15 Ιουνίου 2010

Άμεση αποφυλάκιση του Δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου ζητά το Πατριωτικό Μέτωπο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 15 Ιουνίου 2010

Την άμεση αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου, που κρατείται προφυλακισμένος εδώ και τρείς μήνες με βάση τις καταγγελίες συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας για «συμμετοχή του σε επεισόδια στις 23/1/10, κατά αναρχικών και αντιρατσιστών», ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη, το Πατριωτικό Μέτωπο.

Υπενθυμίζουμε στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πως, στελέχη του Πατριωτικού Μετώπου, είχαν με θάρρος και παρρησία ζητήσει την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, όταν ο συγκεκριμένος προφυλακισμένος του αναρχικού χώρου - ο οποίος κατηγορήθηκε για συμμετοχή του στα «Δεκεμβριανά» - προχώρησε σε απεργία πείνας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Στις 28 Αυγούστου του 2009, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με απόφασή του, δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισης του συγκεκριμένου προφυλακισμένου, αποδεικνύοντας έτσι μια θεμελιώδη αρχή δικαίου πως, «το κράτος δεν μπορεί να εκδικείται».

Το Πατριωτικό Μέτωπο, υπενθυμίζει στην ελληνική δικαιοσύνη, πως η ίδια αρχή, ισχύει και στην περίπτωση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου, δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για την δικονομική τάξη, είναι απόλυτα εξασφαλισμένο το ζητούμενο της παρουσίας του στην τακτική δικάσιμο και το κράτος, δεν έχει καμία δικαιολογία για την μη αποφυλάκισή του.

Η δικαιοσύνη από την δική της πλευρά, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά στα αιτήματα αποφυλάκισης προφυλακισμένων με την κατηγορία συμμετοχής τους σε επεισόδια. Επιπλέον, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται «εργαλείο» στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας, αποφασίζοντας πως από τους 44 συλληφθέντες για τα συγκεκριμένα επεισόδια, μόνο ο δημοσιογράφος Παπαγεωργίου έπρεπε να προφυλακισθεί.

Αν η ελληνική δικαιοσύνη της οποίας το κύρος έχει τραυματισθεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα θέλει να αποκαταστήσει την θεσμική της αξιοπρέπεια στα μάτια του ελληνικού λαού, πρέπει να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Αποδεικνύοντας έτσι ότι όντως είναι «τυφλή» και όχι «αλλήθωρη». Αποδεικνύοντας έτσι πως ενώπιον της, δεν υπάρχουν «αριστεροί και δεξιοί» αλλά μόνο Έλληνες πολίτες που δικαιούνται ίσης μεταχείρισης.

Το Πατριωτικό Μέτωπο ζητά από τους Έλληνες δικαστές να αντιληφθούν πως η περίπτωση Παπαγεωργίου, είναι μια ευκαιρία για αυτούς να αποδείξουν πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και πως υπάρχουν άξιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που τιμούν το λειτούργημά τους. Αλλιώς, η περίπτωση της άνισης μεταχείρισης του προφυλακισμένου Παπαγεωργίου, θα είναι δυστυχώς ένα ακόμη σκαλί στην γενικότερη κατηφόρα αμφισβήτησης του κύρους των θεσμών, που βιώνουμε ως ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

Άμεση αποφυλάκιση του Δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου ζητά το Πατριωτικό Μέτωπο. Η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά στις επιλογές της. Το κράτος, δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να εκδικείται.

Πατριωτικό Μέτωπο

Ακαδημίας 88

Αθήνα

Τηλ. Συντονιστή:

6980292626

www.pamet.gr

pametopo@gmail.com
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.