19 Μαρτίου 2011

Λίγες σκέψεις πάνω στην εμπλοκή της χώρας μας στην επίθεση κατά της Λιβύης.

Προσπαθώ να καταλάβω τι στο καλό σκέφτεται ο ΓΑΠ.
Αποφάσισε να συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά του επί χρόνια φίλου της οικογένειας Παπανδρέου, Μουαμάρ Καντάφι!!!!!

Προφανώς επέλεξε μεταξύ της οικογενειακής φιλίας και της υπακοής στα κελεύσματα της πατρίδας του.. δηλαδή των Η.Π.Α., το δεύτερο.

Και ίσως καλά έκανε για τον εαυτό του....
Ελα όμως που συμπαρασύρει την άμοιρη Ελλάδα μας σε μια περιπέτεια της οποίας την έκβαση κανείς δεν γνωρίζει....

Και φυσικά για μια ακόμα φορά δείχνοντας το χουντικό και αντισυνταγματικό πρόσωπό του αποφάσισε να ενισχύσει το "Σχέδιο Ομπάμα" χωρίς καν να φέρει το θέμα στην Βουλή!!!!

Ο άνθρωπος παίρνει όποια απόφαση θέλει για οικονομικά μέτρα, δανεισμούς, πωλήσεις των πλουτοπαραγωγικών πόρων της πατρίδα μας, συμμετοχή σε πολεμικές συρράξεις κλπ...(θυσίες όπως του αρέσει να τα λέει) με μόνη την ψήφο που ζαλισμένοι μερικά εκατομμύρια Ελλήνων, του έδωσαν και το έχουν χιλιο-μετανοιώσει....

Αυτό όμως που με κάνει έξω φρενών είναι ότι ενώ με πρόσχημα την οικονομική κρίση έκοψε μισθούς και συντάξεις, ξεπουλάει τα πάντα, διαλύει τον στρατό, την παιδεία, την δημόσια διοίκηση, την υγεία, την εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων... ξαφνικά τα ξεχνάει όλα τα περί οικονομικής κρίσης και στέλνει ελληνικές δυνάμεις σε έναν πόλεμο που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.....

Ο άνθρωπος που κατάργησε τα μηχανοκίνητα (άρματα, πυροβόλα, ελικόπτερα και αεροσκάφη) από τις παρελάσεις για τις εθνικές μας επετείους, αποφάσισε τώρα επειδή του το είπε ο εντολέας του ο Ομπάμα να συμμετάσχει με αεροπλάνα και πλοία σε μια εσωτερική διένεξη του Λιβυκού λαού, στην οποία συγκρούονται ο τρελός φιλότουρκος δικτάτορας Καντάφι και οι οπαδοί του (δηλαδή οι μισοί Λίβυοι) με τους υποστηριζομένους από την "ύποπτη" τρομοκρατική Αλ Καϊντα εξεγερμένους αντιπάλους του (δηλαδή του άλλους μισούς Λίβυους)...

Και μην μου πείτε ότι έτσι έπρεπε να γίνει για το καλό της ελληνικής διεθνούς διπλωματίας;
Γιατί πρώτον δεν είδα πουθενά τα ανταποδοτικά οφέλη μιας τέτοιας κίνησης και ούτε θα υπάρξουν σας διαβεβαιώνω... (ή ίσως υπάρξουν για την οικογένεια Παπανδρέου και κάνα δύο άλλες).

Αλλά το κυριότερο μήπως πιστεύετε ότι η πανίσχυρη Γερμανία που αποφάσισε να μην στείλει ούτε ένα τηλεκατευθυνόμενο κατά της Λιβύης, είναι κορόϊδο;
Οι Γερμανοί κατάλαβαν το παιχνίδι των ΗΠΑ, που θέλοντας να τελειώνουν μια και καλη με τον Καντάφι (αυτό φυσικά θα το δούμε) έβαλαν μπροστά τα κορόιδα τους Ευρωπαίους. Αγγλους, Γάλλους, Ιταλούς και Ελληνες!!!!

Κι ο ΓΑΠ ξέχασε με μιας οικονομικές κρίσεις, θυσίες κλπ και ξαναθυμήθηκε το "Λεφτά υπάρχουν"....

Απομένει τώρα να δούμε σε τι περιπέτεια μας έμπλεξε.

Τι στα κομμάτια ψηφίσατε αδέρφια μου Ελληνες τον Οκτώβριο του 2009;
Ως πότε θα πληρώνει η πατρίδα την άμυαλη ψήφο σας;

Ελπίζω μόνο ένα πράγμα. Να μην χάσει την ζωή του κανένας από τα παλικάρια μας που θα βρεθούν πάνω από τον ουρανό της Λιβύης, κατ' εντολή των ανδρείκελων ΓΑΠ και Δρούτσα, γιατί το αθώο αίμα τους θα καίει όσους ψηφίσατε τα καθίκια αυτά...για πάντα.




Share

6 σχόλια:

yannidakis είπε...

είμαι σίγουρος πως είσαι από εκείνους που προτιμούσαν την Ελλάδα του χθες. Την Ελλάδα του δανεισμού και της διόγκωσης του χρέους εφόσον ακόμα δεν το βρίσκαμε μπροστά μας. Την Ελλάδα που καπνίζει στα εστιατόρια και αυτήν που ο υπέρογκος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων πληρώνεται επίδομα έγκυρης προσέλευσης στην εργασία.
Τώρα θα έπρεπε να απαιτήσουμε από τον Γιωργάκη να κάνει πίσω. Να δειλιάσει όσο ένας μονάρχης σκοτώνει τον λαό του όπως κάποτε έκανε η χούντα στο πολυτεχνείο. Είναι πολύ μακρινό αυτό (το '74) οπότε τι μας νοιάζει που κάποιος Καντάφι το πράττει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα σε κάποια Λιβύη; Ας κάνουμε εμείς πίσω στηρίζοντας μια ειρήνη που περιορίζεται εντός των δικών μας συνόρων. Σωστά;
Λυπάμαι :[

Ανώνυμος είπε...

Δύο τα ενδεχόμενα:
1. Ο ΓΑΠ δεν έχει ιδέα από εξωτερική πολιτική και ούτε την όρεξη να διαβάσει και να ενημερωθεί για τις ενδεδειγμένες ενέργειες σε μιά τέτοια κατάσταση.
2. Είναι βαθιά γνώστης της τέχνης της εξωτερικής πολιτικής και απλώς κάνει πλάτες σε αυτούς που του έχουν "τάξει" διάφορα προσωπικά οφέλη.
Οπως και να έχει η Ελλάδα θα βγεί πολλαπλώς χαμένη από αυτή την συμμετοχή.
"Απ' αυτούς"

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Γιαννιδάκη
Δεν προτιμω την Ελλάδα του χθες.
Θα προτιμουσα και προτιμω μια Ελλάδα που δεν θα εχει καμια σχεση με το χθες που ατυχως εχει ο ΓΑΠ....

Ριξε μια ματια στην Κυβερνηση του και θα δεις ότι οι μισοι προέρχονται από τις διεφθαρμένες κυβερνησεις που μας "κατέστρεψαν" όπως θεωρεις εσυ..(ακομα κι ο γιαουρτωμενος αντιπροεδρος) αν και εγω θεωρω ότι δεν καταστραφηκαμε οσο κι αν ηταν πραγματικα διεφθαρμενες ΟΛΕΣ οι κυβερνησεις της μεταπολίτευσης....απλα έπρεπε να παρουσιαστουμε ως κατεστραμμένοι για να πέσει η μεγαλη κονομα στους δανειστες και στην οικογενεια Παπανδρεου...
Αλλα και οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς ή και ξεπουλημένοι....
Αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι είναι στημένοι να καταστρέψουν την πατριδα μας....(π.χ. Διαμαντοπουλου και Παπακωνσταντίνου)...
Και που να δεις τι φυντανια παλαιοκομματικα ετοιμαζει ο ΓΑΠ για τον ανασχηματισμό... μεχρι και την Βασούλα είδα και μου γυρισε το μάτι!!!!!!

Το επίδομα εγκαιρης προσέλευσης έπρεπε να κοπεί αλλα όχι μαζί με τα επιδόματα πολυτεκνων, τις συνταξεις των πεινασμένων "υπερήφανων γηρατειών" και τις αποδοχες των κατεστραμενων του ιδιωτικου τομέα που εχει να παρει αυξηση....δεκαετίες!!!!!

Ναι να κοπεί το επιδομα εγκαιρης προσέλευσης αλλα όχι για να στελνουμε τραγουδάκια στην eurovision την στιγμη που καταργουμε τις παρελασεις λογω ...κόστους!!!!!!

Ναι να κοπεί το επίδομα εγκαιρης προσέλευσης αλλά όχι και να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας!!!!!!!!!!!

Ναι να κοπέι το είπδομα έγκαιρης προσέλευσης αλλα γιατι να χάσουν τα δικαιώματά τους οι πολυτεκνες τριτεκνες οικογένειες σε μια Ελλάδα που σβήνει;

Φίλε μου ξέρω ότι στην Κρήτη το ΠΑΣΟΚ εχει ακομα μεγαλη δυναμη για ακατανόητους λόγους.... Και μην μου πεις παραδοσιακούς γιατι δεν το δεχομαι.
Δεν ειναι δυνατόν για παραδοσιακους λόγους να αφηνω την πατρίδα μου να καταστρέφεται από ανικανους προδότες....

Να ξερεις ότι εσεις θα την πληρώσετε την αμερικάνικη ψευτομαγκιά του ΓΑΠ πρώτοι από όλους τους Ελληνες....

Τον Κανταφι απορώ που τον βρίζεις...
Τον οικογενειακό φίλο του Τζεφρυ;
Περίεργο.
Πάντως αν και διαφωνουμε σε ευχαριστω για το σχολιο σου.
Και λυπαμαι κι εγω....

Γκιαούρης είπε...

Δείτε κι εδώ

http://giaouris.blogspot.com/2011/03/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

12:14

ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.

Ο γαπ και το ΣΥΝ@φι του
ειναι
Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ.

ΑΥΤΟ
ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είπε...

Προσωπικά ἒχω ἓναν μεγάλο φόβο τόν ὁποῖο ἀπευθύνω στόν σεβαστό φίλο ἀπό τήν Κρήτη.
Ἂν ὁ Καντάφη ἀντιδράσει μέ μία πυρινική ἐπιδρομή ἐναντίον τῆς Κρήτης ἢ κάποιας ἂλλης Ἑλληνικῆς περιοχῆς, τότε τί θά ἒχουμε να ποῦμε;
Διάβασα σήμερα ὃτι τό κόστος συμμετοχῆς μας στήν ἐπιχείρησι κατά τῆς Λιβύης, εἶναι περίπου ἓνα ἑκατομύριο Ευρώ ἡμερησίως !
Ἀλλά ἐμεῖς δέν ἒχουμε χρήματα ν΄αντιμετωπήσουμε τήν Τουρκική προκλητικότητα στό Αἰγαῖο, δέν ἒχουμε χρήματα για τούς συνταξιούχους, για σχολεῖα, ὑγεία καί εὐπαθεῖς ὁμάδες καί ἒχουμε χρήματα γιά νά κάνουμε πόλεμο στόν Καντάφι ;
Ἒλεος πιά ! Αὐτοί πού μᾶς κυβερνοῦν μᾶς θάβουν καθαρα καί χωρίς προσχήματα.
Εἶναι ἐπικίνδυνοι καί πρέπει ν'απαλλαγοῦμε τάχιστα απ'αὐτούς.
Ὃσον ἀφορᾶ τήν πρόσβασι πού ἒχει τό ΠΑΣΟΚ στήν Κρήτη, αὐτή δέν ὀφείλεται σέ ἰδεολογικές βάσεις.
Ἁπλῶς ὀφείλεται σέ ἃπλετα ρουσφέτια καί σέ διάφορα βολέμματα ἀνάλογα μ'αυτά πού ἒγιναν στίς μονοεδρικές.
Γέμισαν τήν Κρήτη μέ παράνομους συνταξιούχους πού περνοῦν τόν χρόνο τους στήν πρέφα...
Ἂν ἒτσι φίλε μου νομίζεις ὃτι πορεύεται ἓνα ἒθνος ἀνάμεσα στίς δύσκολες παγκόσμιες συμπληγάδες, κάνεις λάθος!
Πρέπει ὃλοι μας νά φανοῦμε βαθιά ὑπεύθινοι. Οἱ καιροί δέν συγχωροῦν τήν ἀφέλεια καί τήν ἀπερισκεψία.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.