Τελευταίες αναρτήσεις

18 Μαρτίου 2018

Η συνέχεια του αγώνα για το Σκοπιανό και Άλλο επίλυση και άλλο ονομασία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η συνέχεια του αγώνα για το Σκοπιανό

Αυτοί που πιστεύουν ότι θα υπάρξει κορεσμός για το θέμα του Σκοπιανού πρέπει να παραδεχτούν ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Τα ιστορικά Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έδειξαν τον δρόμο της αντίστασης διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του όσο και να θέλουν μερικοί να τον πείσουν ότι δεν είναι σημαντικό. Το άλλο που έχει συμβεί είναι ουδέτεροι άνθρωποι πήραν τώρα θέση για την προστασία της ονομασίας της Μακεδονίας. Επίσης άλλα άτομα που βρίσκονται σε κομματικό πλαίσιο δεν υποστηρίζουν πια τις θέσεις του κόμματός τους ακόμα κι αν αυτό ανήκει στην κυβέρνηση διότι πήραν την απόφαση ν' ακολουθήσουν το θέλημα του λαού.

Αυτό έδειξαν και εσωτερικές δημοσκοπήσεις οι οποίες ανέδειξαν την εμφάνιση αυτής της διαφορετικής τάσης και για το πολιτικό μέλλον. Έχουμε λοιπόν περάσει σε μία αλλαγή φάσης αφού τώρα είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ακόμα και σε πολιτικό πλαίσιο δεν μπορεί να αποδεχθεί τη χρήση του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια. Ο αγώνας δεν τελείωσε βέβαια κι ακόμα κι αν υπάρχει αυτή η νέα μεγάλη τάση πρέπει και οι ίδιες οι διαπραγματεύσεις ν' αλλάξουν πορεία αφού η αρχική επίλυση δεν έχει πια νόημα και η αδιαλλαξία των Σκοπίων είναι αυτή που πρέπει ν' αλλάξει για να σεβαστεί και την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του Ελληνισμού που έχει εμποτίσει την ίδια την Ευρώπη. 

Έτσι ο αγώνας και η ενημέρωση συνεχίζονται όπως το αποδεικνύει και έμπρακτα το Düsseldorf στη Γερμανία αφού και η ομογένεια βρίσκεται στο μέτωπο για αυτήν την ιστορική υπόθεση. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής και πρέπει να μη σταματήσουμε καμία προσπάθεια έως το τέλος. Δεν πρέπει να περάσει καμία υποχώρηση διότι θα αποτελεί πάτημα στη συνέχεια. Η Ελλάδα διαθέτει κυρίαρχη στρατηγική και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάποιο λάθος τη τελευταία στιγμή. Έχουμε να παίξουμε στρατηγικά με τους κανόνες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι οι έδρες μας. Ας ακολουθήσει λοιπόν η πολιτική αυτή την στρατηγική.

πηγή

Άλλο επίλυση και άλλο ονομασία

Στο πλαίσιο του Σκοπιανού υπάρχει μια συστηματική λανθασμένη χρήση της έννοιας της πίεσης και του στόχου της. Αρχικά ακούσαμε ότι δεχόμασταν πιέσεις, έτσι γενικά χωρίς να διευκρινίζουν τον πραγματικό στόχο. Βέβαια στη συνέχεια έγινε κατανοητό ότι ήταν για λόγους προπαγάνδας που δεν είχε γίνει. Η αλήθεια δεν φάνηκε μόνο από τις στρατηγικές αναλύσεις διότι οι επίσημοι φορείς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βγήκαν κι είπαν ότι αυτό που θέλουν είναι μια αμοιβαία λύση. Με άλλα λόγια δεν ασκήθηκε ποτέ πίεση για το όνομα των Σκοπίων και ειδικά για τη χρήση της ονομασίας Μακεδονία. Και εδώ μπαίναμε σε μια στρατηγική διαφορά που αλλάζει όλο το ύφος της υπόθεσης. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ όπως και η Ελλάδα βέβαια που ανήκει σε αυτές τις δύο υπερδομές, θέλουν την επίλυση του προβλήματος και όχι την επιβολή μιας ονομασίας σε ένα κράτος μέλος που έχει όλα τα δικαιώματα που προβλέπουν αυτοί οι θεσμοί. Η γεωστρατηγική και η γεωπολιτική ανάλυση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απλή. Καμία από τις δύο αυτές υπερδομές δεν θέλει να έχει μια εσωτερική τοπολογική τρύπα διότι δίνει πάτημα σε άλλους που υποσκάπτουν αυτούς τους θεσμούς για να κάνουν επαφές διεισδυτικά. Ειδικά για την Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα σε δύο μέτωπα και μάλιστα το ένα από πίσω. Έτσι οι απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφορούν καθόλου την ονομασία. 

Αν λοιπόν πρέπει να ασκηθούν κάπου πιέσεις είναι πάνω στην αδιαλλαξία των Σκοπίων όσον αφορά στο όνομα έτσι ώστε να μπορέσει να αρχίσει η ενταξιακή πορεία σε αυτές τις δύο οντότητες. Διότι τα Σκόπια δεν έχουν ανοίξει κανένα από τα 35 κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Τα Σκόπια είναι από τις πιο καθυστερημένες χώρες σε αυτό το πλαίσιο. Και εδώ οι σκοπιανές κυβερνήσεις καταπατούν και τον σκοπιανό λαό που περιμένει τόσα χρόνια την ένταξή του δίχως κανένα αποτέλεσμα ενώ του λένε να κάνει θυσίες για να προσαρμοστεί σε αυτό το κεκτημένο. Είναι λοιπόν σημαντική η διαφορά μεταξύ επίλυσης και ονομασίας.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής 

Δείτε επίσης:

Ομιλία του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα". Ενοριακό κέντρο Αγίου Ανδρέα Düsseldorf. Γερμανία. Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.