20 Ιουνίου 2013

Δεν είναι μόνο η οικονομία...

Με το γνωστό δέλεαρ μοιράσματος υπουργείων, Βενιζέλος και Κουβέλης σταμάτησαν ακόμα και να προφέρουν την λέξη «ΕΡΤ». Το καλό είναι ότι η χώρα δεν οδηγήθηκε σε εκλογές. Τόσοι οικογενειάρχες που είχαν ποντάρει λόγω διάφορων επαγγελμάτων στην τουριστική περίοδο, θα καταστρέφονταν οικονομικά. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε τελικά πρόταση μομφής και περιορίστηκε σε τακτική αποδυνάμωσης της κυβέρνησης με το βλέμμα σε μελλοντική αναμέτρηση.

Πάρα ταύτα η κατάσταση στην χώρα δεν έχει επ’ ουδενί σταθεροποιηθεί. Οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα με αφορμή την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, του οποίου η μαύρη τρύπα κυμαίνεται στα 2.5 δις ευρώ. Τα 2.5 κινδυνεύουν να γίνουν 4.5 δις σε περίπτωση που οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες δεν μετακυλήσουν τις θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα.

Επιπλέον μετά το προσωρινό πάγωμα στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, φαίνεται ότι προκύπτουν προβλήματα και με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Ο λαός, εκτός κι αν προκύψει κάτι έκτακτο στην διεθνή επικαιρότητα, θα ηρεμήσει ίσως λίγο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά μετά τον περιμένει νέο κύμα επίθεσης της παγκόσμιας διαπλοκής. Οι κινητές και ακίνητες περιουσίες όλων μας είναι ούτως ή άλλως στο στόχαστρο των παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι θέλουν να τα συγκεντρώσουν όλα σ’ ένα κέντρο διαχείρισης-εξουσίας.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το πλάνο τους, οφείλει να έχει κυβέρνηση πλήρως υπάκουη και απολύτως προσανατολισμένη στην δυτικότροπη λογική της παγκοσμιοποίησης. Συνεπώς πέρα από την οικονομία έχουν βάλει στο στόχαστρο την όποια ηθική έχει απομείνει στην, «ζαλισμένη» από την πολιτικοιστορική προπαγάνδα της εποχής, ελληνική κοινωνία. Τα πάθη θα φουντώσουν. Η ιδεοληπτική πόλωση θα ανεβάσει το θερμόμετρο με την εισαγόμενη εγκληματικότητα να παραμονεύει. Στην Βουλή δε, έπεται μεγάλο «πανηγύρι» με αντικείμενο την αλλαγή καπετάνιου στο τιμόνι της χώρας (διαβάστε εδώ).

Από την αρχή σας γράφαμε πως την Ελλάδα θα την σώσουν μόνο οι εξωτερικές εξελίξεις.

Όπως έχουν έρθει δηλαδή τα πράγματα, ενδεχόμενα να μην προλάβει το σύστημα να εφαρμόσει το πλήρες σχέδιό του σε σχέση με την πατρίδα μας -το οποίο προβλέπει και για εμάς πλήρη αφανισμό και εδαφικό διαμελισμό-, μιας και η προσοχή θα είναι λογικά στραμμένη σε άλλα φλέγοντα ζητήματα που θα αφορούν την παγκόσμια αντιπαράθεση. Για καλή τύχη του πλανήτη υπάρχει αντίβαρο στην παγκοσμιοποίηση και λέγεται Ρωσία που έχει και προσπαθεί να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν θα περάσουμε ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Το μαγαζί που λέγεται Ελλάς άφησε δυστυχώς πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής. Όλοι κάναμε τα λάθη μας, ωστόσο τώρα πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που είχαμε περιέλθει. Μην ελπίζετε πολλά στα κόμματα, καθότι δεν θέτουν ως προτεραιότητα τους Έλληνες. Απλά κάθε φορά και αναγιγνώσκοντας τις συγκυρίες, καλό είναι να προτιμάμε το μη χείρον για το τιμόνι της χώρας, με απαραίτητη προϋπόθεση να προτάσσει έστω και στα χαρτιά -χωρίς ακρότητες βέβαια- τα ιδανικά του Ελληνισμού. Σε αντίθετη περίπτωση πέρα από τα υλικά αγαθά θα χτυπηθούν ακόμα σφοδρότερα ο πολιτισμός, η ταυτότητα, το ιστορικό μας βάθος και όσοι λίγοι με πυγμή τα προβάλλουν στους συνανθρώπους τους, προκειμένου κανείς να μην ξεχάσει… 

ΠΥΓΜΗ.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Σε γενικές γραμμές είναι καλό άρθρο αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να πω δυό λόγια... κυρίως για την πρώτη και τελευταία παράγραφο του αρθρογράφου.

Πρώτον δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλό που η χώρα δεν οδηγήθηκε σε εκλογές...
Ξέρω ότι είναι αλήθεια ότι θα υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στον τουρισμό αλλά μην τα παραλέμε κιόλας....
Μια εκλογική αναμέτρηση τώρα ίσως έδινε την πρωτοπορεία στις αντιμνημονιακές δυνάμεις και έθετε τις βάσεις για μια ανατροπή της προδοσίας...
Μπορεί να αναδείκνυε πρώτο κόμμα τον SYRIZA όμως σίγουρα δεν θα είχε αυτοδυναμία σε καμιά περίπτωση. Παράλληλα θα είχαμε καμιά 50αριά βουλευτές της Χρυσής Αυγής να κάνουν το κοινοβούλιο μπάχαλο οριστικά πλεόν.... (αυτό δεν ειναι κατ΄ ανάγκην κακό καθώς τόσον καιρό με την υποκριτική "αβρότητα" και την "ευπρέπεια" τι καταλάβαμε;
Πήξαμε στους προδοτικούς, ραγιαδικούς και καταστροφικούς νόμους και τις αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου....)
Επίσης θα βρισκόμασταν στην ευχάριστη θέση να δούμε το κόμμα-δεκανίκι της ΡΗΜΑΔ να ιδρώνει για να μπεί στην Βουλή και το επαίσχυντο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να φτάνει ιδρωμένο το 5%....
Τι ανακούφιση....

Οσον αφορά την τελευταία παράγραφο...
Η Ελλάς δεν είναι μαγαζί κανενός.... 
Δεν έχει αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς. Η κρίση είναι τεχνητή και προέρχεται πλέον από γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους....
Το "όλοι κάναμε τα λάθη μας" μου ακούγεται πολύ Παγκάλικο... κατά το "όλοι μαζί τα φάγαμε"...
Διαφωνώ κάθετα με την άποψη: 
Απλά κάθε φορά και αναγιγνώσκοντας τις συγκυρίες, καλό είναι να προτιμάμε το μη χείρον για το τιμόνι της χώρας...
Δηλαδή με λίγα λόγια ο αρθρογράφος μας προτείνει να διαλέγουμε ανάμεσα στους προδότες τον λιγότερο προδότη;
Λάθος... Δεν υπάρχει λιγότερο και περισσότερο προδότης, όπως δεν υπάρχει και "ολίγον έγκυος"....
Είναι προδότες και πρέπει να εξοντωθούν.... Τελεία και Παύλα.-

Οσοι ψήφισαν έστω κι ένα Μνημόνιο είναι ίδιοι για μένα με όσους τα ψήφισαν όλα...
Οσοι προκάλεσαν με την ψήφο τους έστω και μια αυτοκτονία είναι ίδιοι με όσους ευθύνονται για 4.000 αυτοκτονίες...
Οσοι έφταιξαν για έστω κι έναν άνεργο είναι ίδιοι με όσους ευθύνονται για τα 2 εκατομμύρια ανέργους....
Οποιος ευθύνεται για την είσοδο 100 λαθρομεταναστών είναι ίδιος με αυτόν που έυθύνεται για την εισβολή 2.000.000....
Και πάει λέγοντας....

Χρειάζεται μαχαίρι και μάλιστα βαθιά στο κόκκαλο για να ξεβρωμίσει ο τόπος... Κι όχι συγκαταβατικότητα και ανοχή...

Ο ελληνικός λαός αποδείχθηκε ψύχραιμος και ώριμος.
Με στωικότητα προσπαθεί να αντέξει τα βάσανα που του έχουν φορτώσει. Ομως από κάτω το ηφαίστειο βράζει και δεν θα αργήσει να εκραγεί με αλυσιδωτές αντιδράσεις...
Και τότε να δούμε από που θα φεύγουν όλοι αυτοί οι "κύριοι"....

Εμείς όλοι οι πατριώτες ιστολόγοι 3 χρόνια τώρα σκάβουμε ανάποδα με μανία μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου...
Σκάβουμε προς τα κάτω...
Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα συναντηθούμε με την λάβα και θα ξυπνήσουμε τον γίγαντα που κρύβεται στα σπλάχνα της ελληνικής γής...

Η ώρα πλησιάζει....
Ο βόμβος δυναμώνει....

Ας είμαστε όλοι έτοιμοι....

ΘΑΝΟΣ

Απάντηση του Πυγμη.gr για το σχόλιο του ιστολογίου μας.(21-06-2013)

Αγαπητό φιλικό σαίτ,

Αναγνώστες μας παρέπεμψαν σε σχόλιο σας πάνω σε άρθρο της ιστοσελίδας μας, το οποίο και διαβάσαμε. Σας γράφουμε με όλο τον σεβασμό στην ελεύθερη άποψη του καθενός και με πραγματική πατριωτική ευαισθησία που διακατέχει τους νέους ανθρώπους που συγγράφουν στο ΠΥΓΜΗ.gr 

1. Δεν περιμένουμε γενικά από σωτήρες εντός Βουλής, είτε αυτοί αποκαλούνται «μνημονιακοί» είτε «αντί-μνημονιακοί». 

2. Πολλοί εντός κοινωνίας έμαθαν να κλέβουν και να αδικούν τον συνάνθρωπό τους ακριβώς όπως τους έκλεβαν οι πολιτικοί, άσχετα εάν δεν τους βαραίνουν οι ίδιες ευθύνες.

Οι Έλληνες καλομάθαμε στο εύκολο και ξεχάσαμε την δια πυρός και σιδήρου ιστορία του γένους μας. Απομακρυνθήκαμε από την ιδιοσυγκρασία του Ελληνισμού. Η αυτοκριτική βοηθάει στην επανάκαμψη και σύμφωνα με τον Πλάτων έχπυμε τους ταγούς που μας αξίζουν. 

3. Η άποψή μας για την διακυβέρνηση του κράτους είναι παντελώς διαφορετική από τις αναλύσεις που οφείλουμε να κάνουμε στα πλαίσια του συστήματος, στο οποίο καλώς ή κακώς ζούμε τώρα. Εκτός και αν βρεθεί ηγέτης να μας καλέσει όλους να συμμετέχουμε σε πραγματική ελληνική αναγέννηση, στης οποίας την έλευση πιστεύουμε. Μέχρι τότε όμως προσπαθούμε να καταθέτουμε εκτιμήσεις προσαρμοσμένες στις παρούσες συνθήκες, προκειμένου να απαλυνθούν τα μέτρα της παγκοσμιοποίησης πάνω στους Έλληνες. Εάν υπάρχει άλλη λύση επί του παρόντος θα χαρούμε να την ακολουθήσουμε.

4. Στην κατηγορία «πατριώτης» δεν αναγράφεται κανείς από μόνος του αλλά κατατάσσεται από την ιστορία και τους συνανθρώπους του.

Ευχαριστούμε πολύ! Καλή δύναμη στον αγώνα σας!

ΠΥΓΜΗ.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.