27 Οκτωβρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: Για πρώτη φορά μετά την άνανδρη επίθεση του 1940, Ιταλός πρόεδρος θα έρθει στην Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη την ημέρα του εορτασμού του Έπους.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ 

Μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλη την ανθρωπότητα. Μία στιγμή που οργανώθηκε από δύο μεγάλους ευρωπαίους πολιτικούς. Τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Σέρτζιο Ματαρέλα. Είναι η στιγμή που ο ιταλός πρόεδρος θα παρευρεθεί στον εορτασμό που έπος του 1940 για πρώτη φορά μετά την μεγάλη μάχη. Και θα απολογηθεί για την άνανδρη επίθεση του Μουσολίνι. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
κ. SERGIO MATTARELLA 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Γ΄ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή, 28/10/2018

10:10
Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. SergioMattarella και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με ειδική πτήση ιταλικού προεδρικού αεροσκάφους AirbusA 319-36 από Ρώμη.. 
Ανεπίσημη τελετή υποδοχής. 
Υποδοχή από τoν Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.
Αντιζυγία – κόκκινο χαλί. 
Άμεση επιβίβαση στην αυτοκινητοπομπή. 

10:15 
Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας από το Αερολιμένα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για το Γ’ Σώμα Στρατού.

10:20 
Αναχώρηση Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» για το Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.(τελετική πομπή)

10:25 
Άφιξη Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ηρώο του Γ’ ΣΣ. 

Υποδοχή από τον Διοικητή του Γ’ ΣΣ Αντιστράτηγο κ. Δ. Μπίκο.
• Επιθεώρηση Αγήματος
• Κατάθεση Στεφάνου
• Ενός λεπτού σιγή
• Εθνικός ΄Υμνος 


10:35 
Άφιξη Α.Ε. Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Γ΄ ΣΣ. 

Επίσημη τελετή υποδοχής. 
• Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων (Ιταλικού-Ελληνικού)
• Επιθεώρηση αγήματος.
• Παρουσίαση αντιπροσωπειών. 


10:45 
Μετάβαση κ.κ. Προέδρων πεζή στο Γραφείο του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού. Κατ’ ιδίαν συνάντηση. 
κ.κ. Προέδρους συνοδεύουν μόνον Υπασπιστές και Εθιμοτυπάρχες. 

10:45 
Άμεση αναχώρηση αντιπροσωπειών για το χώρο της παρέλασης.

10:55
Αναχώρηση κ.κ. Προέδρων από το Γ’ ΣΣ για το χώρο της παρέλασης.(τελετική πομπή)

11:00
Άφιξη Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και Α.Ε. Προέδρου Ιταλικής Δημοκρατίας στο χώρο της παρέλασης.
• Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. 


13:00 
Πέρας παρέλασης.
• Αεροπορική επίδειξη F16 της Ομάδας «Ζεύς».


Ταυτόχρονη συνομιλία κ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με Κυβερνήτη αεροσκάφους. 

13:15 
Πέρας Αεροπορικής επίδειξης. 
Άμεση επιβίβαση αντιπροσωπειών στην αυτοκινητοπομπή. 

Ταυτοχρόνως: 
• Χαιρετισμός απογόνων βετεράνων από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και 
• Χαιρετισμός 5μελούς ομάδος Ιταλών στρατιωτικών από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας. 
Ακολούθως Ιταλός Πρόεδρος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο.
• Δηλώσεις Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Μ.Μ.Ε. 


13:20 
Αναχώρηση κ.κ. Προέδρων και αντιπροσωπειών για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. (Συνήθης Πομπή) 

13:40 
Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 
Μετάβαση κ.κ. Προέδρων στην αίθουσα επισήμων του Αερολιμένος. 
Άμεση επιβίβαση αντιπροσωπειών στα αεροσκάφη, οποία βρίσκονται έξω από την αίθουσα επισήμων.

13:45 
Απογείωση προεδρικού αεροσκάφους (Π.Α.) για τον Αερολιμένα Κεφαλονιάς 

13:50 
Απογείωση αεροσκάφους Airbus A 319-36 – Α.Ε. Προέδρου Ιταλικής Δημοκρατίας και συνοδεύουσας αντιπροσωπείας – για τον Αερολιμένα Κεφαλονιάς. 

Διαβάστε το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.