11 Απριλίου 2010

Εβδομάδα δόξας για τον ελληνικό γυναικείο αθλητισμό. Βουλιαγμένη και Εθνικός σήκωσαν ευρωπαικά τρόπαια στο πόλο και ο Αθηναϊκός στο μπάσκετ. Αφιέρωμα.


ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
10-04-2010
Οι αυτοκράτειρες της Βουλιαγμένης ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν την Κίνεφ με 10-7 και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Champions Cup. Στην 4η θέση ο Ολυμπιακός.

Τη δική της δυναστεία εκτός συνόρων «χτίζει» η Βουλιαγμένη, καθώς το Σάββατο (10/04) αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Στον μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ του Champions Cup, στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θριάμβευσαν με 10-7 της ρωσικής Κίνεφ Κίρισι και παρέμειναν στην κορυφή, γράφοντας μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πόλο.

Το καλύτερο φινάλε σε μια εβδομάδα που είχε έντονα άρωμα γυναίκας, με τους ευρωπαϊκούς τίτλους από τον Εθνικό στο πόλο και τον Αθηναϊκό στο μπάσκετ.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν ισορροπημένο. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τις παίκτριες των δύο ομάδων να δίνουν μεγάλες μάχες. Έτσι το 2-2 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τον ρυθμό να αλλάζει στο δεύτερο οκτάλεπτο. Το παιχνίδι έγινε γρήγορο και επιθετικό με τις Ρωσίδες να κερδίζουν αποβολές αλλά τη Βουλιαγμένη να στέκεται πολύ καλά αμυντικά. Η Κίνεφ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ κάποιες από τις πολλές ευκαιρίες που είχε και πήρε αέρα με 4-2 με τη διαφορά από εκεί και πέρα να κυμαίνεται σταθερά υπέρ της με 1-2 τέρματα.

Η κατάσταση άρχισε να διαφοροποιείται από τα μέσα περίπου της τρίτης περιόδου, όταν τα κορίτσια της Καμμένου εκμεταλλεύτηκαν τις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, έκαναν ένα σερί 5-0 και πήραν κεφάλι με 9-6 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της Βουλιαγμένης προς τη διατήρηση των κεκτημένων. Κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη με την ελληνική ομάδα να γράφει εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών το 10-7 και να παραμένει στον «θρόνο» για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-2, 3-1.

Βουλιαγμένη (7/13π.π.): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 2, Παντελίδη, Λιόση 1, Μωραϊτίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Πέτρι 2, Κουτέλη, Λαρά 1, Κούβδου.

Κίνεφ (3/7π.π): Κοβτουνόβσκαγια, Γκλίζινα 2, Προκόφιεβα 1, Κόνουχ, Κουροτσκίνα, Γκλούσκοβα, Μπογκντάνοβα 1, Κιρίλτσεβα, Μπελιάεβα 3, Σομπόλεβα, Οκούνεβα, Χόχλοβα, Καρνάουχ.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

08-04-2010

Παρά την ήττα (53-57) από τη Ναντέζντα στο Βύρωνα ο Αθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο του Eurocup και χάρισε στην Ελλάδα τον παρθενικό ευρωπαϊκό τίτλο στο γυναικείο μπάσκετ. Δικαιουλάκος: "Το γυναικείο μπάσκετ έχει μέλλον".

Το +8 (57-65) του πρώτου αγώνα στη Ρωσία ήταν ο θεμέλιος λίθος προκειμένου η ομάδα του Γιώργου Δικαιουλάκου να σκαρφαλώσει μέχρι την ευρωπαϊκή κορυφή. Αν και ο δεύτερος τελικός στο κατάμεστο κλειστό της Εργάνης εξελίχθηκε χιτσοκικά, τα κορίτσια του Αθηναϊκού διατήρησαν την ηρεμία τους όταν η κατάσταση έδειχνε να τους ξεφεύγει και χάρη στα τρίποντα των Λύμουρα-Ουίγκινς αλλά και τις βολές της Καλέντζου στα τελευταία δεύτερα υπέστησαν την πιο γλυκιά ήττα τους.

Η διαφορά δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα των οκτώ πόντων, γεγονός που οφειλόταν στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε η ελληνική ομάδα στην περιφέρεια. Μπορεί η Αμερικανίδα Κάρι να είχε κάποια ξεσπάσματα, ωστόσο για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν εκτός αγώνα, ενώ οι αξιόπιστες σουτέρ της Ναντέζντα, πλην της Μπούρικ, δεν βρήκαν χώρους για να απειλήσουν από μακριά.

Αλλωστε το 11-11 στο 10’ φανέρωνε τη διάθεση του Αθηναϊκού να πάει σε χαμηλό τέμπο. Μπορεί οι φιλοξενούμενες να έψαξαν τον αιφνιδιασμό, όμως δεν βρήκαν ανοικτό γήπεδο για να τρέξουν. Οι καλές επιστροφές των "πορτοκαλί", σε συνδυασμό με τους πόντους της αξιόπιστης Βισμπαριένε, απέτρεψαν το γρήγορο παιχνίδι της ρωσικής ομάδα και παρά το 22-25 του ημιχρόνου οι γηπεδούχες κρατούσαν γερά. Μάλιστα προηγήθηκαν 30-28.

Σ' εκείνο το σημείο άρχισε η αντεπίθεση της ρωσικής ομάδας, η οποία με τρίποντα των Μπούρικ και Σνίτσινα προηγήθηκε 34-36 και 40-45 στο 33’, κυνηγώντας να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή. Πάνω όμως που η Ναντέζντα είχε πάρει φόρα, μεταφέρνοντας την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο, Λύμουρα και Ουίγκινς πήραν το ρίσκο και σκοράροντας έξω από τα 6μ25 (46-47, 50-53) έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά του Αθηναϊκού. Στο φινάλε οι βολές της Καλέντζου μετά από τα άστοχα σουτ των φιλοξενούμενων, έδωσε το τελικό έναυσμα για τους πανηγυρισμούς, αφού η κούπα έμεινα στον Βύρωνα.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 22-25, 38-40, 53-57

Aθηναϊκός: Καλέντζου 9, Λύμουρα 4(1), Χατζηνικολάου 4, Βολωνάκη, Σούλις, Πετρονίτε 2, Σαρέγκου, Ουίγκινς 10(2), Κοσμά 1, Ράιλι 9, Βιζμπαριένε 14

Ναντέζντα: Μπάρικ 11(3), Σνίτσινα 5(1), Οβτσαρένκο 7(1), Βερεμένκο 12(1), Μος 2, Κάρι 18, Μπαράνοβα 2

ΕΘΝΙΚΟΣ
7-4-2010

Κυπελλούχος του Len Trophy γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία του, είναι από το απόγευμα της Τετάρτης (07/04) ο Εθνικός.

Μετά από ένα πραγματικά συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά, οι «κυανόλευκες» επιβλήθηκαν στον δεύτερο τελικό της ρωσικής Χάντι Μανσίσκ με 17-13 στα πέναλτι και έγραψαν την πιο «χρυσή» σελίδα τους.

Πρόκειται για την δεύτερη ελληνική ομάδα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο, αφού τον…χορό των διακρίσεων είχε ανοίξει το 2003 η Βουλιαγμένη. Τεράστια επιτυχία για τον Εθνικό, ο οποίος μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα που κράτησε το ματς έκανε αρκετές φορές το δρομολόγιο «κόλαση-παράδεισος», συμπαρασύροντας μαζί του και τους φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρών στο κολυμβητήριο και βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο στην υπέρβαση.

Όσον αφορά το ματς, ήταν όπως αναμενόταν, δηλαδή ντέρμπι. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο, οι φιλοξενούμενες χάρη στην αποτελεσματικότητα τους στην επίθεση έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι και μαζί βραχεία κεφαλή στο σκορ με 3-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Στην δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε κάτι με την ελληνική ομάδα να συνεχίζει να πιέζει και να είναι απειλητική αλλά τη Χάντι να έχει την πρωτοπορία με 4-3. Μάλιστα στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, το ρωσικό συγκρότημα πήρε αέρα με 5-3 και με 6-4 στη συνέχεια με τον Εθνικό να είναι και άτυχος, αφού δύο προσπάθειες του για σκοράρισμα στο διάστημα αυτό σταμάτησαν στο δοκάρι.

Τίποτα όμως δεν πτόησε τις «κυανόλευκες», οι οποίες με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο έφεραν το ματς στα ίσια αλλά με ένα σερί 3-0 πέρασαν και για πρώτη φορά μπροστά με 7-6. Η απάντηση της Χάντι δεν άργησε να έρθει. Με δύο αναπάντητα τέρματα πήραν εκ νέου τα ηνία με 8-7 στις αρχές της τέταρτης περιόδου με τις «κυανόλευκες» να επιστρέφουν και να φτάνουν στο 10-8, διαφορά που αν την κρατούσαν θα τους έδινε τον τίτλο. 38΄΄ πριν το φινάλε όμως οι Ρωσίδες βρήκαν χώρο και «χτύπησαν». Μείωσαν σε 10-9 και οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, η μάχη εντάθηκε. Η ελληνική ομάδα με ανεβασμένη ψυχολογία και έτοιμη να πετύχει τον μεγάλο στόχο μπήκε δυναμικά και βρέθηκε στο δεύτερο σκέλος της παράτασης αγκαλιά με το τρόπαιο όταν προηγήθηκε με 13-10. Και πάνω που όλα έδειχναν ότι δύσκολα ο Εθνικός θα έχανε την κούπα, ήρθαν τα πάνω-κάτω. Η Χάντι έκλεισε την ψαλίδα στα δύο τέρματα και εκμεταλλευόμενη ένα λάθος από αυτά…που δεν γίνονται της Οικονομοπούλου έκανε το 13-12. Έτσι ισοφάρισαν ξανά το +1 με το οποίο είχαν νικήσει στο πρώτο ματς (13-12) και τα πάντα κρίθηκαν στη ρουλέτα των πέναλτι, διαδικασία που η Τσουρή μετέτρεψε σε μονόπρακτο της.

Η διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε την πρώτη και την τρίτη προσπάθεια των Ρωσίδων και σε συνδυασμό με την ψυχραιμία και κυρίως την ευστοχία των συμπαικτριών της, βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση της ιστορικής σημασίας κούπα.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-3, 3-2.
Παράταση: 1-0, 2-3.

Εθνικός (3/13 π.π., 2/2πεν.): Τετζαλίδου 5, Βαν Μπέλκουμ 4, Κανέτι 3, Κουγιουμτζή 3, Αρώνη 1, Μπίσμπα 1.

Χάντι (4/6π.π, 2/2πεν): Τιμοφέεβα 6, Γκριτσένκο 2, Κλαμπούκοβα 2, Τσεμπότοβα 2, Σορόκινα 1.

πηγή contra.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά τα κορίτσια και κρατούν την πατρίδα μας ψηλά σε στιγμές δύσκολες. Αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα πάντα συνυπήρχαν οι ήρωες, οι αγωνιστές και οι αθλητές με τους πουλημένους, τους προδότες και τους λωποδύτες .....

Απλώς, άλλοτε κυριαρχούν οι μεν και η Ελλάδα παράγει πολιτισμό, ηρωϊσμό, τιμή και δοξάζεται....κι άλλοτε κυριαρχούν οι δε και εισπράττει μίζες με απάτες και κλοπές και καταξεφτιλίζεται διεθνώς........

Εμείς έχουμε την ατυχία να ζούμε σε μια περίοδο της ελληνικής ιστορίας που κυριαρχούν, όπως όλοι γνωρίζετε, οι δεύτεροι.......



Share

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στα άξια συγχαρητηρίων αθλούμενα ελληνικά νιάτα,μπράβο στα κορίτσια μας που με ελάχιστα,αν όχι καθόλου χρήματα,έβαλαν τα στήθια τους,τη ψυχή τους και την λεβεντιά τους και μας έκαναν πραγματικά περήφανους!...σε αντίθεση με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους βαρύγδουπους και αδρά αμειβόμενους αλλοδαπούς, παίχτες;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.