25 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Στελεχών Στρατού Ξηράς.

30 Ιουν 2010 , 19.00
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ
Αθήνα 23 Ιουν. 2010
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τα γεγονότα τρέχουν με μεθόδευση και ταχύτητα που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Στα χρονίζοντα προβλήματα τόσο των ε.ε όσο και των ε.α στελεχών, όχι μόνο δεν δίνονται λύσεις, αλλά στα ήδη υφιστάμενα προστίθενται νεότερα και οξύτερα. Η τάση απαξίωσης και αμφισβήτησης του ρόλου και του έργου του Στρατού είναι περισσότερο από φανερή. Διάφοροι κύκλοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, προσπαθούν να μειώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των στελεχών. Τα υφιστάμενα θεσμικά όργανα αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο και στην αποστολή, που προβλέπονται από τα καταστατικά τους και ιδιαίτερα υπό τις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις. Τα στελέχη έχουν αφεθεί στην τύχη τους, λόγω μη ύπαρξης δυναμικού φορέα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.
Μπροστά στη σημερινή κατάσταση στις 26/5/2010 στη Λέσχη Παπάγου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι συνδέσμων τάξεων και φορέων αποστράτων για να συζητήσουν επί της ανάγκης ίδρυσης νέου φορέα που να είναι διεκδικητικός και μαχητικός. Για την διερεύνηση αυτής της αναγκαιότητας με απόφαση των παρευρεθέντων συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή, με σκοπό να προβεί στην ανάλυση της όλης κατάστασης, να συναντηθεί με εκπροσώπους υπαρχόντων φορέων (ενώσεων και συνδέσμων) και να προβεί στη σύνταξη σχετικής έκθεσης, στην οποία να αιτιολογείται η ανάγκη ή όχι σύστασης νέου φορέα.
Η συντονιστική επιτροπή μετά τις συναντήσεις συνέταξε τη συνημμένη έκθεση, με την οποία διαπιστώνει την επιτακτική ανάγκη και εισηγείται την άμεση σύσταση ενιαίου φορέα προβολής και υποστήριξης των αξιών, ανησυχιών και δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των στελεχών του στρατού, χωρίς ακρότητες και συνδικαλιστικές υπερβολές, με πλήρη συναίσθηση της υπάρχουσας κρίσιμης για την χώρα οικονομικής κατάστασης.
Κατόπιν των παραπάνω,
Η συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης στελεχών
Καλεί τους προέδρους ή εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των συνδέσμων τάξεων, όπλων , σωμάτων και λεσχών καθώς και τους προέδρους ή εκπροσώπους φορέων ενώσεων και συνδέσμων αποστράτων, όπως παρευρεθούν την 30 Ιουν. 2010 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου (Βενιζέλου 1, πρόσβαση από το μετρό στάση Εθνική Άμυνα, οδός Κύπρου, έναντι ΥΕΘΑ), για να τοποθετηθούν επί των προτάσεων της έκθεσης και να συμβάλλουν με τις θέσεις και απόψεις τους στην ανάγκη δημιουργίας του νέου φορέα.
Η συντονιστική επιτροπή καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους, όπως παρευρεθούν στην παραπάνω συγκέντρωση για να ακούσουν και ενημερωθούν.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε και να συσπειρωθούμε. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε και να δείξουμε την παρουσία μας και τη δύναμη του λόγου και των επιχειρημάτων μας προς όλους όσους συστηματικά μας αγνοούν και μας περιπαίζουν. Είναι ανάγκη να δηλώσουμε προς όσους δεν το υπολογίζουν ότι τα στελέχη του στρατού ήταν, είναι και θα είναι οι θεματοφύλακες των Ιδανικών και Αξιών του Έθνους των Ελλήνων και του Ελληνισμού. Είναι ανάγκη να σταματήσουμε να θεωρούμαστε δεδομένοι από το όποιο σύστημα εξουσίας. Είναι ανάγκη να σταματήσουμε να γινόμαστε αντικείμενα εκμετάλλευσης των όποιων πολιτικών και κομμάτων. Είναι ανάγκη να απαιτήσουμε από την πολιτεία και τους πολιτικούς να μας θεωρούν αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που δηλώνει η Ιδιότητά μας και να μας αντιμετωπίζουν ανάλογα στους όποιους λογαριασμούς και νομοσχέδια. Είναι ανάγκη να πούμε σε όλους τους τόνους ότι ο Έλληνας Αξιωματικός και Υπαξιωματικός ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ, το λειτούργημά του να καταταγεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, διότι αναλώνει τη ζωή του στην ιδέα της Ασφάλειας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας της Πατρίδας και θλίβεται όταν βλέπει ότι η πολιτεία θεωρεί το λειτούργημά του ως κάτι το ανθυγιεινό .
Αγαπητέ Συνάδελφε,
Η παρουσία σου είναι επιτακτική και θα δώσει απάντηση προς πολλές κατευθύνσεις.
Σε περιμένουμε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών
Αντγος ε.α. Χαντζής Δημήτριος Ταξχος ε.α. Τσιλινίκος Δημήτριος
Αντγος ε.α. Παπαδόπουλος Γεώργιος Ταξχος ε.α. Νικολόπουλος Βασίλειος
Αντγος ε.α. Καστραντάς Στυλιανός Σχης ε.α. Σταματόπουλος Σπυρίδων
Ταξχος ε.α. Γεωργίου Αχιλλέας

Για επικοινωνία e-mail: synepsj@gmail.com
από το Σύνδεσμος 71Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.