17 Ιουλίου 2016

Η Ρωμιοσύνη θα επιστρέψει. Η Πόλη βρίσκεται ήδη στα χέρια των Ρωμιών... ...Απλά δεν το ξέρουν.

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού 

Επί αιώνες η Ρωμιοσύνη ζει με την ελπίδα ότι η Νέα Ρώμη θα επιστρέψει στα χέρια της. Ονειρεύεται ακόμα και με τα μάτια ανοικτά τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά να επιστρέψει. Τι είναι όλα αυτά; Απλές δεισιδαιμονίες και προλήψεις ή μήπως προέρχονται από κάποια γνώση, η οποία συνδέεται με Προφητείες; ...Είναι Προφητείες, οι οποίες μπορούμε πλέον να πούμε με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα εκπληρωθούν απολύτως. Απλά πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε Ρωμαίικα ...Να ανοίξουμε τα μυαλά μας και να "θυμηθούμε" πώς είναι να είσαι και να σκέφτεσαι ως Ρωμιός. Δυστυχώς οι σύγχρονοι Έλληνες της Ελλάδας διατήρησαν την ελληνικότητά τους, αλλά "ξέχασαν" να σκέφτονται ως Ρωμιοί...

...Σκέφτονται "εθνικά", γιατί αυτό τους επέβαλαν —μέσω "πλύσης" εγκεφάλου— οι προδοτικές ηγεσίες, οι οποίες για πάνω από έναν αιώνα διορίζονται από τους Γερμανούς Προτεστάντες ...Σκέφτονται με βάση την ύλη και όχι το πνεύμα ...Σκέφτονται εθνικά σαν Γερμανοί ή Εβραίοι και όχι πνευματικά ως Έλληνες. Περιορίζουν την έννοια της "κατάκτησης" σε ό,τι μπορεί να αποκτήσουν κυριολεκτικά ως ύλη. Δεν σκέφτονται ως Ρωμιοί, που τους "ανήκε" η Ρώμη ακόμα κι αν αυτή βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τους και δεν την είχαν επισκεφτεί ποτέ. Δεν σκέφτονται ως Έλληνες, οι οποίοι "κατακτούσαν" τον Κόσμο ακόμα κι αν δεν είχαν φύγει ποτέ από τη "σκιά" τής Ακρόπολης. Τα πάντα τα μετράνε με τα ανθρώπινα μέτρα τού εθνικού ...Σε στρέμματα και σε διαμερίσματα.

Η ειρωνεία είναι ότι υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι εθνικοί Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να κατακτήσουν στην κυριολεξία τη Νέα Ρώμη, τη στιγμή που όλοι μαζί οι Ελλαδίτες είναι λιγότεροι ως σύνολο ακόμα και από τους κάτοικους της ίδιας της Πόλης. Γιατί λοιπόν συμβαίνουν αυτά τα περίεργα; ...Γιατί απλούστατα οι σύγχρονοι εθνικοί Έλληνες έχουν κληρονομήσει τα όνειρα των Ρωμιών "πατέρων" τους, αλλά έχουν "ξεχάσει" να σκέφτονται ως τέτοιοι. Το "πάλι με χρόνους και καιρούς πάλι δικά μας θα είναι..." είναι όνειρο των Ελλήνων Ρωμιών και όχι των Ελλήνων απλά. Πρέπει να είσαι Ρωμιός για να θέλεις να "πάρεις" πίσω τη Βασιλεύουσα ...Να "πάρεις" πίσω την Πόλη σου. Όταν είσαι εθνικά Έλληνας, αυτό απλά δεν σε αφορά, γιατί —εκτός όλων των άλλων— δεν είναι καν λογικός στόχος.

Οι Ρωμιοί θα "πάρουν" πίσω την Πόλη, γιατί απλούστατα για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται κατάκτηση ...Η Πόλη είναι αυτή, η οποία θα "επιστρέψει" σ' αυτούς και όχι απαραίτητα αυτοί στην Πόλη ...Η Πόλη είναι αυτή, η οποία θα πρέπει να "θυμηθεί" τη ρωμαϊκή της ταυτότητα και εκεί τελειώνει ο πόθος των Ρωμιών ...Η Πόλη πρέπει να "αναδυθεί" από την ισλαμική "έρημο" ...Η Πόλη είναι αυτή, η οποία θα πρέπει να βγάλει την ισλαμική "μαντίλα" και να εμφανίσει το πραγματικό της "πρόσωπο". Αυτή είναι μια διαδικασία, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα η Πόλη βρίσκεται ήδη στα χέρια των Ρωμιών ...κι απλά οι Ρωμιοί δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν έκανε κάποιες φαραωνικού τύπου αναπαραστάσεις της άλωσης της Πόλης. Αυτό, το οποίο δεν ξέρει, είναι ότι έχει "χαθεί" ήδη η Πόλη γι' αυτόν και τους ομοίους του ...Έχει χαθεί για τους βάρβαρους ...Τα ίδια του τα παιδιά είναι πλέον Ρωμιοί, γιατί απλούστατα άθελά του όχι μόνον επέτρεψε, αλλά πλήρωσε αδρά για τον εξελληνισμό τους. Ο γιος του Μπιλάλ έχει "εξελληνιστεί" στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και έχει σπουδάσει τον "ορισμό" τού μαζικού "εκρωμαϊσμού", που είναι πολιτικές επιστήμες. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του ο Νταβούτογλου είναι Ρωμιός, εφόσον έχει αποφοιτήσει από Γερμανικό Κολέγιο της Τουρκίας και έχει σπουδάσει επίσης πολιτικές επιστήμες. 

Οι φασαρίες στο Πάρκο Γκεζί έδειξαν ότι Ρωμιοί δεν είναι μόνον η άρχουσα τάξη τής Πόλης. Ρωμιοί πλέον είναι η πλειοψηφία τής Πόλης. Γιατί Ρωμιοί; ...Γιατί όλα εκείνα τα παιδιά, τα οποία εξεγέρθηκαν εναντίον τού σκοταδιστικού κόμματος του Ερντογάν, ήταν μορφωμένα παιδιά με σπουδές ελληνορωμαϊκού τύπου. Είτε το γνωρίζουν οι ίδιοι είτε όχι, είναι Ρωμιοί, γιατί σκέφτονται πλέον ρωμαίικα. Τους Ρωμιούς τους συνδέει το πνεύμα και όχι απαραίτητα το αίμα, η γλώσσα ή η καταγωγή. 

Όπως υπήρχαν πάντα μαζί με τους ελληνόφωνους Ρωμαίους λατινόφωνοι ή ισπανόφωνοι ή γαλλόφωνοι Ρωμαίοι, έτσι μπορούν να υπάρχουν και τουρκόφωνοι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όταν όλοι αυτοί μοιράζονται κοινές αντιλήψεις και έχουν κοινή πολιτισμική επιλογή. Το ιδανικό είναι οι Ρωμαίοι ή Ρωμιοί να είναι καί ελληνόφωνοι —όπως οι "πατέρες" τους Αλέξανδρος, Καίσαρας, Τραϊανός, Αδριανός κλπ.— Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι το απόλυτα δεσμευτικό. Το απόλυτα δεσμευτικό είναι η κοινή πολιτισμική επιλογή, η οποία είναι αυτή της ελληνιστικής Ρώμης. Αυτό, όμως, είναι μια προδιαγραφή, την οποία την έχουν σήμερα οι σύγχρονοι Ρωμιοί τής Πόλης ...Τα αιτήματά τους, οι απόψεις τους ή ακόμα και το ντύσιμό τους είναι ρωμαίικα.

Μπορεί κάποιος να δει τις διαδηλώσεις στην Πόλη και να τις μπερδέψει με διαδηλώσεις μουσουλμάνων στην Υεμένη ή την Ιορδανία; Αυτό, το οποίο βλέπει στις διαδηλώσεις, είναι πλέον διαφορετικό απ' αυτό το οποίο θα ήθελε ο κατά φαντασίαν "Σουλτάνος" Ερντογάν ρωμαίικο περιβάλλον τής Πόλης να αντιδρούν βιαίως Ρωμιοί ...Οι ίδιοι Ρωμιοί, οι οποίοι πλέον εκφράζουν ανοικτά και δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για τα βαρβαρικά "στίφη" των ερντογανικών μουσουλμάνων τής Ανατολίας, που κατακλύζουν ανεξέλεγκτα την Πόλη και απειλούν τα αστικά ήθη, τα έθιμά τους αλλά και την αισθητική τους ...Ρωμιοί είναι αυτοί, οι οποίοι ντρέπονται με τους βάρβαρους ομοεθνείς τους, οι οποίοι κάνουν μπάνιο στη θάλασσα του Μαρμαρά με τα ρούχα τους ...Ρωμιοί είναι αυτοί, οι οποίοι θυμώνουν με τις χιλιάδες ψησταριές που καπνίζουν σε όλα τα γραφικά μέρη τής Πόλης. 

Όσο ενδιαφέρει και αφορά πλέον ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς τους Ελλαδίτες Ρωμιούς, τόσο αφορά και τους Τούρκους Ρωμιούς, οι οποίοι νιώθουν να "πνίγονται" από τους στρατηγούς τής "μήτρας" και της ταχείας αναπαραγωγής βαρβάρων, όπως ο Ερντογάν ...Τα κοινά προβλήματα ομοίων ανθρώπων θα επιλύσει αυτός ο βασιλιάς. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην έχουν το άγχος τής αποκάλυψης τους και οι χιλιάδες των παλιών Ρωμιών, οι οποίοι υπό την πίεση των Κεμαλιστών δήλωσαν μουσουλμάνοι, για να μην εκδιωχθούν από την αγαπημένη τους Πόλη ...Να μην περιμένουν μία φορά τον χρόνο τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου τού Κουδουνά, για να βρεθούν με ομοίους τους. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει σήμερα στην Πόλη μια διάχυτη νοσταλγία για οτιδήποτε "θυμίζει" τους παλιούς Ρωμιούς ...Η Πόλη προσπαθεί να "θυμηθεί" τον παλιό της εαυτό.

Εδώ μπορεί να καταλάβει κάποιος και τα ρίσκα τα οποία πήραν οι Προτεστάντες και οι κουτοπόνηροι Εβραίοι μυστικοσύμβουλοί τους. Θεώρησαν δεδομένο ότι θα ελέγχουν απόλυτα τον χριστιανικό κόσμο και το μόνο που τους απασχολούσε ήταν ο αγώνας για την παγκόσμια επικράτηση με τη χρήση τής ελληνικής γνώσης. Ανησυχούσαν δηλαδή για το σίγουρο και δεν ανησυχούσαν για το επικίνδυνο. Την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία θα την κατακτήσουν, αλλά θα χάσουν την ίδια τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ...Εκεί την "πάτησαν". Θεώρησαν ασφαλές το "άλμα", γιατί νόμισαν πως είχαν ξεμπερδέψει με τους Έλληνες ...Με τους Έλληνες, οι οποίοι διατηρούν τη "μνήμη" τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ...Τους Έλληνες, που πλέον είναι ορατό γι' αυτούς ότι είναι η "αχίλλειος πτέρνα" τού σχεδιασμού τους.

Η Ελλάδα μπορεί να μοιάζει σήμερα με διαλυμένη "παράγκα", αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την επικινδυνότητά της και τη δυνατότητά της να απειλεί. Μέσα σε μια παγκόσμια κοινωνία —"ομόρρυθμη" πλέον με την ίδια και με κοινά προβλήματα— μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Αν η ίδια βρει τη λύση, θα τους τελειώσει τους ιμπεριαλιστές, γιατί μπορεί να συνεννοηθεί πλέον με όλους τους λαούς, οι οποίοι είναι θύματά τους. Αν οι Έλληνες "θυμηθούν" τη ρωμαίικη σκέψη τους, θα παρασύρουν την παγκόσμια ρωμιοσύνη, η οποία πλέον είναι αχανής και τεράστια. 

Ο χριστιανικός κόσμος τώρα είναι πιο εξελληνισμένος από ποτέ και αυτό τον καθιστά επικίνδυνο για τους βάρβαρους που τον κηδεμονεύουν ...Επικίνδυνο για τις εξουσίες του, οι οποίες θέλουν να τον χειρίζονται με τον βαρβαρικό τρόπο τής Ανατολής. Πόσο μάλλον όταν αυτοί —στην παγκόσμια πλέον κλίμακα— είναι πληθυσμιακά ελάχιστοι και είναι αυτοί τους οποίους είχε "στοχοποιήσει" ο Τραϊανός ...Είναι οι Γερμανοί και οι Εβραίοι, οι οποίοι εκφράζουν ανά τους αιώνες την ανθρώπινη μιζέρια και την παρακμή ...Μιλάμε για τραγική επιλογή. 

Πλησιάζει ο χρόνος οι "ωροδείκτες" των αυτοκρατοριών να συμπέσουν με τους "λεπτοδείκτες" των "βασιλείων". Τώρα, δηλαδή, που κλείνει ο τελευταίος απλός "κύκλος" τής προτεσταντικής βασιλείας, έρχεται και κλείνει και η ίδια η Χριστιανική Αυτοκρατορία τον "κύκλο" της. Ο "λεπτοδείκτης" της θα κλείσει τον "κύκλο" και θα πέσει πάνω στον "ωροδείκτη" τής Ελληνικής Αυτοκρατορίας ...Αλέξανδρος και Ιησούς μετά από δύο χιλιάδες χρόνια θα βρεθούν στην ίδια "μοίρα" ...Οι Ρωμιοί και οι Ρωμαίοι θα ταυτιστούν ...Το Ισλάμ θα "υποχωρήσει" —όπως προβλέπεται και από το Κοράνι— και τα πάντα θα "πλημμυρίσουν" από τον ελληνισμό ...Τον νικητή ελληνισμό, ο οποίος θα θριαμβεύσει όταν όλοι θα τον θεωρούν "τελειωμένο"... 

Γι' αυτόν τον λόγο δεν έπρεπε οι συνέταιροι της συμφοράς να μπλέξουν σε "Game of Thrones" ακόμα κι αν αυτά είναι "στημένα" ...Έξω από το Χόλυγουντ αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα, γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν τη "διανομή" των ρόλων. Με απλές κουτοπονηριές ακόμα και με τα τέλεια ελληνικά "όπλα" δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την τελική τους νίκη ...Απλά πράγματα. Μπορούν, για παράδειγμα, με την εξουσία που διαχειρίζονται, να παίξουν οι ίδιοι τον ρόλο τού Αλεξάνδρου και να πετάξουν στον "αέρα" το ελληνικό "δακτυλίδι" τής διαδοχής για τον "κράτιστο" ...Τον ρόλο τού Τραϊανού, όμως, έχουν βρει ποιος θα τον "παίξει", άπαξ και φύγει το "δακτυλίδι" από το δικό τους "χέρι";

απόσπασμα από ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.