21 Μαρτίου 2022

Σάλος στη Ρωσία από την διαρροή του αριθμού των νεκρών στρατιωτών

Ένα άρθρο το οποίο κατέβηκε στη συνέχεια, αλλά την εποχή του διαδικτύου, ουδέν κρυπτόν...
 
Ένα άρθρο για τις απώλειες της ρωσικής πλευράς στην Ουκρανία εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα Komsomolskaya Pravda (καθημερινή ρωσική εφημερίδα ταμπλόιντ) και προκάλεσε… αναταραχή. Το άρθρο αναφέρεται σε 9.861 νεκρούς και 16.153 τραυματίες, επικαλούμενο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
 
Λίγα λεπτά αργότερα βέβαια, το άρθρο διαγράφηκε, αλλά ως γνωστόν τη σήμερον ημέρα, το διαδίκτυο μπορεί να «θυμάται» τα πάντα και να αρχειοθετεί τα πάντα. 
 
Έτσι, η ενημέρωση της 20ής Μαρτίου (που δημοσίευσε η εφημερίδα) από τον εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος θέλοντας να διαψεύσει το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε τον αριθμό των απωλειών, δεν έμεινε για πολύ στην αφάνεια:
 
Το σχετικό άρθρο με το κομμάτι των απωλειών που επικαλείται το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
 
«Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έως τις 20 Μαρτίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχασαν 96 αεροσκάφη, 118 ελικόπτερα και 14,7 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό. 
 
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διαψεύδει τις πληροφορίες του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου για υποτιθέμενες απώλειες μεγάλης κλίμακας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. 
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 9861 άτομα, και έχουν 16153 τραυματίες», ανέφερε σχετικά το ρωσικό ΥΠΑΜ σύμφωνα με την Komsomolskaya Pravda. 
 
*φωτό αρχείου




Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αυτοί οι νεκροί στρατιώτες, κάποιας μάνας και πατέρα παιδιά ήταν, (Bellaque matribus detestata), που υπήρξαν θύματα της φιλοδοξίας των πολεμοκάπηλων ηγετών τους και επίδοξων κατακτητών, οι οποίοι συνήθως δεν θρηνούν παιδιά, αφού σε ασφαλές μέρος τα αποστέλλουν. Οι νεκροί ενός πολέμου, είτε νέοι στρατιώτες είναι, είτε αθώοι άμαχοι, οι μεν πρώτοι εγκληματικές εντολές εκτελούν των άκαπνων εγκληματιών ηγετών τους, οι δε δεύτεροι είναι και τα περισσότερα θύματα των εντολών αυτών, που από τους ασυνείδητους πρώην και νυν ηγέτες πολεμοκάπηλους εμπόρους εθνών και ανθρώπων προέρχονται. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ, ΟΙ ΜΕΝ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΤΕ ΗΓΕΤΕΣ ΒΈΒΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΉΚΑΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ, ΟΙ ΔΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ή ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ, ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι.
Τα γουρούνια ευχαριστιούνται περισσότερο στον βούρκο, παρά στο καθαρό νερό.

Μας κυβερνούν λοιπόν δύο τρελοί ( Πούτιν-Μπάϊντεν) σήμερα, έγραψε φίλη συγγραφέας ... Διαφωνώ ... και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις, αλλά και πλείστες λοιπές Ευρωπαϊκές Νατοϊκές χώρες, αλλά και φιλικές προς την Ρωσία σύμμαχες χώρες, από τρελούς κυβερνώνται όλες ...Και αν δεν είναι τρελοί, αυτονόητο είναι πως οι μέρες και πράξεις τους φανερώνουν ότι είναι ανίκανοι και μαριονέττες... Και ας μην επεκταθώ και στους οργανισμούς, που ανήκουν ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ κλπ, οι οποίοι κατάντησαν θίασος κλόουν και καραγκιόζηδων ... Τσίρκο και θέατρο σκιών ...
Μην ξεχάσουμε και τον καλό μας γείτονα τον Ερντογάν, που θεωρητικά ανήκει στο ΝΑΤΟ, αλλά αφού δεν έχει ντροπή, αλλά μόνο συμφέρον ( Τούρκικη παροιμία) πάει όπου τον ... συμφέρει.. Ε! Αυτός ήδη προτού διαβεί το κατώφλι της Κόλασης, άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου σπρώξτε τον μέσα και κλειδαμπαρώστε τον, αλλά προηγουμένως δώστε του και ένα ζουρλομανδύα... Α! Και το πολεμοχαρές Κοράνι ...
Στο δια ταύτα όσον αφορά αδικοχαμένους νεκρούς, είτε στρατιώτες, είτε αθώους αμάχους: Αρηϊφάτους θεοί τιμώσι και άνθρωποι.
[Αρηϊφάτους=αυτούς που έφαγε ο θεός Άρης, δηλ. ο πόλεμος]

Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστί όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται· εν μεν γαρ τη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω οι πατέρες τους παίδας.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ, ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ" ...
ΑΑ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ''ΑΛΗΤΕΙΑ'' ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΜΟΝΟ ΑΘΩΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΛΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΟ !!!
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΠΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ Κ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ.
ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
ΚΡΙΜΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Κ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΚΙ Κ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΙΟΝΙΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.