Σελίδες

30 Ιουλίου 2010

Χωρίς βενζίνη η Eλλάδα-συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών.

Συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος - εκπρόσωπος ιδιοκτητών βυτιοφόρων : “Θα δώσουμε ότι έχουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας!”
“ Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας. Ήρθαμε για να πανηγυρίσουμε όπως οι συνάδελφοι στο παρελθόν και οι πρόγονοί μας... Θέλω να πιστέψετε ότι όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας, που αποτελείται από οικογενειάρχες ανθρώπους, δίνει ότι έχει και δεν έχει για να προστατεύσει το περιουσιακό του στοιχείο. Συνεχίζουμε την απεργία και προχωράμε.”, κατέληξε ο κ. Τζωρτζάτος γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συναδέλφους του.


Oι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, αψήφισαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους έχει επιτάξει από προχθές το απόγευμα, ενώ αγνόησαν και τις εισηγήσεις των συνδικαλιστών του κλάδου, οι οποίοι «έδειχναν», με δηλώσεις τους, τη λύση της απεργίας.

Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι οι προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών δεν τους ικανοποιούν και καταλόγισαν στην κυβέρνηση αιφνιδιασμό και εμπαιγμό. "Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε" δήλωναν χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος, ανέφερε ότι οι απεργοί «θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι είναι σε καθεστώς επίταξης, τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία από τις κινητοποιήσεις, αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα».

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου των εκδρομέων για τις καλοκαιρινές διακοπές οι πολίτες είναι σε απόγνωση και ψάχνουν εναγωνίως για λίγες σταγόνες βενζίνη. Άλλοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να αδειάζουν από προϊόντα ενώ το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό είναι πλέον γεγονός.

Η επίταξη έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Ελάχιστοι οδηγοί φορτηγών κλήθηκαν από χθες να βγούν στην αγορά. Σημειώνεται οτι μόνο ελάχιστα βυτιοφόρα ΔΧ, έχουν βγεί για να ανεφοδιάσουν την αγορά που έχει στην κυριολεξία στερέψει. Από την αστυνομία στην Αττική έχουν δοθεί περίπου 600 φύλλα πορείας, είτε προσωπικά, είτε θυροκολλήθηκαν. Και χθες χιλιάδες τουρίστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα ξενοδοχεία τους, καθώς ελλείψει καυσίμων τα περισσότερα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα. Άσχημη είναι πλέον η κατάσταση στις κεντρικές αγορές, όπου καταγράφηκε αύξηση των τιμών, ενώ οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι αν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δεν ξαναπιάσουν το τιμόνι, τα προβλήματα θα διογκωθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Πιο δραματική είναι η εικόνα στις τουριστικές περιοχές και κυρίως στα νησιά. Η Κρήτη βλέπει την πληρότητά της τέτοια εποχή να φτάνει μόλις το 60 - 65% κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όπως λένε οι ξενοδόχοι, ενώ μόλις χθες ήταν που ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων μίλησε για πάγωμα 100.000 κρατήσεων την ημέρα! Στα Χανιά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού κ. Ε. Κωτσός, η κατάσταση χθες ήταν αρκετά καλύτερη, όμως το πρόβλημα δεν είχε λυθεί ακόμη.
Κύμα ακυρώσεων και πάγωμα των λεγόμενων last minute booking, δηλαδή κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, καταγράφονται στην Κέρκυρα, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης καυσίμων στην αγορά. Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού, το νησί έχει πληγεί από το φαινόμενο και ιδιαίτερα στον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου καταγράφεται πτώση που φτάνει ως και το 90%!

πηγή sigma live

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.