21 Οκτωβρίου 2008

Παλι τα ιδια οι Αμερικανοσκοπιανοί

" Στην βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου και στο λήμμα "Μακεδονική Γλωσσα", ο χρήστης οδηγείται μεσω της αναζήτησης σε 4 σκοπιανούς προπαγανδιστικούς κόμβους. Εκει οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη και κυριαρχούν το ψεύδος και η πλαστογράφηση.
Υποστηρίζεται ότι:
1. Τα παλαιότερα γραπτα μνημεία σε παγκόσμια κλιμακα ειναι γραμμένα στα αρχαία μακεδονικά.
2. Οι Μακεδόνες είναι οι μόνοι γνήσιοι κάτοικοι της βαλκανικής, αντίθετα με τους άλλους λαούς που ήρθαν αργότερα.
3. Το αλφάβητο των Βραχμάνων των Ινδιών αποτελεί παράγωγο του πανάρχαιου μακεδονικού αλφαβήτου. Στο οποίο γραφηκαν και τα αρχαιότερα γραπτα μνημεία στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, μεταξύ των οποίων και αυτά στο σπήλαιο Mas d' Azil της Γαλλίας του 25.000 π.Χ.
4. Επιγραφές που βρέθηκαν στην Κρήτη του 1700 και 1400 π.Χ. ειναι στην προσλαβική μακεδονική γραφή.
5. Οι "Μακεδόνες" είναι ο αρχαιότερος λαός που έχει δική του γλώσσα, αλφαβητο, και πλούσια μυθολογία.
6. Οι Θεοί του Ολύμπου είναι μακεδονικής έμπνευσης και πίστης.
7. Η αρχαία μακεδονική ήταν η γλώσσα που μιλούσαν οι Φοίνικες, οι Ετρούσκοι, οι Πελασγοί, οι Λέλεγες, οι Κρήτες και οι Ινδοί.
8. Η πινακίδα που βρέθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς αποτελεί απόδειξη ύπαρξης της αρχαίας μακεδονικής γλώσσας και της τεχνολογικής ικανότητας των Μακεδόνων να χτίζουν στο νερό.
9. Ο Αριστοτέλης δίδασκε στα αρχαία μακεδονικά και υπήρξε Μακεδόνας φιλόσοφος του μακεδονικού πανεπιστημίου στα Στάγειρα.
10. Οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν είχαν απολύτως καμιά σχέση με τους αρχαίους Ελλήνες, οι δε Πέρδικκας, Φίλιππος και Αλέξανδρος ήταν εχθροί των Ελλήνων.
11. Οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ. και ήταν κατακτητές.
12. Ελληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Τούρκοι και Αλβανοί συνεργάστηκαν απο κοινού για τον διαμελισμό της Μακεδονίας και συνομώτησαν για τη μη αναγνώριση ύπαρξης μακεδονικού εθνους και γλώσσας.

Ειναι προφανές ότι τα "επιχειρήματα" των Σκοπιανών είναι γελοία, ωστόσο όπως υποστηρίζει και ο κανόνας της προπαγάνδας, όσο ποιο μεγάλο είναι το ψέμα, τοσο πιο δύσκολη είναι η αποκάλυψή του.
Οι ΗΠΑ προωθούν την αναγνώριση "μακεδονικού έθνους" όχι για ιστορικούς λόγους αλλά επειδή επιθυμούν να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Οι Αμερικανοί, ας μη λησμονούμε, αυτοπροσδιορίζονται ως έθνος, αν και η σύνθεσή τους δεν συνηγορεί υπέρ αυτής της άποψης. Συνεπώς δεν είναι παράλογη για αυτούς η ιδέα της ύπαρξης ενός "μακεδονικού έθνους", καθώς πιστεύουν ότι κάθε κράτος ή πολίτης μπορεί να επιλέγει τον εθνικό ή άλλο αυτοπροσδιορισμό του. "

περιοδικο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Μαϊος 2008.

Πιστεύω ότι πρέπει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να επιληφθεί του θέματος. Το έχουν πλέον παραξηλώσει, με τις πλάτες των "φίλων"
μας Αμερικανών.
Πολλές απαντήσεις στα γελοία επιχειρήματα των Σκοπιανών μπορούμε να βρούμε σε άλλο θέμα του site μας.

Δύο-τρείς απαντήσεις στα γελοία επιχειρήματα των σκοπιανων.
Δεν υπάρχει κανένα εύρημα πουθενα στον κόσμο στην "μακεδονική γλώσσα". Ολες οι μακεδονικές επιγραφές είναι στα Ελληνικά.
Οι Αρχαίοι Ελληνες θεωρούσαν εαυτούς αυτόχθονες πράγμα το οποίο μεχρι πρότινος οι ιστορικοί θεωρούσαν υπερβολή αλλά τα τελευταία χρονια όλο και περισσότερη παιρνουν την αποψη στα σοβαρά.
Οι επιγραφές που αναφέρουν οι Σκοπιανοί στην Κρήτη ειναι προφανώς αυτές της Γραμμικής γραφής Α που δεν έχουν ακομα αποκρυπτογραφηθεί. Η εξέλιξή της όμως Γραμμική γραφή Β αποκρυπτογραφήθηκε απο τον Αγγλο Βέντρις (ειδικό αποκρυπτογραφήσεων του βρεττανικού Στρατού) ο οποίος απέδειξε ότι επρόκειτο για Ελληνικά και η ελληνική ιστορία πήγε πίσω μερικες εκατονταδες χρόνια. Ειναι λοιπόν θεμα χρόνου.
Οι Θεοί του Ολύμπου είχαν ελληνικά ονοματα. Ηφαιστος, Δημητρα, Εστία, Αθηνα, Αφροδίτη κλπ τα οποία έχουν ελληνική σημασία π.χ. η Αφροδίτη, αυτη που αναδύεται απο τους αφρούς της θάλασσας κλπ. Αν ρωτήσεις των Σλαβο-Βούλγαρο Σκοπιανό τι σημαινει το όνομα-λέξη Ηφαιστος στην γλώσσα του και σου απαντήσει, γραψε μου.
Οι Ετρούσκοι, οι Λέλεγες, οι Πελασγοί, και οι Κρήτες συμφωνα με την παγκόσμια ιστορική κοινότητα ήταν Ελληνες. Μεχρι πρότινος οι Πελασγοί και οι Λέλεγες θεωρούνταν προέλληνες αλλα πλέον ο όρος θεωρείται ξεπερασμένος, καθώς αυτοί ανακατεύτηκαν με τους υπόλοιπους Ελληνες Δωριείς, Αχαιούς κλπ.
Η πινακίδα στο Δισπηλιό Καστοριάς ειναι στην ελληνική γραμμικη γραφή Α. (Βλέπε και εδω)

Τα ονοματα Περδίκκας, Φίλιππος, Αλέξανδρος ειναι Ελληνικά με σημασια, αρα μην επαναλαμβάνουμε τα ιδια.
Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε και στο άλλο θεματακι μας, που προαναφέραμε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.