7 Ιουνίου 2009

Λίγες σκέψεις για την Ευρωπαϊκή Ενωση λίγες ώρες πριν τις Ευρωεκλογές.

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί εάν πραγματικά συμφέρει, και από ποιά άποψη , η συμμετοχή της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Πολλές φορές αναρωτήθηκα πως αλήθεια επιβιώνουν οικονομικά χώρες όπως η Νορβηγία ή η τριτοκοσμική Αλβανία, χρόνια τώρα, αφού δεν ανήκουν στην Ενωμένη Ευρώπη. Μήπως άραγε μας δουλεύουν οι φιλοευρωπαϊστές πολιτικοί μας την στιγμή που μας λένε ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε οικονομικά ή ακόμα και εθνικά έξω από την Ευρώπη;
Γιατί άραγε πολλές χώρες της Ε.Ε. δεν θέλουν το Ευρώ; Η Αγγλία, η Σουηδία η Δανία. Πως επιβιώνουν χωρίς Ευρώ ;

Αλλες πάλι φορές σκέφτομαι ότι η υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας είναι καθοριστική σε διάφορα εθνικά μας θέματα. Ομως τότε μου έρχεται αναπόφευκτα στο μυαλό το μικρό και ασήμαντο κρατίδιο των Σκοπίων. Ενα κρατίδιο εκτός ΝΑΤΟ και Ε.Ε. που όμως μας "νικάει" στο εθνικό θέμα της ονομασίας του. Νικάει την Ελλάδα μια χώρα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. καθώς και πλήθους άλλων διεθνών οργανισμών. Μια χώρα ισχυρότερη στρατιωτικώς, διπλωματικώς, οικονομικώς, πληθυσμιακώς και φυσικά ιστορικώς. Πως γίνεται; Που είναι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας;

Αυτές κι άλλες σκέψεις γύρω από θέματα που άλλοτε είναι υπέρ της χώρας μας κι άλλοτε κατά, με κάνουν να αμφιβάλλω για το όφελος της πατρίδας μας από την συμμετοχή της στην Ε.Ε.

Είναι αλήθεια ότι η Ε.Ε. έχει χρηματοδοτήσει σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα στην χώρα μας. Εθνικές οδοί, μετρό, ακόμα και συντηρήσεις αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων, ενισχύσεις και επιδοτήσεις σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα αλλά και σε εκπαιδευτικά. Το χρήμα ρέει άφθονο προς την Ελλάδα και μάλιστα από πολυδιαφημισμένα από το ίδιο το κράτος, πακέτα στήριξης.

Ποιά είναι όμως τα κρυφά και σε ψιλά γράμματα ανταλλάγματα; Γιατί υπάρχουν. Μην νομίζουμε ότι η Ε.Ε. είναι ένας κουμπαράς που μόνο δίνει. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προσαρμόζεται και να υπακούει στις εκάστοτε διαταγές της Ε.Ε. χωρίς τις περισσότερες φορές να μπορεί να φέρει την παραμικρή αντίρρηση αφού αρχίζουν μετά οι καμπάνες........

Ετσι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προσαρμόζει το δίκαιό της στο δίκαιο της Ενωσης. Μάλιστα το Ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερεί του εθνικού μας !!!!
Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να υπακούει σε όλες τις οικονομικές εντολές της Ε.Ε. και όχι μόνο. Τιμές προϊόντων, μεγέθη παραγωγής, εισαγωγές και εξαγωγές, είδη προϊόντων, χαρακτηριστικά προϊόντων, δημοσιονομικά ελλείματα, μισθοί κλπ όλα καθορίζονται ή τουλάχιστον για όλα έχει λόγο και μάλιστα ισχυρότατο η Ενωση.
Ετσι με τον τρόπο της οδηγά την παραγωγή των Ελληνικών αγροτικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων εκεί που θέλει. Καταλαβαίνετε ότι όταν ενισχύει και επιδοτεί οικονομικά κάποια συγκεκριμένα προϊόντα π.χ. (χωρίς απαραίτητα να ισχύει) επιδοτεί τα καπνά κι οχι τα δημητριακά, σπρώχνει τον αγρότη να ασχοληθεί με αυτήν την καλλιέργεια και να εγκαταλείψη την άλλη.
Αυτό φυσικά έχει ένα όφελος για τον Ελληνα αγρότη αλλά πολλαπλά οφέλη για την Ενωση. Ενα κατά την γνώμη μου από τα κυριότερα, είναι ότι έτσι η Ελλάδα γίνεται οικονομικώς εξαρτώμενη όλο και περισσότερο από την Ε.Ε., καθώς χάνει την αυτάρκειά της και οι Ελληνες συνειδητοποιούν, με την ενθάρρυνση και των πολιτικών, ότι χωρίς την Ε.Ε. δεν υπάρχει επιβίωση. Πράγμα το οποίο εκτός από παραμύθι είναι και εθνικά εξαιρετικά επικίνδυνο.

Μετά το Μάαστριχτ η Ε.Ε. άρχισε πλέον να μπαίνει για τα καλά και σε χωράφια που καμιά σχέση δεν έχουν με τα οικονομικά. Θέματα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θέματα ασφαλείας, ηθικά θέματα και πολιτικά δικαιώματα άρχισαν να καθορίζονται από τις Βρυξέλλες.
Ηδη και πριν από το Μάαστριχτ πολλοί συμπατριώτες μας είχαν αρχίσει να προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων που δεν τους σύμφεραν. Και θα υποστήριζε κανέις ότι αυτό είναι θεμιτό όταν η Ελληνική δικαιοσύνη βγάλει μια απόφαση που αδικεί τον Ελληνα πολίτη. Αν και ακόμα και σ' αυτό θα είχε πρόβλημα ο Σωκράτης, που με δικαστική εντολή της πατρίδας του δέχθηκε να πιεί το κώνειο από αγάπη και φιλοπατρία!!!..............

Οι προσφυγές όμως αυτές αποδεικνύονται δίκοπο μαχαίρι για την πατρίδα μας, καθώς δεν αφορούν μόνο τέτοιες περιπτώσεις αλλά και περιπτώσεις όπου ο "αδικημένος" θέλει να ξεφτιλίσει την Ελλάδα διεθνώς. Ετσι έχουμε δικαιώσεις (με τον ανάλογο βέβαια διασυρμό της χώρας μας) σε θέματα που αφορούν Μάρτυρες του Ιεχωβά για εκπαιδευτικά ζητήματα, αντιρρησίες συνείδησης, ομοφυλόφιλους, εκτρώσεις, ευθανασίες, καύση νεκρών κλπ. φυσικά αναμένεται και ο πολύκροτος γάμος της Τήλου, που όπως είπε ο Βαλλιανάτος θα πάει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και πολλά άλλα ζητήματα που πλήττουν όχι μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και την Ελληνική κοινωνία και οικογένεια.

Πρίν λίγα χρόνια ακούστηκαν φωνές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμα και για την κατάργηση του Αβάτου του Αγίου Ορους !!!! Και μάλιστα κι από ελληνικά χείλη. Φυσικά ένας απο τους λόγους που επικαλούνταν αυτές οι φωνές, ήταν η αθρόα χρηματοδότηση για την συντήρηση των Ιερών Μονών από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Τελευταία παρουσιάστηκε και το εξής "περίεργο", να είναι σε αργία διαφορές ελληνικές κρατικές και μη υπηρεσίες την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών ή ακόμα και την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ τους !!!!

Πρόσφατα τέθηκε θέμα ακόμα και για την Ευρωπαίκή ιθαγένεια !!!! Τι είναι πάλι αυτό; Και με ρώτησαν εμένα αν επιθυμώ άλλη ιθαγένεια πέραν της Ελληνικής; Φυσικά θα μας αραδιάσουν καμιά δεκαριά οφέλη για να μας πείσουν την στιγμή που από πίσω θα κρύβονται ενα κάρο αρνητικές επιπτώσεις τις οποίες θα διαπιστώσουμε καθόδον........

Θα μπορούσα να γράφω ώρες τις σκέψεις μου για την Ε.Ε. αλλά επιθυμώ να καταλήξω με μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.
Η Ε.Ε. εξυπηρετεί κατά κύριον λόγο τα συμφέροντα των 3 μεγάλων χωρών Αγγλίας, Γερμανίας και Γαλλίας καθώς και των 2 επομένων μικρότερων Ισπανίας και Ιταλίας. Ολες οι υπόλοιπες χώρες-μέλη απλά παραμυθιάζονται και ακολουθούν για να στηρίζουν τις θέσεις και τον λόγο των δυνατών.
Φυσικά η γνώμη μου είναι, ότι μέσα στο Παγκόσμιο διπλωματικό περιβάλλον, η Ελλάδα μας πρέπει να έχει λόγο σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και να δίνει τον διπλωματικό της αγώνα παντού. Δεν πιστεύω στον αφορισμό και την διεθνή απομόνωση.
Πρέπει όμως να εκπροσωπείται από πατριώτες Ελληνες πολιτικούς και διπλωμάτες που δεν θα είναι έρμαια των ξένων. Θα ορθώνουν το ανάστημά τους σε κάθε περίπτωση που θα θίγονται τα εθνικά μας συμφέροντα, σε οποιοδήποτε τομέα. Οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό.
Πρέπει να δώσουμε στους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια ενοποιημένη Ευρώπη, ως ισοτιμο και ισοδύναμο κράτος μέλος, κι όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ως μειονότητα. Γι αυτο τάσσομαι και κατά της προσπάθειας σύνταξης Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

Οπως καταλαβαίνετε αυτοί (οι μεγάλοι της Ευρώπης) το πάνε σιγά σιγά για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης διότι θα τους βόλευε να διαφεντεύουν μιά χώρα 500 εκατ. κατοίκων με πανίσχυρη οικονομία.
Το κακό είναι ότι οι Ελληνες πολιτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμφωνούν μαζί τους. Ετσι κάθε προσπάθεια κρατικής ενοποίησης της Ευρώπης βρίσκει τους Ελληνες πολιτικούς συμπαραστάτες και διαφημιστές και μάλιστα χωρίς καμιά αντίρρηση!!!! Μην ξεχνάμε ότι και τα 2 μεγάλα ελληνικά κόμματα τάχθηκαν υπέρ του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Ευτυχώς οι Ιρλανδοί και μερικοί ακόμα λαοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και καταψήφισαν, στα δημοψηφίσματα που έγιναν στις χώρες τους, την προσπάθεια. Φυσικά στην Ελλάδα ούτε λόγος για δημοψήφισμα.........
Ετσι περίτεχνα οι πολιτικοί μας, κρύβουν από εμάς τους απλούς πολίτες το τι σημαίνει μια τέτοια κρατική οντότητα όπως την φαντάζονται Γερμανοί, Γάλλοι και λοιποί Ευρωπαίοι.

(Η γελοιογραφία είναι του Δημήτρη Γεωργοπάλη)

Είναι σίγουρο ότι θα βρεθούμε λοιπόν στο μέλλον σε πολύ δύσκολη θέση. Σε μια θέση όπου θα κληθούμε να απεμπολήσουμε κάθε ελληνικότητα στον βωμό της συλλογικότητας της Ευρώπης.
Μην ξεχνάμε, κοιτώντας ανάλογα παραδείγματα του ιστορικού παρελθόντος (γιατί η ιστορία πάντα διδάσκει), ότι η Σοβιετική Ενωση προσπάθησε ανεπιτυχώς, να σοβιετοποιήσει και να ρωσοποιήσει όλες τις διαφορέτικές εθνότητες που ζούσαν στα γεωγραφικά όριά της με κάθε τρόπο. Ελαβε εκπαιδευτικά μέτρα (με υποχρεωτική εκμάθηση ρωσικών και απαγόρευση τοπικών εθνικών γλωσσών) θρησκευτικά και κοινωνικά, έφθασε στο σημείο να κηρύξει διωγμούς ολόκληρων εθνοτήτων για να πετύχει τους στόχους της. Ομως απέτυχε και αυτό είναι το μεγάλο μάθημα και η μεγάλη μας ελπίδα. Η αντίσταση των λαών.

Ας ελπίσουμε ότι το σημερινό Ευρωπαϊκό μόρφωμα θα καταρρεύσει και θα δημιουργηθεί μια απλώς πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Συμμαχία κρατών που δεν θα έχει να κάνει παρά μόνο με ένα ποθητό πράγμα, την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ασφάλεια.

Γι αυτό λοιπόν ας ψηφίσουμε στις σημερινές εκλογές με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, γιατί η επίθεση κατά της Ελλάδας μας, σε όλα τα μέτωπα, έχει αρχίσει. Και η εκπαίδευση (με το πρόσφατο βιβλίο της Στ Δημοτικού, αλλά και όλα τα άλλα ακατάλληλα βιβλία και σας προτρέπω να τα ανοίξετε θα εκπλαγείτε) αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία (μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου) δέχεται επίθεση από άνομους κύκλους εξωτερικούς και εσωτερικούς.

Ψηφίστε λοιπόν φίλοι μου για την Ελλάδα, κι όχι για την Ευρώπη. Γιατί είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε, πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΘΑΝΟΣ



Share

3 σχόλια:

bilsot είπε...

Ένα μικρό σχόλιο έχω να κάνω και πιστεύω με καλύπτει σε ότι και να σκεφτώ για να βρω την Ε.Ε. συμφέρουσα...
Αφού ΔΕΝ μπορεί να προστατέψει τα σύνορα μέλους της από γειτονικό κράτος, που την επιβουλεύει με δηλωθέν και εν ισχεί το "casus belli" ,
...τότε ΔΕΝ με καλύπτει όσα πλεονεκτήματα άλλα κι αν μου δώσει...
που στο κάτω κάτω της γραφής ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ με την συνδρομή μας στα Διεθνή Ταμεία!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

ΘΑΝΟ, συμφωνώ κι εγώ με την πολύ ολοκληρωμένη κριτική σου και τους προβληματισμούς σου ως προς τα ωφέλη των κρατών-μελών της ευρωπαϊκής "ένωσης" και κυρίως της χώρας μας που μας ενδιαφέρει περισσότερο φυσικά.
Τί είδους "ένωση" είναι αν δεν είναι ικανή να προσφέρει στα μέλη της τα αυτονόητα;

Την καλημέρα μου...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Δυστυχώς όλα αυτά - τα κατά τη γνώμη μου σωστά - δεν είναι γνωστά στην ευρύτερη κοινή γνώμη είτε λόγω γενικότερης άγνοιας ή αδιαφορίας των πολλών είτε λόγω αγκυλώσεων σε παρωχημένες αντιλήψεις και ψήφο κατά γονεϊκή καθοδήγηση. Θεωρώ ότι (και) σ΄αυτήν την προεκλογική περίοδο έπρεπε να γίνει βαθιά συζήτηση για τόσο σπουδαία θέματα, αλλά για άλλη μια φορά χάθηκε αυτή τόσο στο περίφημο μονολογικό debate όσο και στις λοιπές δημόσιες συζητήσεις! Μόνη ελπίδα διαφώτισης της κοινής γνώμης τα ελεύθερα blogs για ελεύθερες συζητήσεις ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων! Συνεχίστε την καλή δουλειά...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.