επέτειο της πτώσης των δίδυμων Πύργων στην Ν. Υόρκη.

Δεν επιθυμώ να μπώ σε λεπτομέρειες, συνωμοσιολογίες και υποθέσεις για το ποιός ευθύνεται ή το πως φτάσαμε στο χτύπημα των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11-09-2001. Επίσης δεν επιθυμώ να αναφερθώ στις συνθήκες της επίθεσης αυτής καθ' εαυτής. (Εξάλλου αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε παλιότερη αναρτησή μας ΕΔΩ.)

Το θλιβερό γεγονός είναι η απώλεια σχεδόν 3000 αθώων ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων που βρίσκονταν στα κτίρια την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Εδώ όμως υπάρχει μια ακόμα θλιβερή παράμετρος που συνήθως αγνοούμε ή προσπερνάμε απερίσκεπτα. Με αφορμή την επίθεση αυτή ο δολοφόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπούς και η ομάδα των πολεμόχαρων γερακιών που τον περιστοίχιζε, ξεκίνησε μια τεράστια εκστρατεία ως "Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας" που στοίχισε και στοιχίζει εκατομμύρια νεκρούς σε πολλές χώρες. Νεκρούς αθώους αμάχους από πλήγματα άμεσου πολέμου, νεκρούς από έμμεσα πλήγματα όπως ασθένειες που σχετίζονται από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν όπως για παράδειγμα οι εμπλουτισμένες σφαίρες με ουράνιο που διασπείρουν ραδιενέργεια σε όλο το περιβάλλον γύρω από το χτύπημα.

Εκατομμύρια νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά και ενήλικοί επείδη ο Μπούς δουλέυοντας στην κυριολεξία τους πάντες ισχυριζόταν ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής τα οποία ακόμα ψάχνουν........

Εκατομμύρια νεκρά και ακρωτηριασμένα αθώα παιδιά και ενήλικοί επείδη ο Μπούς νόμιζε ότι το καθεστώς ενός άλλου δολοφόνου τρελλού δικτατορα του Σανταμ Χουσεϊν είχε σχέσεις και χρηματοδοτούσε την Αλ Κάϊντα του Μπίν Λάντεν. Φυσικά αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν είχαν σχέση αλλά ήταν και μισητοί εχθροί........

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 έβαλε την ανθρωπότητα κάτω από την Αμερικανική (και όχι μόνο) μπότα και έδωσε το έναυσμα για την παγκόσμια κρατική τρομοκρατία που βλέπουμε παντού γύρω μας.

Και μην νομίζετε ότι ο λόγος μου αυτός είναι λόγος αναρχικός ή αριστερός είναι λόγος πραγματικός και αληθινός. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ακόμα και τα αθώα θύματα των Παλαιστινίων που έπεφταν από τις Ισραηλινές σφαίρες πριν λίγο καιρό στην μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας είναι κι αυτά θύματα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Ν. Υόρκης.
Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα παιδάκια που πεθαίνουν καθημερινά στο Αφγανιστάν ανάμεσα στα πυρά του ΝΑΤΟ και των Ταλιμπάν είναι θύματα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Οπως λοιπόν καταλαβαίνουμε, τα θύματα του τρομοκρατικού εκείνου χτυπήματος από όπου κι αν προέρχεται, είναι ουσιαστικά εκατομμύρια και ο κατάλογος θα συνεχίσει να αυξάνει για χρόνια. Θυμίζει έντονα το άνοιγμα σφραγίδας της Αποκάλυψης του Ιωάννη για όσους γνωρίζουν.

Ας ελπίσουμε να μην υποστούμε κι εμείς τραγικές συνέπειες ως Ελληνες και Ελλάδα από το χτύπημα αυτό. Και δεν εννοώ επί των διπλωματικών σχέσεων όπου έχουμε ήδη πληγεί αλλά σαν απώλειες ανθρώπινων ψυχών ή εδαφών. Αν και στο τέλος μάλλον δεν θα το αποφύγουμε. Ας αναλόγιστούμε απλά πόσα παιδιά μας υπηρετούν ήδη στο Αφγανιστάν. Και οι Αμερικανοί με το ΝΑΤΟ πιέζουν για όλο και περισσότερους......

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.