Τελευταίες αναρτήσεις

21 Οκτωβρίου 2008

Ποιοί είναι οι Τούρκοι ;

Οι Τούρκοι ειναι βαρβαρικό νομαδικό Μογγολικό φύλο το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην σημερινή Μογγολία δηλαδή Βόρεια της Κίνας το 500 μ.Χ. περίπου. Πιεζόμενο από άλλες φυλές ξεκίνησε εκστρατείες προς αναζήτηση νέων εδαφών για λεηλασία. Περνώντας πάνω από την ισχυρή την εποχή εκείνη, Περσία, έφτασε στην Βυζαντινή Ελληνική επικράτεια το 1000 μ.Χ. περίπου. Για το ότι μοιάζουν σήμερα με τους Ελληνες στα χαρακτηριστικά έχουν αποφανθεί οι ιστορικοί.

Τούρκοι των πρώιμων χρόνων της ιστορίας τους.

Οι Μογγόλοι Τούρκοι ή Σελτζούκοι που εμφανίστηκαν ως επιδρομείς το 1000 περίπου μ.Χ. κατέφθασαν στην περιοχή της Μ.Ασίας με ισχυρό στρατό κι όχι με λαό δηλαδή γυναικόπαιδα. Ετσι έπαιρναν γυναίκες απο τις κατακτημένες περιοχές οι οποίες φυσικά στην πλειοψηφία τους ήταν Ελληνίδες. Ετσι τα αρχικά χαρακτηριστικά της κίτρινης φυλής άρχισαν να αλλοιώνονται. Οι Βυζαντινοί πρόγονοί μας εικονίζουν στα συγγράμματά τους, τους Τούρκους με μάτια σχιστά και στολές Μογγολικές (κατι σαν του Τζέγκις Χαν).

Σελτζούκοι Τούρκοι από την Osprey

Φυσικά ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων κατοίκων της Μ. Ασίας, μετά την μικρασιατική καταστροφή του 1922 παρέμεινε στα εδάφη της και εκτουρκίστηκε. Ετσι ειδικά οι κατοικοι των Μικρασιατικών παραλίων μοιάζουν όχι μόνο στα χαρακτηριστικά με τους Ελληνες, αλλα και ως προς τα γενετικά χαρακτηριστικά (DNA κ.λ.π.) κατά την άποψη των ανθρωποβιολόγων. Φυσικά πολλοί απόγονοι εξ αυτών, είναι ακόμα και σήμερα κρυπτοχριστιανοί. Το ίδιο συμβαίνει και στον Πόντο. Το τουρκικό κράτος γνωρίζοντας το θέμα αυτό, φροντίζει ώστε οι Μικρασιατες Τούρκοι, να υπηρετούν την θητεία τους στα βάθη της Τουρκίας αντιμετωπίζοντας τους Κούρδους, ενω στα παραλια της Μ. Ασίας και στον Εβρο στέλνει κυρίως Τούρκους της Ανατολής.

Τούρκοι των Ανατολικών περιοχών της Τουρκίας. Εδώ τα μογγολικά χαρακτηριστικά διατηρούνται.

Φυσικά όσο πιο βαθιά στην τουρκική ανατολή προχωράς, τόσο περισσότερο αγνά μογγολικά χαρακτηριστικά βρίσκεις (σχιστά ματια και κιτρινο δέρμα). Ενα χαρακτηριστικό που παρέμεινε αναλλοίωτο μεχρι σήμερα είναι η μαζική βαρβαρότητα αυτού του λαού.
Ετσι παγκοσμίως πλέον μνημονεύεται η Ημερα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Γενοκτονία των Ποντίων και ποιος ξέρει ποιες άλλες γενοκτονίες θα υπαρξουν στο μέλλον. Να θυμίσουμε εδώ και τα πρόσφατα αίσχη στην μαρτυρική Κύπρο, βιασμοί, φόνοι ακόμα και παιδιών, αγνοούμενοι επί 30 και πλέον χρόνια, ξεπούλημα της πολιτιστικής Ελληνικής κληρονομιάς της βορειας Κύπρου (Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξεκινήσει μεγάλο αγώνα για ανεύρεση και αγορά στο εξωτερικό κειμηλίων που ξεπουλούν οι "φίλοι" μας Τούρκοι).Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οσες φορές και όσον καιρό, η οθωμανική αυτοκρατορία ή η τουρκική «δημοκρατία» πάτησαν το πόδι τους στην Ευρώπη (και όπου αλλού) αυτή μονάχα τη ματωμένη σφραγίδα και τη ζοφερή μνήμη άφησαν. «Τούρκοι διαβήκαν από δω. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα», έγραφε μετά την καταστροφή της Χίου ο ρομαντικός Βίκτορ Ουγκώ1. «Η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της υλικής ευμάρειας και τη μείωση του πολιτισμού», θα πει, το 1919, ο ρεαλιστής συμπατριώτης του πρωθυπουργός Κλεμανσώ, συμφωνώντας με την καταπελτική διαπίστωση του παλαιότερου άγγλου ομολόγου του Γκλάντστον, που και άλλοτε έχουμε αναφέρει: «Οπουδήποτε και αν πήγαν, μια πλατειά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη του περάσματός τους και σ' όλη την έκταση της κυριαρχίας τους, ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».

Ηγουν, το μόνο «μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας» που αποτελούν οι Τούρκοι, είναι το μέρος του σφαγέα και του αφανιστή...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.