Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιανουαρίου 2018

Ευλογημένη Ημέρα γιά τούς Κατηχητές, τής Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης

Μέ τήν χάρη τού υπέροχου Θεού μάς, αξιωθήκαμε σήμερα, οί Κατηχητές τής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, νά συμφάγουμε όλοι μαζί, ενωμένοι επί τό αυτό, στόν όμορφο χώρο τής Διακονίας, πού βρίσκετε στήν Πυλαία. 

Όλα ευλογημένα, χαρούμενα, αγιοπνευματικά, νέοι καί νέες από όλες τίς Ενορίες. Παιδιά τού Χριστού, λεβέντες καί λεβέντισσες, μέ ιδανικά καί αληθινή αγάπη στήν Ορθοδοξία καί τήν Ελλάδα, όλοι ήρθαν, γιά νά ωφεληθούν καί νά πάρουν δύναμη, τόση πού νά τήν μεταδώσουν στά πολυαγαπημένα τούς Κατηχητόπουλα. 

Τό παρών έδωσε καί τό αγιασμένο Ράσο, στό οποίο τόσα χρωστάμε. 
Άς ξεκινήσω μέ τόν Πατέρα Βαρνάβα, τόν υπεύθυνο τού τομέα Νεότητας τής Μητροπόλεως μάς. Άνθρωπος σπάνιος, προσευχόμενος, μάς αγαπάει καί τόν αγαπάμε πολύ. Αγωνίζεται γιά νά μεταγγίσει Χριστό στίς ψυχές τών Κατηχητών. Τόν ευχαριστούμε ειλικρινά. Πολλοί ακόμα σεβάσμιοι Ιερείς, από κάθε ενορία, προσήλθαν, δίνοντας μάς, μεγάλη χαρά. 

Τόν Παναγιώτατο Μητροπολίτη καί Πατέρα μάς κ.Άνθιμο, εκπροσώπησε ό αγαπητός μάς Πρωτοσύγκελλος, Πατέρας Ιάκωβος, ό οποίος μάς ευλόγησε πλούσια, καθώς έκοψε τήν Βασιλόπιτα, πρός τιμήν τού Αγίου Βασιλείου καί μάς ευχήθηκε πλούσια πνευματική καρποφορία στήν κατηχητική μάς πορεία. 

Τό Κατηχητικό τού Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου τού Μυροβλήτου, προστάτου, φίλου καί Πατέρα μάς, δέν θά μπορούσε νά λείπει. Είμασταν μιά πολύ όμορφη παρέα, συζητήσαμε, γελάσαμε, ευφρανθήκαμε. Ό Άγιος Δημήτριος ήταν εκεί, μαζί μάς, μάς έβλεπε καί μάς καμάρωνε, χαιρόταν μέ τήν χαρά μάς. Πραγματικά όσο έχουμε τόν Άγιο κοντά μάς, σέ κάθε στιγμή τής ζωής μάς, δέν έχουμε νά ανησυχούμε γιά τίποτα, διότι ΟΛΑ τά αναλαμβάνει Εκείνος. Δόξα τώ Θεώ πάντων ένεκεν. 

Τελειώνοντας, ευχηθείτε, αδελφοί μού, γιά τό Κατηχητικό Έργο τής Μητροπόλεως μάς, ευχηθείτε γιά εμάς τούς Κατηχητές, τό έχουμε μεγάλη ανάγκη, διότι μεγάλη ή ευθύνη, πολύ όμως καί ή Θεία Χάρη. Είθε νά μάς αξιώσει ό καλός Θεός, διά πρεσβειών τού Αγίου Δημητρίου, νά δούμε  τά Κατηχητόπουλα μάς, νά τά μεταμορφώνει ό Χριστός, σέ Νέους ΝΕΣΤΟΡΕΣ. ΑΜΗΝ. 

Μέ έν Χριστώ αγάπη. 
Ένας  Κατηχητής, τέκνο τού Αγίου Δημητρίου



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.