21 Ιουνίου 2013

Κυβερνητική κρίση αλλά η φιλομνημονιακή παράταξη φαίνεται να αντέχει......

Αναδημοσίευση από το Attiκi press

Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, με την ΕΡΤ και τη διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων επί τους θέματος να «πυροδοτεί» τις εξελίξεις. Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη των «3» η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να βγει εκτός κυβερνητικού συνασπισμού αποσύροντας τους υπουργούς της. Ως εκ τούτου, το υπουργικό συμβούλιο πλέον αποτελείται από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ . 

Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία 

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματός του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης είπε «όχι» στην πρόταση Σαμαρά για την ΕΡΤ και φαίνεται να αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση.

«Δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ στη σύσκεψη. Επανήλθε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ σε κίνηση και παρόντες όλους τους εργαζομένους και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Κουβέλης, για να προσθέσει στη συνέχεια, πως «δεν είναι τυπικό και διαδικαστικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας και ουσίας. Είναι η ουσία του πράγματος. Το μαύρο ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή».

Ο κ. Κουβέλης συνέχισε λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του ΣΤΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες δεν εφαρμόστηκε όπως όφειλε η κυβέρνηση. Το μαύρο παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε: «Δεν επήλθε συμφωνία αν και επέμενα και νομίζω πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να έρθει προς την πρότασή μας , κάτι που δε θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων».

«Η ΔΗΜΑΡ με την ενέργειά της δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική.

Λέμε ναι στον εξορθολογισμό όχι σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλλουν τη νομιμότητα. Παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ που γνώριζε ο πρωθυπουργός προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ερήμην 4 υπουργών που πρότεινε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», δήλωσε ο κ. Κουβέλης για να καταλήξει: «Επιμένουμε στη θέση μας, δεν είναι δική μας ευθύνη που δε βρέθηκε κοινός τόπος». 

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ακόμη την κυβέρνηση
Από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους έκανε δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη δεν επήλθε συμφωνία για την ΕΡΤ».

«Η κατάσταση για τη χώρα και την οικονομία είναι κρίσιμη. Πριν από λίγες ημέρες βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, με την κυβέρνηση να ενεργεί μονομερώς, να μαυρίζει την οθόνη, δημιουργώντας θεσμικό πρόβλημα στη χώρα παρά τη δεδηλωμένη άρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε αρχικά ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας: «Ζητήσαμε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ σε όλες τις συχνότητες, κάτι που επιτάσσει το ΣτΕ και επιβάλει ένα κράτος δικαίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μείζον θέμα είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών δλδ η άμεση αποκατάσταση λειτουργίας της ΕΡΤ».

«Αποτελεί ζήτημα για την υπόσταση και λειτουργικής σταθερότητας της κυβέρνησης με δεδομένα τα βήματα και τις θυσίες που έχει κάνει λαός και με δεδομένα τα δύσκολα που έρχονται», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις αυτές τις ημέρες θέσαμε την επάνοδο της ΕΡΤ σε λειτουργία και την ανάγκη δημιουργίας επιτροπής προσωπικοτήτων και ορισμού υφυπουργού υπεύθυνου για τη μετάβαση στη νέα δημόσια τηλεόραση».

«Έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης, καθώς αποδέχεται ο πρωθυπουργός την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, μέσω σοβαρών εκπομπών σε όλες τις συχνότητες με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να συζητήσουμε για την επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για «επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας χωρίς μονομερείς ενέργειες και αλαζονικές συμπεριφορές, με την κυβέρνηση να έχει ορίζοντα 4ετίας». «Όταν μετέχουμε σε μια ευθύνη είμαστε μέσα, όχι μια μέσα μια έξω», ήταν η σαφής αιχμή του προς τη ΔΗΜΑΡ, την οποία κάλεσε «να συνεχίσει ως τρικομματική κυβέρνηση και να μετάσχει στη διαδικασία της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας».

Τέλος, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ δε φοβάται τις εκλογές και σεβόμαστε τον πολίτη και το λαό, που δε θέλει εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση αποτελεσματική, καθώς δε θα βοηθούσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η διάλυση της Βουλής και οι πρόωρες εκλογές. Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρό, είναι μήνυμα σταθερότητας και ευθύνης». 

«Καρφιά» Σαμαρά εναντίον Κουβέλη 

Με «καρφιά» εναντίον του Φώτη Κουβέλη έγινε την Πέμπτη το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου . Ο κ. Σαμαράς εμφανίσθηκε αποφασισμένος να συνεχίσει λέγοντας πως «δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού» σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας».

Ο πρωθυπουργός προκατέβαλε την επόμενη μέρα λέγοντας: «Ο κ. Βενιζέλος τίμησε τη συμφωνία μας, ο κ. Κουβέλης υπαναχώρησε από αυτή. Δεν θα επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν, δεν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος», σημείωσε επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς. 

Η επόμενη ημέρα
Στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης εστιάζει τώρα το ΠΑΣΟΚ, καθώς πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι «η μάχη που θα δοθεί τώρα είναι για την προγραμματική συμφωνία» και «θα απαιτηθεί να είναι διαφορετικοί οι κανόνες λειτουργίας». Σχετικά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο μεταβατικό σχήμα θα εργαστούν περίπου 2.000 εργαζόμενοι, οι 150-200 εξ  αυτών θα αφορούν τα μουσικά σύνολα, για τα οποία θα διαμορφωθεί ειδικό θεσμικό πλαίσιο.

Από τους υπόλοιπους 650 από το σύνολο των 2.650 εργαζομένων της ΕΡΤ, οι περίπου 400 έχουν και δεύτερη εργασία, ενώ άλλοι κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Εξάλλου, εξεδόθη η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόφαση που καταργεί την ΕΡΤ ΑΕ. Το ΣτΕ αναστέλλει την κοινή υπουργική απόφαση μόνο επί του σκέλους εκείνου που παύει τη μετάδοση εκπομπών και θεωρεί ότι η ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί. Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξε συμμόρφωση. 

Συνεδριάζει η ΔΗΜΑΡ 

Τις τελικές της αποφάσεις για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση θα λάβει σήμερα (Παρασκευή) η Δημοκρατική Αριστερά, ύστερα το χθεσινό «ναυάγιο». Στις 11:00 συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος από κοινού με την εκτελεστική επιτροπή, όπου θα αποφασιστεί η θέση της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα.


ΣΧΟΛΙΟ
Εσπασε το χουντικό αντισυνταγματικό μέτωπο αλλά μην ελπίζεται σε κάτι καλύτερο...
Υπάρχουν ακόμα στελέχη της ΡΗΜΑΔ που στηρίζουν την εσχάτη προδοσία αλλά έχουνε εμφανιστεί και μερικοί ανεξάρτητοι βουλευτές (Λοβέρδος και πρωήν των ΑΝ.ΕΛ.) που μάλλον θα στηρίξουν τους φιλομνημονιακούς ανθέλληνες....

Οι ξένοι δανειστές διεμήνυσαν στα γιουσουφάκια μην τολμήσουν να πάνε σε εκλογές....

Ο Βενιζέλος παρέμεινε συνεπής στο ψέμα και στην πολιτική απάτη...
Απο εκεί που πριν μόλις 2 μέρες στήριζε την ΡΗΜΑΔ και προσωπικά τον Κουβέλη, χθες έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο και τον.... εγκατέλειψε.
Βλέπετε οι εντολές άνωθεν είναι ισχυρότερες....

Μετά από αυτήν την εξέλιξη θεωρώ ότι αν ο Κουβέλης καταφέρει να μπει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο (που δεν το βλέπω εφικτό καθώς έχει μπόλικα προδοτικά στοιχεία στο κόμμα του αλλά κι ο ίδιος κάτι περίεργες απόψεις) ίσως επιβιώσει και στην επόμενη Βουλή μετά τις ενδεχόμενες εκλογές...
Ο Βενιζέλος μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο μαζί με ΓΑΠ, Σημίτη, Πήλιο Γούση κι Εφιάλτη.... εκεί που οδεύει τροχάδην κι ο Αντωνάκης.

Καλή Ανάσταση.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.