12 Ιανουαρίου 2011

Τα περί "ανεξαρτησίας" της Κρήτης.

Νομίζετε πως απλά είναι φήμες; Δεν έχετε πάρει στα σοβαρά το θέμα περί “Ανεξάρτητης Κρήτης”;

Έλληνες μην επαναπαύεστε και μην εφησυχάζετε! Το σοβαρό αυτό Εθνικό θέμα υφίσταται και το πρόβλημα που θα έχουμε να …….. αντιμετωπίσουμε σύντομα, είναι πιο ορατό από ποτέ!


Η συνθήκη του Λονδίνου, του Φεβρουαρίου του 1913, λαμβάνει τέλος. Τι μας περιμένει μετά; Αφυπνιζόμαστε και αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για την πατρίδα μας! Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα και τα ιερά εδάφη μας!

Τα περί “ανεξαρτησίας” της Κρήτης (γράφει η Δέσποινα Δημότση)

Τα εθνικά μας άλυτα «προβλήματα» είναι και πολλά και γνωστά. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι συνήθως το όποιο πρόβλημα που «εκκολάπτεται» για να κάνει δυναμική την παρουσία του στα επόμενα χρόνια. Ένα από αυτά είναι και …η «ανεξαρτησία» της Κρήτης. Κάποιοι προσπαθούν να βρουν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν προβλήματα και στην Μεγαλόνησο της Ελλάδος. Και μην ξεχνάμε πως από τον περασμένο αιώνα όλα τα παρόμοια θέματα που δημιουργήθηκαν με ονομασίες ή εδάφη όλα κατέληξαν σε μεγάλα εθνικά θέματα. Είναι πολλές οι περιοχές της Ελλάδος που από τον 20ο αιώνα αμφισβητούνται με κοινό παρονομαστή την Ελληνικότητα τους.

Το 2012, λοιπόν, δεν θα είναι μόνο το έτος με τα σενάρια περί του τέλους του κόσμου αλλά και στα εθνικά μας θέματα θα δημιουργηθεί το ερώτημα αν το διαμέρισμα της Κρήτης είναι Ελλάδα ή όχι. Και για όλα αυτά το «πάτημα» θα είναι η συνθήκη του Λονδίνου του Φεβρουαρίου 1913 που σύμφωνα με την οποία μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων, η Κρήτη ενώθηκε με την Ελλάδα!


Σε κάποιους μπορεί να φανεί λίγο τραβηγμένο αλλά δεν είναι καθόλου, διότι ήδη τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κάποιες «κινήσεις» για το θέμα από διάφορες ιστοσελίδες, οι οποίες (ευτυχώς) δεν έχουν πολλούς υποστηριχτές διότι η πλειοψηφία είναι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και πώς να μην είναι όταν οι περίφημες ανεξαρτησίες είναι πολλές εντός και εκτός Ελλάδος; Αυτόνομη Κύπρος, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Σκόπια (δεν μου επιτρέπω να το γράψω Μακεδονία έστω και σε εισαγωγικά) κτλ.


Όλα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα εφόσον οι διαμελισμοί συγκεκριμένων κρατών «βολεύουν» κάποιους να κάνουν τις «δουλειές» τους. Ένα πολύ ισχυρό παράδειγμα είναι το άρθρο περί Ελληνικότητας της Κρήτης από την αρχαία εποχή. Όλα αυτά τα πρωτοφανή και προκλητικά εκτυλίχθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης «Κρητών Επιχειρείν» το καλοκαίρι του 2009, όταν η Μεταξία Τσιποπούλου διευθύντρια Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, αμφισβήτησε την Ελληνικότητα της Κρήτης ισχυριζόμενη ότι οι αρχαίοι Κρήτες ήταν σημιτικό φύλο δηλώνοντας «είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο»!!!!


Τι άλλο θα ακούσουμε από το Υπουργείου Πολιτισμού; Παραποιούν όχι μόνο την ιστορία σε κάθε τους ευκαιρία, αλλά και επιμένουν να μας «βαπτίζουν» κάθε φορά και απογόνους άλλων λαών, είτε αυτοί λέγονται Ινδοευρωπαίοι είτε Σημίτες.


Δημιουργείται το ερώτημα γιατί την Κρήτη, γιατί την «διάλεξαν». Βεβαίως δεν έχει απομείνει και κάτι που να μην διεκδικείται στην χώρα μας εκτός της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, όλα τα υπόλοιπα διεκδικούνται άτυπα ή μη. Η Κρήτη από τα αρχαία χρόνια ήταν από τις πρώτες περιοχές που είχαν αναπτύξει πολιτισμό, τον περίφημο Μινωικό ο οποίος χρονολογείται από το 3.500 π.Χ (Πρωτομινωική περίοδος).


Η Κνωσός και η Φαιστός πρωτοστάτησαν στον πολιτισμό αλλά και στους Ελληνικούς πολέμους από την αρχαιότητα μέχρι και τον προηγούμενο αιώνα. Σε πολλούς πολέμους οι Κρήτες ήταν από τους τελευταίους που πολεμούσαν ενώ άλλες περιοχές είχαν ήδη κατακτηθεί! Αλλά δεν είναι μόνο ο πολιτισμός και η παλικαριά των Κρητών, αλλά και η γεωγραφική θέση της Κρήτης που «βολεύει» κάποιους να την «βάλουν στο τρυπάκι» περί ανεξαρτησίας της. Σταυροδρόμι ηπείρων με πολύ εύφορο κλίμα είναι η Μεγαλόνησος και η περιοχή που συμβάλλει πιο θετικά από όλες τις υπόλοιπες στην οικονομία της χώρας.


Δίνει τα μεγαλύτερα και πιο θετικά νούμερα ενώ αντιθέτως παίρνει από τις πιο λίγες επιχορηγήσεις και κονδύλια! Ίσως να μην χρηματοδοτείται επίτηδες από το κράτος, όλα παίζουν τον ρόλο τους, τίποτα δεν γίνεται τυχαία ιδιαίτερα σε «λεπτά» θέματα! Δεν μπορούμε να τα αμφισβητούμε όλα, και αρχαίες πηγές και ευρήματα, εκτός και αν σκαρφιστούν να… «βρουν» ξαφνικά νέα ευρήματα που τους «βολεύουν», είναι για όλα ικανοί.


Οι «σπουδαγμένοι» και «έμπειροι» αρχαιολόγοι καλό θα είναι να κάνουν μια ταχεία επανάληψη σε αυτά που είναι δεδομένα για τον κλάδο τους ή απλά ας δώσουν την θέση τους σε γνώστες ιστορίας. Ο Πλάτωνας είναι ξεκάθαρος σε ότι λέει : «Η φιλοσοφία είναι παλαιότατη μεταξύ των Ελλήνων και περισσότερο στους Κρήτες και στους Λακεδαιμόνιους…», «Θα ‘πρεπε να πεις: Ξένε, δεν είναι τυχαίο που οι νόμοι της Κρήτης έχουν τόσο μεγάλη φήμη σε ολόκληρο τον Ελληνικό κόσμο» αλλά και περισσότερο στον παρακάτω διάλογο:


ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ποιος από τους παλαιούς βασιλείς λέγεται ότι υπήρξε καλός νομοθέτης, του οποίου οι νόμοι διασώζονται ακόμα και σήμερα, επειδή είναι θεϊκοί;

ΕΤΑΙΡΟΣ: Δεν μου έρχεται στον νου.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Δεν ξέρεις ποιοι Έλληνες έχουν τους παλιότερους νόμους;

ΕΤΑΙΡΟΣ: Μήπως εννοείς τους Λακεδαιμονίους και το νομοθέτη Λυκούργο;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Αλλά και αυτοί οι νόμοι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν περισσότερο από τριακόσια χρόνια ή κάτι περισσότερο. Αλλά και οι καλύτεροι από τους νόμους τούτους από πού ήρθαν; Ξέρεις;

ΕΤΑΙΡΟΣ: Λένε από την Κρήτη.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Αυτοί λοιπόν, οι Κρήτες, έχουν τους πιο παλιούς νόμους απ’ όλους τους Έλληνες; («Ουκούν ούτοι, οι Κρήτες, παλαιοτάτοις νόμοις χρώνται των Ελλήνων»)

ΕΤΑΙΡΟΣ: Ναι.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ξέρεις ποιοι ήταν οι άξιοι βασιλείς τους; Ο Μίνωας και ο Ραδάμανθυς, γιοι του Δία και της Ευρώπης, δικοί τους είναι οι νόμοι.

Χαρά Μαστροχώστα

από το CretanPatriot




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.