10 Φεβρουαρίου 2010

"Ανίερη" συμμαχία της Google με την NSA.


Η Google δείχνει, πως το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα έπεσε θύμα εξελιγμένου χάκιγκ, την έχει ταράξει αρκετά. Για αυτό και προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ, τη διαβόητη National Security Agency (NSA). Η συμφωνία αυτή έρχεται να υπογραμμίσει το μεγάλο δίλημμα της εποχής, που αφορά στην εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ των ιδιωτικών συμφερόντων και αυτών της εθνικής ασφάλειας. Η εν λόγω συμφωνία είναι η πρώτη του είδους της μεταξύ μιας κρατικής υπηρεσίας και μιας εταιρίας μηχανών διαδικτυακής αναζήτησης. Η NSA θα βοηθήσει τη Google να ανακαλύψει πως ακριβώς έγινε και έπεσε θύμα εισβολέων, αλλά και πως θα μπορέσει να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις εναντίον της. Οι πρόσφατες παρεμβολές εις βάρος της Google είχαν στοχοποιήσει τον πηγαίο κώδικα της εταιρίας, καθώς και τους λογαριασμούς Gmail που διατηρούσαν διάφοροι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, στη Κίνα και στην Ευρώπη. Η NSA, που θεωρείται ως η ισχυρότερη υπηρεσία στον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης παγκοσμίως, θα βοηθήσει τη Google να εκτιμήσει το επίπεδο εξέλιξης των εισβολέων, και να εντοπίσει τις τυχόν αδυναμίες της. Όπως λέγεται, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση της NSA στο ιστορικό αναζητήσεων ή στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών της Google.

Washington Post
πηγή
από το strategy-geopolitics

ΣΧΟΛΙΟ
Όπως λέγεται, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση της NSA στο ιστορικό αναζητήσεων ή στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών της Google.

Ναί καλά.......Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποκλείεται οι χάκερς που χτύπησαν την Google να εργάζονται για την NSA και έκαναν επίδειξη δύναμης με απώτερο σκοπό να θορυβηθούν οι υπεύθυνοι της Google και να ζητήσουν "προστασία"; Μία καχύποπτη σκέψη...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.