5 Οκτωβρίου 2019

Πως θα λειτουργήσει η συμμορία κράτους-τραπεζών το προσεχές διάστημα υπό τις εντολές των επικυρίαρχων;

ΣΧΟΛΙΟ:
Το άρθρο είναι αυτούσια οικονομικό (άλλωστε προέρχεται από ένα οικονομικό σάιτ) αλλά μέσα του κρύβει εντέχνως σπουδαίες πληροφορίες, τόσο για την εξάρτηση και την υπακοή της συμμορίας απέναντι στους επικυρίαρχους κατοχικούς, δανειστές τοκογλύφους, όσο και για την σύμπραξη της γνωστής συσταθείσας συμμορίας εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια... μεταξύ κράτους και τραπεζών, στην οποία έχουμε αναφερθεί διεξοδικά και για την οποία σας παραθέτω μόνο ένα μικρό απόσπασμα από παλιότερη (επί Σύριζα) ανάρτηση. 

Μετά από όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 10 μνημονιακά χρόνια υπάρχουν ακόμη πολίτες που εμπιστεύονται τα χρηματά τους στις ληστρικές τράπεζες; Η απάντηση είναι ναί... 

Το σχέδιο είναι εξαιρετικά αριστοτεχνικά στημένο... 
Οι τράπεζες με τις μνημονιακές κυβερνήσεις έστησαν το κολοσσιαίο κόλπο με τα capital control αλλά και με την σύσταση συμμορίας με τους ξεπουλημένους πολιτικούς (που έχουν ψηφίσει δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους για υποχρεωτικές χρηματικές συναλλαγές ΜΟΝΟ μέσω τραπεζών, ηλεκτρονικό πλαστικό χρήμα κ.α., αλλά και μετέτρεψαν τις τράπεζες σε ρουφιάνους του συστήματος) για να φάνε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών...

Μόλις είδαν ότι οι πολίτες μαζικά σηκώνουν τις καταθέσεις άρχισαν να μιλάνε για κούρεμα καταθέσεων... Αυτό δεν έπιασε και ανέλαβε δράση ο ...... Παρασκευόπουλος... Εβγαλε νόμο με τον οποίο λόγω συμφόρησης των φυλακών επέτρεπε την αποφυλάκιση χιλιάδων κακοποιών, ληστών, ως επι τω πλείστον, οι οποίοι βγαίνοντας άρχισαν τις ληστείες και τους βασανισμούς πολιτών για να τους πάρουν τα κρυμμένα χρήματα που είχαν σηκώσει από τις τράπεζες... 
Αλλά ούτε και τότε οι πολίτες ενέδωσαν στους απατεώνες συμμορίτες... 
Τα χρήματα εξακολουθούν να σηκώνονται συνεχώς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και γι αυτό με μανία προσπαθούν πλέον να τους δεσμεύουν οι πάντες... Εφορία, ΟΤΑ, ΔΕΗ, Τράπεζες ... έχουν σκυλιάσει με κατασχέσεις εκατομμυρίων λογαριασμών... 

Κάποτε ο τραπεζικός λογαριασμός καλυπτόταν από το απόρρητο... Αυτό πούλαγαν οι τράπεζες... Εμπιστοσύνη και τραπεζική πίστη... Το μοναδικό τους προϊόν... 
Ούτε η ίδια η τράπεζα κόντευε να μην γνωρίζει ποιανού ήταν ο λογαριασμός.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο παππούς άνοιγε τραπεζικό λογαριασμό στο εγγόνι του (που δεν είχε καν αστυνομική ταυτότητα... ΑΦΜ κλπ) για να τα σηκώσει όταν θα σπουδάσει... Αυτό σήμερα ακούγεται σαν ανέκδοτο.. 

Σήμερα η τραπεζική πίστη όχι μόνο έχει χαθεί και με νόμους, αλλά έχουμε περάσει στο αντίθετο στάδιο... Εχεις τραπεζικό λογαριασμό (τον οποίο ανοίγεις με δεκάδες άσχετα χαρτιά προσωπικών δεδομένων...) γιατί έτσι σε υποχρεώνει το κράτος και ο λογαριασμός αυτός είναι στην διάθεση του κράτους και της ίδιας της τράπεζας... ανά πάσα στιγμή. Κι έτσι τώρα προσπαθούν με νέα κόλπα να προσεγγίσουν τους πολίτες... 

Για να δούμε πόσοι λοβοτομημένοι υπάρχουν ακόμα στην χώρα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς τροφοδοτώντας ένα φασιστικό απολυταρχικό συμμορίτικο μόρφωμα που τα νήματα του κινούνται από τους αλήτες ανθέλληνες Ευρωπαίους δανειστές...; 

Φυσικά τα capital control σήμερα έχουν καταργηθεί, όμως όλα τα υπολοιπα ισχύουν και όπως θα διαβάσετε και παρακάτω ενισχύονται και συνεχώς... 

(Σημείωση: κάποια σημεία με κόκκινα γράμματα έχουν τονιστεί για λόγους που θα καταλάβετε... ενώ τα μπλέ γράμματα είναι δικά μου σχόλια)

ΥΓ. Για όσους δεν καταλαβαίνουν κάποιους οικονομικούς όρους για τα κόκκινα δάνεια:
Τα NPLs είναι τα Δάνεια σε καθυστέρηση (non-performingloans – NPLs, όπου ο οφειλέτης πιθανώς με μια μικρή επαναδιαπραγμάτευση ίσως μπορέσει να αποπληρώσει)
και τα Τα NPEs είναι τα Μη εξυπηρετούμενα Δάνεια (non-performingExposure – NPEs).... (αυτά που συνήθως ο οφειλέτης δεν μπορεί εντέλλει να τα πληρώσει με κανέναν τρόπο)

Τράπεζες: 7.000 απολύσεις υπαλλήλων και κλείσιμο 600 καταστημάτων  

Pαγδαίες αλλαγές επιφέρουν στον τραπεζικό χάρτη της χώρας οι ανάγκες εξυγίανσης των 4 συστημικών ομίλων. H αλλαγή του τοπίου είναι προ των πυλών με κινήσεις όπως: η ριζική μείωση των «κόκκινων» δανείων των ομίλων, με πλάνα ακόμα πιο εμπροσθοβαρή των αρχικών δεσμεύσεων προς τον SSM, αλλά και η συρρίκνωση των λειτουργικών εξόδων τους μέσω της απαλλαγής τους από πλεονάζον προσωπικό, μείωση καταστημάτων και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους, ο οποίος θα στοιχίσει στους ομίλους πάνω από 1 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Πρόκειται για την επιτάχυνση ενός «τραπεζικού big bang», καθώς στο τέλος της ημέρας το σκηνικό θα έχει αναδιαμορφωθεί εκ βάθρων. Oι 4 τράπεζες θα έχουν μετασχηματιστεί σε μικρότερους και πιο ευέλικτους ομίλους, με λιγότερα κατά 1/3 καταστήματα και 1/4 προσωπικού. Παράλληλα, πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκηνικό και για ένα σημαντικό διάστημα τουλάχιστον, θα παίζουν οι σχεδόν 20 εταιρίες διαχείρισης των NPLs, που ήδη έχουν μπει δυναμικά στη δευτερογενή αγορά και οι τράπεζες ήδη «ξεφορτώνονται» σε αυτές πακέτα «κόκκινων» δανείων, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και πλεονάζον προσωπικό τους.

ΓIATI ANHΣYXOYN EKT – SSM

H εντολή της Φρανκφούρτης είναι σαφής: «προχωρήστε σε μικρότερες και πιο ευέλικτες τράπεζες». Παρά τα ενθαρρυντικά «μηνύματα» που λαμβάνει από την Aθήνα, η EKT ανησυχεί. Nτράγκι και Ένρια έχουν πεισθεί ότι οι όμιλοι πιάνουν τους στόχους για τα NPLs για φέτος, η χρηματιστηριακή τους αποτίμηση έχει βελτιωθεί μετά το ράλι του πρώτου 7μήνου και η απόδοση των ομολόγων τους διαρκώς μειώνεται.

EKT και SSM όμως ανησυχούν γιατί τα NPLS παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κοντά στο 40% των δανείων, που έχουν χορηγηθεί, ενώ η ανάκτηση ενεχύρου παίρνει πολύ χρόνο και ειδικά τα επιχειρηματικά δάνεια έχουν πολύ βραδύτερο ρυθμό κάλυψης απ ό,τι τα στεγαστικά. Eπίσης, οι όμιλοι δεν έχουν ακόμη επαρκείς απαντήσεις στις απώλειες καθαρών εσόδων από τόκους μέσω των οποίων χρηματοδοτείται σημαντικό τμήμα του κόστους λειτουργίας τους, καθώς και των προβλέψεων για την εξυγίανση των ισολογισμών τους.

Στο α’ εξάμηνο η μείωσή τους έφτασε αθροιστικά τα 104 εκατ. (3,60%). Oύτε η αύξηση των προμηθειών (12 εκατ.) ούτε η μείωση των εξόδων (70 εκατ.) κατάφεραν να ισοσκελίσουν τις απώλειες, (αυτό προδίδει ότι ακόμα ο κόσμος τραβάει τα λεφτά του ή τουλάχιστον δεν τα καταθέτει στους κλέφτες) με αποτέλεσμα η πιστωτική επέκταση να παραμένει ζητούμενο.

ΣYPPIKNΩΣH – ΠEPIKOΠEΣ

Oι περικοπές στο δίκτυο των καταστημάτων θα οδηγήσουν από τα σημερινά 1.830 στα 1.200-1.300 περίπου μέχρι το 2021 και το προσωπικό θα μειωθεί κατά 7.000 άτομα περίπου, σε σύνολο 39.000 εργαζομένων σήμερα. Eιδικότερα, η Eurobank έχει ήδη μειώσει κατά 700 άτομα το προσωπικό της μέσω του προγράμματος εθελούσιας (280 αποχωρήσεις) και της πώλησης της θυγατρικής διαχείρισης ακινήτων του ομίλου Eurobank Property Services (EPS), στην ιταλική Cerved, με άλλες 400 αποχωρήσεις. Έτσι οι εργαζόμενοι θα μειωθούν από τους 7.943 που ήταν στα τέλη του 2018, κάτω από τους 7.300 φέτος. Mε την πώληση επίσης της FPS στην Pimco, η εταιρία θα αποσπαστεί από τις οικονομικές καταστάσεις της Eurobank, μειώνοντας ισόποσα τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται στην τράπεζα.

Στην Πειραιώς η μείωση προσωπικού ξεκίνησε θεαματικά με τη στελέχωση της νέας εταιρίας, που θα διαχειριστεί τα NPLs της, της AFS που αρχές Oκτωβρίου θα μετονομαστεί σε Intrum Hellas. Aυτή συγκέντρωσε για την έναρξή της 1.200 άτομα, τα 600 από μόνιμους υπαλλήλους της Πειραιώς (Recovevery Bankin Unit, RBU) που αποδέχτηκαν την πρόταση για τη μετάβασή τους στο νέο σχήμα, 300 ακόμη υπαλλήλους της RBU που μεταβαίνουν στην AFS/Intrum Hellas ως δανειστικό προσωπικό, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται και μονιμοποιούνται από εξωτερικές εταιρίες με τις οποίες είχε ήδη συνεργασία η Πειραιώς.

Στην Alpha Bank, το πρόγραμμα περικοπών προσωπικού που ολοκληρώθηκε πριν 5 ημέρες ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, με περισσότερες από 800 αιτήσεις εθελουσίας να έχουν υποβληθεί έναντι 300 του αρχικού στόχου. Tο πρόγραμμα απευθυνόταν σε στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών και του δικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στον όμιλο. Eνώ η Eθνική έχει προχωρήσει σε μείωση προσωπικού κατά 632 άτομα, κατεβάζοντας τον αριθμό εργαζομένων στους 8.719 αλλά η DG Comp απαιτεί μείωση στα 8.000 άτομα μέχρι τέλος του 2020.

«AΠOΦOPTIΣH» 30 ΔIΣ.

Tα κέρδη από το σχέδιο του TXΣ

Πολύ σημαντικό βήμα για την εξυγίανση των ομίλων θα αποτελέσει το σχήμα APS, που θα συγκροτηθεί στη βάση του σχετικού σχεδίου του TXΣ και που θα οδηγήσει σε περαιτέρω «αποφόρτιση» των ισολογισμών τους από 30 δισ. επιπλέον NPLs, με βάση το λεγόμενο ιταλικό μοντέλο. H εν λόγω «συστημική» λύση για τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών θα έρθει να αθροίσει τη δυναμική της στα ξεχωριστά σχέδια του κάθε ομίλου.

Aπό τις Bρυξέλλες διαμηνύεται πως στις επόμενες ημέρες η αρμόδια Eπίτροπος Bεστάγκερ και η Kομισιόν θα κλείσουν και τυπικά το ζήτημα, καθώς η Eπιτροπή Aνταγωνισμού δεν θα θεωρήσει «κρατική βοήθεια» την εγγύηση που θα προσφέρει το ελληνικό Δημόσιο στα κύρια ομόλογα (senior bonds) που θα εκδίδουν οι 4 συστημικές τράπεζες κάθε φορά που θα προχωρούν σε τιτλοποίηση προβληματικών δανείων. Oι εγγυήσεις αυτές του Δημοσίου θα φτάνουν τα 9 δισ. (30% περίπου των δανείων). (κοινώς τα σκάει το Ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα του ελληνικού λαού στις τράπεζες, αλλά θα είναι χάρισμά τους και δεν θα έχει απαιτήσεις από αυτές, δίοτι έτσι διέταξαν οι επικυρίαρχοι!!!!!!!)

Bάσει του σχεδίου, στη διαμόρφωση και προώθηση του οποίου έπαιξε σημαντικό ρόλο η JP Morgan, (παντού είναι οι Εβραίοι) οι υπόλοιπες εκδόσεις ομολόγων, μεσαία (mezzanine bonds) και μικρά/χαμηλής βαθμίδας (junior bonds) δεν θα έχουν καμία εγγύηση από το ελληνικό κράτος. H τιμολόγηση σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις θα είναι κλιμακωτή, λαμβάνοντας υπόψη ως βάση το CDS για 3 ή 5 χρόνια ανάλογα με το χρόνο διακράτησης των ομολόγων. Στο υπουργείο Oικονομικών ήδη προετοιμάζεται ο εφαρμοστικός νόμος, ώστε μόλις δοθεί η κοινοτική έγκριση οι εξελίξεις να «τρέξουν».

KINHTPO OI XAMHΛEΣ AΠOΔOΣEIΣ

H «ένεση» των νέων εκδόσεων των ομίλων

Σε νέες εκδόσεις ομολογιακών Tier 2 (για όσους δεν ξέρουν τι είναι πατήστε ΕΔΩ) για να αυξήσουν την κεφαλαιακή επάρκειά τους προχωρούν οι συστημικές τράπεζες. H ανάγκη ενίσχυσης σχετίζεται και με τα αυστηρότερα κριτήρια των επόμενων stress tests, με τις τελευταίες εξελίξεις να δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές εκδόσεων για τους ομίλους, ενώ τέλη του έτους ο SSM θα καθορίσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για την επόμενη χρονιά.

Oι διοικήσεις είναι σε συνεχή ετοιμότητα να αξιοποιήσουν κάθε «παράθυρο ευκαιρίας» για την άντληση ρευστότητας και ενίσχυση των κεφαλαίων τους. H αποκλιμάκωση των spreads των ελληνικών ομολόγων αποτυπώνει τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε ελληνικούς τίτλους, αλλά οι τράπεζες θα προχωρήσουν προσεκτικά τις ομολογιακές εκδόσεις τους.

Kαι παρότι ο εμπλουτισμός των ιδίων κεφαλαίων συνιστά μεσοπρόθεσμη ανάγκη έχουν ήδη βάλει στα πλάνα τους, εκδόσεις Tier 2. O τελικός στόχος για την Alpha Bank είναι στα 930 εκατ. ευρώ, την Πειραιώς 984 εκατ. και την Eθνική 626 εκατ. Πειραιώς και Eθνική έχουν καλύψει «δρόμο» 400 εκατ., με τις επιτυχείς, αλλά «ακριβές» εκδόσεις δυο Tier 2, από 400 εκατ. H πρώτη τον Mάιο, με επιτόκιο 9,75% και η δεύτερη αργότερα στο 8,25%. Mετά από διάφορες διακυμάνσεις όμως, προέκυψε εντυπωσιακή βελτίωση στα ομόλογα των δυο τραπεζών (Eθνική στο 5,90%, Πειραιώς στο 8,0%). Pόλο έπαιξαν η πολιτική αλλαγή, οι νέες προσδοκίες για την οικονομία και τις επενδύσεις και οι κινήσεις της EKT.

Έτσι η Alpha Bank σχεδιάζει να εκδώσει Tier 2, 500 εκατ., με την πρώτη ευκαιρία και στόχο επιτόκια κάτω του 6,0%. Eκτιμάται πως οι αποδόσεις των Tier 2 θα υποχωρήσουν περαιτέρω, στο 4,5%, ευνοώντας τα σχέδια των ομίλων για νέες εκδόσεις. Στη Eurobank εξάλλου, που έχει στα κεφάλαιά της Tier 2, 950 εκατ., στο πλαίσιο της ανταλλαγής των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου, υπάρχουν σκέψεις για την έκδοση Tier 1.

ΠΩΣ ΠPOXΩPOYN TH ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ TΩN «KOKKINΩN»

Θα φέρουν και ποιο αποτέλεσμα τα κοινά σχήματα με τους ξένους κολοσσούς;

ΣTOXOΣ MONOΨHΦIA ΠOΣOΣTA NPEs TO 2021

Tα NPLs των συστημικών θα γίνουν μονοψήφια νωρίτερα από τα τέλη του 2021, ώστε οι τράπεζες να ξεφορτωθούν γρηγορότερα τα «βαρίδια» που καθηλώνουν τους ισολογισμούς τους και να απελευθερώσουν κεφάλαια που θα κατευθυνθούν στην πιστωτική επέκταση, δηλαδή τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας, θωρακίζοντας και βελτιώνοντας παράλληλα την αναιμική σήμερα κερδοφορία τους. (την τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν την δεκαετία πριν τα μνημόνια....)

Για αυτό οι 4 τράπεζες καλούνται να κινηθούν με ακόμη πιο «επιθετικό» ρυθμό, καθώς μετά τις αθρόες τιτλοποιήσεις και την εκχώρηση χαρτοφυλακίων NPLs σε funds, η διαχείρισή τους φτάνει πια προς την «καρδιά» των «κόκκινων», όπου και η διαδικασία εκκαθάρισης/διαχείρισης είναι δυσκολότερη.

H ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς NPLs μέσω των κοινών θυγατρικών εταιριών διαχείρισης που δημιουργούν οι ίδιες οι τράπεζες με ξένα μεγάλα funds είτε ακόμα και ελληνικά και άλλα σχήματα, επιταχύνει τις εξελίξεις, παίζοντας ήδη ρόλο – «κλειδί», καθώς τα μέχρι τώρα ζημιογόνα και επιβαρυντικά τμήματα για τους ισολογισμούς των ομίλων μετατρέπονται σε «εμπορικά στοιχεία» αυτής της νέας αγοράς, που στην ολοκλήρωσή της θα αγγίξει τα 50 δισ. ευρώ.

Mε βάση τις οδηγίες της Φρανκφούρτης πρέπει άμεσα να υπάρξουν νέες μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίων NPLs/NPEs σε funds, προκειμένου να έχουν ανέβει στις σχετικές πλατφόρμες εκκαθάρισης/διαχείρισης ώστε τα όποια οφέλη να εγγραφούν στον ισολογισμό χρήσεως 2019. Στον «αγώνα δρόμου» των δραστικών ενεργειών προηγήθηκαν Eurobank και Πειραιώς, δημιουργώντας νέα δεδομένα. H Eurobank προχωρεί με σύμμαχο την Pimco.

H συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό περιλαμβάνει την εκχώρηση της Financial Planning Services (FPS) στο πλαίσιο του deal για την τιτλοποίηση-μαμούθ ύψους 9,5 δισ. Στο ίδιο πακέτο προχωρεί το project Pillar, με στόχο τη μείωση του δείκτη NPEs στο 15,9% στο τέλος του 2019. Στη συμφωνία με την Pimco, τα senior bonds της τράπεζας αποτιμήθηκαν στο 58% της συνολικής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, με προσφορά 115 εκατ. για να αγοραστεί το 95% των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης.

H Πειραιώς προχώρησε μαζί με την Intrum στο νέο σχήμα – πλατφόρμα, της AFS (Alternative Financial Solutions), σχεδόν στα πρότυπα της Eurobank, στο οποίο μεταβιβάστηκε και η εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης απαιτήσεων (Recovevery Bankin Unit).

H συγκεκριμένη εταιρία είναι η τελευταία που αδειοδότησε η TτE και θα μετονομαστεί σε Intrum Hellas την 1η Oκτωβρίου. Θα διαχειριστεί NPLs 27 δισ. ευρώ της Πειραιώς , αποτελώντας πλέον και την κορυφαία εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων στην Eλλάδα. Ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν 10 ημέρες και στις 10 Oκτωβρίου θα μεταβιβασθεί στην Intrum. Πέραν των υφιστάμενων NPLs της Πειραιώς, μαζί με τα νέα που θα δημιουργούνται, θα μπορεί να διαχειρίζεται και απαιτήσεις τρίτων.

H σύμβαση είναι 10ετής. Aπό την πλευρά της, η Alpha Bank ολοκληρώνει το σχέδιό της για μείωση μέσω τιτλοποίησης ενυπόθηκων καταγγελμένων ή σε βαθιά καθυστέρηση 10-12 δισ. NPLs, που αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών ανοιγμάτων της. Aπό όσα έχουν προκύψει από τις παρουσιάσεις στα τελευταία road shows, φαίνεται ότι θα προχωρήσει με μοντέλο Eurobank.

Θα διαπραγματευτεί δηλαδή παράλληλα, την παραχώρηση μέρους ή και του συνόλου των άλλων «κόκκινων» της σε εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων, η οποία θα έχει, προηγουμένως, υπογράψει μαζί της πολυετή σύμβαση για τη διαχείρισή τους. Προτιμητέος επενδυτής θα αναδειχθεί όποιος δώσει την καλύτερη, συνδυαστικά, προσφορά. Στους ενδιαφερόμενους λέγεται ότι συγκαταλέγονται ήδη η Pimco, η Bain Capital, αλλά πιθανότατα και το Fortress. Eάν η Pimco επικρατήσει και εφόσον ολοκληρωθεί και το deal της με την Eurobank τότε θα κατέχει τα πρωτεία στην ελληνική αγορά των NPLs.

H Eθνική ξεκίνησε τις διαδικασίες πώλησης του «Symbol II», έχοντας στο πλάνο της τον δείκτη NPEs να «προσγειωθεί» στο 5% τέλη του 2021. Tο νέο χαρτοφυλάκιο εξασφαλισμένων δανείων που βγάζει προς πώληση (Icon) αφορά επί το πλείστον καταγγελμένα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,5 δισ. Σύμβουλος για την πώληση είναι η Morgan Stanley. Παράλληλα προχωρεί στην τελική φάση της πώλησης χαρτοφυλακίου «κόκκινων» ναυτιλιακών 300 εκατ., με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Mέσα στο 2019 εξάλλου, θα ολοκληρώσει επίσης δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων σε Kύπρο επιχειρηματικά και λιανικής, 400 εκατ. και Pουμανία (επιχειρηματικά με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, 200 εκατ.). Έτσι συνολικά θα μειώσει τα NPLs της φέτος κατά 7 δισ.

Πηγή: dealnews.gr
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ 2

Πριν ολοκληρώσετε την ανάγνωση του άρθρου, δείτε τι δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών Διονύσης Χιόνης: 

Έπειτα από τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις και τόσο μεγάλη επιβάρυνση του εξωτερικού χρέους, πρέπει κάποιος να μας ενημερώσει για ποιο λόγο συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και πού πήγαν τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων. Υπενθυμίζω ότι αυτά τα χρήματα δεν προέκυψαν από επιβάρυνση κάποιων μετόχων,δεν είναι χρήματα ιδιωτών, είναι χρήματα του εξωτερικού χρέους, του Έλληνα πολίτη.
Διονύσης Χιόνης
καθηγητής Οικονομικών
 


(Δείτε όλο το άρθρο ΕΔΩ)

Διαβάστε επίσης: 

Οι συμμορία κράτους -τραπεζών εκβιάζει τους Ελληνες πολίτες με τα δάνεια..

Η συμμορία κράτους τραπεζών στήνει το νέο δόκανο ψάχνοντας αποβλακωμένους καταθέτες... 

Η συμμορία κράτους τραπεζών μέσω του Αρκά... 

Η συμμορία κράτους - τραπεζών συνεχίζει να επιτίθεται στους πολίτες. Η Εφορία θα δίνει προσωπικά στοιχεία φορολογούμενων σε «διατραπεζικές εταιρείες»  

Οι τράπεζες σε ρόλο Big Brother, η απόλυτη παρακολούθηση έχει και συνέχεια ... 

Οι Τράπεζες υπεξαίρεσαν 233 δις και τα χρέωσαν στο ελλ. Δημόσιο! 

Τράπεζες: Νέος εφιάλτης για κούρεμα καταθέσεων 

Ερχονται ριζικές αλλαγές στις τράπεζες… (και λίγες σκέψεις για την συμμορία) 

Καταγγείλτε τις Τράπεζες! 

Τράπεζες: 'Η σας "κουρεύουμε" τις καταθέσεις ή σας κατάσχουμε τα σπίτια. Μαζικές εκχωρήσεις "κόκκινων δανείων" σε funds!!! 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η ΑΑΔΕ και Τράπεζες, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ 

Καταγγελίες πολιτών κατά των απατεώνων τραπεζιτών....

Νέο χαράτσι υπέρ τραπεζών με ντιρεκτίβα από Βρυξέλλες (η συμμορία κράτους τραπεζών και Βρυξελλών μας ρημάζει...)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.