30 Ιουνίου 2009

Οι Αγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Όπως μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο, όταν ο Ιησούς έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τούς δύο αδελφούς Πέτρο και Ανδρέα οι οποίοι έριχναν τα δίχτυα τους. Αμέσως μετά την κλήση τους, άφησαν τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν.

Ψαράς στο επάγγελμα, ήταν τύπος αυθόρμητος, ορμητικός, και τη ζωή του κοντά στο Χριστό τη μαθαίνουμε από τα τέσσερα Ευαγγέλια, ενώ την αποστολική του δράση, από τις πράξεις των Αποστόλων.

Έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές, μέσα στις οποίες να τι προτρέπει τους χριστιανούς: «Νηψατε, γρηγορησατε· ο αντιδικος υμων διαβολος ως λεων ωρυομενος περιπατει ζητων τινα καταπιη» (Α΄ Πέτρου, ε΄ 8). Δηλαδή εγκρατευθείτε, γίνετε άγρυπνοι και προσεκτικοί. Διότι ο αντίπαλος και κατήγορός σας ο διάβολος, σαν λιοντάρι που βρυχάται, περιπατεί με μανία και ζητάει ποιον να τραβήξει μακριά από την πίστη και να τον καταπιεί.

Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία. Κατά την παράδοση (που σημαίνει ότι δεν είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί Νέρωνος (54-68μ.Χ.) υπέστη μαρτυρικό θάνατο, αφού τον σταύρωσαν χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω.

Ο δε Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Όταν κάποτε μετέβαινε στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, έγινε θαύμα στο οποίο φανερώθηκε ο Χριστός, ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε. Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, θυσιάζοντας μάλιστα και την ζωή του γι’ αυτό.

Ονομάστηκε ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνέγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Τη ζωή του με τις περιπέτειές του θα τα δει κανείς, αν μελετήσει τις Πράξεις των Αποστόλων, αλλά και τις 14 Επιστολές του στην Καινή Διαθήκη.

Ο Απόστολος Παύλος θέλει κάθε χριστιανός, όπως και ο ίδιος, να αισθάνεται και να λέει: «ζω δε ουκετι εγω, ζη δε εν εμοι Χριστός» (Προς Γαλάτας β΄ 20). Δηλαδή, δε ζω πλέον εγώ, ο παλαιός άνθρωπος, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός. Και ακόμα, «τα πάντα και εν πασι Χριστός» (Προς Κολασσαείς γ΄ 11). Να διευθύνει, δηλαδή, όλες τις εκδηλώσεςι τις ανθρώπινης ζωής μας ο Χριστός.

Ο Απόστολος Παύλος υπέστη μαρτυρικό θάνατο (χωρίς να είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη.

πηγή Χριστιανική Φοιτητική Ενωση




Share

6 σχόλια:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Από την μία καταγγέλλετε την συνωμοσία που εξυφαίνεται από τους σκοτεινούς κύκλους των Εβραίων για την παραχάραξη της ιστορίας της Κρήτης (ορθώς) και από την άλλη αναλύεται και θεωρείται σαν ΑΓΙΟ έναν από τους μεγαλύτερους συνωμότες κατά του Ελληνισμού τον ΣΑΟΥΛ.

Πόσο τραγικό για τους σημερινούς ΝεοΕλληνες. Αλλά να μου πείτε εδώ θεωρούμε Ελληνικό το Βυζάντιο που δεν είχε ούτε έναν Έλληνα Αυτοκράτορα. Και πως να είχε όταν μοναδικός σκοπός των ήταν η εξόντωση του Ελληνισμού.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

CAPTEN εχω καποιες ενστασεις για το θεμα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Θαλασσοκρατωρ οι διαφωνίες είναι μεσα στο προγραμμα. Αλίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι συνεχώς στα πάντα.
Το θέμα είναι να μπορουμε πολιτισμένα και φιλικά να συζητούμε και να ακούμε ο ένας τις θέσεις του άλλου ωστε να βγαζουμε κι εμεις, αλλα κι αυτοί που μας διαβαζουν τα συμπεράσματά τους και να αναπτύσουν τις θέσεις τους. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο καθένας μας δεν θέλει να ακούει τους άλλους.

Τώρα όσον αφορά έσενα φίλε μου αρχαιολάτρη Απόλλωνα. Τα έχω χιλιοπεί σε πάμπολλες συζητήσεις αλλα εν συντομία θα στα ξαναπώ.
Ναι βλέπουμε συνομωσίες των Εβραίων.
Ναι αγαπάμε την αρχαία μας ιστορία και τους προγόνους μας και τους υπερασπιζόμαστε με καθε τρόπο.
Ομως δεν τρέφουμε καμια εμπάθεια κατα της επί 2000 χρόνια ελληνικής ιστορίας μετά Χριστόν.
Ειναι μέγιστη αδικία να αποκοπτεται τόσο μεγαλο χρονικό διάστημα από την ιστορία μας μονο και μονο από μίσος προς τον Χριστιανισμό. Δηλαδή κι εμεις οι Ελληνες Χριστιανοί θα επρεπε να περικόψουμε τα χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας προ Χριστού; Δεν νομίζω.
Δεν μισώ την αρχαιοελληνική μας θρησκεία. Ισα ίσα την αντιμετωπίζουμε με τον σεβασμό που πρέπει και γνωρίζουμε πολυ καλα ότι δεν ήταν η πεζή πίστη που παρουσιάζεται ως ειδωλολατρεία. Δεν ήταν όμως και η Αλήθεια. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι μας, μας έκαναν πολυ περήφανους που χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια από τον ιδιο τον Θεό έφτασαν στο πνευματικό ύψος να κατανοήσουν ότι μπορεί να υπάρχει ανώτερος Θεός - Δημιουργός πιθανώς άγνωστος σε αυτούς, γι αυτο κι Πάυλος συνάντησε μπροστά του τον βωμό "Τω Αγνώστω Θεώ". Την ιδια στιγμή που οι Εβραίοι πάρόλες τις συνεχεις θαυματουργικές ενεργειες που συναντούσαν εμπρός τους και την ελευση μεταψύ τους στην κυριολεξία του Θεού, δεν μπορούσαν να καταλάβουν την Αλήθεια Του.
Οσο για τον Σαούλ όπως λές σε αυτον οφείλεται η αρχική προσμιξη του Ελληνικού πνεύματος και του Χριστιανισμού που αργότερα συνέχισαν οι Μεγάλοι Ελληνες Πατέρες. Δημιουργώντας την Ελληνορθόδοξη παράδοση που κουβαλάμε μεσα μας σήμερα οι Ελληνες.
Φιλε μου εν κατακλείδει λυπάμαι που μεσα από το μίσος σου για τον Χριστιανισμό καταντάς να μισείς τους ανθρώπους που σου χάρησαν την ελευθερία το 1821 και έφεραν με καμαρι στις σημαίες τους τον Σταυρό του Χριστού.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΘΑΝΟΣ,

Απευθύνεσαι σε κάποιον που μέχρι πριν 2-3 χρόνια έλεγε τα ίδια που λες και εσύ. Η αγάπη Μου όμως προς την πατρίδα μας με βοήθησε να απαλλαγεί από τον σκοταδισμό και τις τύψεις που μας έχουν φωλιάσει μέσα μας με διάφορους μεθόδους (Μάθημα Θρησκευτικών, κατήχηση, υποχρεωτικές κοινωνίες και εξομολογήσεις και άλλα) πλύσης εγκεφάλου που μας επιβάλει είτε η οικογένεια από την οποία προερχόμαστε είτε το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;;;; ΚΡΑΤΟΣ".

Στο Γυμνάσιο πάντα είχα την απορία γιατί οι φιλόλογοι μας μισούσαν την Αρχαία Ελλάδα και είχαν πολλούς τρόπους εκείνα τα δύσκολα χρόνια της εποχής του ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ να το κάνουν.

Τα έβλεπα, τα πάλευα και δεν μπορούσα να δεχτώ το αυταπόδεικτο ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Αυτό το τόσο ξενόφερτο δόγμα και τον σκοπό που είχε να επιτελέσει. ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Τα σημεία:

1. Η Ιστορία της Ελλάδος από που προκύπτει ότι είναι μόλις 2000 πνχ (Προ Νέας Χρονολόγησης). Τα Ορφικά κείμενα έχουν χρονολογηθεί ότι είναι πέραν του 11.350 πνχ. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν τα ξέρεις τα κείμενα αυτά;

2. Ενώ βλέπεις συνωμοσίες Εβραίων κατά της Ελλάδος δεν θεωρείς ή δεν θέλεις να δεις ότι και ο Χριστιανισμός είναι άλλη μια συνωμοσία (ένα από αυτά που με έκαιγαν κάποτε μέσα μου).

3. Κρατάς την πλάνη των πατέρων σου σχετικά με τους ειδωλολάτρες.

Δηλαδή αυτοί όλοι που μας έδωσαν τα πολιτισμικά Φώτα, τις επιστήμες, τα μαθηματικά, τις τέχνες, την γεωμετρία, την φιλοσοφία, την ναυσιπλοΐα και δεκάδες άλλα πίστευαν σε Είδωλα. Μήπως κάτι ήξεραν παραπάνω από τους μελανοφορούντες καταστροφείς του Ελληνισμού;

4. Άλλη μια πλάνη του Αγνώστου Συγγραφέα των Πράξεων τον Αποστόλων. Ο βωμός στον οποίο αναφέρεσε έλεγε εν συντομία "ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ"
(ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ)

5. Έχει αποδειχθεί μέσα και από τις συγκρουόμενες απόψεις των ΦΑΝΕΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ και των απόκρυφων και από άλλα που διασώθηκαν από τις καταστροφές συγράμματα από το Γιέσουα και όχι Ιησούς Χριστός ήταν Ραβίνος των Εσσαίων.

6. Ο Σαούλ είχε σαν δάσκαλο τον Γαμαλιήλ (εγγονό του Χελίλ) και πιστεύω ότι βάσει σχεδίου δρούσε σε όλες τις πτυχές της Καριέρας του. Ο Στέφανου (ανηψίος του Γαμαλιήλ) πέθανα σε σύγκρουση των Ζηλωτών με την ένοπλη ομάδα του ΣΑΟΥΛ. Μετά δε από την εξόντωση αυτών (Εσσαίων και Ζηλωτών) ξεκίνησε η δράση του ΣΑΟΥΛ

.....

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Συνέχεια από το προηγούμενο

7. Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Θεοδωρίδης, αυτός που μας έμαθε τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ, έλεγε:

Ο αρχαίος κόσμος ήρθε σ' εμάς θλιβερά θριματισμένος. Μεγάλο μέρος από τα γραπτά του μνημεία χάθηκε, οι οικοδομές σωριάστηκαν, τ' αγάλματα και τ΄ αγγεία κατακομματιάστηκαν και θάφτηκαν κάτω από τα χώματα ή κάτω από μεταγενέστερα χτίσματα. Μα το πιο αξιοθρήνητο, η κληρονομιά των Αρχαίων παραδόθηκε σ' εμάς ακρωτηριασμένη, παρεξηγημένη και παραμορφωμένη από τις γενεές που μεσολάβησαν..."

Από τους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου ούτε ένας δεν ήταν Έλληνας. Η πλειοψηφία των δήθεν αγίων και ιερέων ήταν ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. Εν κατακλείδι, ο Χριστιανισμός όπως εξελίχθηκε αποτέλεσε τον δούρειο ίππο των Εβραίων για την καταστροφή του Ελληνικού Κόσμου, που ήταν το προαιώνιο σχέδιο τους.

Το μίσος τους απέναντι σε κάθε Ελληνικό καταγράφετε σε όλα τα συναξάρια. Συνοπτικά μπορώ να πω ότι ο ΕβραιοΧριστιανιμός δολοφόνησε εκατομμύρια Έλληνες, γκρέμισε χιλιάδες Ναούς, Ιερά, Ασκληπιεία και Θέατρα και εξαφάνισε το 98% της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Είναι δε καταγεγραμμένες οι κλοπές Ελλήνων που δεν έσκυβαν απέναντι στο μίσος, την δολιότητα και την μοχθηρότητα.

Αυτή είναι η κατεστραμμένη Ελλάδα και δεν ήταν φυσιολογική φθορά αλλά οι Εγκληματικές Ενέργειες του Χριστιανισμού σου από τα διατάγματα των Βυζαντινών όπως το παρακάτω:

«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τουσ αφαιρεθουν τα παντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
[ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10]

8. Για το 1821 θα πρέπει να γράψω δεκάδες πράγματα για να αποδείξω το ψέμα στα γραφόμενα σου. Θα σου πω μονάχα να μου πεις για ποίο λόγο η Εκκλησία σου έπαιρνε Σουλτανικά Φιρμάνια;

Η συνωμοσία των Ορθόδοξων και οι διώξεις των αγωνιστών του 1821 δείχνουν πάρα πολλά. Δυστυχώς τότε χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να αποτινάξουμε την βδέλλα που μας πίνει το αίμα εδώ και 1700 χρόνια, από τότε που καταπάτησε τα ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ.

Εν κατακλείδι έχω να πω ότι η κρατούσα πολιτεία όπως έχει αποδειχθεί είναι ένα διαπλεκόμενο συνοθύλευμα Πολιτικών (Εβραϊκής Καταγωγής αρκετοί από αυτούς ), Δικαστικών και Εκκλησιαστικών κύκλων.

Όμως οι συνεχείς έρευνες και από Εκκλησιαστικούς κύκλους τον τελευταίο δείχνουν ότι το 74,5% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από 18-38 ετών έχει απαρνηθεί και αποστασιοποιηθεί από την μισερή για τα Ήθη και έθιμα των ΕΛΛΗΝΩΝ Χριστιανική προοπτική.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε,
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Απόλλωνα, μιας και επιθυμεις τον διάλογο θα ενδώσω. Ομως λόγω μεγέθους και πολυ καλής ποιότητας του διαλόγου μας θα μου επιτρέψεις να τον τοποθετήσω ως αναρτηση στο ιστολόγιό μας.

Εκει μπορεί και αλλοι φίλοι μας να θέσουν τις απόψεις τους.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.