Σελίδες

30 Ιουλίου 2010

Οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Aνατρέποντας το σκορ, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι με 2-1 στο κεκλεισμένων των θυρών “Γ. Καραϊσκάκης” και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Μαγεία το γκολ της ισοφάρισης από τον Ζαϊρί, σκόραρε και ο Ρόμενταλ στο επίσημο ντεμπούτο του. Η ρεβάνς στις 5 Αυγούστου στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάνινγκ.

ΜVP

Ο Ζαϊρί, δίχως δεύτερη σκέψη. Γκολ σαν κι αυτό που σημείωσε (κοντρόλαρε, την ίδια ώρα γύρισε το σώμα του και σούταρε στην κίνηση) σπανίως βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Λίνεν παίρνει την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και την πετάει στα σκουπίδια. Η μάλλον την βάζει στο βίντεο ως παράδειγμα προς αποφυγή για τα παιχνίδια που έπονται.

Ολυμπιακός:
Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ρόμενταλ (80' Ιμπαγάσα), Μιραλάς (51' λ.τρ Ζαϊρί), Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (58' Μήτρογλου).

Μακάμπι: Στράουμπερ, Σαμπάν, Μπάνινγκ, Νιβάλντο, Μεντούντζανιν (80' Μπουζάγκλο), Ιτζάκι (72' Αβιτορ), Ζιβ, Γκαφνί, Σιντιμπέ, Κολαούτι (62' Γεϊνί), Στρουλ.

Kίτρινες κάρτες: Μπάνινγκ, Χολέμπας, Ντιόγκο, Κολαούτι, Ζιβ

Κόκκινες κάρτες: Μπάνινγκ

Αυτός ο Άρης είναι του Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Πρώτο δείγμα θετικό για το νέο Άρη. Το αποτέλεσμα (2-1) και μόνο λέει αρκετά για το επίπεδο στο οποίο κινήθηκε η σοβαρότητα, η αποφασιστικότητα, το πάθος και η νοοτροπία των «κιτρίνων». Δεν στεκόμαστε εκεί, όμως, για να κρίνουμε την εμφάνιση που δημιούργησε ενθαρρυντικά μηνύματα.
Το βασικότερο στοιχείο που έδωσε στον Άρη το γρήγορο 2-0 και την εικόνα της καλύτερης ομάδας μέσα στο γήπεδο της Γιαγκελόνια ήταν η διαρκής κίνηση και η συχνή εναλλαγή της μπάλας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Άρης γέμιζε τους χώρους στο νευραλγικό κέντρο κι έδειχνε να κυριαρχεί. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ευκαιρίες και να έρθουν τα γκολ.

1 - 1 ο Πάοκ τον Άγιαξ στην Ολλανδία.

Στην Τούμπα θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΟΚ στο Champions league μετά το σπουδαίο 1-1 στο Άμστερνταμ.
Με την ψυχολογία υπέρ του, το εκτός έδρας γκολ και την δύναμη της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ, πλέον, κρατάει την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (4/8). Και μόνο το γεγονός ότι η ρεβάνς θα γίνει στην έδρα του, του δίνει το προβάδισμα. Άλλωστε, αυτός ο Άγιαξ δεν τα πάει καλά στα δύσκολα και δεν αντέχει στην πίεση των κρίσιμων αγώνων, όπως απέδειξε πέρυσι. Έχασε όλα τα ντέρμπι με την Τβέντε και την Αϊντχόφεν, μαζί και το πρωτάθλημα. Παρότι είχε την καλύτερη επίθεση και άμυνα στο ολλανδικό πρωτάθλημα κατάφερε και τερμάτισε δεύτερος!

Χωρίς βενζίνη η Eλλάδα-συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών.

Συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος - εκπρόσωπος ιδιοκτητών βυτιοφόρων : “Θα δώσουμε ότι έχουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας!”
“ Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας. Ήρθαμε για να πανηγυρίσουμε όπως οι συνάδελφοι στο παρελθόν και οι πρόγονοί μας... Θέλω να πιστέψετε ότι όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας, που αποτελείται από οικογενειάρχες ανθρώπους, δίνει ότι έχει και δεν έχει για να προστατεύσει το περιουσιακό του στοιχείο. Συνεχίζουμε την απεργία και προχωράμε.”, κατέληξε ο κ. Τζωρτζάτος γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συναδέλφους του.


Oι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, αψήφισαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους έχει επιτάξει από προχθές το απόγευμα, ενώ αγνόησαν και τις εισηγήσεις των συνδικαλιστών του κλάδου, οι οποίοι «έδειχναν», με δηλώσεις τους, τη λύση της απεργίας.

Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι οι προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών δεν τους ικανοποιούν και καταλόγισαν στην κυβέρνηση αιφνιδιασμό και εμπαιγμό. "Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε" δήλωναν χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος, ανέφερε ότι οι απεργοί «θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι είναι σε καθεστώς επίταξης, τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία από τις κινητοποιήσεις, αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα».

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου των εκδρομέων για τις καλοκαιρινές διακοπές οι πολίτες είναι σε απόγνωση και ψάχνουν εναγωνίως για λίγες σταγόνες βενζίνη. Άλλοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να αδειάζουν από προϊόντα ενώ το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό είναι πλέον γεγονός.

Η επίταξη έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Ελάχιστοι οδηγοί φορτηγών κλήθηκαν από χθες να βγούν στην αγορά. Σημειώνεται οτι μόνο ελάχιστα βυτιοφόρα ΔΧ, έχουν βγεί για να ανεφοδιάσουν την αγορά που έχει στην κυριολεξία στερέψει. Από την αστυνομία στην Αττική έχουν δοθεί περίπου 600 φύλλα πορείας, είτε προσωπικά, είτε θυροκολλήθηκαν. Και χθες χιλιάδες τουρίστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα ξενοδοχεία τους, καθώς ελλείψει καυσίμων τα περισσότερα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα. Άσχημη είναι πλέον η κατάσταση στις κεντρικές αγορές, όπου καταγράφηκε αύξηση των τιμών, ενώ οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι αν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δεν ξαναπιάσουν το τιμόνι, τα προβλήματα θα διογκωθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Πιο δραματική είναι η εικόνα στις τουριστικές περιοχές και κυρίως στα νησιά. Η Κρήτη βλέπει την πληρότητά της τέτοια εποχή να φτάνει μόλις το 60 - 65% κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όπως λένε οι ξενοδόχοι, ενώ μόλις χθες ήταν που ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων μίλησε για πάγωμα 100.000 κρατήσεων την ημέρα! Στα Χανιά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού κ. Ε. Κωτσός, η κατάσταση χθες ήταν αρκετά καλύτερη, όμως το πρόβλημα δεν είχε λυθεί ακόμη.
Κύμα ακυρώσεων και πάγωμα των λεγόμενων last minute booking, δηλαδή κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, καταγράφονται στην Κέρκυρα, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης καυσίμων στην αγορά. Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού, το νησί έχει πληγεί από το φαινόμενο και ιδιαίτερα στον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου καταγράφεται πτώση που φτάνει ως και το 90%!

πηγή sigma live

29 Ιουλίου 2010

Σοκαριστική είδηση στην Γαλλία.

Σοκ στην κοινή γνώμη της Γαλλίας έχει προκαλέσει η ομολογία της μητέρας οκτώ νεογέννητων παιδιών, ότι τα σκότωσε και τα έθαψε στο χωριό Βιλέρ-ο-Τερτρ στη βόρεια Γαλλία. "Δεν ήθελα άλλα παιδιά", είπε στους αστυνομικούς, ενώ δήλωσε ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις της.



Η Ντομινίκ Κοτρέζ, μια νοσοκόμα 45 ετών, δήλωσε ότι "καταλάβαινε ότι έμενε έγκυος" και έπνιγε τα παιδιά μόλις τα γεννούσε.
Άφωνοι έμειναν και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Ερίκ Βαγιάν, εισαγγελέα του Ντουέ. "Εξήγησε ότι δεν ήθελε άλλα παιδιά και ότι δεν ήθελε να πάει σε γιατρό για να της δώσει κάποιο μέσο αντισύλληψης", είπε ο εισαγγελέας. Η πρώτη της γέννα "ήταν δύσκολη εξαιτίας της παχυσαρκίας της και γι' αυτό το λόγο δεν ήθελε να πάει σε γιατρό". Η Κοτρέζ και ο σύζυγός της Πιερ-Μαρί, ξυλουργός, έχουν ήδη δύο κόρες περίπου είκοσι ετών, οι οποίες έχουν δικά τους παιδιά. Στην Κοτρέζ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "ανθρωποκτονία από πρόθεση ανηλίκων μικρότερων των 15 ετών" και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ήδη κρίθηκε προφυλακιστέα Ο σύζυγός της αρχικά κατηγορήθηκε για "μη καταγγελία εγκλημάτων και απόκρυψη πτωμάτων", αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με μία πηγή, η Κοτρεζ εξήγησε ότι έπνιγε τα παιδιά μόλις τα γεννούσε. Δήλωσε επίσης ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε ότι έμενε έγκυος ούτε ότι σκότωνε τα παιδιά της.

πηγή Έθνος

Εθνικιστικό αλβανικό παραλήρημα για τα δικαιώματα των Τσάμηδων.


Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

«Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από ένα χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας», δήλωνε γεμάτος περηφάνια ο Ντασαμίρ Ταχίρι, βουλευτής του αλβανικού κόμματος PDU, που υποστηρίζει «τα δικαιώματα των Τσάμηδων», σε ένα ακόμα εθνικιστικό παραλήρημα κατά τη διάρκεια του «4ου Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού για την Τσαμουριά» στους Αγ. Σαράντα πριν από λίγες μέρες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός του κόμματος Σ. Ιντρίζι ορκιζόταν «στους τάφους των θυμάτων ότι η Τσαμουριά είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε σ’ αυτήν...». Μάλιστα, μετά το τριήμερο φεστιβάλ, οργανώθηκε πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»!

Επίσημος υποστηρικτής του Φεστιβάλ ήταν η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, γεγονός που προσδίδει τη δική του αξία όσον αφορά στη στάση της αλβανικής Πολιτείας στο ανύπαρκτο ουσιαστικά αυτό θέμα. Θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια, ολοένα και μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση του επίσημου κράτους της γείτονος. Είναι η συνέχεια μιας σειράς προκλήσεων που κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι τυχαία, για παράδειγμα, η ανακήρυξη, μετά από ομόφωνη απόφαση της αλβανικής Βουλής, της 27ης Ιουνίου ως «ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων». Ούτε η ίδρυση του «Συνδέσμου της Τσαμουριάς», μιας 100μελούς άτυπης Βουλής, που έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995. Οι Τσάμηδες, μάλιστα, διατείνονται ότι διαθέτουν τον απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς (UCC - Ushtria Nacionalclirimtare e Chameria) «με σκοπό την απελευθέρωση των εδαφών που τους ανήκουν».

Στόχος ορισμένων είναι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και για να το πετύχουν αυτό δρουν μελετημένα και με τη συμπαράσταση και οικονομική στήριξη των Αλβανών της Διασποράς.

Πριν από λίγες βδομάδες το «Αλβανικό Μέτωπο για την Εθνική Ολοκλήρωση» με συμμετέχοντες Αλβανούς από τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο και την Αλβανία συνεδρίασε στη Χιμάρα και εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας», σε μια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από οπλισμένους άνδρες οι οποίοι δεν παρέλειψαν να προκαλέσουν τους κατοίκους της Χιμάρας επιδεικνύοντας τα όπλα και γράφοντας συνθήματα. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη -ευτυχώς χωρίς θύματα- στην είσοδο του σπιτιού του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της «Ομόνοιας», Βασίλη Μπολάνου, προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως οι γείτονές μας, με τις προκλητικές αλλεπάλληλες ενέργειές τους, προσπαθούν ανά τακτά διαστήματα να φέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα, στο ευρύτερο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων των δύο χωρών.

«Δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι ο κ. Μπερίσα όχι μόνο δεν αποτρέπει τέτοιες κινήσεις, αλλά σιωπηρά φαίνεται να τις υποθάλπει για λόγους και εσωτερικών ισορροπιών και για λόγους προσωπικής στρατηγικής, καθώς επιδιώκει να συνδέσει την πρωθυπουργία του με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Αλβανίας, αλλά και την προώθηση της εθνικής ολοκλήρωσης των Αλβανών», εξηγεί στον «Α.Τ.» ο Φάνης Μαλκίδης, δρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. «Είναι γεγονός ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί για την αλβανική πλευρά θέμα που ξεπερνά τις εσωτερικές του διαστάσεις και συνδέεται άμεσα με την εξωτερική πολιτική, αν θυμηθούμε τις παραστάσεις στους Ελληνες προέδρους της Δημοκρατίας το 2000 και το 2005. Η στάση των κατά καιρούς αλβανικών κυβερνήσεων οι οποίες θέτουν το ζήτημα στην ελληνική πλευρά θεωρώντας ότι υφίστανται και στις διαστάσεις του, απόδοση περιουσιών και ιθαγένειας, αποζημιώσεις και επιστροφή των Τσάμηδων στην Ελλάδα, δεν αποτελεί απλώς διαχείριση ενός θέματος για λόγους εσωτερικής συνοχής, την περίοδο μάλιστα που είναι στο προσκήνιο το μέλλον των αλβανικών πληθυσμών στα Βαλκάνια», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των περιουσιών, οι εκτιμήσεις του Αλβανικού Γραφείου Μεσολαβήσεων, αναφέρει ότι οι περιουσίες των Τσάμηδων είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ με βάση με το «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς» η αξία των περιουσιών στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 340 εκατομμύρια δολάρια, με σημερινή αξία 2,5 δισ. δολάρια.

«Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να αφυπνίσουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.», εκτιμά ο κ. Μαλκίδης. «Η Αθήνα οφείλει να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα και να απαιτήσει την επίσημη αποκήρυξη και οριστική εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού αυτού του είδους, ως βασική προϋπόθεση για τις ομαλές ελληνοαλβανικές και ευρωαλβανικές σχέσεις».

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Η ονομασία «Τσαμουριά» προέρχεται από την παραφθορά του ονόματος του ποταμού Θύαμις… Θυαμουριά. Στο ελληνικό τμήμα της -σήμερα ταυτίζεται με τα όρια του Νομού Θεσπρωτίας- ζούσαν το 1923 20.319 μουσουλμάνοι που είχαν την αλβανική ως μητρική γλώσσα.

Για την καταγωγή των Τσάμηδων, μας λέει ο κ. Μαλκίδης, μπορούμε να αναφέρουμε την πληθυσμιακή εκείνη ομάδα η οποία λόγω της αποτυχίας της Επανάστασης του 1611 εναντίον των Οθωμανών, υπό τον μητροπολίτη Διονύσιο τον επονομαζόμενο και «Σκυλόσοφο», ασπάσθηκαν το Ισλάμ προκειμένου να διασώσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους.

Μετά την ίδρυση του αλβανικού κράτους και κυρίως στη δεκαετία του 1920, οι Τσάμηδες κατέστησαν σημείο αναφοράς της πολιτικής του νέου κράτους, το οποίο άρχισε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσει μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Ετσι η Αλβανία κατέθετε αναφορές στην Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) για την «αλβανική μειονότητα των Τσάμηδων», ωστόσο η Συνέλευση της ΚτΕ συμφώνησε με την ελληνική θέση και αρνήθηκε το δικαίωμα στην Αλβανία να έχει το ρόλο της προστάτιδας δύναμής τους. Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό, μετά την εξέγερση του Διονύσιου Φιλόσοφου, τεράστιες εκτάσεις γης πέρασαν στην κατοχή των Τσάμηδων χωρίς εκείνοι να έχουν εφοδιασθεί και με τους ανάλογους τίτλους ιδιοκτησίας. Ενα τμήμα των εκτάσεων αυτών κατασχέθηκε με βάση τη Συνθήκη της Λοζάννης και ύστερα από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων προσφύγων του 1922. Οι Τσάμηδες όμως πρόβαλαν την αξίωση να αποζημιωθούν, όχι με βάση το καθεστώς των Ελλήνων πολιτών, αλλά με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπονταν για την αποζημίωση Δυτικοευρωπαίων πολιτών, αξίωση που απορρίφθηκε και από την ΚτΕ.

Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1940, όταν συνέστησαν «κυβέρνηση» τo «Εθνικό Αλβανικό Συμβούλιο». Τον Ιούλιο του 1942 συγκρότησαν την οργάνωση «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως» με 14 Τάγματα έχοντας ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943, πέρασαν στο στρατόπεδο των Γερμανών και στα Ιωάννινα οργανώθηκε στρατιωτικό τμήμα των Τσάμηδων με γερμανικές στολές. Στη γερμανόφιλη εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit» το 1944 δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειές τους με τους Ναζί το Φεβρουάριο του ίδιου έτους, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Ελλήνων, την πυρπόληση 25.000 σπιτιών, την ερήμωση 243 χωριών, τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. Μετά τη συνθηκολόγηση και των Γερμανών, οι Τσάμηδες, συναισθανόμενοι τις συνέπειες από τη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της Κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, εγκαταλείποντας την Ελλάδα.

Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και το Δικαστήριο Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες για συνεργασία με το Στρατό Κατοχής και μάλιστα πολλούς εξ αυτών με την ποινή του θανάτου. Το 1952 και το 1953 με νομοθετικά διατάγματα οι περιουσίες αυτές δόθηκαν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. Σε ό,τι αφορά την ελληνική υπηκοότητα το 1947 από το υπουργείο Εξωτερικών τους έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Πηγή: Εφ. "Αδέσμευτος Τύπος"
από το Ελληνική Λεγεώνα

ΣΧΟΛΙΟ
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.....

26 Ιουλίου 2010

Φάκελος. Ελληνική Τρομοκρατία. Μια ενδιαφέρουσα τεκμηριωμένη άποψη.


Ένα τρομακτικό θέμα που κανείς ποτέ δεν τόλμησε να ακουμπήσει...

Ένα σκοτεινό μονοπάτι που καταλήγει στα σπλάχνα του ίδιου του συστήματος...


Τι ακριβώς είναι αυτό το έχουν βαφτίσει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα και ποιους βολεύει η χρήση αυτού του όρου....

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά τη μαφιόζικη επίθεση των πληρωμένων δολοφόνων του Σωκράτη Γκιόλια αποκαλύπτει τις πραγματικές πτυχές του μύθου γύρω απο τον όρο “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”στην Ελλάδα...
...και των παραγόντων που τον συντηρούν.

Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς σημαίνει ο όρος ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε γιατί κάποιοι επιμελώς παραφράζουν έννοιες και νοήματα...

Με τον όρο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ χαρακτηρίζονται οργανώσεις ή ομάδες ατόμων που με ιδεολογικά κίνητρα (πολιτικά ή θρησκευτικά ) δρουν κατά του κατεστημένου ή της υπάρχουσας εξουσίας/πολιτείας χρησιμοποιώντας ωμή βία σε ανύποπτο χρόνο κατά συγκεκριμένων στόχων προκαλώντας παράλληλα τον πανικό στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό κρατήστε το γιατί θα χρειαστεί...

Ο εφιαλτικός τρόπος δράσης των τρομοκρατών έχει αποδειχθεί “μαχαίρι δίκοπο”, αφού σε παγκόσμιο επίπεδο την “κουκούλα “ της τρομοκρατίας έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και μυστικές υπηρεσίες κυβερνήσεων εκμεταλλευόμενοι τα βασικά χαρακτηριστικά της τρομοκρατίας όπως η μυστική και ανώνυμη δράση των μελών της όχι όμως και της ίδιας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τι σημαίνει αυτό ;;;

Η μάσκα του “εφιάλτη” που σπέρνει το θάνατο έχει δύο όψεις....

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται και η “αντίπερα όχθη” χρησιμοποιώντας επίσης τη μάσκα της τρομοκρατίας ώς άλλωθι για πολλές κυβερνητικές δράσης (πολέμους, σκληρά μέτρα καταστολής, καταστρατήγηση ανθρωπίνων ελευθεριών και προσωπικών δεδομένων, φίμωση του λόγου κτλ)

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός οτι έχουν κατασκευαστεί ακόμη και τρομοκρατικές οργανώσεις μαιμού προκειμένου να υπηρετούν τον ίδιο το θεσμό που ονομάζεται κράτος.

Ας εστιάσουμε όμως τώρα στα εντός των συνόρων μας...

Για να ερευνήσουμε τι ακριβώς εννοούν “τρομοκρατία” και ποιούς τελικά βολεύει και τι ακριβώς υπηρετεί η χρήση του όρου “τρόμος” στη συντήρηση του “δημοκρατικού” πολιτεύματος θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε την έρευνα απο την “ρίζα του κακού”.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν ακούσατε ποτέ απο τα ΜΜΕ να μιλάνε για Ελληνική τρομοκρατία ;;;

Οι “τρομοκράτες” μας δεν μιλούν Ελληνικά δεν είναι Έλληνες; Γιατί όμως ποτέ κανείς, παρά και τις κατακαιρούς συλλήψεις , αποφεύγουν να κάνουν λόγο για Έλληνες τρομοκράτες συνδέοντας το φαινόμενο της τρομοκρατίας με την εντοπιότητα ;;;

Mήπως γιατί η “τρομοκρατία” στην Ελλάδα πρέπει να είναι κάτι σαν τρομακτικό και άυλο;
.... κάτι δηλαδή σαν φάντασμα ;;;

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στις ρίζες της υποτιθέμενης “τρομοκρατίας” στην Ελλάδα ανακαλύψαμε σημαντικά στοιχεία για το “γενεαλογικό δέντρο” των Ελλήνων “τρομοκρατών”.

Έχετε αναλογιστεί το πότε έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της στη χώρα μας η “τρομοκρατία” ;;;;;

Τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι τυχαία...και η ρίζες της Ελληνικής “τρομοκρατίας”
έχουν πολλά να αποκαλύψουν για το γενεαλογικό δέντρο των “τρομοκρατών”

Η εμφάνιση της “τρομοκρατίας” στην Ελλάδα τοποθετείται χρονικά ακριβώς μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών ... σας λέει κάτι αυτό;;;

Είναι γεγονός όμως πως τα ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα επιμελώς αποφεύγουν να αναφέρουν ότι....

Η “τρομοκρατία” στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή της χέρι χέρι με την “δημοκρατία”.

Τυχαίο ;;;

To Νοέμβρη του 1974 μαζί με την "δημοκρατία" που μας έφτιαξαν στην Ελλάδα , μας έστειλαν και δύο φρουρούς της να την προσέχουν , την “επαναστατική” οργάνωση 17 Νοέμβρη (1974-2002) και τον “επαναστατικό” Λαικό Αγώνα (1975-95)

Τα χρόνια πέρασαν.... η “δημοκρατία” στην Ελλάδα φαίνεται πως δούλεψε ρολόι , το πρόγραμμα οργανώθηκε και απέδωσε καρπούς... Οι “ιδεολόγοι επαναστάτες” έκαναν την εμφάνιση τους κάθε όποτε το σύστημα χρειαζόταν στήριξη . Τα “μηνύματα” έφθαναν στους αποδέχτες τους... η “δημοκρατία” έλαμπε κάθε φορά ατρόμητη και η χώρα άρχισε σταδιακά να βουλιάζει “δημοκρατικότατα” μέσα στη διαφθορά....

Τα οργανωμένα συστήματα “δημοκρατικής” διακυβέρνησης των λαών αποδίδουν καρπούς σε βάθος χρόνου, έτσι ώστε μέχρι να ξυπνήσουν οι λαοί να έχουν έρθει πρό τετελεσμένων γεγονότων τα οποία και πολύ δύσκολα ανατρέπονται.

Ο εισαγώμενος τρόμος , τρομάζει καλύτερα, ενώνει τους Έλληνες και λυτρώνει κυβερνήσεις...

Κάποιοι λοιπόν αναμασούν την καραμέλα οτι η τρομοκρατία στην Ελλάδα ελέγχεται απο ξένα κέντρα.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο βολεύει μια τέτοια αντίληψη αυτούς που διαχειρίζονται το “δημοκρατικό” σύστημα στην Ελλάδα ;

Aκόμη ένα μεγάλο ψέμα που προνόησαν να πλασάρουν στο λαουτζίκο για να βλέπει πάντα την τρομοκρατία ώς εξωγενή κακό “φάντασμα”...

Η λογική είναι απλή , όλα τα μεγάλα ψεμμάτα στηρίζονται στην κοινή λογική για να γίνουνται ευκολότερα αποδεκτά απο τον απλό λαουτζίκο.

Η μάζα αποδέχεται πάντα ευκολότερα την εξωγενή ρίζα του κακού που “αγιάζει” την ντόπια εξουσία και αποτελεί το ισχυρότερο άλλωθι για συνεχίσουν το έργο τους οι πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας.

Για όσους δεν τα “πιάνουν” με την πρώτη αναλύουμε περισσότερο το θέμα....

Αν παρατηρήσετε οι “εθνοσωτήρες” της Ελλάδας σε συνεργασία με τα ΜΜΕ αποδίδουν εντέχνως με στοιχεία της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής τη σχέση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα με εξωγενείς παράγοντες...

Αξίζει να σημειωθεί οτι πέρα απο τα δύο κόμματα εξουσίας που προφανώς έχουν κάθε λόγο να συντηρούν τέτοιες απόψεις , το περίεργο είναι πως τις ίδιες απόψεις φαίνεται να στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου της “δημοκρατίας”....

Το ερώτημα είναι πάρα πολύ απλό ....

Τί λόγο έχουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν αυτή την άποψη;; Mήπως κάτι έχει πάρει τ' αυτί τους, αλλά τρομάζουν να μιλήσουν ή απλά είναι όλοι τους τόσο κουτοί και αναμασούν τι ίδια “καραμέλα” γιατι τους βολεύει ώς να πιασάρικο αντικείμενο για αντιπολίτευση.

Η διαφθορά ενός σάπιου πολιτικού συστήματος λειτουργεί ώς μια πιραμίδα που οι βάσεις της καταλήγουν στην ίδια την Ελληνική κοινωνία , αυτό ακριβώς φρόντισαν να εκμεταλλευτούν τα πανίσχυρα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού ταΐζοντας (μίζες, siemens, goldman sachs, greek statistics) το διεφθαρμένο σύστημα που αποτελεί το υποτιθέμενο“δημοκρατικό” πολίτευμα στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση.

Για ποιό λόγο λοιπόν τα πανίσχυρα κέντρα του εξωτερικού που έτσι κι αλλιώς ανεβοκατεβάζουν την παπατζο-δημοκρατία στην Ελλάδα κι ελέγχουν τις κυβερνήσεις χρόνια τώρα , να ασχοληθούν με τα καραγκιοζάκια που παριστάνουν τους ιδεολόγους επαναστάτες και απαρτίζουν την τρομοκρατία στην Ελλάδα, και μόνο ο συσχετισμός ακούγεται βλακώδεις.

Ποιός είναι τόσο αφελής που μπορεί να πιστεύει οτι τα ξένα κέντρα έχουν λόγους να αποσταθεροποιήσουν δια μέσου της “τρομοκρατίας” το “δημοκρατικό” πολίτευμα στην Ελλάδα , αφού έτσι κι αλλιώς ελέγχουν τις κυβερνήσεις μας.

Αλλο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ κι άλλο ΜΑΦΙΑ.

Mια πιο προσεκτική ματιά του φαινόμενου “τρομοκρατία” στην Ελλάδα αποδεικνύει περίτρανα οτι ουδέ ποτε υπήρξε τρομοκρατία και κάποιοι βολεύονται απο την κατάχρηση του όρου. Ανέκαθεν στην Ελλάδα οι οργανώσεις που αποκαλούνταν “τρομοκρατικές” κρυβόντουσαν απλά πίσω απο το πέπλο της τρομοκρατίας για να δρούν αποκλειστικά ώς αντάρτικο πόλης και μάλιστα αποκλειστικά στην Αθήνα.

Ακριβώς δηλαδή όπως θα λειτουργούσε μια καμόρα - μαφία του κοινού ποινικού δικαίου.

Πως λοιπόν εντέχνως παραφράζουν κάποιοι τον όρο “τρομοκρατία στην Ελλάδα” για να τον συνδέσουν με τον τρόμο και την αποσταθεροποίησης του υποτιθέμενου “δημοκρατικού” πολιτεύματος.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για πληρωμένους μαφιόζους του κράτους και όχι τρομοκράτες (ιδεολογίες, αγώνες, επαναστάτες και κουραφέξαλα) οι οποίοι στην ουσία λειτουργούν για να συντηρούν το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα που τους κρύβει πίσω απο το άυλο πέπλο της “τρομοκρατίας” σε μια μυστική ομερτά (omerta).

Παρατηρώντας όλους αυτούς που κατα καιρούς έχουν συλληφθεί με δάφνες και συγχαρίκια απο την περίφημη αντιτρομοκρατική υπηρεσία που δημιουργήθηκε για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του φαντάσματος της “τρομοκρατίας” στην Ελλάδα , θα δούμε οτι πρόκειται για “τρομοκράτες” τις κακιάς ώρας που ούτε κι αυτοί δεν ξέρουν για ποιόν ακριβώς δούλευαν μέσα στο μυστικισμό της ιδεολογίας τους.

Ασφαλώς και δεν μπορούμε να αποκαλούμε “τρομοκράτες” κάτι πιτσιρικάδες με γκαζάκια και μολότοφ που σπάνε ΑΤΜ και τράπεζες, γιατί “δημοκρατία” μας όμως “κουτσοί στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα” όλοι “τρομοκράτες” πρέπει να λέγονται για να υπάρχει γενικότερη συσκότιση και ο όρος “τρομοκρατία” να παίζει το ρόλο του γενικού και αόριστου εχθρού της "δημοκρατίας".

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ... MADE IN GREECE

Σε ολόκληρο τον κόσμο η απανταχού τρομοκρατία χτυπά σε διαφορετικές πόλης και στόχους. Στην Ελλάδα όμως η “τρομοκρατία” χτυπά μόνο στο “χωριό” της δηλαδή στην Αθήνα . Κάτι σαν "αντάρτικο" πόλης δηλαδή...

Κι ενώ υποτίθεται πως έχει αντιεξουσιαστική δράση στην πραγματικότητα χτυπά όλους τους άλλους “περιμετρικούς” στόχους εκτός απο αυτούς που αναφέρουν στις παπατζο-τρομοκρατικές και δήθεν “επαναστατικές” προκηρύξεις τους.

Υποτίθεται ότι απειλούν την εξουσία αλλά σκοτώνουν πάντα λάθος άνθρωπο και έτσι λειτουργούν ως πυλώνες της παπατζο-δημοκρατίας και του συστήματος που υποτίθεται πως πολεμούν.

Το δούλεμα βέβαια πάει σύννεφο αφού απ'την άλλη πλευρά η “δημοκρατία” δηλώνει πως δεν τρομάζει και ψάχνει να τους βρεί.... στην πραγματικότητα βρίσκει άλλωθι για περισσότερους φρουρούς και λόγο για την επιβολή νέων σκληρότερων κατά της ανθρώπινης ελευθερίας.

Οι “τρομοκράτες” παριστάνουν τους ιδεολόγους επαναστάτες ενώ αποτελούν το δεξί χέρι της ίδιας της εξουσίας που υποτίθεται οτι πολεμούν (ως αντιεξουσιαστές) .

Ποτέ κανείς απο τους υποτιθέμενες στόχους των τρομοκρατών δεν χτυπήθηκε, φρόντιζαν πάντα την τελευταία στιγμή να σκοτώνουν κάποιον αθώο .

Τυχαίο είναι οτι εκτος απο πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους που ποτέ δεν ακούμπησαν , ο αμέσως επόμενος στόχος τους στις προκηρύξεις των μαφιόζων είναι η Αστυνομία με το πρόσχημα οτι χτυπούν το σύστημα;;

Tι όμως σημαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη ;;

Σκοτώνοντας τυχαία έναν μεροκαματιάρη αστυνομικό, ασφαλώς και δεν χτυπάς το σύστημα. Αγριεύεις όμως τους μπάτσους και έτσι δυναμώνεις την κρατική εξουσία να βρεί πρόσχημα για σκληρότερα μέτρα καταστολής. Έτσι λοιπόν λειτουργούν οι αντιεξουσιαστές ; οι επαναστάτες ;; τσιράκια των τραμπούκων του συστήματος;;;; Το μαφιόζικό παρακράτος στην αγκαλιά του "κράτους" ;; Δεν ντρεπόσαστε βρε ρεζίλια που παριστάνετε και τους ιδεολόγους αντιεξουσιαστές ρε τσουτσέκια....

Και όλο αυτό το παραμύθι το πλασάρουν στην Ελλάδα.... ώς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Ποιοι λοιπόν έχουν λόγους να αναπαράγουν τον τρόμο για να συντηρήσουν τη δημοκρατία τους σίγουρα όχι τα ξένα κέντρα που έτσι κι αλλιώς την ελέγχουν .

Κατα συνέπεια η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά εγχώριο προιόν , μια Ελληνικότατη καλά οργανωμένη μαφία που συντηρείται απο το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα για παριστάνει πως υπάρχει κράτος και προασπιστές της "δημοκρατίας".

Άπειρες συζητήσεις έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τον περίφημο server της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας του indymedia που εκπέμπει μέσα απο το Πολυτεχνείο...

Που κρύβεται όμως η αλήθεια ;;; Ποιοί βολεύονται απο τη βλακεία των άλλων;

Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα οτι η “εθνοσωτήρες” που συντηρούν την παπατζο-δημοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι τόσο κουτοί ή άβουλοι, όσο κι αν κάποιοι άλλοι θέλουν να προβάλουν κάτι τέτοιο.

Αποκαλύπτουμε όλο το σενάριο ενός καλά οργανωμένο σχεδίου που πλαισιώνει το μύθο της “τρομοκρατίας”

Είναι γεγονός οτι το Αθηναικό ιντιμίντια ελέγχεται απο τη γνωστή-άγνωστη επιτροπή του αντιεξουσιαστικού χώρου και περιλαμβάνει “αριστερές” ειδήσεις καθώς και συλλογικά ή ατομικά κείμενα κάθε λογής αντιεξουσιαστών, επαναστατών ή ακόμη και “ψώνιων” που διατυπώνουν εκεί της όποιες απόψεις ή επιθέσεις τους στο σύστημα ή σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένοι απλά ψάχνουν κάτι έτσι για να προκαλέσουν.

Έχετε αναλογιστεί ποτέ γιατι , παρά τις τόσες παπατζο-συζητήσεις , τηλεκόντρες και ψευτοπαρεμβάσεις της δικαιοσύνης ακόμη και στις επώνυμες πρυτανικές αρχές , το indymedia εκπέμπει και θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά υπο της ασπίδα του ιδίου του κράτους;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσους βολεύει το “κακό” indymedia ;; Πόσοι κάνουν αντιπολίτευση επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια μόνο και μόνο για να τους καμαρώνουν οι κοιμισμένοι ψηφοφόροι του καναπέ;;;

Το αντιεξουσιαστικό προφίλ του indymedia αποτελεί βασικό άλλωθι του συστήματος για να αναπαράγεται η καραμέλα των “γνωστών αγνώστων” και στο όνομα της αντιεξουσιαστική ιστοσελίδας με το “προκλητικό” προφίλ να ξορκίζεται το κακό που λέγεται “τρομοκρατία”!!!

Τι ακριβώς συμβαίνει....

Eκμεταλλεύονται το αντιεξουσιαστικό προφίλ, για να στρέφουν τα βλέμματα στους παραδοσιακούς "γνωστούς - αγνώστους" και την ίδια την πρόκληση...

Κατ' ουσίαν χρησιμοποιούν την ίδια την αφέλεια εκείνων που μέσα στη θολούρα της αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας αναπαράγουν πιθανόν και άφελα τους (με στόχο να προκαλέσουν) κάθε τι που πιστεύουν οτι χτυπά την εξουσία.

Εκεί ακριβώς κρύβεται και η “φόλα” , το καλά κρυμμένο αγκίστρι μέσα στο δόλωμα.

Μέσα σε όλα αυτά το indymedia αναπαράγει σε αρκετές περιπτώσεις αυτό που θέλει η εξουσία να στοχοποιηθεί , (εκεί ... μέσα στο δόλωμα κρύβεται το αγκίστρι) το ξορκισμένο κακό , η φωνή των τρομοκρατών που βρίσκει διαυλο επικοινωνίας στέλνοντας την “τρομοκρατική” προκήρυξη να δημοσιευθεί στο “κακό” indymedia.

To indymedia βολεύει την ίδια την εξουσία που λειτουργεί τόσο έξυπνα και οργανωμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιεί ακόμη κι αυτόυς που πιστεύουν οτι ιδεολογικά το πολεμούν την εξουσία.

Τυχαία προστατεύεται ο server του indymedia απο τις πρυτανικές αρχές ;

Κι έτσι οι αντιεξουσιαστές πιστεύουν πως έχουν το δικός τους πανίσχυρο μέσω....

H εξουσία κάνει τη δουλειά της κανονικά , καταδικάζοντας το “κακό” indymedia..... κι αποκάτω φωνάζει η αντιπολίτευση για να χειροκροτάει ο λαουτζίκος ...κι η αδέκαστη δικαιοσύνη παριστάνει πως κάνει τη δουλειά της αμερόληπτα.

Αυτό ακριβώς είναι το σύστημα.

Η απεικόνιση της ποιό τρομακτικής "τρομοκρατίας" , αυτής που τρομάζει την κοινή γνώμη και σκοτώνει εν ψυχρό για να στέλνει μηνύματα.

Επίλογος του τρόμου είναι το ίδιο πάντα διαχρονικό παραμύθι...


Οτι συμφέροντα “φαντάσματα” του εξωτερικού συντηρούν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία στην Ελλάδα με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την “δημοκρατία μας” κι έτσι η κοινωνία τρομοκρατείται δημοκρατικότατα....και...
η "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" στην Ελλάδα δουλεύει ρολόι....


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"


πηγή Τειρεσίας

25 Ιουλίου 2010

Grand Prix F1 Γερμανίας. Νικητής ο Fernando Alonso και 1-2 για τις Ferrari.

Η Ferrari έφτασε στο 1-2 στη Γερμανία με τον Fernando Alonso να αναδεικνύεται νικητής και τον Felipe Massa να έπεται κατόπιν μιας ακόμα αμφιλεγόμενης απόφασης της scuderia. Ο Sebastian Vettel πλήρωσε το λάθος του στην εκκίνηση και από την pole position περιορίστηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Από την εκκίνηση οι δύο Ferrari έδειξαν ότι θα είναι πρωταγωνίστριες του αγώνα. Ο poleman Vettel προσπάθησε να κλείσει τον Alonso στον τοίχο και όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά είδε τον Massa να προσπερνά και τους δύο από την εξωτερική και να αναλαμβάνει την πρωτοπορία του αγώνα. Μόλις στον 1ο γύρο έκανε την πρώτη της εμφάνιση η κίτρινη σημαία για λογαριασμό του Sebastien Buemi, αλλά δεν κράτησε πολύ και ο αγώνας συνεχίστηκε ανεπηρέαστος.

Οι ομάδες είχαν επιλέξει μαλακή γόμα στην αρχή και στον 12ο γύρο άρχισε ο "χορός" των pit stop για την πιο σκληρή επιφάνεια. Ο Vettel έκανε την αρχή, ο Alonso ακολούθησε και κατόπιν ο Massa με τον Lewis Hamilton που από την τέταρτη θέση παρακολουθούσε τις εξελίξεις της κορυφής και είχε στους καθρέφτες του τον Mark Webber έτοιμοι να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος.

Η έξοδος από τα pits βρήκε τις δύο Ferrari κολλημένες η μία πίσω από την άλλη. Ο Massa δεν μπορούσε να χειριστεί καλά τη σκληρή γόμα και είχε αρκετά γλιστρήματα, με τον Ισπανό ομόσταυλό του να τον πλησιάζει σε σημείο προσπεράσματος. Ο Βραζιλιάνος, αν και φανερά πιο αργός (καθυστερώντας έτσι και τον Alonso), δεν συναίνεσε στο προσπέρασμα, πάλεψε για τη θέση του και εκνεύρισε τον Alonso ("παιδιά αυτό είναι γελοίο", αναφώνησε στο team radio ο Ισπανός). Ο Jenson Button είχε ξεμακρύνει στην πρώτη θέση διότι δεν είχε μπει για αλλαγή ελαστικών και όταν δημιούργησε διαφορά, τον κάλεσε η McLaren για το pit stop-ρεκόρ των 3 δευτερολέπτων.

Ο Vettel "ψαλίδισε" την απόσταση από τις δύο Ferrari όσο αυτές... τρώγονταν μεταξύ τους, αλλά όταν ο Massa συνήθισε τα νέα ελαστικά του, κατάφερε να βελτιώσει τους χρόνους του και να ανοίξει τη διαφορά από τον Γερμανό, με τον Alonso να εξακολουθεί να τον καταδιώκει. Ο γρηγορότερος γύρος άλλαζε συνεχώς κάτοχο μεταξύ των δύο Ferrari που μονοπωλούσαν τις εξελίξεις. H McLaren ήταν πιο αμυντική, προσδοκώντας μία απερισκεψία του Alonso σε ενδεχόμενη απόπειρα προσπεράσματος, αλλά αυτή, εν τέλει, δεν ήρθε. Την ίδια στιγμή η Red Bull του Webber είχε κάποια προβλήματα με τα λάδια και έχανε έδαφος.

Στον 47ο γύρο ήρθε η αρχή του... τέλους του αγώνα, με τον μηχανικό του Massa, Rob Smedley, να ενημερώνει τον Βραζιλιάνο ότι ο Alonso είναι πιο γρήγορος. Δύο γύρους αργότερα, στην έξοδο από την στροφή έξι, ο Massa βγήκε πολύ αργά κι έδωσε την ευκαιρία στον ομόσταυλό του να τον προσπεράσει με χαρακτηριστική άνεση. Ο Smedley... παρηγόρησε τον Massa από το team radio και πλέον ο ρόλος του Βραζιλιάνου ήταν ξεκάθαρος, να κρατήσει πίσω του τον Vettel εάν πλησίαζε.

Ο Alonso βούτηξε στο γκάζι και δεν κοίταξε πίσω του, ο Vettel οδηγούσε μανιασμένα για να προσεγγίσει τον Massa και η Hamilton ενημερώθηκε ότι δεν χρειάζεται να σώσει άλλα καύσιμα και να επιτεθεί για να μην χάσει άλλο έδαφος από την τέταρτη θέση όπου βρισκόταν, με τον Button να τον ακολουθεί. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τις δύο Ferrari στις δύο πρώτες θέσεις του podium και στο επίκεντρο συζητήσεων με τις αντίστοιχες αποφάσεις της scuderia την εποχή του Michael Schumacher και του Rubens Barrichello, τη στιγμή που ο Vettel συμπλήρωνε το βάθρο, έχοντας από πίσω του τις δύο Mclaren.

Νεότερα στοιχεία για την "ύποπτη" προσπέραση του Αλόνσο.

Οι αγωνοδίκες δεν πείστηκαν για την αθωότητα των ανθρώπων της Ferrari και επέβαλλαν πρόστιμο στην scuderia ύψους 100.000 δολαρίων (περίπου 77.500 ευρώ)για παράβαση κανονισμών.

Συγκεκριμένα, έκριναν ότι η ομάδα έδωσε εντολή στον Felipe Massa να ελαττώσει ταχύτητα ώστε να συναινέσει στο προσπέρασμα του Fernando Alonso. Με αυτόν τον τρόπο κρίθηκε και το αποτέλεσμα του αγώνα στη Γερμανία, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα.

Η απαγόρευση σχετικών εντολών άρχισε το 2002, όταν είχε πρωταγωνιστήσει εκ νέου η Ferrari σε ανάλογο περιστατικό, με τον Rubens Barrichello να κόβει λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού του αγώνα στην Αυστρία, ώστε να στεφθεί νικητής ο Michael Schumacher.

πηγή contra.gr (δειτε στο λινκ πολλά ενημερωτικα βιντεο με στιγμές του αγωνα)

Τα αποτελέσματα του GP της Γερμανίας

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΓύροιΧρόνοςΠόντοι
1 Fernando Alonso Ferrari 67
25
2 Felipe Massa Ferrari 67 +4.1 18
3 Sebastian Vettel Red Bull 67 +5.1 15
4 Lewis Hamilton McLaren 67 +26.8 12
5 Jenson Button McLaren 67 +29.4 10
6 Mark Webber Red Bull 67 +43.6 8
7 Robert Kubica Renault 66 +1 γύρος 6
8 Nico Rosberg Mercedes 66 +1 γύρος 4
9 Michael Schumacher Mercedes 66 +1 γύρος 2
10 Vitaly Petrov Renault 66 +1 γύρος 1
11 Kamui Kobayashi BMW Sauber 66 +1 γύρος
12 Rubens Barrichello Williams 66 +1 γύρος
13 Nico Hulkenberg Williams 66 +1 γύρος
14 Pedro de la Rosa BMW Sauber 66 +1 γύρος
15 Jaime Alguersuari Toro Rosso 66 +1 γύρος
16 Vitantonio Liuzzi Force India 65 +2 γύροι
17 Adrian Sutil Force India 65 +2 γύροι
18 Timo Glock Virgin 64 +3 γύροι
19 Bruno Senna Hispania 63 +4 γύροι
- Heikki Kovalainen Lotus 56 +11 γύροι
- Lucas di Grassi Virgin 50 +17 γύροι
- Sakon Yamamoto Hispania 19 +48 γύροι
- Jarno Trulli Lotus 3 +64 γύροι
- Sebastien Buemi Toro Rosso 1 +66 γύροι

Η κατάταξη των οδηγών

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΒαθμοί
1 Lewis Hamilton McLaren 157
2 Jenson Button McLaren 143
3 Mark Webber Red Bull 136
4 Sebastian Vettel Red Bull 136
5 Fernando Alonso Ferrari 123
6 Nico Rosberg Mercedes 94
7 Robert Kubica Renault 89
8 Felipe Massa Ferrari 85
9 Michael Schumacher Mercedes 38
10 Adrian Sutil Force India 35
11 Rubens Barrichello Williams 29
12 Kamui Kobayashi BMW Sauber 15
13 Vitantonio Liuzzi Force India 12
14 Vitaly Petrov Renault 7
15 Sebastien Buemi Toro Rosso 7
16 Jaime Alguersuari Toro Rosso 3
17 Nico Hulkenberg Williams 2
18 Pedro de la Rosa BMW Sauber 0
19 Heikki Kovalainen Lotus 0
20 Karun Chandhok Hispania 0
21 Lucas di Grassi Virgin 0
22 Jarno Trulli Lotus 0
23 Bruno Senna Hispania 0
24 Timo Glock Virgin 0
25 Sakon Yamamoto Hispania 0

Η κατάταξη των ομάδων

ΘέσηΟμάδαΒαθμοί
1 McLaren 300
2 Red Bull 272
3 Ferrari 208
4 Mercedes 132
5 Renault 96
6 Force India 47
7 Williams 31
8 BMW Sauber 15
9 Toro Rosso 10
10 Lotus 0
11 Hispania 0
12 Virgin 0

Το Τίμιο λείψανο της Αγίας Αικατερίνας έφθασε στον Λαγκαδά από το Σινά.


Το τίμιο λείψανο της αγίας Αικατερίνης έφτασε από το μοναστήρι του Σινά, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Στην υποδοχή του ιερού κειμηλίου, που συνόδευε εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συμμετείχαν ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, τοπικοί βουλευτές και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε πομπή στο κέντρο της πόλης που ολοκληρώθηκε στη μητρόπολη Λαγκαδά, όπου θα εκτεθεί το τίμιο λείψανο σε λαϊκό προσκύνημα, για περίπου μια εβδομάδα. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 26 του μηνός με τον εορτασμό της πολιούχου του Λαγκαδά, Αγίας Παρασκευής.

newsit
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

24 Ιουλίου 2010

Θανάσιμη παγίδα

Του Παπα- Ηλία Υφαντή

Δεν είμαι προφήτης.

Αλλά διαπιστώνω ότι πολλά από αυτά, για τα οποία είχα γράψει πριν από καιρό, επαληθεύτηκαν, στη συνέχεια, σχεδόν μέχρι κεραίας.

Για παράδειγμα:

Το Δεκέμβρη (23) του 2008, σχετικά με τα γεγονότα (καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, κλπ), που είχαν διαδραματισθεί με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχα γράψει, μεταξύ άλλων:

«Τι λέει, έγραφα τότε, η πραγματικότητα των τελευταίων ημερών;
Τάχα λέγεται ότι ο αδικοχαμένος Αλέξης Γρηγορόπουλος, σκοτώθηκε, γιατί βρέθηκε σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο. Όμως…
Το περιστατικό αυτό καθαυτό δεν φαίνεται να έγινε σε λάθος ούτε τόπο και ούτε χρόνο. Κι ούτε τυχαία φαίνεται να είχαμε τη «συμπαράσταση» κάποιων αλλοδαπών κουκουλοφόρων και τη μεγάλη προβολή των επεισοδίων από κάποια ξένα Μ. Μ. Ε. Ή την όποια-όπως ειπώθηκε- «αλληλεγγύη» μεταξύ κάποιων αστυνομικών και
«κουκουλοφόρων»…
Αντίθετα, όλα αυτά και άλλα πολλά φαίνονται να είναι μια «ματ» κίνηση στη σκακιέρα του κατεστημένου.
Που έγινε στον κατάλληλο, για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά τους, και τόπο και χρόνο. Προκειμένου:

1ον. Να συκοφαντήσουν τον οποιοδήποτε αγώνα της νέας γενιάς. Έτσι ώστε
να μη μπορέσει να δραπετεύσει απ’ το γκέτο της ανίας και της αγωνίας,
μέσα στο οποίο την έχουν φυλακίσει. Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή
διαισθάνονται ότι ο αγώνας των νέων γίνεται, όχι μόνο για σωστή
παιδεία, αλλά και για έναν καλύτερο κόσμο. Που οι νέοι ονειρεύονται,
αλλά το κατεστημένο, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλει…

2ο. Να ενισχύσουν το παιχνίδι της Σκύλλας και της Χάρυβδης του
δικομματισμού. Που στραγγαλίζει τα δίκαια και συρρικνώνει τα
δικαιώματα του λαού. Ενώ διαιωνίζει τα προνόμια και προωθεί τα
συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.

3ο. Να πλήξουν τον πολιτικό φορέα, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει
την παντοδυναμία του δικομματισμού, φορτώνοντάς του υποκριτικότατα την
ηθική ευθύνη των επεισοδίων.

4ο. Να «βαλτώσουν» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Γεγονός, που
αποδεικνύουν και τα…άπορα πορίσματά τους. Με τα οποία έρχονται να
προσθέσουν στο οικονομικό το ηθικό σκάνδαλο, του
απροσχημάτιστου κουκουλώματος. Και..

5ον. Να βλάψουν σε κάθε περίπτωση την ελληνική οικονομία και να
γονατίσουν το λαό. Όπως συνέβη και πέρυσι με τις πυρκαγιές. Γεγονός,
που πολλαπλά συμφέρει το ξένο κατεστημένο, ενώ φαίνεται να αφήνει
αδιάφορους τους ντόπιους τοποτηρητές τους….».

Κι απ’ όσο μπορώ να ξέρω, όλα τα παραπάνω επαληθεύτηκαν. Με πρώτη την ελληνική οικονομία, που δολοφονήθηκε. Για να θαφτούν μαζί της και τα όνειρα και οι ελπίδες της νέας γενιάς. Και μάλιστα για γενεές γενεών….
Ο πολιτικός φορέας, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει τον δικομματισμό κατακερματίστηκε. Και βέβαια ο δικομματισμός νικητής και τροπαιούχος πατεί επί πτωμάτων και προχωρεί ακάθεκτος. Πάντα με το ίδιο ντεκόρ και την ίδια τακτική:

Με τα διάφορα «έκτακτα» περιστατικά. Που, όπως φαίνεται κάποιοι σκηνοθετούν για χάρη του. Έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν το λαό, για να μην καταλαβαίνει τις υποχθόνιες μεθοδεύσεις τους.

Μεθοδεύσεις, που μεταβάλλουν σε θανάσιμες παγίδες ακόμη και τα πιο ιερά του δικαιώματα. Όπως είναι η δημοκρατική εκλογή των εκπροσώπων του. Πράγμα που φαίνεται να ισχύει και τώρα με τις δημοτικές εκλογές. Για τις οποίες ο δικομματισμός προετοιμάζεται σάμπως για φιλικό ντέρμπυ.

Οπότε, φαινομενικά ο λαός θα κληθεί να εκλέξει τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά, στην πραγματικότητα, για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα μέχρι τώρα άθλια πεπραγμένα του δικομματισμού. Όπως:

Την καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων. Το άδειασμα των εργαζομένων-και ιδιαίτερα των νέων- στον Καιάδα της ανεργίας. Την άνευ όρων υποταγή της χώρας και του λαού της στο διεθνές τοκογλυφικό κατεστημένο. Κλπ, κλπ, κλπ…

Θα καταμετρήσουν, λοιπόν, τα ένθεν και ένθεν ποσοστά τους. Τα οποία εναλλάσσονται, αναλόγως των περιστάσεων. Θα πανηγυρίσουν ο καθένας με τον τρόπο του. Αλλά, πάντα «μονά ζυγά» θα είναι δικά τους. Και πάντα ο λαός θα είναι «και μασκαράς και ζημιωμένος».

Και τι θα συμβεί, αφού θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης για τις μέχρι τώρα αθλιότητές τους;

Ασφαλώς και θα προχωρήσουν σε νέα προκρούστεια μέτρα για τον περαιτέρω ακρωτηριασμό ή την εξάρθρωση της οικονομικής, ηθικής και πνευματικής μας υπόστασης….

Γεγονός, που σημαίνει ότι, όπως έγραφα και στην «έσχατη πλάνη», οι επόμενες εκλογές δεν είναι καθόλου τυπικό θέμα. Αλλά ζήτημα «ζωής ή θανάτου». Για το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας.

Ειπώθηκε υποκριτικότατα, από κάποιους παμπόνηρους μακελάρηδες του λαού, ότι πόνεσαν πολύ, για τα σκληρά και άδικα μέτρα που πήραν σε βάρος του….

Το ίδιο -με άκρα ειλικρίνεια-πρέπει να κάμει και ο λαός. Να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Να τους στείλει συλλήβδην στον Καιάδα. Όπως τους αξίζει. Με μέτρο όχι τον απάνθρωπο και άπονο πόνο των παμπόνηρων μακελάρηδων.

Αλλά το δικό του ιερό και αβάσταχτο πόνο. Για την άκρως παμπόνηρη και κατά συρροή, εξαπάτηση και την άδικη και άγρια καταλήστευση σε βάρος του….

Παπα-Ηλίας

Υ. Γ. Εκτός από τα δύο μπλοκ (ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ) , που μου κατάργησαν, έχουν φιμώσει και τα δύο ιμέηλ, με τα οποία επικοινωνούσα με τους συναδέλφους και αναγνώστες.
Και, όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένοι να μου κλείσουν με κάθε τρόπο το στόμα.
Γι’ αυτό παρακαλώ όσους συμμερίζονται το πνεύμα των γραφομένων μου να γνωστοποιήσουν, όσο μπορούν, την κλιμάκωση του διωγμού.
Για να γνωρίζουν και οι άλλοι φίλοι μας ότι η μη επικοινωνία μαζί τους οφείλεται όχι σε υπαιτιότητα δική μου, αλλά στην κατάσταση πολιορκίας…

Παπα Ηλίας

ΣΧΟΛΙΟ

Καλοί μου φίλοι προσπαθούν να κλείσουν την φωνή του Παπα-Ηλία κι αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι.

Δεν θα φιμώσουν έναν από τους λίγους κληρικούς μας που έχουν φωνή και φωνάζουν.

Επειδή δεν μιλούν πλέον οι Ιεράρχες μας, αυτό δεν σημαίνει ότι οι απλοί παπάδες μας πρέπει κι αυτοί να σωπάσουν.

Ας τον στηρίξουμε.

Η τρομοκρατία νίκησε την δημοσιογραφία. Εκλεισε το Troktiko.

Σήμερα στις 12:18 το troktiko ανέβασε την τελευταία του ανάρτηση με τίτλο "Καληνύχτα Ελλάδα".
Αν κάποιος -όχι συχνός χρήστης του Internet- μάθαινε την είδηση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων πιθανώς, να αναρωτιόταν ποιος ήταν αυτός ο τόσο σημαντικός δημοσιογράφος, του οποίου το όνομα δεν είχε ακούσει.

Τα μόνα στοιχεία που έδωσαν τα κανάλια ήταν η δημοσιογραφική ιδιότητα του Σωκράτη Γκιόλια και η σχέση του με το troktiko.blogspot.com. Ούτε αυτό όμως έλεγε πολλά σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας ή εν πάση περιπτώσει σε εκείνους που σπανίως επιλέγουν το Διαδίκτυο για να ενημερωθούν.

Η δημοσιογραφική κάλυψη του θέματος απασχόλησε κυρίως το αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ σχεδόν κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στο ευρύ κοινό τους λόγους για τους οποίους η απώλεια του Γκιόλια είναι μεγάλο πλήγμα, ακόμα και για τη δημοκρατία μας.

Κανείς δεν ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το έργο της ομάδας του ήταν εξόχως μοναδικό, πετυχημένο και τελικά απαραίτητο.

Το blog «troktiko» δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, με βασικό μέλημα των ιδρυτών του, τη συνεχή ανάρτηση ειδήσεων που κάλυπταν μια ευρύτατη γκάμα ενδιαφερόντων. Από πολιτική, οικονομία, αθλητικά, μέχρι life style και «ροζ ιστορίες». Τα κείμενα ήταν σύντομα και σαφή, ενώ συχνά ήταν και ιδιαιτέρως επιθετικά.

Ο πρωτότυπος τρόπος γραφής σε συνδυασμό με την κατάλληλη φωτογραφία κατέκτησαν πολύ σύντομα την πλειονότητα των Ελλήνων που ενημερώνονται από το Internet.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι μηνιαίες επισκέψεις μοναδικών (unique) αναγνωστών του «troktiko» ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο! Η επιτυχία ήταν μοναδική.

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές και κοινό ξεκινούσαν την πρωινή τους ενημέρωση από το «troktiko» που δεν αμελούσαν να επισκέπτονται πολλάκις ημερησίως ικανοποιώντας την ανάγκη τους για συνεχή, ταχύτατη και... ενδιαφέρουσα ενημέρωση.

Ταυτόχρονα, έγινε ο φόβος των κάθε λογής τσαρλατάνων (κυρίως πολιτικών και εμπόρων) και το
αποκούμπι των αδικημένων που για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του Τύπου, μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά να εκθέσουν ανεπανόρθωτα αυτόν που τους αδίκησε.

Ο Γκιόλιας και οι συνεργάτες του, ίσως και χωρίς να το περιμένουν, κατάφεραν να δημιουργήσουν το καλύτερο εργαλείο δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα. Γι' αυτό ήταν σημαντικός. Με λάθη και ελαττώματα φυσικά. Αλλά ακόμα κι αυτά άρεσαν στην πλειοψηφία, που διψούσε για «απροσπέλαστη» δημοσιογραφία.

Η αναγνώριση και η αποδοχή ήταν πρωτόγνωρη. Η χρηστικότητα, η αμεσότητα και η ποικιλία των ειδήσεων καθιέρωσαν το «troktiko» στη συνείδηση εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών ως το προτιμότερο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα. Εξυπακούεται ότι πολλοί έσπευσαν να το μιμηθούν αλλά κανείς δεν μπόρεσε να βρει την ακριβή συνταγή της επιτυχίας.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν κατάφερε να πείσει ένα τόσο μεγάλο κοινό να τον ακολουθήσει έχοντας στη διάθεσή του τόσα λίγα μέσα.

Το «troktiko» πέτυχε κάτι που κανένας εκδότης και κανένας καναλάρχης δεν κατάφερε τα τελευταία 25 χρόνια. Χωρίς διαφήμιση, χωρίς αστέρες και ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους, χωρίς χρέη στο ΙΚΑ και την εφορία, κατάφερε να αποκτήσει έναν απίστευτο αριθμό καθημερινών αναγνωστών.

Κατάφερε να αφουγκραστεί την επιθυμία του μέσου αναγνώστη και να του προσφέρει αυτό που ζητούσε χωρίς εκπτώσεις.

πηγή Το Τεφτέρι

ΣΧΟΛΙΟ
Ασχετα αν ανήκαμε ή οχι στους φίλους ή στους αντιπάλους του Τροκτικού οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν ίσως το πιο ισχυρό blog στην Ελλάδα.
Ελπίζουμε κάποιοι από τους συντάκτες του να το ξαναλειτουργήσουν γιατί μόνο έτσι θα τιμήσουν τον άνανδρα δολοφονημένο Σωκράτη Γκιόλια και να αποδείξουν ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να νικήσει.....

Ο Γερουλάνος μετά τον Καραγκιόζη που τον άφησε να τουρκέψει τώρα "έγραψε" και την Ολυμπιακή Φλόγα!!!!!

Γράφει ο Μαγια

Ντροπή! Ελαμψε δια της απουσίας της η κυβέρνηση στη σημερινή τελετή αφής της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν στη Σιγκαπούρη.
Βαρύτατη η προσβολή για το Ολυμπιακό Ιδεώδες, για την κοιτίδα του Ολυμπισμού, για την Ελλάδα, από τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, ο οποίος όχι μόνο δεν εκπροσωπήθηκε από τον ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να ειδοποιήσει ότι, δεν θα παραστεί. Εγραψε, κατά το κοινώς λεγόμενο, εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του την τελετή, σε αντίθεση με τη διοργανώτρια χώρα, που εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, τον πρόεδρο της επιτροπής διοργάνωσης και άλλους αξιωματούχους, παρόντος βεβαίως του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, του μέλους της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελα, των Ολυμπιονικών του άλματος επί κοντώ Γελένα Ισιμπάγιεβα και Σεργκέι Μπούμπκα και φυσικά των φορέων της Ηλείας.
Προφανώς ο νεόκοπος υπουργός θεώρησε πως η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συνιστά μια «τυπική κυβερνητική υποχρέωση»!...

Μα, είναι δυνατόν με αυτούς τους ανθρώπους να μιλήσουμε σοβαρά για την «
βαριά βιομηχανία του τουρισμού και του πολιτισμού»;

πηγή kafeneio

Πόσο μας απειλεί η Αλβανία;

Μόλις σήμερα, δημοσιεύσαμε θέμα που έχει σχέση με την Αλβανική απειλή στην Ελλάδα.
Στις 6/7 είχαμε αναφερθεί στο κτύπημα της Αμφιλοχίας, που πολλοί το αποδώσαν στον UCC. Πριν λίγες μέρες από αυτό είχε προηγηθεί εκδήλωση για τα "θύματα της Ελληνικής γενοκτονίας" στα ΑλβανοΕλληνικά σύνορα από Αλβανούς Τσάμηδες και Εθνικιστές.

Μήπως τελικά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ' ότι θέλουμε εμείς να πιστεύουμε ότι είναι; Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η συμπαράσταση και χρηματοδότηση των Κοσσοβάρων Αλβανών στην Ελβετία, στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Ο UCK, που αντικειμενικός του σκοπός είναι η ένωση των Αλβανών σε ένα κυρίαρχο κράτος, είναι ένας...πλήρως επανδρωμένος ανταρτο-στρατός. Που είναι το παράξενο και το δύσκολο οι "ξυπόλητοι" και "πεινασμένοι", όπως θέλουμε να νομίζουμε εμείς, του UCC να βρεθούν σε χρόνο ρεκόρ (εαν δεν είναι ήδη) με "παπούτσια και χορτάτοι";
Είναι σίγουρο πως στην Ελλάδα υπάρχουν πυρήνες του UCC. Είναι πιθανόν να προβαίνουν σε ενέργειες αποσταθεροποίησης, όπως βομβιστικές επιθέσεις για παράδειγμα. Σε πόσους Αλβανούς εγκληματίες πολέμου έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα; Πόσοι από αυτούς μπόρεσαν και πέρασαν παράνομα;

Πρέπει οι μυστικές μας υπηρεσίες με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία (γιατί υπάρχει) που διαθέτουν αυτή τη στιγμή να είναι σε αφύπνιση. Οι χάρτες της μεγάλης Αλβανίας που κυκλοφορούν ευρέως, δεν είναι για γέλια! Δείτε εδώ την ιστοσελίδα των Αλβανών της Αμερικής και θα καταλάβετε.

Πρέπει τα Ελληνικά Υπουργεία Εξωτερικών και Δημόσιας τάξης να αποδείξουν πως δεν υπάρχει προμελετημένο σχέδιο παραχώρησης ούτε σπιθαμής Ελληνικής γής!

Πρέπει οι Αρχηγοί των Στρατιωτικών Σωμάτων να είναι συνεχώς σε επαγρύπνιση και πληροφόρηση και να είναι σε θέση να τιμήσουν τις στολές τους και τα "αστέρια" τους.

Πρέπει επιτέλους να νιώσουμε κάποια στιγμή ήσυχοι, τουλάχιστον από την "εξωτερική τρομοκρατία"!

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν, εαν θέλουμε να ζούμε, να αναπνέουμε και να γράφουμε ότι γράφουμε, από τα Ελληνικά και ελεύθερα Γιάννενα και όχι μόνον...

από το Ηπειρος Ελλάς

Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για την Αρνηση της Κάρτας του Πολίτη.

Υπογράφουμε και εκφράζουμε προς την Ιεραρχία και την Πολιτεία τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας όπως διατυπώθηκαν στην επιστολή του Π. Σαράντη Σαράντου (βλέπε ΕΔΩ) καθώς και στο κείμενο της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης (βλέπε εδώ)

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ )

*Αἴτηση πρὸς τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
* Διακήρυξη πρὸς τὶς ἀρχὲς τῆς Πολιτείας
* Ἔκκληση πρὸς κάθε Ἕλληνα Ὀρθόδοξο καὶ κάθε ἐλεύθερα σκεπτόμενο ἄνθρωπο.

Ὁποιοσδήποτε νηφάλιος παρατηρητής, μακριὰ ἀπὸ φανατισμοὺς καὶ θεωρίες συνωμοσίας διαπιστώνει δυὸ πράγματα:
Ἀφενὸς μία παγκόσμια οἰκονομικὴ κρίση καὶ πολλὰ παγκόσμια προβλήματα καὶ ἀφετέρου συνεχεῖς διακηρύξεις ἀπὸ ὅλους τους ἡγέτες τοῦ κόσμου γιὰ τὴν ἀνάγκη μίας παγκόσμιας κυβέρνησης, ἡ ὁποία ὑποτίθεται ὅτι θὰ λύσει τὰ παγκόσμια προβλήματα τῆς φτώχειας, τῶν ἐπιδημιῶν καὶ τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς. Πρὸς ὑλοποίηση αὐτοῦ τοῦ σχεδίου προωθεῖται σὲ τοπικό, περιφερειακὸ καὶ παγκόσμιο ἐπίπεδο ἡ ἠλεκτρονικὴ διακυβέρνηση. Μὲ πρόφαση τὸ «νοικοκύρεμα» καὶ τὴν καταπολέμηση τῆς ἐγκληματικότητας καὶ τῆς τρομοκρατίας συγκεντρώνονται προσωπικὰ στοιχεῖα τῶν πολιτῶν (data) σὲ ὅλο καὶ μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων καὶ ὑπόκεινται σὲ αὐθαίρετη ἐπεξεργασία ἀπὸ ἄδηλα κέντρα στὰ ὁποῖα μὲ διάφορες προφάσεις διαβιβάζονται. Ὅλοι μποροῦν νὰ θεωρηθοῦν ὕποπτοι. Ἔτσι ἡ ἠλεκτρονικὴ διακυβέρνηση μετατρέπεται σὲ τυραννία.

Στὴν πατρίδα μας μὲ τὴ συνθήκη Schengen καὶ τὸ νόμο 2472/97 περὶ προστασίας δεδομένων προσωπικοῦ χαρακτήρα, ἄρχισε μία ἄνευ προηγουμένου συλλογὴ στοιχειῶν ποὺ συνοδεύεται ἀπὸ μία ἀριθμοποίηση τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Μὲ τὸ νόμο 3655/2008 καθιερώθηκε ὁ ΑΜΚΑ ὡς διὰ βίου ἀριθμὸς χωρὶς τὸν ὁποῖο ὁ πολίτης εἶναι ἀποκλεισμένος ἀπὸ τὴ ζωή. Ὑπάρχουν καὶ ἄλλες τέτοιες προσπάθειες, ὅπως ἡ κάρτα πελάτη καὶ ἡ ἠλεκτρονικὴ ἀπογραφὴ τῶν Δημοσῖων ὑπαλλήλων.

Ἐπικινδυνότερη κρίνουμε τὴν ἀναγγελθεῖσα ἔκδοση τῆς ἠλεκτρονικῆς Κάρτας Πολίτη, μὲ τὴν ὁποία θὰ διασυνδέονται ὅλες οἱ δημόσιες ὑπηρεσίες καὶ θὰ ἐνσωματωθοῦν ὁ ΑΦΜ ὁ ΑΜΚΑ, ὁ ἀριθμὸς διαβατηρίου, τὸ δίπλωμα ὁδήγησης κλπ.
Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ σχηματίζεται ἕνα πλῆρες προφὶλ τοῦ πολίτη, πλήρως ἐλεγχόμενου. Αὐτὸ γίνεται δυνατὸν μέσω τοῦ ἐνσωματωμένου στὴν Κάρτα Πολίτη microchip καὶ τῶν δυνατοτήτων τῆς τεχνολογίας γιὰ τὸν ἔλεγχο καὶ τὴν παρακολούθηση τῶν πολιτών. Μέσω αὐτοῦ ὅλα τὰ δεδομένα διαβιβάζονται στὸ ὑπέρ-κομπιοῦτερ τῶν Βρυξελλῶν στὸ ὁποῖο συγκεντρώνονται πυρετωδῶς τὰ δεδομένα δισεκατομμυρίων ἀνθρώπων. Ἔτσι διαρκῶς μεγαλώνει ὁ ἔλεγχος καὶ ἡ τυραννία τῆς ἀνθρωπότητας.

Τὸ χειρότερο εἶναι ὅτι ἡ διασύνδεση γίνεται μὲ κλειδὶ τὸ δυσώνυμο ἀριθμὸ 666, ἀριθμὸ τοῦ ὀνόματος τοῦ Ἀντιχρίστου, ποὺ ὑποδηλώνει μὲ ἐνάργεια ποιὸς θὰ εἶναι ὁ τελικὸς τύραννος, σὲ ποιὸν παραδίνουμε λίγο- λίγο τὴν ἐλευθερία μας, τὸ δῶρο τοῦ αὐτεξουσίου πού μας χάρισε ὁ Θεός. Μὲ ἁπλὰ λόγια ἡ Κάρτα Πολίτη εἶναι ἡ ἠλεκτρονικὴ ταυτότητα ποὺ ἀπέφυγε ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ἐξ αἰτίας τῶν ἀντιδράσεων κυρίως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Θὰ ἔχει τὸ μικροτσὶπ μὲ τὸ 666, ὅπως τὸ εἶχαν παραδεχθεῖ πολλοὶ πολιτικοὶ τὸ 1997, καὶ ἑπομένως ἡ χρησιμοποίησή του φανερώνει τὴν πλήρη ὑποτέλεια ὅσων θὰ λάβουν τὴν Κάρτα αὐτὴ στὸ κράτος τοῦ Ἀντιχρίστου. Ἂς γνωρίζουμε ἐπίσης ὅτι ὁ τελικὸς στόχος τῆς Νέας Τάξης εἶναι ἡ ἐμφύτευση τοῦ μικροτσὶπ στὸ χέρι ἢ τὸ χάραγμα μὲ εἰδικὸ τατουὰζ στὸ μέτωπο σύμφωνα μὲ τὴν προφητεία τῆς ἀποκαλύψεως τοῦ ἁγίου Ἰωάννου, ὅπως ἤδη μεθοδεύεται στὶς ΗΠΑ γιὰ τὴ χορήγηση ὑγειονομικῆς περίθαλψης.

Εὐρισκόμενοι λοιπὸν ἕνα βῆμα πρὶν ἀπὸ τὴν ἐπιβολὴ τῆς ἀντίχριστης τυραννίας καὶ ἐπειδὴ καταπατεῖται ἡ θρησκευτική μας συνείδηση καὶ τὰ συνταγματικὰ κατοχυρωμένα δικαιώματα τῆς προσωπικῆς μας ζωῆς καὶ ἐλευθερίας νοιώθουμε τὴν ὑποχρέωση :

1) Νὰ παρακαλέσουμε τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας μας
α) νὰ ἐνωτισθεῖ μὲ στοργὴ τὴν ἀνησυχία τῶν Χριστιανῶν καὶ νὰ τοποθετηθεῖ στὸ θέμα τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη σύμφωνα καὶ μὲ τὶς προηγούμενες καθοδηγητικὲς Ἐγκυκλίους της.
β) νὰ μεσολαβήσει πρὸς τὶς ἁρμόδιες ἀρχὲς τῆς ἑλληνικῆς πολιτείας , ὥστε νὰ δοθεῖ, σὲ ὅσους δὲν θέλουν νὰ λάβουν τὴν Κάρτα Πολίτη- ἠλεκτρονικὴ ταυτότητα, ἐναλλακτικὴ δυνατότητα νόμιμης ταυτοποίησης στὰ πλαίσια τῆς ἑλληνικῆς ἔννομης τάξης,

2) νὰ διακηρύξουμε πρὸς τὴν Πολιτεία ὅτι ἔναντι οἱουδήποτε τιμήματος δὲν εἴμαστε διατεθειμένοι νὰ παραλάβουμε τὴ λεγόμενη Κάρτα Πολίτη- ἠλεκτρονικὴ ταυτότητα μὲ τὴν ὁποία :
α) παραχωροῦμε τὸ θεόσδοτο δῶρο τῆς ἐλευθερίας μας στὴν ἑτοιμαζόμενη παγκόσμια τυραννικὴ ἐξουσία
β) δεχόμαστε τὸ προοίμιο τοῦ βδελυροῦ χαράγματος φέροντας μαζί μας μέσω τῆς ἠλεκτρονικῆς ταυτότητας τὸν ἀριθμὸ 666 καὶ ἀρνούμαστε τὸ βάπτισμά μας.

3) νὰ ζητήσουμε ἀπὸ τὴν Πολιτεία νὰ πάρει πίσω τὴ μεθόδευση γιὰ καθιέρωση τῆς ἠλεκτρονικῆς κάρτας Πολίτη. Ἂν δὲν θέλει τότε, ὅπως ἔκαμε μὲ τὴν ἐναλλακτικὴ θητεία τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβά, νὰ ἐξεύρει μία ἐναλλακτικὴ λύση γιὰ ὅσους διαφωνοῦμε μὲ τὶς ἠλεκτρονικὲς ταυτότητες θεωρώντας μας ὡς ἀντιρρησίες συνείδησης.

4) Νὰ κάνουμε ἔκκληση πρὸς κάθε Ἕλληνα ὀρθόδοξα βαπτισμένο καὶ κάθε ἄνθρωπο ποὺ σέβεται τὸ δῶρο τῆς ἐλευθερίας καὶ τὰ δικαιώματα τοῦ ἀνθρώπου νὰ ἀρνηθεῖ τὴν παραλαβὴ τῆς Κάρτας Πολίτη καὶ νὰ ὑπογράψει τὴ διακήρυξη αὐτὴ ποὺ ἀπευθύνεται πρὸς κάθε ἁρμόδια ἐκκλησιαστικὴ ἡ πολιτικὴ ἀρχή.


Πρωτοβουλία Ἀντιρρησιῶν Ὀρθόδοξης Συνείδησης.