23 Νοεμβρίου 2010

Καταργήθηκαν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Το τέλος της μεσαίας τάξης ολοκληρώθηκε. Η οικονομία καταρρέει πλέον ραγδαία.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, αποφάσισε η τρόϊκα και αποδέχθηκε η κυβέρνηση. Με απλά λόγια έχουμε ουσιαστικά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επιστροφή των εργαζομένων στην προ του 1950 εποχή!

Δικαιώματα αποκτημένα με αίμα και αγώνα καταργήθηκαν μέσα σε μα νύχτα με πρόσχημα την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησαν τραπεζίτες, πλούσιοι και πουλημένοι πολιτικοί. Φυσικά οι τιμές των προϊόντων δεν θα πάνε στο 1950 αλλά θα τραβήξουν την ανηφόρα απρόσκοπτα, όπως γινόταν ολόκληρο αυτό το διάστημα των τελευταίων 11 μηνών....

Ηταν μια "φυσιολογική" εξέλιξη μετά την ανοχή που έδειξαν στα μέτρα οι Ελληνες πολίτες και με βάση τον λόγο ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Δ.Ν.Τ. που δεν είναι άλλος από την προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Ετσι ολοκληρώνεται η καταστροφή της μεσαίας τάξης που είχε αρχίσει εδώ και 11 μήνες με τα αλλεπάλληλα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της αγοράς και τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Τώρα προχωράμε σε μια νέα φάση. Οι απολύσεις θα ενταθούν, θα επιταχυνθούν και θα μειωθούν, πλέον δραστικά, τα εισοδήματα όσων θα παραμείνουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αυτό δεν χρειάζεται κανείς και πανεπιστημιακό πτυχίο στα οικονομικά, για να καταλάβει ότι σημαίνει την ολοκληρωτική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
Οπως όλοι γνωρίζουμε η αγορά και η ευρύτερη οικονομική δρατηριότητα εξαρτώνται από μια αλυσιδωτή σχέση που αν διαταραχθεί επιφέρει τον όλεθρο με μια αντίδραση που θυμίζει ντόμινο.....

Είναι σαφές ότι εφόσον πλήττεται η μεσαία και συντριπτικά μεγαλύτερη οικονομική τάξη των Ελλήνων των οποίων πλέον η αγοραστική δύναμη μειώνεται δραστικά φτάνουμε στον πάτο της καταστροφής και το σχέδιο ξεπουλήματος κάθε περιουσιακού στοιχείου της πατρίδας μας έρχεται προ των πυλών. Το μόνο που απομένει είναι η αναμενόμενη εξαθλίωση των μισθωτών και των ελευθέρων επαγγελματιών που θα οδηγήσει σε αποδοχή από μέρους τους κάθε "φαινομενικά" σωτήριας πρότασης που θα παρουσιάσουν οι τροϊκάνοι και η προδοτική κυβέρνηση ως μοναδικής λύσης. Ετσι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της πατρίδας μας θα περάσουν πλέον στα χέρια ξένων συμφερόντων.

Μην νομίζετε φίλοι μου ότι αυτά είναι λόγια καταστροφολογίας. Είναι η πραγματικότητα.
Κάποιοι πουλημένοι οικονομικοί αναλυτές, όπως καλή ώρα ο Χρήστος Κώνστας του ALTER, ισχυρίζονται ότι αν σωθεί η ελαχιστότατη αριθμητικώς τάξη των πλουσίων θα ορθοποδήσει η οικονομία και θα σωθούμε. Είναι όμως αυτό αλήθεια;

Ας δούμε ένα απλό χριστουγεννιάτικο παράδειγμα......

Εχουμε 100 πολίτες. Από αυτούς οι 20 ανήκουν στην τάξη των φτωχών και νεόφτωχων που ίσα ίσα βγάζουν ή όχι τα προς το ζείν (άνεργοι, μικροσυνταξιούχοι, νέοι των 592 ευρώ -αυτο πλέον πάει πιο κάτω κλπ). Οι 75 ανήκουν στην μεσαία τάξη μισθωτοί, συνταξιούχοι με "ανθρώπινη" σύνταξη, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι έμποροι κλπ. Και οι 5 τελευταίοι στην ανώτερη οικονομικά τάξη, εφοπλιστές, βιομηχανοι, μεγαλοβιοτέχνες, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες και μεγαλοστελέχη τραπεζών και πολυεθνικών κλπ.

Ολοι καταλαβαίνουμε ότι οι 20 συμπολίτες μας δεν υπάρχει (και δεν υπήρχε) περίπτωση να γιορτάσουν αγοράζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες.....
Αν τώρα και οι 75 δεν είναι σε θέση να αγοράσουν κι αυτοί ένα δέντρο για την οικογένειά τους, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι 5 πλούσιοι υπάρχει περίπτωση να αγοράσουν 95 δέντρα για την οικογένεια τους; Δηλαδή 19 δέντρα ο καθένας; Φυσικά και όχι. Πράγμα που με απλά λόγια σημαίνει ότι η αγορά πάει κοινώς για φούντο.......

Ανάλογα φυσικά ισχύουν για κάθε καταναλωτικό αγαθό. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κάθε πλούσιος θα αγοράσει π.χ. 19 αυτοκίνητα; Αντε να αγοράσει 2 ή 3 το πολύ... τα άλλα τι να τα κάνει;

Η πόσα γάλατα θα αγοράσει από το σούπερ μάρκετ; 19 ;!!!!!!!!!! Θα αγοράσει όπως όλοι ένα γιατί αυτό μπορεί να καταναλώσει αυτός και η οικογένειά του......

Νομίζετε ότι αυτή την απλή συλλογιστική δεν την έχουν σκεφθεί τα μεγάλα οικονομικά μυαλά; Την γνωρίζουν πολύ καλά και μάλιστα την βλέπουν να εφαρμόζεται π.χ. στην κατεστραμμένη αγορά αυτοκινήτου. Τον τελευταίο χρόνο έκλεισαν χιλιάδες εκθέσεις και αντιπροσωπείες σε ολόκληρη την Ελλάδα μετά την πτώση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων πάνω από 65 % ........

Αρα τι συμβαίνει; Συμβαίνει αυτό που τονίσαμε παραπάνω. Αυτό που επιδιώκει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Να "φάνε" την περιουσία του ελληνικού κράτους!!!! Αιγαίο, πετρέλαια, φυσικό αέριο, ορυκτά, τουριστικές μονάδες, ακόμα και ολόκληρα νησιά θα περάσουν στις "τσέπες" των πλουσίων και των εντολοδόχων τους πολιτικών. Αυτών που ευθύνονται για όσα τραβάμε σήμερα.

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.