30 Ιουνίου 2014

Τα τοξικά απόβλητα της Συρίας βρίσκονται φορτωμένα στο πλοίο Cape Ray . Και το πλοίο… ταξιδεύει.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Ο εκλεκτός καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης που κουράστηκε, «έσκασε» και τελικά βαρέθηκε να συνεχίζει να εργάζεται για το «συμφέρον των πολλών» και να μιλάει σε «ώτα μη ακουόντων» είναι γνωστό ότι …πήρε των ομματιών του, ξενιτεύτηκε, εγκαταστάθηκε στην Ιαπωνία όπου εργάζεται, δημοσιεύει, μελετά, ακούγεται, δημοσιεύει και εξελίσσεται. Δυστυχώς εμείς δεν επωφελούμαστε από τις γνώσεις και την πείρα του.

Έγραφε την Τετάρτη , 25 Ιουνίου, στο blog του http://zcode-gr.blogspot.jp που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες με τίτλο «Τα Χημικά της Κρήτης και το Κράτος των Αθηνών», κάτι που και πολλοί από εμάς ( εγώ σίγουρα) έχουμε πει: «Έχω βαρεθεί να μιλάω για αυτό το θέμα. Δεν έχει νόημα πια».

Συγκλονιστικό άρθρο γεμάτο αλήθειες που αν έφταναν έστω στ αυτιά κάποιων «εντεταλμένων» , θα του είχαν στείλει στα γρήγορα αεροπορικό εισιτήριο Πρώτης Θέσεως για να έρθει στην Αθήνα από την Ιαπωνία και – τουλάχιστον- να αναλύσει τα λεγόμενά του και τα γραφόμενά του και να διαφωτίσει για τις επιστημονικές του απόψεις, ακόμη κι αν τις …απορρίψουν. Κάτι που δεν κάνουν στην Ιαπωνία, όπου τον ακούν, τον διαβάζουν και τον σέβονται.

Διαβάστε 3-4 σημεία για ένα σοβαρότατο ζήτημα που ή δεν το θεωρούν οι υπεύθυνοι σοβαρό ή το θεωρούν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ αλλά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν κάτι:
«Επί μήνες εγώ και άλλοι συνάδελφοι από την Ελλάδα αναφερόμαστε στα Χημικά που θα κάνουν το γύρο της Κρήτης λόγω της κίνησης των θαλασσίων επιφανειακών ροών της Ανατολικής Μεσογείου, σε περίπτωση ατυχήματος στο πλοίο-παγίδα που λέγεται Cape Ray. Ακόμη δεν εδόθη απάντηση για τη περιοχή 24. Κανείς δεν ξέρει επακριβώς το είδος και τη ποσότητα των τοξικών που θα “εξουδετερωθούν” με υδρόλυση πάνω στο πλοίο. Αν το ήξεραν θα μπορούσαν να υπολογίσουν την αύξηση της τοξικότητας του θαλασσίου ύδατος αλλά και του κρέατος κάποιων ψαριών που θα επιβάρυνε το ατύχημα. Αν ήξεραν τη θέση του πλοίου την ώρα του ατυχήματος θα γινόταν αποκλεισμός της αλίευσης σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου προς την οποία θα εκινούντο τα ρεύματα, αν γίνει ατύχημα. Aυτές οι μελέτες δεν γίνονται σε μια μέρα.»

Το ξέρετε το θέμα; Το θυμάστε; Είχε …ψιλο-γραφτεί, είχε …ψιλο-κυκλοφορήσει και μετά…. Άκρα του Τάφου Σιωπή. Εμείς όμως δεν πρέπει να μάθουμε ποια είναι η αλήθεια; Επίσημα; Κινδυνεύουμε; Λέει σοβαρά πράγματα; Ή να του στείλουμε κανένα γιατρό «δικό μας» στην Ιαπωνία;

Λέει πιο κάτω : « Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται ήδη, είναι τακτικές αναλύσεις για τοξικότητα σε ψάρια και οργανισμούς του βυθού - όχι μόνο στο νερό – σε συγκεκριμένες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου (όχι σε ένα σημείο και βάθος αλλά σε πολλά και διαφορετικά σημεία και βάθη και κατά τακτά χρονικά διαστήματα) αλλά και μετρήσεις φασμάτων από δορυφόρο ή δορυφόρους (που θα παρακολουθούν τη μεταβολή των οπτικών ιδιοτήτων της επιφάνειας της θάλασσας απο τον ουρανό. Αντί αυτού στη Κρήτη, το έχουν ρίξει στο τραγούδι και στη ρακή, Ευτυχισμένος λαός…»

Ομολογώ ότι δεν πιστεύω ότι στην Κρήτη οι υπεύθυνοι επιστήμονες τό΄χουν ρίξει στη ρακή.

Απλά, «κάπου” υπάρχει ένα embargo. Tου τύπου: «Καλά, άστο αυτό… πάμε παρακάτω».

Μα διαβάστε τι λέει ο άνθρωπος: « Δεν είναι δυνατόν να μιλούν για μυστικότητα οι Αμερικανοί, όσον αφορά τη θέση του πλοίου αφού το Cape Ray είναι πλοίο ορατό στα radar, όπως και μια έκρηξη πάνω σε αυτό. Άρα ο ισχυρισμός περί μυστικότητας καταρρίπτεται. Κάτι άλλο πρόκειται να γίνει πάνω στο Cape Ray και οι Αμερικανοί δεν θέλουν να το δεί κανείς.»

Δημοσιεύουμε από το blog του καθηγητού Ζουγανέλη,( http://zcode-gr.blogspot.jp) δυο φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν τη θέση μιας πετρελαιοκηλίδας στις ακτές του Λιβάνου, από διαρροή σε κάποιες αποθήκες εργοστασίου στις ακτές του. (Η μία πρίν και η άλλη μετά το συμβάν). Επίσης μια φωτογραφία που δείχνει κατ’ αναλογία τη θέση της πετρελαιοκηλίδας στο κόλπο του Μεξικού, που σχηματίσθηκε μετά τη διαρροή πετρελαίου απο το τρυπάνι που έκανε εξόρρυξη σε βάθος πανω απο 2,000 μέτρα. Βλέπετε λοιπόν πως ένας δορυφόρος μπορεί να βοηθήσει στη παρακολούθηση του Cape Ray και να επιτρέψει στη κυβέρνηση των Αθηνών να λάβουν γρήγορες αποφάσεις άν και όταν συμβεί κάτι (φανερά ή κρυφά).

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις του ο καθηγητής Ζουγανέλης λέει: «Αν συμβεί ατύχημα έχουν ληφθεί μέτρα για να μη φάει κανείς τοξικά; Εγώ λέω ότι όχι. Στην κυβέρνηση ξέρουν τί μέτρα θα πάρουν; Yπάρχει πρόβλεψη; Ένα γράμμα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλό είναι να υπάρχει».

Και καταλήγει: «Ελπίζω να μη δούμε ένα προμελετημένο έγκλημα που θα κάνει κακό στον τουρισμό της Κρήτης και θα προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στην οικονομία της χώρας».

Θα μας πει κάποιος αν αυτά που λέει – και φοβάται- ο καθηγητής Ζουγανέλης έχουν κάποια βάση; Κι αν έχουν, λαμβάνονται μέτρα; Διότι τα τοξικά της Συρίας βρίσκονται φορτωμένα στο πλοίο. Και το πλοίο… ταξιδεύει.



Share

2 σχόλια:

Polykarpos είπε...

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε κενοτάφιο των θανατηφόρων χημικών αποβλήτων της Συρίας

Το Cape Ray.....ξερνάει Θάνατο στα ανοικτά της Κρήτης.

Την ώρα που οι επίορκοι κλείνουν πρόωρα την βουλή για να συγκαλύψουν και δια νόμου τις προδοσίες, τις κλεψιές και τις ρεμούλες τους, το αμερικάνικο πλοίο βόμβα Cape Ray με χωρητικότητα 91.000 τόνων ξερνάει απο τον Μάρτιο...σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Γεννηματά....απο τα έγκατα του θανατηφόρα τοξικά χημικά και επεξεργασμένα πυρηνικά κατάλοιπα στα ανοιχτά της Κρήτης, με την ανοχή, αν όχι και τις ευλογίες των κυβερνητικών υπευθύνων. !!!

Το πλοίο εξοπλισμένο με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες επιχειρεί να καταστρέψει πάνω απο 800 τόνους απο τους 1300 τόνους στους οποίους υπολογίζονται τα θανατηφόρα χημικά της Συρίας, μετατρέποντας την θάλασσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης σε ......Φουκουσίμα !!!

Η κυβέρνηση με ευλογίες Γεννηματά και Βενιζέλου μας κερνάει...ΘΑΝΑΤΟ
Το βρωμερό αυτό παιγνίδι εις βάρος της υγείας των Ελλήνων, ειναι μια ακόμα ένδειξη υποτέλειας προς τα μεγάλα αφεντικά.

Το ΔΝΤ εκβιάζει εξαγοράζοντας την σιωπή τους, προκειμένου να μετατραπεί η Κρήτη σε νησί φάντασμα........σύμφωνα με δημοσιεύματα σαν κι’αυτό των Financial Times….που μας απειλεί με ανατίναξη των ελληνικών τραπεζών σε περίπτωση που τολμήσουμε να αντιδράσουμε σε αυτό το νέο δολοφονικό τους σχέδιο!!!!!

Ο υπουργός εξωτερικών κ.Ε.Βενιζέλος αρκέστηκε να δηλώσει......»Μη ικανοποιημένος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την διέλευση των πλοίων που θα επεξεργάζονται εν πλω τα τα χημικά της Συρίας απο τη Μεσόγειο .........»!!!

Δυο ξύλινα λόγια για την τιμή των όπλων, ενω το θέμα της εγκληματικής αδιαφορίας του καθ ύλη υπευθύνου της καταστροφής σοκάρει.
Σύμφωνα με άρθρο του έγκριτου καθηγητή Θόδωρου Καρυώτη, ο ενταφιασμός των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο, ήταν ένα ς απο τους λόγους που οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να γίνει η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ !!!!

Τα Μεγάλα Αφεντικά και οι εδω υπηρέτες του έδωσαν τις άδειες εξόντωσης
Εχει ήδη αποφασιστεί προ πολλών μηνών, οτι τα απόβλητα των χημικών όπλων της Συρίας θα καταποντισθούν σε μια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο τρίγωνο Κρήτη – Μάλτα – Ιταλία.

Εαν όμως τα τρία αυτά ευρωπαικά κράτη είχαν δημιουργήσει ΑΟΖ....οι ΗΠΑ δέν θα μπορούσαν να πετάξουν τα δικά τους χημικά όπλα στις θαλάσσιες περιοχές αυτών των χωρών χωρίς την άδεια τους !!!
Συνεχ..

Polykarpos είπε...

Το Αρθρο 56 ( Δικαιώματα, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του παράκτιου Κράτους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, αναφέρει στην παράγραφο 1β, ότι το παράκτιο κράτος ειναι υπεύθυνο για την «προστασία και διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Δηλαδή εαν η Ελλάδα διέθετε «ως όφειλε» ΑΟΖ..σήμερα δεν θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να ρίξουν dumping ….χημικά απόβλητα στον θαλάσσιο χωρο της Κρήτης.

Ετσι οι ΗΠΑ έχουν ενα επιπλέον συμφέρον να μην επιθυμούν η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ, με τους εδω «υπευθύνους» να μην πράττουν επ αυτού απολύτως τίποτα.......για να το αποτρέψουν!

Σε μελέτη του καθηγητή Moshe Kol του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αναφέρεται ότι τα υποπροιόντα των χημικών όπλων θα καταστρέψουν ένα μέρος της θαλάσσιας ζωής, και θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην αλιεία και γενικότερα την υγεία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.




Παράρτημα: Η Greenpeace κρούει τόν κώδωνα του κινδύνου σε «ώτα μη ακουόντων».


Π.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Εφημερ.ΕΜΠΡΟΣ...28/6/2014

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.