Πάρα ταύτα η κατάσταση στην χώρα δεν έχει επ’ ουδενί σταθεροποιηθεί. Οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα με αφορμή την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, του οποίου η μαύρη τρύπα κυμαίνεται στα 2.5 δις ευρώ. Τα 2.5 κινδυνεύουν να γίνουν 4.5 δις σε περίπτωση που οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες δεν μετακυλήσουν τις θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα.
Επιπλέον μετά το προσωρινό πάγωμα στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, φαίνεται ότι προκύπτουν προβλήματα και με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Ο λαός, εκτός κι αν προκύψει κάτι έκτακτο στην διεθνή επικαιρότητα, θα ηρεμήσει ίσως λίγο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά μετά τον περιμένει νέο κύμα επίθεσης της παγκόσμιας διαπλοκής. Οι κινητές και ακίνητες περιουσίες όλων μας είναι ούτως ή άλλως στο στόχαστρο των παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι θέλουν να τα συγκεντρώσουν όλα σ’ ένα κέντρο διαχείρισης-εξουσίας.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με το πλάνο τους, οφείλει να έχει κυβέρνηση πλήρως υπάκουη και απολύτως προσανατολισμένη στην δυτικότροπη λογική της παγκοσμιοποίησης. Συνεπώς πέρα από την οικονομία έχουν βάλει στο στόχαστρο την όποια ηθική έχει απομείνει στην, «ζαλισμένη» από την πολιτικοιστορική προπαγάνδα της εποχής, ελληνική κοινωνία. Τα πάθη θα φουντώσουν. Η ιδεοληπτική πόλωση θα ανεβάσει το θερμόμετρο με την εισαγόμενη εγκληματικότητα να παραμονεύει. Στην Βουλή δε, έπεται μεγάλο «πανηγύρι» με αντικείμενο την αλλαγή καπετάνιου στο τιμόνι της χώρας (διαβάστε εδώ).
Από την αρχή σας γράφαμε πως την Ελλάδα θα την σώσουν μόνο οι εξωτερικές εξελίξεις.
Όπως έχουν έρθει δηλαδή τα πράγματα, ενδεχόμενα να μην προλάβει το σύστημα να εφαρμόσει το πλήρες σχέδιό του σε σχέση με την πατρίδα μας -το οποίο προβλέπει και για εμάς πλήρη αφανισμό και εδαφικό διαμελισμό-, μιας και η προσοχή θα είναι λογικά στραμμένη σε άλλα φλέγοντα ζητήματα που θα αφορούν την παγκόσμια αντιπαράθεση. Για καλή τύχη του πλανήτη υπάρχει αντίβαρο στην παγκοσμιοποίηση και λέγεται Ρωσία που έχει και προσπαθεί να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν θα περάσουμε ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Το μαγαζί που λέγεται Ελλάς άφησε δυστυχώς πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής. Όλοι κάναμε τα λάθη μας, ωστόσο τώρα πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που είχαμε περιέλθει. Μην ελπίζετε πολλά στα κόμματα, καθότι δεν θέτουν ως προτεραιότητα τους Έλληνες. Απλά κάθε φορά και αναγιγνώσκοντας τις συγκυρίες, καλό είναι να προτιμάμε το μη χείρον για το τιμόνι της χώρας, με απαραίτητη προϋπόθεση να προτάσσει έστω και στα χαρτιά -χωρίς ακρότητες βέβαια- τα ιδανικά του Ελληνισμού. Σε αντίθετη περίπτωση πέρα από τα υλικά αγαθά θα χτυπηθούν ακόμα σφοδρότερα ο πολιτισμός, η ταυτότητα, το ιστορικό μας βάθος και όσοι λίγοι με πυγμή τα προβάλλουν στους συνανθρώπους τους, προκειμένου κανείς να μην ξεχάσει…
ΠΥΓΜΗ.gr
ΣΧΟΛΙΟ
Σε γενικές γραμμές είναι καλό άρθρο αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να πω δυό λόγια... κυρίως για την πρώτη και τελευταία παράγραφο του αρθρογράφου.
Πρώτον δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλό που η χώρα δεν οδηγήθηκε σε εκλογές...
Ξέρω ότι είναι αλήθεια ότι θα υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στον τουρισμό αλλά μην τα παραλέμε κιόλας....
Μια εκλογική αναμέτρηση τώρα ίσως έδινε την πρωτοπορεία στις αντιμνημονιακές δυνάμεις και έθετε τις βάσεις για μια ανατροπή της προδοσίας...
Μπορεί να αναδείκνυε πρώτο κόμμα τον SYRIZA όμως σίγουρα δεν θα είχε αυτοδυναμία σε καμιά περίπτωση. Παράλληλα θα είχαμε καμιά 50αριά βουλευτές της Χρυσής Αυγής να κάνουν το κοινοβούλιο μπάχαλο οριστικά πλεόν.... (αυτό δεν ειναι κατ΄ ανάγκην κακό καθώς τόσον καιρό με την υποκριτική "αβρότητα" και την "ευπρέπεια" τι καταλάβαμε;
Πήξαμε στους προδοτικούς, ραγιαδικούς και καταστροφικούς νόμους και τις αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου....)
Επίσης θα βρισκόμασταν στην ευχάριστη θέση να δούμε το κόμμα-δεκανίκι της ΡΗΜΑΔ να ιδρώνει για να μπεί στην Βουλή και το επαίσχυντο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να φτάνει ιδρωμένο το 5%....
Τι ανακούφιση....
Οσον αφορά την τελευταία παράγραφο...
Η Ελλάς δεν είναι μαγαζί κανενός....
Δεν έχει αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς. Η κρίση είναι τεχνητή και προέρχεται πλέον από γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους....
Το "όλοι κάναμε τα λάθη μας" μου ακούγεται πολύ Παγκάλικο... κατά το "όλοι μαζί τα φάγαμε"...
Διαφωνώ κάθετα με την άποψη:
Απλά κάθε φορά και αναγιγνώσκοντας τις συγκυρίες, καλό είναι να προτιμάμε το μη χείρον για το τιμόνι της χώρας...
Δηλαδή με λίγα λόγια ο αρθρογράφος μας προτείνει να διαλέγουμε ανάμεσα στους προδότες τον λιγότερο προδότη;
Λάθος... Δεν υπάρχει λιγότερο και περισσότερο προδότης, όπως δεν υπάρχει και "ολίγον έγκυος"....
Είναι προδότες και πρέπει να εξοντωθούν.... Τελεία και Παύλα.-
Οσοι ψήφισαν έστω κι ένα Μνημόνιο είναι ίδιοι για μένα με όσους τα ψήφισαν όλα...
Οσοι προκάλεσαν με την ψήφο τους έστω και μια αυτοκτονία είναι ίδιοι με όσους ευθύνονται για 4.000 αυτοκτονίες...
Οσοι έφταιξαν για έστω κι έναν άνεργο είναι ίδιοι με όσους ευθύνονται για τα 2 εκατομμύρια ανέργους....
Οποιος ευθύνεται για την είσοδο 100 λαθρομεταναστών είναι ίδιος με αυτόν που έυθύνεται για την εισβολή 2.000.000....
Και πάει λέγοντας....
Χρειάζεται μαχαίρι και μάλιστα βαθιά στο κόκκαλο για να ξεβρωμίσει ο τόπος... Κι όχι συγκαταβατικότητα και ανοχή...
Ο ελληνικός λαός αποδείχθηκε ψύχραιμος και ώριμος.
Με στωικότητα προσπαθεί να αντέξει τα βάσανα που του έχουν φορτώσει. Ομως από κάτω το ηφαίστειο βράζει και δεν θα αργήσει να εκραγεί με αλυσιδωτές αντιδράσεις...
Και τότε να δούμε από που θα φεύγουν όλοι αυτοί οι "κύριοι"....
Εμείς όλοι οι πατριώτες ιστολόγοι 3 χρόνια τώρα σκάβουμε ανάποδα με μανία μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου...
Σκάβουμε προς τα κάτω...
Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα συναντηθούμε με την λάβα και θα ξυπνήσουμε τον γίγαντα που κρύβεται στα σπλάχνα της ελληνικής γής...
Η ώρα πλησιάζει....
Ο βόμβος δυναμώνει....
Ας είμαστε όλοι έτοιμοι....
ΘΑΝΟΣ
Απάντηση του Πυγμη.gr για το σχόλιο του ιστολογίου μας.(21-06-2013)
1. Δεν περιμένουμε γενικά από σωτήρες εντός Βουλής, είτε αυτοί αποκαλούνται «μνημονιακοί» είτε «αντί-μνημονιακοί».
2. Πολλοί εντός κοινωνίας έμαθαν να κλέβουν και να αδικούν τον συνάνθρωπό τους ακριβώς όπως τους έκλεβαν οι πολιτικοί, άσχετα εάν δεν τους βαραίνουν οι ίδιες ευθύνες.
Οι Έλληνες καλομάθαμε στο εύκολο και ξεχάσαμε την δια πυρός και σιδήρου ιστορία του γένους μας. Απομακρυνθήκαμε από την ιδιοσυγκρασία του Ελληνισμού. Η αυτοκριτική βοηθάει στην επανάκαμψη και σύμφωνα με τον Πλάτων έχπυμε τους ταγούς που μας αξίζουν.
3. Η άποψή μας για την διακυβέρνηση του κράτους είναι παντελώς διαφορετική από τις αναλύσεις που οφείλουμε να κάνουμε στα πλαίσια του συστήματος, στο οποίο καλώς ή κακώς ζούμε τώρα. Εκτός και αν βρεθεί ηγέτης να μας καλέσει όλους να συμμετέχουμε σε πραγματική ελληνική αναγέννηση, στης οποίας την έλευση πιστεύουμε. Μέχρι τότε όμως προσπαθούμε να καταθέτουμε εκτιμήσεις προσαρμοσμένες στις παρούσες συνθήκες, προκειμένου να απαλυνθούν τα μέτρα της παγκοσμιοποίησης πάνω στους Έλληνες. Εάν υπάρχει άλλη λύση επί του παρόντος θα χαρούμε να την ακολουθήσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου