12 Οκτωβρίου 2018

Τo άγιον τοις κυσίν

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Η Παιδεία (όχι μόνον ως εκπαίδευση ή εξειδίκευση, αλλά ως καλλιέργεια /κουλτούρα, διαμόρφωση χαρακτήρα, μόρφωση = μορφή) νοσεί χρονίως και ανιάτως. 

Διάφοροι Πιτουροκέφαλοι, αλλά και υποκριτές Αμμοκέφαλοι, νομίζουν ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα είτε με αλλαγές Υπουργών ή με αύξηση κονδυλίων.

Στη διαχρονική ανικανότητα (ελάχιστες οι εξαιρέσεις) των αρμοδίων, τελευταία προστέθηκαν και οι ... ιδεοληψίες, τα "αριστερά πρόσημα", τα δικαιώματα των μειονοτήτων. (Εξυπακούεται και εκείνο των μειονοτικών, των περιθωριακών, των έκνομων, των "μπαχαλάκηδων", των ναρκομανών, των βιαστών και των ληστών).

Όλα αυτά, τα αντικοινωνικά θεωρούνται ως "Δημοκρατικά δικαιώματα", προοδευτικά, ανθρωπιστικά, που συνάδουν με "ηθικά αριστερά πλεονεκτήματα", απωθημένα, συμπλέγματα, ψηφοσυλλογή.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αμείλικτο:
Γιατί θα πρέπει να υποβαθμιστεί, να ταλαιπωρηθεί, να απαξιωθεί και (κάποια στιγμή) να αδρανοποιηθεί/αχρηστευτεί η Παιδεία; 

Είναι λυπηρό, απογοητευτικό το γεγονός πως η νέα Συγκυβέρνηση επιδεινώνει ραγδαία και συστηματικά την κακή υφιστάμενη κατάσταση που παρέλαβε.
Προδήλως φιλοδοξεί να δώσει εκείνη την χαριστική βολή (!). 
Επιλέγει ανίδεους, ιδεοληπτικούς, αποτυχημένους Υπουργούς να επιλύσουν το σοβαρό πρόβλημα.

Μόνον κλαυσίγελω προξενεί το πόρισμα της 12μελούς Επιτροπής.
Σταχυολογώ μαργαριτάρια απείρου κάλλους και υψηλού - πανεπιστημιακού επιπέδου- προτάσεις, προς τέρψη σας:

1. Απομάκρυνση των ΑΤΜ επειδή ευθύνονται για τις ληστείες, τη βία στα ΑΕΙ. (Σχόλιο: Λυσιτελέστερο: η κατάργηση του χρήματος, ως μέσου συναλλαγών).

2. Δημιουργία ...χώρων αναψυχής για τους καταληψίες με διενέργεια φορολογικών ελέγχων για τους διοργανωτές. (Σχ....από την πόλη έρχομαι ...)

3. Καλός φωτισμός. (Σχ. Για να διευκολύνονται οι παρανομούντες; Φέξε μου και γλίστρησα;).

4. Δύσκολη η αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η καταστολή φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Να υπάρξει street work για τους τοξικομανείς. (Σχ. τι ομολογία ανικανότητας, ακαταλληλότητας αλήθεια! Δηλαδή παραιτούνται λόγω ... δυσχερειών του προβλήματος; 

Μήπως τελικά - επειδή θα συσταθεί και "Επιτροπή διαπραγμάτευσης- να συναποφασίσουν: Διδάσκοντες, διδασκόμενοι και ναρκομανείς- να ....μαστουρώνουν ομαδικά στους Πανεπιστημιακούς τεκέδες; 

5. Προτείνεται η συγκρότηση μονάδων ... ψυχοκοινωνικής στήριξης των φοιτητών στα ΑΕΙ, καθώς και οργάνωση μεταπτυχιακών προγραμμάτων (Σχ1: Μα, δεν είναι οι φοιτητές τα πρεζόνια- εκτός και αν τους προορίζουν για υποψήφιους χρήστες
Σχ: 2 Υποψιάζομαι πως οραματίζονται την αλλαγή χρήσης των ΑΕΙ).

6. Προτείνεται επίσης Eπιτροπή ήπιας διαχείρισης κρίσεων για τις φθορές στα ΑΕΙ και τον εκφοβισμό των καθηγητών (Σχ θα τους εξομολογούν και θα τους κοινωνούν; Θα πληρώνουν σε 120 δόσεις/κράτηση από τον μισθό τους οι κ.κ καθηγητές για τις φθορές /καταστροφές;).

7. Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με τους καταληψίες εισβολείς. 
(Σχ.θα προσφέρονται και γεύματα εργασίας; Οι δυστυχείς άβουλοι Πρυτάνεις τι ρόλο θα έχουν; Διακοσμητικό; Γλάστρας των μπαχαλάκηδων;).

8. Παραχώρηση ειδικών κοινωνικών χώρων, μέσα στα ΑΕΙ, για καταληψίες. (Σχ. θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ; Εκτός από κοινωνικές εκδηλώσεις /happenings , θα ληφθεί μέριμνα - αφού γίνονται και βιασμοί φοιτητριών - ώστε να υπάρχουν ανατομικά στρώματα. Δεν αποκλείεται να χορηγούνται και τελευταίας τεχνολογίας "βοηθήματα" για μεγαλύτερη απόλαυση). 

9. Ο κ. Υπουργός Παιδείας διαπιστώνει το πολυσύνθετο του ζητήματος και συνιστά να ... πάμε να το διερευνήσουμε με τις φοιτητικές παρατάξεις/φόρουμ συζητήσεων. (Σχ.... Ασχολίαστο τι να του πείς; Να του δώσεις συλλυπητήρια; ).

ΥΓ Τα δημόσια πάρκα αναψυχής και τα ΑΕΙ έχουν παραχωρηθεί / παραδοθεί σε κακοποιά στοιχεία, λόγω χρησικτησίας.

Έχουν μετατραπεί σε στέκια, καταλύματα, διακίνησης ναρκωτικών, τόπους ληστειών και βιασμών (για εκπαιδευτικούς λόγους; ). Παρακμάζει, σαπίζει, αποσυντίθεται η κοινωνία μας, επειδή εμπιστεύτηκε και παρέδωσε - δημοκρατικά και άσκεφτα - "τα άγια τοις κυσίν".



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.