9 Φεβρουαρίου 2012

Οταν ληφθεί το πρώτο αναπτυξιακό μέτρο θα το καταλάβουμε.

Εδω και δυόμιση περίπου χρόνια η χώρα βυθίζεται με ραγδαίο τρόπο στην ύφεση και στην υπανάπτυξη. Ολα τα σχέδια που εφαρμόσθηκαν αυτό είχαν σαν σκοπό άλλωστε παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών και των ξένων δανειστών.

Μνημόνιο 1, Μεσοπρόθεσμο, Συμφωνία 26ης Οκτωβρίου, Νόμοι, Υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα στηρίχθηκαν σε μία και μόνη θέση, στην στήριξη των πλουσίων και των τραπεζών.

Ολα τα μέτρα είχαν σαν αποτέλεσμα οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι (με κατάρρευση μισθών, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων και αύξηση τιμής προϊόντων κλπ) και οι τράπεζες περιχαρακωμένες σε μια πολιτική μη χορήγησης νέων δανείων και συνεχούς άυξησης επιτοκίων των ήδη χορηγημένων καθώς και στην μη αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων αύξησαν τα κέρδη τους και προσπαθούν πλέον με λογιστικά τεχνάσματα να αποδείξουν τους τελευταίους μήνες, ότι έχουν ανάγκη νέας "βοήθειας" όπως εκείνης που πριν 3-4 χρόνια έλαβαν από την κυβέρνηση Καραμανλή....

Φυσικά και τα μέτρα που "και καλά" θα έσωζαν το Δημόσιο, έφεραν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα...

Οι αυξήσεις ΦΠΑ, έμμεσων και άμεσων φόρων, οι έκτακτες εισφορές και περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων αλλά και κυρίως οι τραγικές μειώσεις των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων οδήγησαν σε ένα μισοπεθαμένο δημόσιο. Μείωσαν τα έσοδά του καθώς κανείς δεν έχει και δεν θέλει να πληρώσει, μείωσαν την διάθεση για δουλειά (γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να δουλέψει όταν η οικογένεια του καταστρέφεται), οδήγησαν τα ασφαλιστικά τα ταμεία σε διάλυση αφού οι τεράστια πτώση των μισθών οδήγησε σε κάθετη πτώση τις ασφαλιστικές εισφορές και γενικά το δημόσιο βρίσκεται σήμερα στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 35 ετών.

Το κύτταρο της κοινωνίας μας η ελληνική οικογένεια αργοπεθαίνει με αποτέλεσμα τον επιθανάτιο ρόγχο της ίδιας της Ελλάδας.

Ο τραπεζίτης εντολοδόχος πρωθυπουργός που μεταφέρει μόνιμα τις αποφάσεις της τρόικας στους πολιτικούς που τον στηρίζουν, έχει αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο του courier.

Οι 3 πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν το έκτρωμα που λέγεται κυβέρνηση συνεργασίας αλληλομαχαιρώνονται για το ποιός είναι ο καλύτερος διασώστης, ο καλύτερος διαπραγματευτής και ο πιο φιλολαϊκός και πονόψυχος φιλέλληνας!!!

Κι ο ελληνικός λαός μουδιασμένος παρακολουθεί την καθημερινώς μειούμενη εθνική μας κυριαρχία και τον παγκόσμιο εξευτελισμό μας.

Το πρώτο αναπτυξιακό μέτρο θα αργήσουμε να το δούμε ακόμα.
Η ελπίδα μαραίνεται ημέρα με την ημέρα και το ενδεχόμενο των, ίσως, εθνοσωτήριων εκλογών απομακρύνεται συνεχώς.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Μόλις παρθεί το πρώτο πραγματικά αναπτυξιακό μέτρο διάσωσης της χώρας θα το αντιληφθούμε πανηγυρικώς...

Θα είναι μια πραγματική μείωση του Φ.Π.Α. (κι όχι τεχνητή -τύπου ένας ενιαίος 19 ή 21%), ή μια αύξηση αποδοχών σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή μια αύξηση του αφορολόγητου ορίου
ή μια αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων (π.χ. πολυτεκνικών, ανεργίας κλπ) ή έστω μια κατάργηση κάποιου από τα πολυπληθή χαράτσια. Και σίγουρα θα είναι μια ενδεχόμενη έξοδος από το τρισκατάρατο ευρώ.... που θα φέρει ίσως προσκαιρη φτώχια αλλά μέσα σε συνθηκες εθνικής αξιοπρέπειας και αποκατάστασης της εθνικής μας ανεξαρτησίας, εφόσον επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση θα ελέγχει την κίνηση του χρήματος εντός της Ελλάδας θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ανάπτυξη...

Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας είναι παντελώς αντισυνταγματική εφόσον το Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ΜΟΝΟ κυβέρνηση του πρώτου κόμματος με πρωθυπουργό τον εκάστοτε αρχηγό του ή προκήρυξη εκλογών...

Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει σήμερα.

Επομένως όλα τα παραπάνω (αναπτυξιακά μέτρα) μπορούν να γίνουν με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μια νεοεκλεγμένη, ισχυρή, ελληνική πατριωτική κυβέρνηση ή (όσο κι αν ακούγεται περίεργο) μια μη εκλεγμένη, προσωρινή.... πατριωτική κυβέρνηση, που θα προκύψει από την
εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος.


'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)


................................
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

...... και βία δεν είναι μόνο ένοπλη!!!!!

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.