30 Αυγούστου 2012

Το "Δουβλίνο 3" ανοίγει την "πύλη της κολάσεως" στον Έβρο.

Κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε "αποθήκη λαθρομεταναστών" από τη συνθήκη "Δουβλίνο 3" που θέλει να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν 151% αύξηση των λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα!...

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως η νέα προωθούμενη συνθήκη, «Δουβλίνο 3» που θα αντικαταστήσει την προηγούμενη δεν έχει κανένα όφελος για την χώρα, δημιουργώντας προβλήματα στην μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας κάλεσε όλα τα κόμματα καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να δημιουργηθούν συμμαχίες υπέρ των θέσεων της χώρας μας.

«Το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες», συνέχισε ενώ απηύθυνε έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βοηθήσει.

Στοιχεία φωτιά

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο το πρώτο εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν 44.602 λαθρομετανάστες σε όλη την χώρα. Από αυτούς οι 20.841, σχεδόν το 50%, «πιάστηκαν» στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα!
Να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, οι συλλήψεις στην περιοχή του Εβρου ανήλθαν σε 16.196, προκύπτει δηλαδή αύξηση της τάξης του 28,07%.
Συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α' 6ΜΗΝΟ 2011 Α' 6ΜΗΝΟ 2012 ΠΟΣΟΣ. ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 10.048 5.375 -46,51%
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 6.148 15.466 +151,56%
ΣΥΝΟΛΟ 16.196 20.841 +28,07%


Για τον λόγο αυτό - σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του υπουργού - οι αστυνομικές δυνάμεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρύπολης ενισχύονται:

- Με 50 έως 70 περίπου φιλοξενούμενους αξιωματούχους, σε ετήσια βάση, που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Κοινή επιχείρηση Poseidon χερσαία 2012

- Με 40 έλληνες συνοριοφύλακες προερχόμενους από άλλα τμήματα συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης της χώρας

- Από 25.06.2012 με 150 ακόμα αστυνομικούς προερχόμενους από τις ίδιες ως άνω υπηρεσίες

Πάντως, ο κ. Δένδιας δεν κρύβει την ανησυχία του για τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή λέγοντας μεταξύ άλλων: «οι εξελίξεις αναδεικνύουν την νομική υπόσταση και τις πραγματικές συνθήκες μιας «κατάστασης ανάγκης» και επέβαλαν την άμεση και κατεπείγουσα λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο την αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης στην περιοχή του Εβρου για την αποτελεσματική διαχείριση αυτής της ιδιαίτερα σοβαρής κατάστασης που πιθανόν να εξελιχθεί σε κρίση και σε μείζον εθνικό ζήτημα για την χώρα μας».
Υπό αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε η ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας Ροδόπης και Ξάνθης με την απόσπαση 1881 αστυνομικών προερχόμενων από συνοριακούς φύλακες από άλλες περιοχές των συνόρων αλλά και της ενδοχώρας».
Επιπλέον, διενεργείται διαγωνισμός για την προμήθεια 6 σκαφών περιπολίας ενώ παραχωρήθηκαν 5 σκάφη και 5 εξωλέμβιες από την πυροσβεστική.

Μας στέλνει κι άλλους λαθρομετανάστες η Ευρώπη;
 
Επί τα χείρω θα είναι οι αλλαγές τις ήδη επικίνδυνης για την Ελλάδα συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας - έτσι όπως την παρέλαβε - είναι μη αναστρέψιμη.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είπε: «το Δουβλίνο ΙΙΙ που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως « το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα. οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».

Ως μόνο παράθυρο αισιοδοξίας - σύμφωνα με τον υπουργό - είναι η δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου προκειμένου να «διαμορφωθεί ένα ισχυρό μπλόκ κατά της νέας συνθήκης».

Ο κ. Δένδιας, επισήμανε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό ενώ ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει την φωνή του σε προσπάθεια που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να αλλάξει το περιεχόμενο της συμφωνίας.
 
Ποσειδώνας 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.