Τελευταίες αναρτήσεις

18 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - “Αιδώς Αργείοι”… Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΝΤΕ ολόκληρες σελίδες ρεπορτάζ αφιέρωσε η τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αναδεικνύοντας προβλήματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο «κάτι σάπιο υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».

Σήμερα θέλω από το βήμα αυτό να συγχαρώ την δημοσιογράφο κ Λίνα Κοϊνά και τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ για το υποδειγματικά αντικειμενικό ρεπορτάζ και ταυτόχρονα να καταθέσω τη θλίψη και την οργή μου για τα πρόσωπα που δημιούργησαν προϋποθέσεις για αρνητική προβολή του Ιδρύματός μας!

Ο τέως Πρύτανης κ Κουσκουβέλης στο άρθρο του (μέρος του ρεπορτάζ) διατείνεται ότι διαχειρίστηκε σωστά το Δημόσιο Χρήμα και έσωσε από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου «…σχεδόν 500,000 ευρώ με το δικό του επίμαχο Συμβόλαιο Καθαριότητας του Πανεπιστημίου!»

ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ δηλαδή αφήνει με το κείμενό του να αιωρείται το υπονοούμενο ότι οι προκάτοχοί του Πρυτάνεις κκ Τσιότρας και Βελέντζας είτε ΔΕΝ διέθεταν τις δικές του ικανότητες συνετής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ή, εάν τις διέθεταν, μάλλον «αμέλησαν» τα καθήκοντά τους (ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ στα προηγούμενα Συμβόλαια καθαριότητας ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες ευρώ!!!) Απορίας άξιο είναι ότι λησμόνησε να αναφέρει στο άρθρο του ο τέως Πρύτανης κ Κουσκουβέλης ότι υπήρξε Αντιπρύτανης του προηγούμενου Πρυτανικού Συμβουλίου (που εμμέσως κατηγορεί…)

Ελπίζω ότι οι κκ Τσιότρας και Βελέντζας θα τοποθετηθούν ΑΜΕΣΑ στον ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ υπαινιγμό του κ Κουσκουβέλη!

Μου προξενεί, όμως, αφόρητο άλγος ο περίεργος υπαινιγμός του κ Κουσκουβέλη ότι ο Υφυπουργός κ Πανάρετος ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του ιδίου και των Αντιπρυτάνεων κκ Κατρανίδη, Νούλα και Σουμπενιώτη για το Συμβόλαιο Καθαριότητας ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ προθέσεις του Υπουργείου για Κατάργηση του Ονόματος και του Εμβλήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!...

Ως ένα από τα μέλη ΔΕΠ που αγωνιστήκαμε πριν 21 χρόνια για την απόκτηση του τίτλου «Πανεπιστήμιο Μακεδονίας», εποχή που ο κ Κουσκουβέλης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το Ίδρυμά μας, θα ήθελα να χαρακτηρίσω ως άκομψο, αναίτιο και δυνητικά ανήθικο τον υπαινιγμό του!

Όταν Δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και το Υπουργείο Παιδείας αναδεικνύουν θέματα που αναδύουν «κακοσμία» και απαιτούν εξονυχιστικό έλεγχο η συνομωσιολογική ερμηνεία αυτών των πράξεων απαιτεί υπενθύμιση στον κ Κουσκουβέλη του γνωστού …«Αιδώς Αργείοι!»

ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ότι ο κ Πανάρετος θα ΑΣΚΗΣΕΙ σύντομα την πειθαρχική δίωξη που αρνήθηκε να ασκήσει ο νυν πρύτανης κ Χατζηδημητρίου (και ο Αντιπρύτανης κ Ζαπράνης που λέγεται ότι υπηρέτησαν σε 3-μελείς επιτροπές που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, και στα Συμβόλαια Καθαριότητας του κ Κουσκουβέλη…)

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του 5-σέλιδου ρεπορτάζ του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ διαβάζοντάς τα μπορεί κανείς να συμπεράνει – το λέει άλλωστε και το λαϊκό μας ρητό – ότι "όπου υπάρχει τόσος καπνός σίγουρα υπάρχει και…φωτιά!"

Σίγουρα ΔΕΝ είναι δείγμα σοφίας και άσκησης χρηστής διοίκησης για έμπειρα και υπεύθυνα μέλη ΔΕΠ η αιτιολογία ότι ψηφίστηκε θετικά στην πρώτη της εκλογή η κ Φλώρου αλλά καταψηφίστηκε όταν έκανε αίτηση εξέλιξης επειδή τότε κάποιοι συνάδελφοι διάβασαν «…πιο προσεκτικά τα έργα και τις εργασίες της υποψηφίας»…Φυσικά η συγκεκριμένη υποψηφία ήδη έχει πολλές δικαστικές διαμάχες σε εξέλιξη με τα μέλη ΔΕΠ του συγκεκριμένου τμήματος οπότε απαγορεύεται να επεκταθώ…

Στην κείμενη ελληνική Νομοθεσία ούτε και στην δεοντολογία της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας υπάρχει Νόμος που να στοιχειοθετεί ως αδίκημα την «αυτολογοκλοπή» δηλαδή την χρήση ήδη δημοσιευμένου πνευματικού έργου ενός μέλους ΔΕΠ σε μια μελλοντική της εργασία όπως είναι η περίπτωση της κ Λυρούδη που «απολύθηκε» για τον λόγο αυτό από τον ίδιο Πρόεδρο και το ίδιο Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Εδώ τα πράγματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιο σαφή καθώς η απολυθείσα ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ αλλά κατά τα λεγόμενά της ο τέως πρύτανης κ Κουσκουβέλης και ο τέως Πρόεδρος του τμήματός της ΔΕΝ έκαναν δεκτές αποφάσεις του ΣτΕ!...Και εδώ υπάρχουν δικαστικές διαμάχες οπότε δεν επιτρέπεται να επεκταθώ…

Οι αιτιολογίες για τα βάσανα που υφίστανται οι κκ Μαυρουδέας και Τσουλφίδης επιδέχονται πολλά και ποικίλα σχόλια ίσως και…χαμόγελα, αλλά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η κατάσταση ΔΕΝ είναι για…χαμόγελα!..

Πολλά τα κενά στη δήλωση κορυφαίου συνδικαλιστή φοιτητή ότι μειώθηκαν τα πάρτι του Σαββατοκύριακου σε χώρους του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «επειδή έχουν ξεπεραστεί ως μόδα» καθώς ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στα αιωρούμενα ερωτήματα του ΠΩΣ επί σειρά ετών οι οργανωτές χρέωναν (όπως λέει το ρεπορτάζ του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ) 5 έως 10 ευρώ για κάθε ποτό ΧΩΡΙΣ να εκδίδουν ΘΕΩΡΗΜΕΝΕΣ από την ΕΦΟΡΙΑ αποδείξεις…

Μπορεί να μειώθηκαν τα φοιτητικά πάρτι - σε αυτό συντρέχουν και οι δεδομένες οικονομικές συνθήκες φοιτητών που ζούνε στην Ελλάδα της τρόικα - αλλά στο ερώτημα ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ τα τεράστια ποσά που συσσωρεύτηκαν από τα αμέτρητα φοιτητικά πάρτι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κανείς δεν…ΑΠΑΝΤΑ!...

Σε χτεσινό άρθρο της τοπικής εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αναφέρονται 2 περιπτώσεις ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τις οποίες ΚΑΝΕΙΣ ακόμη ΔΕΝ τιμωρήθηκε…

Εάν συμβολικά το επίμαχο «Συμβόλαιο Καθαριότητας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελέσει την απαρχή της επιβεβλημένης ΚΑΘΑΡΣΗΣ προχωρήστε με θάρρος.

Κύριε Πανάρετε και κ Διαμαντοπούλου, ξεκινήσατε ένα έργο και μια πορεία που ήταν ήδη αναγκαία εδώ και πολλά χρόνια. Τα μεγάλα προβλήματα της Ανωτάτης Παιδείας απαιτούν ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ λύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά.

Θα βρείτε αμέτρητους συμμάχους «που τους έσκιαζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά» Πανεπιστημιακών κατόχων θώκων εξουσίας που είχαν «μπερδέψει» το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ με το ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ, την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ και την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ σε πολλά (εάν όχι όλα) τα ΑΕΙ και ΤΕΙ!...
Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πιπερόπουλε ειλικρινά περιμένεις σχόλιο από τους πρώην Πρυτάνεις κκ Τσιότρα & Βελέντζα?
Το "κόρακας κοράκου μάτι ΔΕΝ...βγάζει" το ξέχασες?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.