Τελευταίες αναρτήσεις

13 Αυγούστου 2012

77η ΔΕΘ 2012: «μούγκα στη στρούγκα;» Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Το «πιπεράτο» σημερινό μου σχόλιο γράφτηκε εξαιτίας της απόφασης για «βιαστικό» πέρασμα του Πρωθυπουργού μας κ Αντώνη Σαμαρά από την φετινή 77η ΔΕΘ...

Πριν, όμως, διαβάσετε το δικό μου σχόλιο σας παρακαλώ ακούστε τον κ Σαμαρά στη Συνέντευξη τύπου της 76ης ΔΕΘ που ξεπέρασε τις ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ και δώστε ιδιαίτερη προσοχή, μεταξύ άλλων, όσα είχε πει αρχές του Σεπτέμβρη του 2011 για τον ρόλο και τα έργα του κ Ευάγγελου Βενιζέλου τότε «τσάρου της Οικονομίας» με τον οποίο μετά από δύο μήνες έγινε «Συγκυβερνήτης» στην Κυβέρνηση του κ Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ).

Φυσικά συνεχίζει μέχρι και αυτή τη στιγμή να μας ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ με τον κ Βενιζέλο και τον κ Κουβέλη στην δεύτερη κατά σειρά «εγχώρια τρόικα» (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)

Ακούστε, όμως, και λίγα αποσπάσματα από την ομιλία του κ Σαμαρά στην περσινή 76η ΔΕΘ η οποία διήρκεσε σχεδόν ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ, απέσπασε πολλά χειροκροτήματα από τα παριστάμενα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στην οποία είπε πολλά σε εμάς τους Έλληνες ο κ Σαμαράς ως «υποψήφιος» Πρωθυπουργός


Κατά τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι το σύμβολο της τελειότητας ως άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν δύο τέλεια σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.
Επτά οι ημέρες της εβδομάδας, 7 ήταν οι μεγάλοι Σοφοί της Αρχαιότητας, 7 τα «θαύματα» του αρχαίου κόσμου, επτά χορδές είχε η Λύρα του Ομήρου (Απολλώνια), 7 αγόρια και 7 κορίτσια έστελναν οι Αθηναίο θυσία στον Μινώταυρο…

Με δύο 7ρια (δηλαδή 77) μετρά τη σειρά της η φετινή ΔΕΘ 2012!

Λέτε, όπως διαβάζω στα αγαπητά μου blogs και σε άλλα ΜΜΕ, ο Πρωθυπουργός μας κ Σαμαράς να περάσει «σιωπηλά» με ταχύτητα «σίφουνα» από την φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης χωρίς ομιλίες και χωρίς την ιστορικά καθιερωμένη συνέντευξη στα ΜΜΕ;

Εάν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, προσπαθώντας να ερμηνεύσω τα «κίνητρα» της απόφασης ανέτρεξα σε αρχαϊκά «περί την σιωπή» γνωμικά και σας καλώ να επιλέξτε από τα παρακάτω ή να προσθέσετε κάποιο δικό σας:

1/ Ο κ  Σαμαράς και οι συνεργάτες του μετά από πολυήμερους προβληματισμούς και σχετικές συσκέψεις (τύπου πρωινού καφέ και εσπερινού ουίσκι) έκριναν ότι όπως πάνε τα πράγματα με την Οικονομία να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο ναδίρ και τη διογκούμενη λαϊκή δυσφορία να ανεβαίνει σε πρωτόγνωρα ζενίθ... ορθά το βλέπει η λαϊκή σοφία από τους αρχαίους χρόνους:
Κρείττον του λαλείν το σιγάν...
ή
2/ Αφού δεν έχει κάτι καλύτερο να μας πει συμπλέει με την άποψη του Πυθαγόρα:
Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν
(πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή),
ή
3/ Ο Πρωθυπουργός κ Σαμαράς, το Επιτελείο του (και οι «Συγκυβερνήτες» κκ Βενιζέλος & Κουβέλης) απομακρύνθηκαν πολύ από όσα είχαν ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ στο «ΖΑΠΠΕΙΟ» και στις προεκλογικές ομιλίες… Αλλά θα κλείσω πικρά θυμίζοντας στον κ Σαμαρά και το Επιτελείο του αυτό που είχε πει ο Μένανδρος:
Μόνη σιγή μεταμέλειαν ου φέρει
(μόνο η σιωπή δεν δείχνει μεταμέλεια)

Μήπως στην Ελλάδα της «ξενόφερτης» για την «ημεδαπή» τρόικα ισχύει το Λατινικό ρητό:
Qui tacet consentit
(Ο σιωπών… συναινεί…)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.