30 Ιανουαρίου 2018

Γκρίζες εικόνες..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αν αυτό είναι το κοντινότερο που μπορεί να φτάσει ακόμη κι ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας στις νησίδες Ίμια για να ρίξει έστω κι ένα στεφάνι, διότι αυτές φυλάσσονται από τουρκικά σκάφη, τότε όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν πρόκειται για ελληνική επικράτεια (αστείο), ούτε καν για "γκρίζες ζώνες" (λέμε τώρα), παρά για έμπρακτη αναγνώριση πως το συγκεκριμένο έδαφος έπαψε να είναι ελληνικό. 

Για τους "υπερδημοκράτες" και λοιπούς πονηρούληδες που θέλουν να συγχέουν τα εθνικά θέματα με τον εθνικισμό, και που θα διαμαρτυρηθούν: "μα πάλι εθνικισμούς και τάχα εθνικά θέματα; Εδώ ο κόσμος πεινάει και μείς ν' ασχολούμαστε με τις ξερονησίδες;", τους δίνουμε τροφή για σκέψη:

Μήπως γι αυτό πεινάσαμε; για να μην έχουμε το κουράγιο μπροστά στην πείνα μας να ασχοληθούμε με το πλιάτσικο της εθνικής περιουσίας, και κάποιον τυχόν διαμελισμό έστω και μικρών, απειροελάχιστων κομματιών της χώρας, που όμως θα δημιουργήσουν τετελεσμένο αμφισβήτησης και διεκδίκησης; 

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; 
Και είναι ελάχιστο ή κατώτερο της πείνας μας θέμα η ελάττωση, η όποια ελάττωση του εθνικού μας χώρου; 

Τόση πιά διαστρέβλωση της αλήθειας απ' αυτούς που κόπτονται για την αλήθεια, την δημοκρατία, την ελευθερία;

Ή μήπως όλοι εκείνοι οι πρόγονοί μας (κι οι πρόγονοι αυτών που τώρα όλα αυτά τα θεωρούν εθνικισμούς) που θυσίασαν για την ανεξαρτησία αυτής της γης τον εαυτό τους, τα παιδιά τους, κι ό,τι κι αν είχαν, ήταν όλοι χορτάτοι; 

Πεινασμένοι οι περισσότεροι αγωνίστηκαν για όλο αυτό που εμείς σήμερα (κάποιοι από εμάς) θεωρούμε ελάχιστο ή εθνικιστικό θέμα.

Με την ανοχή και την συνέργεια των προδοτών των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουμε ήδη χάσει σαν χώρα την ανεξαρτησία, το αυτοδιοίκητό μας. 

Πώς περιμένουμε να ανακάμψουμε και να ανακτήσουμε όλα εκείνα που οι "σύμμαχοι" και οι ευρωπαίοι "Εταίροι" δόλια μας υπεξαίρεσαν, μας λήστεψαν, αν μειωθεί ο ζωτικός μας χώρος, αν αμφισβητηθεί η επικράτειά μας;

Και στο κάτω-κάτω γιατί να μειωθεί η ελληνική επικράτεια έστω και κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό; 
Έγινε μήπως κάποιος πόλεμος και τον χάσαμεΠροκαλέσαμε κανέναν; 
Επειδή σαν λαός και σαν κοινωνία παίξαμε (μας βάλαν να παίξουμε) τον ρόλο της Ιφιγένειας για να σωθούν οι τράπεζες και να επιβιώσει το πολιτικό σύστημα των απατεώνων εσωτερικού και εξωτερικού, πρέπει κι από πάνω να μειωθεί ή να αμφισβητηθεί το έδαφος της χώρας;

Ας μειωθεί το έδαφος άλλης χώρας. Γιατί της δικής μας δηλαδήΕιναι λογική αυτή;
Πρέπει η ένδεια και η πείνα να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι ακινησίας και ανοχής από τους "υπερδημοκράταρους", που τελικά παίζουν τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας του συστήματος;

Να λοιπόν που γι αυτό που φωνάζουμε τόσα χρόνια το βρίσκουμε μπροστά μας: 
Πολύ κακώς έκανε ο λαός τόσα χρόνια που ανέχθηκε την πείνα του και δεν ξεσηκώθηκε εναντίον των τυχοδιωκτών κι απατεώνων, δίνοντας τώρα το δικαίωμα στους πονηρούληδες να βαφτίζουν τον λαό "παραπλανημένο απ' τους εθνικιστές", γιατί αποφάσισε επί τέλους να ξεσηκωθεί με ΑΦΟΡΜΗ τα εθνικά θέματα, στην πραγματικότητα όμως έχοντας στο μυαλό την κοροϊδία και την προδοσία όλων αυτών των μνημονιακών χρόνων. 

Κοροϊδία και προδοσία που τώρα κορυφώνεται παραδίνοντας όχι μόνον εργασιακά διακιώματα, νομοθετική ανεξαρτησία, θεσμούς και ιδέες, αλλά και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα.

Η σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους συνεχίζει να γράφεται, όχι με "γκρίζες" σελίδες και περιοχές, αλλά με κατάμαυρες!.. 

Υ.Γ. Κι αν ο "στρατηγός άνεμος" μπορεί να πήρε την σημαία από τα Ίμια όπως αποφάνθηκαν οι προηγούμενοι προδότες, τούτοι οι σημερινοί ελπίζουν πως η "αρχιστράτηγος θάλασσα" με το κύμα της θα φέρει κοντά στις νησίδες το στεφάνι που η δειλία και η λατρεία τους για καρέκλες κι εξουσία το πέταξαν ορφανό, μακριά.

Σημείωση: Στην φωτογραφία τα Ίμια αχνοφαίνονται στο πάνω αριστερό μέρος, πίσω απ' το λευκό σκάφος του τουρκικού λιμενικού που τα φρουρεί. 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.