29 Ιουνίου 2010

Επίκειται επίθεση στο Ιράν;

Μια τεράστια αρμάδα πολεμικών σκαφών των ΗΠΑ, Αγγλιας, Γερμανίας και Ισραήλ, έτοιμάζεται να επιτεθεί εναντίον του Ιραν. Το μόνο που απομένει είναι μια προβοκάτσια, όπως εκείνη στον κόλπο του Τονκιν το 1964, που έδωσε στις ΗΠΑ την ευκαρία να επιτεθούν εναντίον του Βιετνάμ.

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Η αρμάδα καθ΄οδόν

Στις 14.03.2010 ο Rob Edwards, της εφημερίδας „The Herald“, εγραφε στο www.heroldscotland.com, ότι εκατοντάδες βόμβες “bunker-buster” μεταφέρονται με πλοία απο την Καλιφόρνια στο νησί Diego Garcia στον Ινδικό Ωκεανό. Οι βόμβες “bunker-buster” είναι ικανές να διεισδύσουν και να πλήξουν στόχους με ισχυρή θωράκιση σε μεγάλο βάθος, μεταφέρθηκαν δε στο νησί συνολικά 195 έξυπνες κατευθυνόμενες και 192 μαζικές βόμβες (1). Το νησί Diego Garcia ανήκει στη Βρετανία, χρησιμοποιείται όμως απο το 1971 κατόπιν συμφωνίας από τις ΗΠΑ ως στρατιωτική βάση (2). Η προετοιμασία για το θανατηφόρο χτύπημα στον Ιραν είχε αρχίσει.

Δεν πέρασαν τρείς μήνες και η επίθεση εναντίον του Ιράν είναι πλέον ζήτημα ημερών. Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ μετέφερε με στρατιωτικών οχήματα υλικά στην Σαουδική Αραβία (η οποία είναι υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό την κυριαρχία του Ισραήλ). Ήδη στίς 12.06.2010 μια αρμάδα απο 12 πολεμικά πλοία της λεγόμενης «δυτικής κοινότητας αξιών» διέσχισαν τη διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο και πρός ενίσχυσην των πλοίων, που έχουν περικλύκλώσει το Ιράν. Του στόλου ηγείτο το USS Harry S. Truman, ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της κατηγορίας Nimitz με 60 μαχητικά-βομβαρδιστικά και 6.000 στρατιώτες, ακολουθούμενο και απο ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο και την γερμανική φρεγάτα Hessen.

Απέναντι σ' αυτή την τρομακτική δύναμη πυρός και καταστροφής, το Ιράν έχει να αντιπαρατάξει έναν σχετικά μικρό στόλο, που σε καμμία περίπτωση δεν είναι εις θέσιν να φέρει κάποια σημαντική αντίσταση. Διαθέτει όμως τίς τορπίλες ιρανικής κατασκευής Shkval για την προστασία των πυρηνικών αντιδραστήρων που κατασκευάσθηκαν από την Ρωσία και για την προστασία της χώρας από ισραηλινές και αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές υπερηχητικούς πυραύλους πτερυγίων.

Όλα τελειώσανε για το Ιράν;

Φτάνουν αυτά; Ασφαλώς και όχι. Έτσι μένει να δούμε τί μπορεί να αναμένεται στον διπλωματικό τομέα, που καθορίζουν τα γεωστρατηγικά ενδιαφέροντα και οι μεσοπρόθεσμοι στρατηγικοί σχεδιασμόι των εμπλεκομένων χωρών.

Ο δεδηλωμένος σύμμαχος του Ιράν είναι η Συρία και το Hezbollah (Hezbollah απο το αραβικό "hizbu 'llah", το "Κόμμα του Θεού"). Μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν, και λέγω ισραηλινή, διότι το Ισραήλ είναι ο "αρχηγός" ενώ όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες, ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία, είναι τα τσιράκια του, θα είχε σαν συνέπεια πόλεμο σε όλη την περιοχή. Στον οποίο δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και η Αίγυπτός, αν ξεσηκωθεί ο κόσμος και στείλει στον διάβολο τον δουλικό δικτάτορα Muhammad Husni Mubarak.

Δεν απομένει να δούμε και τι στάση θα κρατήσει η Ρωσία. Η οποία μέχρι σήμερα έδινε την εντύπωση, ότι έχει καλές σχέσεις με το Ιράν, κάνοντας μάλιστα που και που και κάποια κριτική στο Ισραήλ (πυρηνικό εργοστάσιο Busher κλπ.). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα τελευταία ρεπορτάζ για μια αναδιοργάνωση των γεωστρατηγικών σχεδιασμών της στην Κεντρική Ασία (πετρέλαια, δρόμοι των ναρκωτικών κ.α.) και ιδίως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις ΗΠΑ μεταξύ του ρώσου προέδρου Dmitri Medwedew και του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η βοήθεια των ΗΠΑ για την δημιουργία ενός τεχνολογικού κέντρου κοντά στη Μοσχα (Για την επίσκεψη του Medwedew στη Μόσχα βλέπε και στο λινκ). Την στιγμή που η Ρωσία έχει ένα δικό της, που όμως με τους προδότες και μεθύστακες κυβερνήτες της μετα το 1990 το άφησε να καταστραφεί. Εκτός αυτού η Ρωσία, φοβούμενη ένα ισχυρό Ιράν στα Νότια, τραινάρει απο χρόνια την παράδοση των πυραύλων SS 300, για τίς οποίες έχει δεσμευθεί βάσει συμβολαίου (3).

Υπάρχουν λοιπόν πολλές ενδείξεις, ότι η Ρωσία πίσω απο τίς πλάτες του Ιράν παίζει ένα όχι τόσο καλό παιχνίδι στην περιοχή, με συμφωνίες υποστήριξης των αμερικανών εισβολέων στο Αφγανιστάν, ακόμη και οικονομικές συμφωνίες με τους Άγγλους (βλέπε και "Britischer Premier bietet Russland Kooperation auch in strittigen Fragen an" http://de.rian.ru/world/20100626/126875017.html

πηγή Berlin-Athen

ΣΧΟΛΙΟ
Σημαντική είδηση την οποία λιγο πολύ όλοι υποπτευόμαστε αλλά την αποδίσουμε με κάποια επιφύλαξη καθώς αν μπείτε και δείτε και το υπόλοιπο άρθρο του κ. Σαρίδη δεν ειναι δυνατόν να διασταυρωθούν οι πληροφορίες που λέει ότι Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ είναι Εβραίος κι ο Πούτιν Μασώνος.....

Πάντως πραγματικά υπάρχει έντονη κινητικότητα στρατιωτικών δυνάμεων μέσα στον Περσικό Κόλπο....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.