8 Ιουνίου 2009

Πόσο στημένες είναι οι δημοσκοπήσεις και τα exit poll; Ποιός παραγγέλνει επιτέλους τέτοιες γελοιότητες; Επεσαν σε όλα έξω.






Τα exit poll "σάρωσαν" σε αυτές τις εκλογές. Επεσαν σε όλα έξω. Ούτε καν τα ποσοστά απόκλισης δεν πέτυχαν. Εχασαν την διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επεσαν τελέιως έξω στο ποσοστό του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.
Λέτε να ήταν όλα από ασχετοσύνη ή κακούς υπολογισμούς; Δεν νομίζω...........

Τελικός νικητής η αποχή 48%.
Το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο με σημαντική αλλά όχι την αναμενόμενη διαφορά από την ΝΔ που έφερε το μικρότερο και τραγικότερο ποσοστό της ιστορίας της. Ο ΛΑΟΣ είχε σημαντικότατη αύξηση. Το ΚΚΕ πεσμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντισμένος, παέι για διάλυση;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έβαλαν τον προδότη στην Ευρωβουλή. "Συλλυπητήρια". Το σπρώξιμο που "έφαγαν" από τα ΜΜΕ ήταν άνευ προηγουμένου και φυσικά ούτε στο όνειρό τους δεν ακούμπησαν τα ποσοστά που τους έδιναν τόσες μέρες οι "σοβαρές" δημοσκοπήσεις. Τελικά όλοι πήραν το μήνυμα όπως πάντα...........

Ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα της επικράτειας και θα καταλάβετε πόσο "καλή" δουλειά κάνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων......

8/6 2009 1:15

Εγγεγραμμένοι 7,907,001
Ενσωμάτωση 80.29 %
Ψήφισαν 52.29 %
Εγκυρα 97.42 %
Ακυρα/Λευκά 2.58 %

ΚόμμαΑποτελέσματα 2009

Ποσοστό Ψήφοι Εδρες


ΠΑ.ΣΟ.Κ36.75 %1,458,0048


Νέα Δημοκρατία33.04 %1,310,7868


Κ.Κ.Ε.8.05 %319,4332


ΛΑ.Ο.Σ6.98 %276,8192


ΣΥ.ΡΙΖ.Α4.58 %181,7951


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ3.39 %134,4611



Share

5 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα!
Είμαι από αυτούς που έκαναν τον κόπο να ψηφίσουν χθες και διαφωνώ με την επιλογή της αποχής ως μέσου διαμαρτυρίας στους πολιτικούς. Δεν μπορώ να μη σκέφτομαι ότι όση απογοήτευση κι αν έχουμε προς αυτούς, το δικαίωμα ψήφου είναι θεμελιώδες σε μια δημοκρατία, όσο ''κακή'' κι αν είναι αυτή! Σκεφτείτε να μας το στερούσε αύριο μια πάλαι ποτέ χούντα! Πώς θα μας φαινόταν, άραγε; Επομένως, δεν είναι σωστό να το απεμπολούμε μόνοι μας! Από την άλλη, είναι βέβαια δικαίωμα του καθενός. Προσωπικά, πάντως, είμαι υπέρ μιας πιο άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας πχ με δημοψηφίσματα τουλάχιστον στα μεγάλα θέματα.

Πέραν της μεγάλης αποχής, με απογοήτευσε βαθιά η ''επιτυχία'' των Οικολόγων. Φαίνεται ότι οι δημο(σ)κόποι πρόσφεραν καλές υπηρεσίες, αν και όχι τόσο καλες, αν κρίνω από το τελικό ποσοστό τους σε σχέση με το 8-10% που τους πριμοδοτούσαν με σιγουριά! Μπράβο, αξίζουν τα λεφτά τους! Απορώ, όμως, πώς βρέθηκαν άτομα ιδίως στη Μακεδονία - Θράκη και Ήπειρο που επιβράβευσαν τις γνωστές θέσεις Τρεμόπουλου για τα εθνικά και όχι μόνο θέματα! Έλεος, συμπατριώτες!!! Ευχαριστώ για το βήμα. Καλή συνέχεια...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Στεφανε
Καλησπέρα και σε εσένα.
Συμφωνώ μαζί σου ότι η αποχή είναι μάλλον κακός τρόπος διαμαρτυριάς προς τους πολιτικούς. Πιο πολύ μου κάνει για αδιαφορία παρά για διαμαρτυρία. Αδιαφορία που μάλλον στρέφεται κατα της Ελλάδας. Φυσικά πώς να ρίξεις φταίξιμο στους πολίτες ακόμα και για την αδιαφορία τους με όλα αυτά τα αίσχη που συμβαίνουν γύρω μας απο πολιτικούς, δημοσιογράφους κ.α.
Τώρα όσον αφορά τα δημοψηφίσματα είμαι και πάλι μαζί σου. Οι πολιτικοί όμως ούτε θέλουν να ακούσουν για αυτά παρά μονο όταν είναι σίγουροι ότι ο λαός θα συμφωνήσει μαζί τους όπως π.χ. ο Καραμανλής το 1974 με το αβασίλευτη ή βασιλευομένη. Ειδάλλως εμφανώς λένε ότι το κόστος ενός δημοψηφίσματος είναι δυσβάσταχτο για την χώρα κι άλλες μπαρούφες. Εξάλλου έχουν και μια περίεργη αντίληψη ότι αφού μας ψηφίσατε τότε ότι λέμε το δέχεστε !!!!!!!!
Το πρωτοφανές γεγονός των 3 εκατ. υπογραφών που μάζεψε το 2001 η Εκκλησία για να προκαλέσει δημοψήφισμα για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες (γιατί έτσι έγραφε το έντυπο) και η πλήρης αγνόησή του από τον Σημίτη δεν έχει προηγούμενο στα σύγχρονα ανεπτυγμένα κράτη. Αρκει να σου πώ ότι στην Ιταλία των 60 εκατομ. αρκούν 100.000 υπογραφές για να προκληθεί δημοψήφισμα !!!! Οπότε όπως καταλαβαίνεις η άμεση δημοκρατία στην χωρα μας πάει περιπατο. Φαντάσου ότι παλιότερα (επί Ανδρέα Παπανδρέου) υπήρχε το αίτημα της απλής αναλογικής για τις Εθνικές εκλογές. Ομως οι πολιτικοί με το πρόσχημα ότι η χώρα θα έπεφτε σε ακυβερνησία καθώς κανενα κόμμα δεν θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία την ξέχασαν. Φυσικά κι εδω η πραγματική αιτία ήταν άλλη. Κανένα κόμμα δεν ήθελε να συμπράξει με κάποιο άλλο στην εξουσία γιατι ο έλεγχος και η εξάρτηση θα ήταν πολυ ενοχλητικός και γιατί η τσέπη χωράει μονο ένα χέρι ενός κόμματος........
Ετσι φτάσαμε στο αισχρό σημείο της σημερινής καταστασης όπου με αλλεπάλληλους όλο και πιο άδικους εκλογικούς νόμους να έχει αυτοδυναμία ένα κόμμα με μόλις 40 % των εκλογέων δηλαδή κυβερνάει την χώρα με 151 βουλευτές την στιγμή που 6 στους 10 ψηφοφόρους το απορρίπτουν !!!!!!

Τώρα για τους Οικολόγους δεν θελω να αναφερθώ καθώς έχουμε πει πάρα πολλά. Λυπάμαι κι εγω πραγματικά που βρέθηκαν συμπατριώτες μας και μάλιστα Μακεδόνες που ψήφισαν τον προδότη Τρεμόπουλο. Υποθέτω ότι το έκαναν απο άγνοια κι όχι ενώ ήξεραν τις αισχρές θέσεις του για τα εθνικά μας θέματα.
Τώρα πάντως ας υποστούν κι ας υποστούμε κι εμεις τις ανθελληνικές θέσεις του περί Τσαμουριάς στην Ηπειρο, περί μη εγκατάστασης των Ποντίων στην Θράκη, περί της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς φίλους του και πε΄ρι της μετονόμασίας της οδού Αγ. Παύλου στην Θεσσαλονίκη σε Κεμάλ Ατατούρκ !!!! Μου άρεσε που παιρνώντας μας για ηλίθιους ο Τρεμόπουλος είπε ότι θέλω να ονομαστεί και μια οδός της Κωνσταντινούπολης σε Ελ. Βενιζέλου..!!!! Τι λες ρε Τρεμόπουλε δηλαδή για πες μας ποσες χιλιάδες Τούρκοι σφάχτηκαν με διαταγή του Βενιζέλου; 500 οδούς να βγάλουν οι Τουρκοι με το όνομα του Βενιζέλου εμεις ούτε ένα μικρό σοκάκι δεν προκειται εις τον αιώνα τον άπαντα....εκτός αν γίνεις εσυ πρωθυπουργός....πραγμα που θα σημαίνει ότι ήδη οι γνήσιοι και αγνοί πατριώτες Ελληνες θα είναι λιγότεροι απο τους Εφιάλτες και θα ζουν κυνηγημένοι στα βουνά....

Στέφανε με χαρα ακούω τις αποψεις σου και το επίπεδό σου είναι εξαιρετικό. Δεν σου κρύβω ότι μου περνάει από το μυαλό η συγκεκριμένη επικοινωνία μας να γίνει αναρτηση ωστε να μοιραστούν κι αλλοι φίλοι μας τις απόψεις τους μαζί μας.

Ιωάννης Φιλίστωρ είπε...

είμαι από αυτούς που ψήφισαν κόμμα κοινοβουλίου.
πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε οτι η αποχή είναι η πλέον αντισυστιμική πολιτική συμπεριφορά, που ακυρώνει συνολικά τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, την πολιτική χειραγώγηση από τα μμε και τις κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα.
υπενθυμίζω ότι με αποχή πάνω από 50 % οι εκλογές θεωρούνται άκυρες και οφείλουν να επαναληφθούν....

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Φίλε Θάνο,
καλησπέρα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω! Η αλήθεια είναι ότι σας παρακολουθώ για λίγο διάστημα αλλά σας ξεχώρισα ανάμεσα σε τόσα άλλα bloggs για τον καθαρό λόγο, την ευρεία αντίληψη των πραγμάτων και τις αρχές που πρεσβεύετε.

Όλα αυτά που συζητάμε θεωρώ ότι είναι και προβληματισμοί ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. Για τους υπόλοιπους, όμως, που δεν προβληματίζονται και απέχουν από την ενεργό συμμετοχή στα κοινά έστω ως ανήσυχα πνεύματα με πολιτικοποιημένο (κι όχι κομματικοποιημένο)χαρακτήρα, είναι ένα ζήτημα η αφύπνιση και ενεργοποίησή τους. Πιστεύω ότι κανείς, πριν εκφέρει άποψη και ιδίως πριν προσέλθει στην κάλπη, οφείλει να εξετάσει διεξοδικά όλα όσα πρέπει ή μπορεί ώστε να σχηματίσει όσο πιο σαφή εικόνα μπορεί για την τρέχουσα (κι όχι μόνο) κατάσταση. Ειδάλλως κινδυνεύει να καταστεί πρόβατο και μάλιστα με την (ακούσια) συγκατάθεσή του. Άρα, η διαφώτιση των πολιτών και η διεύρυνση των οριζόντων μας είναι ένα θέμα ύψιστης σημασίας. Ως καθηγητής, συμβουλεύω πάντοτε τους μαθητές μου να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν να αποτινάζουν από πάνω τους τις εξαρτήσεις και να ανοίγουν μόνοι τους τα φτερά τους. Ίσως έτσι θεωρήσουν καλύτερα τα πράγματα και κάποτε να τα διορθωθούν.

Συμμερίζομαι τους προβληματισμούς σας και είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Φιλίστωρ αν και η απάντηση σου μπορεί να θεωρηθεί σαφής εν τουτοις πρεπει με ειλικρίνεια και κινδυνεύοντας να θεωρηθώ λίγο αφελής, να σου πώ ότι δεν πολυκαταλαβαίνω αν είσαι υπέρ ή κατά της αποχής των πολιτών. Θα έλεγα ριψοκινδύνως ότι μάλλον είσαι υπέρ της αποχής...
Τωρα όσον αφορά την υπενθύμιση για το 50 % θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αναγραφεται στο Σύνταγμα κατι σχετικο.
Γιατι εχω την εντύπωση ότι δεν αναγράφεται, όποτε η υπενθύμισή σου πρέπει να θεωρηθεί απλώς μια, πολύ σωστή κατα την γνώμη μου, θεώρηση του πράγματος. Ομως οι πολιτικοί σε αυτόν τον τόπο τις δικες μας θεωρήσεις τις έχουν γραμμένες όσο ουσιαστικές και να είναι. Αυτοί νοιάζονται μονο για την κουτάλα και τίποτε άλλο. Αν τους αφήσουμε είναι ικανοί να κυβερνούν τον τόπο με μονο 20 % των ψηφοφόρων !!!! Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι όλοι τους είναι γνήσια παιδιά του Αμερικανοδυτικού εκλογικού συστήματος όπου και μια μικρη μειοψηφία εκλογέων 20-30 % αρκεί για να κυβερνωνται οι χώρες !!!!!

Φίλε μου Στέφανε
Σε ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μας κάνεις να είσαι αναγνωστης μας.
Ο πλούσιος και ουσιαστικός λόγος σου στολίζει τον χωρο των σχολίων του ιστολογίου μας.
Σιγουρα είσαι ένας αξιολογότατος και αγαπητός καθηγητής στους μαθητές γιατι πιστεύω ότι σημερα καθηγητές με τις απόψεις σου είναι δυστυχώς δυσέυρετοι.
Ευχαρίστως να αναρτήσω στο ιστολόγιό μας ότιδήποτε επιθυμήσεις αρκει να μου το στείλεις με την υπόδειξη για δημοσίευση στο email του ιστολογίου.

Χαιρετίσματα στην ομορφη Καλλικράτεια.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.