Σελίδες

31 Αυγούστου 2009

Μεγάλες διακρίσεις για τους Ελληνες Αθλητές το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Δευτεραθλήτρια κόσμου η Εθνική Εφήβων στο Πόλο.

Στον συναρπαστικό τελικό του 15ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος την Κυριακή (30/08), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και άγγιξε το χρυσό. Η οικοδέσποινα Κροατία όμως ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και νικώντας με 9-8 στην παράταση, άφησε το ασημένιο μετάλλιο στην Ελλάδα.

Ακόμα και έτσι πάντως, πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τα παιδιά του Περικλή Δαμάσκου, τα οποία έκαναν εξαιρετικά παιχνίδια και έδειξαν ότι το ελληνικό πόλο δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν αλλά μπορεί να έχει και λαμπρό μέλλον. Αρκεί φυσικά να συνεχιστεί η καλή δουλειά και να αξιοποιηθούν τα νέα ταλέντα.

Το μετάλλιο στο Σιμπένικ είναι το τέταρτο για τη χώρα μας στο άθλημα σε επίπεδο εφήβων. Το 2001 στην Κωνσταντινούπολη είχαμε ανέβει στην κορυφή του κόσμου ενώ μετράμε ακόμα ένα ασημένιο το 1995 στη Δουνκέρκη και ένα χάλκινο το 1997 στην Αβάνα.

Στα του αγώνα, η Εθνική μας μπήκε δυνατά και καθήλωσε τον αντίπαλο της. Έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και στις αρχές της τρίτης περιόδου βρέθηκε να προηγείται με 5-1. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι Κροάτες άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβάζουν στροφές και βοηθούμενοι από τον κόσμο τους, ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους.

Επακόλουθο ήταν το τέλος της κανονικής διάρκειας να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 7-7 και το ματς να πηγαίνει στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο το ντέρμπι διατηρήθηκε με τους γηπεδούχους να βγαίνουν «ζωντανοί» χάρη σε γκολ που πέτυχαν 2΄΄ πριν το φινάλε και ενώ νωρίτερα η τελευταία επίθεση της Ελλάδας είχε ανακοπεί με επιθετικό φάουλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας χρεώθηκε με 15 ποινές έναντι 7 της Κροατίας.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 2-5, 1-1.
Παράταση: 1-1, 0-1.

Ελλάδα (1/7π.π.): Γεννηδουνιάς 3, Καπότσης 2, Γουβής 1, Ποντικέας 1, Σολανάκης 1.

Κροατία (5/14π.π.): Μάρινιτς-Κράγκιτς 2, Ιβάνκοβιτς 1, Γεράτοβιτς 1, Βλάχοβιτς 1, Μιλάκοβιτς 4.

Χρυσός ο Κακλαμανάκης στο Παγκόσμιο RSX Masters


Στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του Παγκόσμιου πρωταθλήματος RS-X masters, που διεξήχθη στο Γουέιμουθ της Αγγλίας ανέβηκε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έδωσε «μάχη» μέχρι το τέλος με τον Πορτογάλο Ζοάο Ροντρίγκες και στο τέλος κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 ανδρών/γυναικών στη Κοπεγχάγη και από ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση έκαναν οι Π. Μάντης- Π. Κάγιαλης, οι οποίοι πήραν την 10η θέση με 120 βαθμούς ποινής, σε σύνολο 95 σκαφών και με την ολοκλήρωση 13 ιστιοδρομιών.

Πρωταθλητής Ευρώπης στα Laser Radial ο Κάτσιος

Ένας ακόμα πρωταθλητής Ευρώπης στην ιστιοπλοΐα. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser Radial Νέων που ολοκληρώθηκε στη Δανία ο Αλέξανδρος Κάτσιος ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο της ελληνικής ιστιοπλοΐας στις περισσότερες κατηγορίες.

Ο αθλητής του Ν.Ο.Νέας Μάκρης ήταν εντυπωσιακός και κέρδισε τον αγώνα με μεγάλη διαφορά από τον 2ο και 3ο αθλητή σε σύνολο 197 σκαφών. Ξεκίνησε πρώτος, μετά είχε μια 18η θέση, συνέχισε με 5, 4, 4, στην 6η κούρσα έφερε τη σημαντική πρωτιά και στην 7η τερμάτισε 10ος. Έτσι, με 25 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος ήταν ο Ισραηλινός Τζ. Σαχάρ με 38β, και 3ος ο Κροάτης Β. Τόμα με 43β.

Χρυσές οι Τσιάβου - Γιαζιτζίδου στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών και ασημένιος ο Πολύμερος στο μονό σκίφ ελαφρών βαρών.

Στην πρώτη θέση του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισαν η Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 6:51:46 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στην Πολωνία.

Λίγο νωρίτερα, ο Βασίλης Πολύμερος τερμάτισε δεύτερος στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών, με χρόνο 6:52.33, πίσω από τον Νεοζηλανδό Ντάνκαν Γκραντ (6:50.78), κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

πηγή contra.gr

Grand Prix Βελγίου. Θριαμβευτής ο Raikkonen.

Τη στιγμή που η Ferrari έχανε ατυχώς τον Felipe Massa, έβρισκε τον Kimi Raikkonen. Στο βέλγικο grand prix, ο Φινλανδός πιλότος έβγαλε τον καλύτερο φετινό εαυτό του και πέτυχε την πρώτη νίκη του στο τρέχον πρωτάθλημα. Μία επιτυχία που ήρθε ως συνέχεια των εμφανίσεών του σε Ουγγαρία και Βαλένθια.

Εξ αρχής ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 έδειξε αποφασισμένος να γίνει ο άρχων της πίστας. Αφού γλίτωσε από τα όσα έγιναν στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν πρόωρα οι Button, Grosjean, Hamilton και Alguersuari, ο οδηγός της Ferrari κόλλησε πίσω από τον Giancarlo Fisichella και μόλις το αυτοκίνητο ασφαλείας έπαψε, μετά από τέσσερις γύρους, να δίνει το ρυθμό, χρησιμοποίησε το KERS και βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα.

Αυτό ήταν, καθώς δεν έχασε μέχρι τέλους την πρωτοπορία. O Fisichella γυρνούσε με ρυθμό εφάμιλλο του Raikkonen, αλλά ήταν μονίμως ένα "κλικ" πίσω - ούτε στα pits κατάφερε να πετύχει το προσπέρασμα. Πάντως η δεύτερη θέση, η πρώτη παρουσία για τη Force India στο βάθρο των νικητών, πανηγυρίστηκε έξαλλα στα pits από τους μηχανικούς του Ιταλού, ο οποίος μας υπενθύμισε πως παρότι πέρασαν τα χρόνια δεν έχει ξεχάσει να οδηγεί γρήγορα.

Κερδισμένος αναμφίβολα από τη μάχη του Spa βγήκε και ο Sebastian Vettel, ο οποίος συμπληρώνοντας με τη Red Bull του την πρώτη τριάδα μείωσε την απόσταση από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία αλλά εγκαταλείψαντα στον αγώνα Button. Οι δύο BMW Sauber με τους Kubica και Heifeld, στην πιο αξιοπρεπή παρουσία τους από το ξεκίνημα της σεζόν, κατέκτησαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Ο Heikki Kovalainen, τερματίζοντας έκτος, κάλυψε για τη McLaren ένα μέρος από την απώλεια του Hamilton, ενώ οι Barrichello και Rosberg έκλεισαν τη βαθμολογούμενη οκτάδα.

πηγή contra.gr

Η κατάταξη του GP Βελγίου

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΔιαφοράΒαθμοί
1 Kimi RaikkonenFerrari- 10
2 Giancarlo FisichellaForce India+0.939 8
3 Sebastian VettelRBR+3.8756
4 Robert KubicaBMW+9.9665
5 Nick HeidfeldBMW+11.2764
6 Heikki KovalainenMcLaren+32.7633
7 Rubens BarrichelloBrawn+35.4612
8 Nico RosbergWilliams+36.2081
9 Mark WebberRed Bull+36.959
10 Timo GlockToyota+41.490
11 Adrian SutilForce India+42.636
12 Sebastien BuemiToro Rosso+46.106
13 Kazuki NakajimaWilliams+54.241
14 Luca BadoerFerrari+1:42.177
15 Fernando AlonsoRenaultΕγκατέλειψε
16 Jarno TrulliToyotaΕγκατέλειψε
17Jenson ButtonBrawnΕγκατέλειψε
18Jaime AlguersuariToro RossoΕγκατέλειψε
19Romain GrosjeanRenaultΕγκατέλειψε
20Lewis HamiltonMcLarenΕγκατέλειψε

Η κατάταξη των οδηγών

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΒαθμοί
1. Jenson ButtonBrawn72
2. Rubens BarrichelloBrawn56
3. Sebastian VettelRBR53
4. Mark WebberRBR51,5
5. Kimi RaikkonenFerrari34
6. Nico RosbergWilliams30,5
7. Lewis HamiltonMclaren27
8. Jarno TrulliToyota22,5
9. Felipe MassaFerrari22
10. Heikki KovalainenMcLaren17
11. Timo GlockToyota16
12. Fernando AlonsoRenault16
13. Nick HeidfeldBMW10
14. Giancarlo FisichellaForce India8
15. Robert KubicaBMW8
16. Sebastien BuemiSTR3
17. Sebastien BourdaisSTR2
18. Adrian SutilForce India0
19. Kazuki NakajimaWilliams0
20. Nelson Piquet Jr.Renault0
21. Luca BadoerFerrari0
22. Jaime AlguersuariSTR0
23. Romain GrosjeanRenault0

Η κατάταξη των κατασκευαστών

ΘέσηΟμάδαΒαθμοί
1. Brawn128
2. RBR104,5
3. Ferrari56
4. McLaren44
5. Toyota38,5
6. Williams30,5
7. BMW Sauber18
8. Renault16
9. Force India8
10. Toro Rosso5

30 Αυγούστου 2009

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ας βοηθήσουμε όλοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Αγοράζοντας ένα βιβλίο, ένα τετράδιο ή ένα στυλό για το παιδί σου, σκέψου και το παιδί που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα»
«Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας»

Αυτά τα παιδιά πώς θα αποκτήσουν τα απαραίτητα για το σχολείο;

Πλησιάζει η μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία για να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους, έτοιμους για μια νέα σχολική χρονιά! Τα προαύλια θα πλημμυρίσουν από παιδικές φωνούλες και τα παιδιά θα ξεκινήσουν το νέο έτος γεμάτα ενθουσιασμό και διάθεση να μάθουν καινούρια πράγματα..

Είναι όμως η κατάσταση ίδια για όλα τα παιδιά; Όχι! Και αυτό συμβαίνει γιατί οι απαιτήσεις του σχολείου αυξάνονται διαρκώς και πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, αφού δεν τους το επιτρέπει η οικονομική τους κατάσταση. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι «Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Η αγωνία μας είναι μεγάλη. Πώς θα ανταπεξέλθουν όλα αυτά τα παιδιά στις αυξημένες απαιτήσεις του σχολείου τους; Όλα έχουν δικαίωμα να νοιώσουν τη χαρά που δίνει η αγορά σχολικών ειδών στην αρχή κάθε σχολικού έτους και να συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία του μαθήματος. Θα αφήσουμε μια μερίδα παιδιών να αισθανθούν μειονεκτικά απέναντι στους συμμαθητές τους ή θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τους εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα;

O Eθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα. Γι' αυτό λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάει μία πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σχολικών απαιτήσεων.

Είδη που χρειάζονται τα παιδιά:

Tετράδια (μπλε και χρωματιστά)
Σχολικές τσάντες
Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
Ακουαρέλες
Τέμπερες
Μπλοκ ζωγραφικής
Μαρκαδόρους
Ξυλομπογιές
Μολύβια
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Πινέλα
Παλέτες
Τετράδια μουσικής
Κασετίνες
Ντοσιέ (μικρά και μεγάλα)
Φύλλα ανταλλακτικά
Φακέλους με αυτιά
Χαρτί Α4
Διαφάνειες
Χαρτόνια
Κόλλες γλασέ, βελουτέ, οντουλέ
UHU
Χαρτί μιλιμετρέ
Πλαστελίνες
Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων
Ετικέτες
Γεωμετρικά όργανα
Ψαλιδάκια

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να νοιώσει κανένα παιδί μειονεκτικά απέναντι στα άλλα παιδιά, να βρεθεί στη δύσκολη θέση να δικαιολογηθεί στο δάσκαλό του γιατί δεν έχει τα απαραίτητα για το μάθημα και, το σπουδαιότερο, να μην μπορεί να αποδώσει στο μάθημα ανάλογα με τις δυνατότητες του γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα.

Τα σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών είναι τα εξής:

Αθήνα - Στουρνάρη 16 - Τηλ. 210 3306140
Καρέας - Δάφνης 2 & Λ. Ι. Καρέα - Τηλ. 210 7609550
Νίκαια - Αργυρουπόλεως 9 & Aνω Τζουμαγιάς - Τηλ. 210 4256040
Περιστέρι - Τεμπών - Δημητροκάλη και Δραγούμη 4 - Τηλ. 210 5785820
Μαρούσι - Πανός 25 - Τηλ. 210 8026021
Μελίσσια - Τέρμα Βιτσίου - Τηλ. 210 8040918
Αρχαία Κόρινθος - Θέση «Θέατρο» - Τηλ. 27410 32628
Πάτρα - Σολωμού 121 - Τηλ. 2610 332499
Πύργος - Αραχώβης 3 - Τηλ. 26210 81040
Κέρκυρα - Χαμηλή Μαγουλάδων - Τηλ. 26630 51755
Θεσσαλονίκη - Εγνατίας 82 - Τηλ. 2310 250160
Χαλκίδα - Αβάντων 65 - Τηλ. 22210 79788
Κυλλήνη - Πύργος Ηλείας - τκ. 27068 Τηλ. 26230 93933
Κέντρο Στήριξης - Γκλιάτη 2 - Τηλ. 210 6095844
Φοίνικας Καλαμαριάς - Εθνικής Αντιστάσεως & Θησέως - Τηλ. 2310 383141
Τρίπολη - Ελευθερίου Βενιζέλου 22 - Τηλ. 2710 234154

e-mail: info@hamogelo.gr
www.hamogelo.gr

από το ΓΟΝΕΙΣ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ

29 Αυγούστου 2009

Το λιμανάκι Κοκκίνων εκβαθύνετε για να χρησιμοποιηθεί από τα τούρκικα πολεμικά πλοία κι ο Ιακώβου λέει ότι βγάζουν τα φύκια!!!! Πάνε να μας κοιμίσουν.

Η περιοχή Κόκκινα (φωτό από το www.philenews.com)

Του Βία Λειβαδά
Όταν μια κυβέρνηση παρασιωπά τις επεμβάσεις μιας εχθρικής χώρας στα κυριαρχικά της δικαιώματα και προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εχθρό για τις πράξεις του από φόβο μη τον προκαλέσει, είναι σαν να του δίνει σιωπηρά το δικαίωμα μεγαλύτερης παραβίασης. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Κύπρο.

Τα τουρκικά ερευνητικά πλοία πετρελαίου έχουν προσεγγίσει ένα από τα δεκατέσσερα οικόπεδα της Κύπρου για υδρογονάνθρακες και άρχισε έρευνες. Πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση Χριστόφια σ΄ αυτή τη σκανδαλώδη επέμβαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων; Με όση μεγαλύτερη δουλοπρέπεια μπορούσε, γινόμενος σκουπίδι στις ορέξεις της Τουρκίας, εξευτελίζοντάς μας σαν λαό, ενεχυριάζοντας την ακεραιότητα της χώρας μας, την ασφάλεια μας αλλά και την αξιοπρέπεια μας ως λαού.

Δηλώνει λοιπόν η κυβέρνηση ότι η Τουρκία «έκανε απλά μια έρευνα χωρίς να αρχίσει έργα εξόρυξης υδρογονανθράκων και έφυγε. Αυτό ήταν λοιπόν, δεν συνέβη τίποτε για την κυβέρνηση, ούτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, ούτε καν εχθρική πράξη! «Διαμαρτυρηθήκαμε, λέει κάποιος επίσημος, δια της διπλωματικής οδού»! Τώρα μάλιστα, τρομοκρατήσαμε την Τουρκία και δεν θα το επαναλάβει, πρέπει ασφαλώς να έχει θιγεί από την «δυναμική αντίδρασή» μας.
Γελοίες καταστάσεις. Σαν να προσκαλούμε την Τουρκία να επαναλάβει την παραβίαση αφού δεν υπάρχει καμία αντίδραση από μια δουλοπρεπή κυβέρνηση, που αρνείται να αγωνισθεί και βρίσκει πάντα τη λύση στην υποχώρηση έναντι του εχθρού. Η Τουρκία συνεχώς προκαλεί και παραβιάζει τα δικαιώματά μας και ο πρόεδρος (υπάρχει άραγε;) σιωπά, μήπως ενοχλήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. και τις εντολές της Βρετανικής πολιτικής από την οποία εξαρτάται πλήρως.

Να τι έπρεπε να κάνει: να καταγγείλει αμέσως την Τουρκία για τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. στα Ηνωμένα Έθνη, στα κοινοβούλια όλων των χωρών, στις οργανώσεις Ελλήνων αποδήμων και όπου αλλού. Να διακόψει αμέσως τον διάλογο και να απαιτήσει από την Τουρκία να ανακαλέσει όλες τις εχθρικές της πράξεις και να προειδοποίηση για το βέτο στην ενταξιακή της πορεία μέχρι τη σωστή λύση του Κυπριακού. Χρειάζεται ένα τολμηρό ηγέτη για να υιοθέτηση τέτοια στάση, όχι ηττημένες και δουλοπρεπείς μαριονέτες, που περιμένουν οδηγίες από τους Άγγλους.

Από την άλλη αυτός ο ακατονόμαστος ουραγός της δουλοπρέπειας, Γ. Ιακώβου., επισκέπτεται το λιμανάκι των Κοκκίνων και δηλώνει με την μεγαλύτερη αφέλεια που μπορούσε να φαντασθεί κανείς, ότι οι Τούρκοι δεν εκβαθύνουν το λιμανάκι άλλα το καθαρίζουν από τα φύκια! Με τον τρόπο που το έλεγε σαν να ευχαριστούσε την Τουρκία για τη βοήθεια που δίδει στη Κύπρο καθαρίζοντας το λιμανάκι!
Ο καθαρισμός του λιμανιού έγινε σαν προετοιμασία για τον πόλεμο που ετοιμάζει η Τουρκία ενάντια στον Ελληνικό και κυπριακό χώρο. Ήδη έχει απομονώσει το Καστελλόριζο, παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Αιγαίου πετώντας σε χαμηλό ύψος βομβαρδίζοντας εικόνικά τα νησιά και προβαίνει σε όλο και χειρότερες προκλήσεις. Το λιμανάκι εκβαθύνετε για να χρησιμοποιηθεί από τα τούρκικα πολεμικά πλοία κατά τον πόλεμο που ετοιμάζει. Κι ο κ. Ιακώβου ευχαριστεί την Τουρκία γι αυτό και προσπαθεί να αποκοιμίσει τον λαό από τον επερχόμενο κίνδυνο.

Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος και κάθε πατριώτης αισθάνεται αηδία για την κατάντια των κυβερνώντων. Οι συνομιλίες έχουν ήδη σταματήσει και δεν υπάρχει καμία προοπτική να προχωρήσουν. Φοβούνται μήπως χαλάσει το ωραίο κλίμα των συνομιλιών; Ποιόν κοροϊδεύει ο πρόεδρος με αυτές τις ανοησίες, αφού όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχει περίπτωση επιτυχίας και πρέπει να αναμένει ισχυρότατες πιέσεις πάνω στη πλευρά μας να υποταχθούμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας όπως τις έχει καθορίσει. Μόνο ο αιθεροβάμων πρόεδρος αναμένει θαύματα από μια χαμένη υπόθεση που αποβαίνει σε βάρος μας.

από το Ας μιλήσουμε επιτέλους

Αδέρφια Κύπριοι πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι μας. Κι εσείς κι εμείς γιατί μάλλον βρισκόμαστε πάλι μπροστά σε νέα συρρίκνωση του Ελληνισμού, χειρότερη του 1974.
Και θα κλαίμε πάλι νεκρούς κι αγνοούμενους που έπεσαν στο καθήκον την στιγμή που κάποια λαμόγια πολιτικοί (και στρατιωτικοί;) θα προδίδουν για μια ακόμα φορά.

Τι συμβαίνει στην Κωνσταντινούπολη; Αληθεύουν οι φήμες για προετοιμασία νέου πογκρόμ κατά Αρμενίων και των λιγοστών Ελλήνων;


εφημερίδα ΕΣΠΡΕΣΟ :

Νέα Σεπτεμβριανά φοβούνται στην Πόλη
Οι πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών, έχουν προβληματίσει τις δύο κοινότητες καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα Ρομφαία, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πόλης όπου ζουν χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς.

Οι χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στη μνήμη τους τις καταστροφές της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τότε που ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.

Επίσης ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από χριστιανούς σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.

Να αναφερθεί ότι οι αρμενικές και ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις μίσους και τα εγκλήματα εναντίον τους. Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν περισσότεροι από 50.000 Αρμένιοι και περίπου 2.500 Ελληνες.

Προχθές ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον νέο διευθυντή Ασφαλείας της Πόλης Χουσεΐν Τσαπκίν. Η επίσκεψη δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με το συγκεκριμένο γεγονός.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Στέφανος και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Παντελής Βίγκας.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

από το Αντιπαρακμή

Οι"κουμπάροι" Τούρκοι θα ονομάσουν σημαντική οδό της Αγκυρας σε "Μακεδονίας".

Κάποιοι ακαδημαϊκοί, της "συμμαχίας των πρόθυμων" (αυτοί που μισθοδοτούνται από τη MIT ντε...), κατηγορούσαν την Ελλάδα, όταν προσπαθούσε (με αποτυχία όπως πάντα!) να εφαρμόσει το δόγμα "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος".

Έτσι, πρωτοστάτησαν στον αγώνα να... αποδομηθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αρμενία, τους Κούρδους και ιδίως τη Σερβία. Ούτως ώστε η Ελλάδα να μείνει Έθνος ανάδελφο, εύκολη λεία για όποιον την επιβουλεύεται και κυρίως υποταγμένη στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Γι' αυτό ξοδεύουν τα ωραία τους λεφτάκια οι Αμερικανοί. Διαίρει και βασίλευε. Και πάντα υπάρχουν πρόθυμοι (πάντα στο χώρο των -μπάτε σκύλοι αλέστε- πανεπιστημίων) να δηλητηριάσουν τις σχέσεις της Ελλάδας, με φιλικά κράτη. Δισεκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για να αποκαλυφθούν οι ..."μοβόροι εθνικιστές", που έσφαζαν μαζί με Σέρβους τους καημένους τους μουσουλμάνους.

Δισεκατομμύρια έχουν ξοδευθεί για να αποδεχθούμε το σχέδιο Ανάν. Δισεκατομμύρια ξοδεύονται, για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες, απόλυτης ασυλίας, για τους "πρόθυμους", οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται ανενόχλητοι στα γραφεία τους στα Πανεπιστήμια, στέλνοντας από κει τις βαθυστόχαστες ανθελληνικές αναλύσεις τους, με την ασφάλεια του "ασύλου" -που έχουν μόνο όσοι βάζουν τρικλοποδιές στην Ελλάδα ! - οι άλλοι μονίμως τρώνε φάπες - .

Δισεκατομμύρια ξοδεύονται, ώστε κάποια παληκάρια να απασχολούνται -πάντα μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμια- με τον εκφοβισμό και την αποστολή απειλών, στους εν δυνάμει "εχθρούς" των λαμόγιων. Φοιτητές που ανταμοίβονται με βαθμούς, μεταπτυχιακά και διορισμό στο ΔΕΠ των ΑΕΙ, μένουν 15 και 20 ώρες την ημέρα, μέσα στα πανεπιστήμια, από όπου σκανάρουν το ελληνικό διαδίκτυο και επιτίθενται συστηματικά, στους μη αρεστούς.

Και δισεκατομμύρια δίνονται για να κάνουν τα στραβά μάτια οι υπεύθυνοι σε αστυνομία, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δικαιοσύνη κ.λ.π. Να μπορούν ανενόχλητοι οι "προοδευτικοί", να τρομοκρατούν όποιον δε συμφωνεί με τους "συνωστισμούς".

Στη γειτονική Τουρκία όμως δεν υπάρχει "συμμαχία των πρόθυμων". Υπήρχε, αλλά ο "κουμπάρος" μπούκαρε στα πανεπιστήμια και τα δημοσιογραικά γραφεία κι έτσι σήμερα 32 καθηγητές ΑΕΙ στην Τουρκία, αντιμετωπίζουν (και θα τα λουστούν!) τα ισόβια, στην υπόθεση Εργκένεκον.

Για αυτό και κανείς δεν "διαφωνεί" στην Τουρκία, με την εσχάτως δρομολογηθείσα συνεργασία και τον ξαφνικό έρωτα των Τούρκων με τους (βαθύτατα θρησκευόμενους ορθόδοξους) Σκοπιανούς. Αρκεί να δημιουργούνται συμμαχίες στο βωμό του δόγματος "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος".

Για αυτό και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής πολιτικής της Τουρκίας Τζελάλ Μπαϊραμί ( Dzheljal Bajrami,) ανακοίνωσε περιχαρής, συνοδεύοντας μέχρι τα Σκόπια, Σκοπιανούς υπότροφους στην Τουρκία, ότι μια σημαντική οδός της Άγκυρας, θα μετονομαστεί σε "Μακεδονίας".

πηγή
από το Ελληνική Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ
Αν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών θα έστελνα αμέσως ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον Τούρκο ομόλογό μου για την τιμή που κάνουν στην Ελλάδα με την αλλαγή του ονόματος μιας οδού της Αγκυρας σε "Μακεδονίας" και φυσικά θα φρόντιζα το ευχαριστήριο τηλεγράφημα να μεταδοθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.....

Χαιρετίσματα στον κουμπάρο σας......

Χάλκινο τα παιδιά μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην Πολωνία, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου με τους Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα. Οι´Ελληνες αθλητές έκαναν μία εξαιρετική κούρσα, καταφέρνοντας να «μπουν» στη νικηφόρο τριάδα από την αρχή του αγώνα.
Μπράβο σας..

πηγη:http://troktiko.blogspot.com
από τα Καλά Νέα

Πάντα οι αθλητές μας μας βγάζουν ασπροπρόσωπους και μας κάνουν περήφανους.

Απειλεί την Κύπρο ο αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο νέος Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, Εσρέφ Γουργίτ, δήλωσε προκλητικά ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας, δεν θα επιτρέψουν στην Κύπρο να προχωρήσει σε έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο.

Οι ναυτικές δυνάμεις, είπε, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα και της αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της χώρας.

Οπως γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος ναύαρχος μιλούσε χθες κατά την τελετή ανάληψης της διοίκησης του πολεμικού ναυτικού, παρουσία του Τούρκου προέδρου, του Τούρκου Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

iKypros
27/08/2009
από το ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Και γιατί να μην το κάνει αφού ο Χριστόφιας έχει λουφάξει και διαλύει την Εθνική Φρουρά και η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει την Τουρκία στην Ε.Ε.!!!!
Εδώ καλούν για βοήθεια τουρκικά πυροσβεστικά και αρνούνται τα ρωσικά!!!!
Τα έχουμε χιλιοπεί.......

Ενα βραβείο στο ιστολόγιό μας από φίλους μας για φίλους μας.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά παραλάβαμε το παραπάνω βραβείο από το εξαίρετο και φιλικό μας ιστολόγιο της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ. Τους ευχαριστούμε και τους υποσχόμαστε την συνέχιση της αμέριστης υποστήριξής μας στην προσπάθειά τους.

Για όσους δεν γνωρίζουν το ιστολόγιο της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είναι ένα από τα αξιολογότερα και πιο ενδιαφέροντα ιστολόγια της ελληνικής blogοσφαιρας. Ενα ιστολόγιο ταγμένο στον αγώνα για μια καλύτερη, ομορφότερη και ισχυρή Ελλάδα. Οι αναρτήσεις του ασχολούνται κυρίως με περιβαλλοντικά θέματα, αρχαιολογικά, κτιριολογικά, ιστορικά και μια τεράστια ποικιλία διαφόρων άλλων θεμάτων τα οποία υποστηρίζονται πάντα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δίνει στις αναρτήσεις εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Η αξιοπρέπεια αλλά και ο καυστικός λόγος εκεί που χρειάζεται δίνουν στο ιστολόγιο ζωντάνια και ουσία χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς. Μια απλή επίσκεψη στο blog της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είναι αρκετή για τον αναγνώστη ώστε να "κολλήσει".

Η συντακτική ομάδα του ιστολογίου μας συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει να μην αναρτούμε σε ξεχωριστό gadget τα βραβεία που του απονέμονται αποφάσισε να τοποθετήσει το banner του φιλικού μας ιστολογίου σε ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα πλέον φιλικά μας.

Συνεχίζοντας σύμφωνα με την πρόταση της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ απονέμουμε το παραπάνω βραβείο σε ένα μόνο ιστολόγιο κι αυτό είναι το Cummulus4 in macedonian sky
Είναι αλήθεια ότι είχαμε πολλά φιλικά ιστολόγια που θεωρούμε εξαιρετικά και οι φίλοι μας τα γνωρίζουν προτιμήσαμε όμως το μικρό αλλά αξιόλογο ιστολόγιο του φίλου μας Cummulus διότι οι απόψεις και τα θέματά του αξίζει να προβληθούν ακόμα περισσότερο.
Θέματα που στηρίζουν την Μακεδονία, την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Η αποτομή της κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.


Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε από τον ιερέα Ζαχαρία και την Ελισάβετ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην έρημο, όπου ασκήτευε και προετοίμαζε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Κυρίου. Αξιώθηκε μάλιστα να βαπτίσει τον Χριστό, τον Υιό του Θεού. Κατά την εποχή που μεγαλούργησε ο Πρόδρομος, τετράρχης στην Ιουδαία ήταν ο Ηρώδης Αντύπας, ο οποίος είχε συνάψει ανόσιο δεσμό με τη γυναίκα του αδελφού του, Φιλίππου, την Ηρωδιάδα. Ο Ιωάννης έλεγχε δριμύτατα τον άρχοντα για την παράνομη σχέση του και για το λόγο αυτό ο Ηρώδης, παρακινούμενος από την Ηρωδιάδα, διέταξε να τον συλλάβουν και να τον φυλακίσουν. Σε κάποια γιορτή για τα γενέθλια του Τυράννου ο Ηρώδης μεθυσμένος ζήτησε από την κόρη της Ηρωδιάδας τη Σαλώμη, να χορέψει και της υποσχέθηκε ότι θα της προσέφερε ότι αυτή του ζητούσε. Τότε η μητέρα της την παρακίνησε να ζητήσει ως αντάλλαγμα για το χορό της το κεφάλι του Ιωάννη. Ο Ηρώδης δέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της Σαλώμης και διέταξε τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη. Το άγιο σώμα του οποίου ενταφιάσθηκε με εξαιρετικές τιμές από τους μαθητές του.

πηγή τροπαιοφόρος

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα 29 Αυγούστου την μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. Τις καθημερινές η σημερινή ημέρα είναι αυστηρά νηστεία - ξηροφαγία. Λόγω της ημέρας του Σαββάτου καταλύεται λάδι.

Ευθανασία. "Δικαίωμα" του ανθρώπου; Και ποιός θα γίνει ο "δήμιος";

Η είδηση:

Εζησαν μαζί ευτυχισμένοι μισόν αιώνα και τέσσερα χρόνια. Ετσι, αποφάσισαν να φύγουν μαζί από τον κόσμο. Ο διάσημος βρετανός μαέστρος Εντουαρντ Ντάουνς και η σύζυγός του Τζόαν τερμάτισαν οικειοθελώς και αξιοπρεπώς τη ζωή τους, χωρίς πόνο, στην κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas στην Ελβετία. Εκείνος ήταν 85 ετών, εκείνη 74.

«Πέθαναν την περασμένη Παρασκευή ειρηνικά και υπό συνθήκες που οι ίδιοι επέλεξαν, με τη βοήθεια της ελβετικής οργάνωσης Dignitas στη Ζυρίχη» αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση των δύο παιδιών τους. Γράφουν επίσης: « Ο πατέρας μας, σχεδόν τυφλός και όλο και περισσότερο κουφός, είχε μια μακρά, πλούσια και διακεκριμένη καριέρα ως διευθυντής ορχήστρας. Και οι δύο είχαν πολύ γεμάτη ζωή. Θεωρούσαν ότι ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που η ζωή ήταν τόσο γενναιόδωρη απέναντί τους και ότι αντάμειψε τους κόπους τους και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Οι γονείς μας δεν είχαν θρησκευτικά πιστεύω και γι΄ αυτό δεν θα τελεστεί κηδεία»
.


Ο Ντάουνς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ και άρχισε να μαθαίνει βιολί σε μικρή ηλικία. Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του, σταδιοδρόμησε στη μουσική. Η λαμπρή συνεργασία του, διάρκειας 50 ετών, με τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου ξεκίνησε το 1952. Το 1953 άρχισε την καριέρα του ως μαέστρος, η οποία τελείωσε το 2005 στο «Κόβεντ Γκάρντεν» με δέκα παραστάσεις στο «Ριγκολέτο» του Βέρντι. Συνολικά διηύθυνε 49 όπερες και 950 παραστάσεις στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, όπου συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όπερας της γενιάς του. Συνεργάστηκε επίσης με την Οπερα της Αυστραλίας και τη Φιλαρμoνική Ορχήστρα του ΒΒC.

Η σύζυγός του, Τζόαν Ντάουνς, ασχολούνταν με τον κλασικό χορό. Είχε ξεκινήσει την καλλιτεχνική της σταδιοδρομίαως χορεύτρια μπαλέτου και με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε χορογράφο, ενώ εργάστηκε και ως τηλεοπτική παραγωγός.

EPT

ΣΧΟΛΙΟ
Αν είμασταν άθεοι ή αλλόθρησκοι θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το δικαίωμα ή μη του ανθρώπου να αυτοκτονήσει ή να δολοφονηθεί με την θέληση του. Είμαστε όμως Χριστιανοί. Πιστεύουμε στον Θεό - Δημιουργό των πάντων και στον αποκαλυφθέντα λόγο Του που ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Σωτήρα Χριστού.
Ετσι λοιπόν πρέπει να δούμε την ευθανασία μέσα από την αποκάλυψη της Αλήθειας όπως μας την έδωσε ο Χριστός και οι Αγιοί Του.
Δεν θέλω να σας κουράσω με λόγια Πατερικά ή Θεολογικά που ίσως δεν είμαι σε θέση ούτε εγώ να αναπτύξω αλλά ίσως ούτε κι εσεις να αντιληφθείτε. Θα προτιμήσω λοιπόν να γράψω με λόγο απλό.

Εζησαν μια ζωή, λοιπόν, οι αγαπημένοι σύζυγοι ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη.
Μια ζωή που τους χάρισε όμως ο Θεός. Γιατί θα μπορούσαν κάλιστα όπως εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποί μας να ταλαιπωρηθούν από μεγάλες ασθένειες ή και να χάσουν ακόμα την ζωή τους σε πολυ νεότερες ηλικίες.

Γεννήθηκαν γιατί ο Θεός και οι γονείς τους το θέλησαν. Ο Θεός συμπράττοντας με τον άνθρωπο δημιουργεί έναν νέο άνθρωπο με αθάνατη ψυχή και θνητό (τουλαχιστον μέχρι την Δευτέρα Παρουσία) σώμα.

Εκαναν παιδιά γιατί ο Θεός τους το επέτρεψε. Θα μπορούσαν να είναι άτεκνοι όπως εκατομμύρια ζευγάρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχαν ταλέντα ο ένας στην μουσική κι ο άλλος στον χορό γιατί ο Θεός τους τα χάρισε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι το ταλέντο που έχει είναι δικό του δημιούργημα; Ακόμα και οι άθεοι τουλάχιστον θεωρούν ότι τα ταλέντα είναι γεννετικά κληρονομικά δημιουργήματα, μην μπορώντας φυσικά με τις βλακείες αυτές να μας εξηγήσουν πως από μια γενιά οικοδόμων μπορεί να προέρθει ας πούμε ένας σπουδαίος μουσικός.......

Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί αφού έζησαν μια ολόκληρη ζωή με την ευχή του Θεού ο οποίος υπομονετικά σαν στοργικός πατέρας περίμενε έστω μια μικρή αναγνώριση από μέρους του δημιουργήματος Του, αποφάσισαν ότι μπορούν πλεόν να την τερματίσουν χωρίς την άδειά Του. Στέρησαν λοιπόν από τον εαυτό τους το μαναδικό ελαφρυντικό που είχαν. Δηλαδή την έμμεση αναγνώριση (ακόμα κι αν δεν πιστευαν) ότι τουλαχιστον ο Θάνατος είναι κάτι που μόνο ο Θεός ορίζει όπως και η ζωή.

Το δικαίωμα αυτό (της ευθανασίας ή αυτοκτονίας) είναι μεσα στα πλαίσια της ελευθερίας που έχει δώσει ο ίδιος ο Θεός στο ανώτερο δημιούργημά του, κάνοντας τον άνθρωπο κατ΄εικόνα Του. Ως γνωστόν ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πλάσμα με αυτεξούσιο. Κάνει ότι θέλει ακόμα κι αν αυτο αντιβαίνει προς το θέλημα του Θεού.

Φυσικά επειδή ο ηθελημένος θάνατος που ορίζεται ως ευθανασία ή αυτοκτονία δείχνει και την απόλυτη αποστροφή του ανθρώπου προς τον Θεό (γι αυτο και η Εκκλησία με μεγάλη δυσκολία κηδεύει τους αυτόχειρες και απαγορεύει την ευθανασία) αφού στερεί από τον Θεό το δικαίωμα να προσπαθήσει να σώσει τον άνθρωπο μέχρι την ύστατη ώρα, σημαίνει αυτομάτως και την απώλεια της ψυχής του ανθρώπου.

Δυστυχώς λοιπόν για το ζεύγος εκεί που πάνε δεν προκειται πλεόν να ορίζουν τίποτα.
Η ζωές τους πλεόν περνούν σε "χέρια" άλλων και καθορίζονται από την αγνωμοσύνη που έδειξαν προς τον Θεό και την στάση τους προς τον συνάνθρωπο, την εποχή που ήταν εν ζωή.
Και στο αμείλικτο ερώτημα με ποιό δικαίωμα αφαιρέσατε μια ζωή που δεν σας άνηκε, αλλά υπήρξατε απλοί διαχειριστές η απάντηση δεν θα βγαίνει από χείλια που δεν θα υπάρχουν...............

Φανταστείτε να μας δανείσει κάποιος μια τεράστια περιουσία και να μας δώσει το δικαίωμα της πλήρους διαχείρισής της όπως εμείς θέλουμε. Κι εμείς αφού την αναλάβουμε την επενδύσουμε την πολλαπλασιάσουμε και μετά από πολλά χρόνια ξεχνώντας πια τον δανειστή μας αποφασίσουμε ότι είναι δικιά μας και αφού μπορούμε να την κάνουμε ότι θέλουμε να την καταστρέψουμε μέσα σε μια νύχτα. Στο καζίνο
Dignitas στην Ελβετία όπου οι ζωές μπαίνουν στην ρουλέτα του θανάτου. Οταν όμως περάσει η νυχτιά και ξημερώσει τότε θα βρεθούμε μπροστά στον Δανειστή. Κι εκείνος θα απαιτήσει την περιουσία εντόκως.


Και τότε ακόμα και με την ανθρώπινη δικαιοσύνη θα καταδικασθούμε με βεβαιότητα. Επειδή όμως ο Θεός είναι πολυεύσπλαχνος και δεν χρησιμοποιεί την "μαθηματική" δικαιοσύνη του ανθρώπου έκρινε η Εκκλησία πριν από μερικά χρόνια ότι και οι αυτόχειρες θα πρέπει να κηδεύνται χριστιανικά. Ο άνθρωπος μπορεί να αποστρέφεται τον Θεό αλλά ο Θεός είναι αγάπη και δεν αποστρέφεται ποτέ τον άνθρωπο.
Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει με τι πείσμα οι δαίμονες απαιτούν την ψυχή των αυτόχειρων και πόση φρίκη αισθάνονται οι ψυχές και μόνο στην ιδέα και την όψη των δαιμόνων.

Λίγο πριν το τέλος του σχολίου μου θα ήθελα να γράψω δυό λόγια και για τους συνανθρώπους μας που επιλέγουν να βοηθήσουν κάποιον να τελειώσει την ζωή του.
Τι διαφορά αδερφέ μου νομίζεις ότι έχεις από αυτόν που έβαζε το κεφάλι του συνανθρώπου του στην γκιλοτίνα ή αναβε την φωτιά κάτω από τα πόδια του; Επειδή ο συγκεκριμένος συνάνθρωπος σου λεει και σου υπογράφει και σε πληρώνει κι από πάνω να το κάνεις νομίζεις ότι απαλλάχθηκες από κάθε ευθύνη; Πόσο γελασμένος είσαι;
Εκμεταλλεύεσαι την απόλυτη απελπισία ή την παράνοια του συνανθρώπου σου; Ποιά θα είναι η δική σου απάντηση στο ερώτημα γιατί το έκανες; Μήπως εσύ του χάρισες την ζωή; Μήπως σε έβαλε κανείς διαχειριστή μιας ξένης ζωής που δεν ανήκει ούτε καν σε αυτόν που την ζεί;

"Διότι ήθελα να του χαρίσω έναν οικειοθελή και αξιοπρεπή θάνατο χωρίς πόνο θα πείς;
Οικειοθελής θάνατος δεν υπάρχει διότι κανείς μας δεν είναι φτιαγμένος από τον θεό να αποζητά τον θάνατο. Ολοι αποζητούμε την αιώνια ζωή δεν το βλέπεις; Γιατί ο άνθρωπος φτιαχθηκε από τον Θεό αθάνατος και η μνήμη της αθανασίας υπάρχει πάντα στην ψυχή του. Οταν δεν αναζητεί ο άνθρωπος την αθανασία και την ζωή αλλά αποζητά τον εχθρικό και μισητό θάνατο σημαίνει πολύ απλά ότι κάποια θεϊκή ιδιότητα έχει εξαφανισθεί από μέσα του και κινδυνεύει μέσα σε απόλυτη απελπισία και απιστία.

Δεν υπάρχει αξιοπρεπής θάνατος. Οποιος έχει δεί νεκρό ξέρει πολύ καλά ότι ο θάνατος είναι ένας. Τι κι αν φοράει το πτώμα τα καλά του ή είναι χωρίς ρούχα..... Τι κι αν το πτώμα είναι πάνω σε κρεβάτι με σατεν σεντόνια ή στο οδόστρωμα...... Τι κι αν το πτώμα θάβεται σε χρυσό φέρετρο ή με ένα σεντόνι χωρίς καν κασα...... Το πτώμα είναι πτώμα και σε διαβεβαιώ αδερφέ μου ότι την στιγμή εκείνη την ψυχή ποσώς την νοιάζουν οι συνθήκες θανάτου. Εχει άλλα φρικτα πράγματα να ασχοληθεί.
Κι εσύ είσαι εκεί να βγάλεις την πρίζα, να χορηγήσεις την ένεση, να γεμίσεις το ποτήρι με το δηλητήριο που θα πιεί σε λίγα λεπτά ο κακόμοιρος συνάνθρωπος. Εισαι εκεί να κλείσεις τα μηχανήματα που τον υποστηρίζουν στην ζωή. Με ποιό δικαίωμα; Επειδή βλέπεις ένα υπογεγραμμένο χαρτί; Ελεος άνθρωπε........Ας ερθει άλλος να το κάνει όχι εσύ. Μην κάνεις κάτι που όσο κι αν έχεις πορωμένη τυφλή συνείδηση (που σου λέει ότι εσύ δεν φταίς "αφού υπέγραψε βρε αδερφέ") θα έρθει η ώρα να δείς το έγκλημα σου κατάματα και αμείλικτα.
ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ = ΦΟΝΟΣ
Πόσο αστεία ακούγονται τα λόγια δικαιολογίας που λένε τα ίδια τα παιδιά τους προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και που δείχνουν την εσωτερική ενοχή τους. Ο πατέρας μας, σχεδόν τυφλός και όλο και περισσότερο κουφός.... Δηλαδή όποιος είναι σχεδόν τυφλός και όλο και περισσότερο κουφός οφείλει να θεωρήσει ότι η ζωή του είναι αναξιοπρεπής και ότι έφτασε πλέον το τέλος!!!!!!! Κρίμα οι γονείς τους χάρισαν την ζωή κι αυτοί τους άφησαν να αυτοκτονήσουν!!!!! Βρέθηκε λοιπόν η λύση για το ΙΚΑ και τις συντάξεις.......

Συγνώμη για τον κυνισμό αλλά δεν άντεξα.........

Ο Θεός να τους συγχωρήσει όλους.........κι εμάς....

ΘΑΝΟΣ

28 Αυγούστου 2009

Ο Τούρκος ήταν, είναι και θα είναι βάρβαρος!!

Θύματα ποινής που επιβλήθηκε από τον υπολοχαγό τους έπεσαν οι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν πριν λίγες μέρες από έκρηξη χειροβομβίδας στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, όπου αναφέρεται ότι ο αξιωματικός έχει συλληφθεί και θα δικαστεί.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Αυγούστου στο Ελαζίγκ, μία επαρχία στα ανατολικά της Τουρκίας. Αρχικά ο στρατός είχε αναφέρει ότι επρόκειτο για τυχαία έκρηξη. "Ο αξιωματικός συνελήφθη στις 18 Αυγούστου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως", αναφέρει η ανακοίνωση. Η εφημερίδα Taraf αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ο θάνατος των τεσσάρων στρατιωτών προκλήθηκε από τον υπολοχαγό τους. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο υπολοχαγός ανάγκασε έναν στρατιώτη να κρατήσει στην παλάμη του χειροβομβίδα, με βγαλμένη την προστατευτική περόνη, μέχρι να κουραστεί, ως καψόνι, επειδή τον βρήκε να κοιμάται κατά την διάρκεια της βάρδιας του. Ο στρατιώτης κατάφερε να κρατήσει την χειροβομβίδα στα χέρια του για τρία τέταρτα της ώρας, ώσπου άρχισαν να ιδρώνουν οι παλάμες του, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει από τα χέρια του. Η χειροβομβίδα εξερράγη σκοτώνοντας τον ίδιο και άλλους τρεις στρατιώτες.

Το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Τουρκία καθώς δημιούργησε προβληματισμούς για ανάλογα περιστατικά θανάτων στο στρατό, τα οποία καλύπτονται ώστε να μη δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: Todays Zaman

Ακόμα ένας νεκρός ήρωας πιλότος. Θυσιάστηκε προσπαθώντας να σώσει την πατρίδα του από τον οικονομικό και περιβαλλοντικό όλεθρο που της ετοιμάζουν....

Νεκρός είναι ο χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Πετζετέλ (PZL), που έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στις 12:45 στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου.

Ο 55 ετών Σμήναρχος Κωτούλας Στέργιος ήταν έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως.

Σε καλώδια της ΔΕΗ προσεκρουσε το αριστερό πτερύγιο του πυροσβεστικού αεροσκάφους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διήμερο παναεροπορικό πένθος για το θάνατο του σμηνάρχου

Διήμερο παναεροπορικό πένθος, κατά το οποίο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, κηρύχθηκε με αφορμή το θάνατο του 55χρονου σμηνάρχου Στέργιου Κωτούλα. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 17.45 από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου.

πηγή kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι οι εμπρηστές θα πρέπει να δικάζονται ως προδότες της πατρίδας και δολοφόνοι των ανθρώπων που χάνονται στις πυρκαγιές; Νομίζω ότι όπως ο ήρωας πιλοτος μας έκανε το καθήκον του έτσι και η πολιτεία θα πρέπει να κάνει το δικό της........Δηλαδή να δώσει άδειες να χτιστούν βίλες στα νέα οικόπεδα που δημιουργούνται από τις πυρκαγιές.......

Κάποτε κάποιοι θα πληρώσουν αλλά μεχρι τότε πόσα παλικάρια θα έχουν χάσει την ζωή τους και οι οικογένειες τους θα ορφανεύουν και θα καταστρέφονται εγκαταλελειμένες από το ανθελληνικό κράτος;

Οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν έριξαν τις Ελληνικές ομάδες στα βαθιά αλλά ούτε και στα ρηχά......


Απέφυγε τα μεγαθήρια ο Ολυμπιακός στην κλήρωση του Μόντε Κάρλο. Με αντιπάλους τις Αρσεναλ, Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης έχει πιθανότητες πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Mε Άλκμααρ εντός την 1η αγωνιστική, όλο το πρόγραμμα. Δύσκολα τα πράγματα για τον ΑΠΟΕΛ κόντρα σε Τσέλσι, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Άλκμααρ (16/09)
2η αγωνιστική: Άρσεναλ-Ολυμπιακός (29/09)
3η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Σταντάρ(20/10)
4η αγωνιστική: Σταντάρ-Ολυμπιακός (01/11)
5η αγωνιστική: Άλκμααρ-Ολυμπιακός (24/11)
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Άρσεναλ (09/12)

Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ:

Group A

Μπάγερν Μονάχου
Γιουβέντους
Μπορντό
Mακάμπι

Group B

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπεσίκτας
Βόλφσμπουργκ

Group C

Μίλαν
Ρεάλ Μαδρίτης
Μαρσέιγ
Ζυρίχη

Group D

Τσέλσι
Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης
ΑΠΟΕΛ

Group E

Λίβερπουλ
Λιόν
Φιορεντίνα
Ντέμπρετσεν

Group F

Μπαρτσελόνα
Ιντερ
Δυναμό Κιέβου
Ρούυμπιν Καζάν

Group G

Σεβίλλη
Ρέιντζερς
Στουτγάρδη
Ουνιρέα

Group H

Αρσεναλ
Άλκμααρ
Ολυμπιακός
Σταντάρ Λιέγης

Απέφυγαν τις παγίδες οι δύο ελληνικές ομάδες στην κλήρωση των ομίλων του Europa League, όμως η πρόκριση αναμένεται να εξαρτηθεί από καλό ή το κακό τους αγωνιστικό πρόσωπο.O Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Γαλατάσαραϊ, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Στουρμ Γκρατς ενώ η ΑΕΚ θα βρει μπροστά της τις Μπενφίκα, Έβερτον και Μπάτε Μπορίσοφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ομάδων:

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

1η αγ.: Εβερτον - ΑΕΚ
2η αγ.: ΑΕΚ - Μπενφίκα
3η αγ.: Μπάτε Μπορίσοφ - ΑΕΚ
4η αγ.: ΑΕΚ - Μπάτε Μπορίσοφ
5η αγ.: ΑΕΚ - Εβερτον
6η αγ.: Μπενφίκα - ΑΕΚ

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

1η αγ.: ΠΑΟ-Γαλατάσαραϊ
2η αγ.:Ντ. Βουκουρεστίου-ΠΑΟ
3η αγ.:ΠΑΟ-Στουρμ Γκρατς
4η αγ.:Στουρμ Γκρατς-ΠΑΟ
5η αγ.:Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟ
6η αγ.:ΠΑΟ-Ντ. Βουκουρεστίου

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Group A
Άγιαξ
Άντερλεχτ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Τιμισοάρα

Group Β
Βαλένθια
Λιλ
Σλάβια Πράγας
Τζένοα

Group C
Αμβούργο
Σέλτικ
Χάποελ Τελ Αβίβ
Ραπίντ Βιέννης

Group D
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
Χέρενφεν
Χέρτα
Βέντσπιλς

Group Ε
Ρόμα
Βασιλεία
Φούλαμ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Group F
Παναθηναϊκός
Γαλατασαράι
Ντιναμό Βουκουρεστίου
Στουρμ Γκρατς

Group G
Βιγιαρεάλ
Λάτσιο
Λέφσκι Σόφιας
Σάτζμπουργκ

Group H
Στεάουα Βουκουρεστίου
Φενέρμπαχτσε
Τβέντε
Σέριφ Τιρασπόλ

Group Ι
Μπενφίκα
Έβερτον
ΑΕΚ
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ

Group J
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Κλαμπ Μπριζ
Παρτιζάν
Τουλούζ

Group Κ
Αϊντχόφεν
Κοπεγχάγη
Σπάρτα Πράγας
Κλουζ

Group L
Βέρντερ Βρέμης
Αούστρια Βιέννης
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Νασιονάλ

πηγή contra.gr

Οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Μια κρύο μια ζέστη......


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΣΕΡΙΦ ΤΥΡΑΣΠΟΛ 1-0

Σε ένα ματς αγγαρεία, που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες του κόσμου, ο Ολυμπιακός σφράγισε με το συνήθη ύποπτο Κώστα Μήτρογλου (1-0), την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, των οποίων η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη στο Μόντε Κάρλο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

O Oλυμπιακός δεν ήθελε να παράγει ποδόσφαιρο την Τετάρτη το βράδυ. Μπήκε με τη λογική να πάρει την πρόκριση με τις φανέλες, να μην ξοδέψει δυνάμεις, να μην χύσει πολύ ιδρώτα. Τα κατάφερε διότι η ποιοτική στάθμη του αντιπάλου βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.


Ατλέτικο Μαδρίτης - ΠΑΟ 2-0


Το γρήγορο αυτογκόλ του Βύντρα (4') στέρησε από τον Παναθηναϊκό και το παραμικρό περιθώριο να διεκδικήσει κάτι στο "Βιθέντε Καλδερόν" κόντρα στην Ατλέτικο. Τον προαναγγελθέντα αποκλεισμό ολοκλήρωσε ο Αγουέρο με προσωπικό γκολ στο 83' (2-0).

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Βύντρα στέρησε άθελά του τις λίγες ελπίδες του Παναθηναϊκού για ανατροπή των δεδομένων. Το σοκ του γρήγορου αυτογκόλ ήταν τελειωτικό για τους πράσινους, οι οποίοι αν και ισορρόπησαν τον αγώνα και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, είχαν συνειδητοποιήσει από νωρίς πως η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

ΑΠΟΕΛ - Κοπεγχάγη 3-1


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος θα έχει εκπρόσωπο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε τη μεγάλη ανατροπή, κόντρα στην Κοπεγχάγη και με το 3-1 του ΓΣΠ πέτυχε μία ιστορική πρόκριση.

ΑΕΚ -ΒΑΣΛΟΥΪ 3-0



Ο Νάτσο Σκόκο πήρε προσωπικά την υπόθεση-πρόκριση επί της Βασλούι και επιβεβαίωσε ότι αυτός είναι η δύναμη της ΑΕΚ. Τα δύο θεαματικά γκολ του Αργεντινού έκλεισαν τον λογαριασμό που άνοιξε ο Μαντούκα (3-0).

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο για να σκοράρει και πολύ περισσότερο το γρήγορο γκολ που πέτυχε, αποτέλεσαν το κλειδί για τη νίκη – πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

ΧΕΡΕΝΦΕΝ - ΠΑΟΚ 0-0


Αν και είχε τις σπουδαιότερες ευκαιρίες στον αγώνα ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τη Χέρενφεν και δεν θα βρίσκεται στους ομίλους του Europa League. Καλύτεροι των Ολλανδών οι παίκτες του Σάντος, δεν μπόρεσαν όμως να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Πλέον θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εντός των τειχών υποχρεώσεις τους.

Κλειδί του αγώνα

Θα ήταν ένα γκολ από πλευράς ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Από τη στιγμή που δεν έγινε όμως αυτό έδειξε να ρίχνει την ψυχολογία των παικτών του Σάντος. Από το 60' και έπειτα ήρθε και η κούραση να βαρύνει ακόμα περισσότερο τα πόδια και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Χέρενφεν, που δεν είχε άλλο σκοπό από το 0-0.

πηγή contra.gr

27 Αυγούστου 2009

Απεργάζονται αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. Η απεγνωσμένη κραυγή ενός Ελληνα αξιωματικού.

Αρματα της Εθνικής Φρουράς. Ενοχλούν σίγουρα τους Τούρκους αλλά και κάποιους "Ελληνες"!!

Η πλήρης αποστρατικοποίηση της Κύπρου, περιλαμβανομένου του κυπριακού κράτους, είναι επιλογή καταστροφική για τον Ελληνισμό της Κύπρου στα πλαίσια οποιασδήποτε λύσης. Ευνοεί μόνο την Τουρκία και τη Βρετανία.

Μια αφοπλισμένη Κύπρος, πλησίoν των ακτών της Τουρκίας, εξυπηρετεί τις αποδεδειγμένες επεκτατικές βλέψεις της σε βάρος του νησιού. Δεν αρκείται με την κατοχή του βορείου τμήματος, αλλά στοχεύει στον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, για λόγους οι οποίοι σχετίζονται με την ασφάλειά της και την αύξηση του γεωπολιτικού βάρους της, στον μεγάλης στρατηγικής αξίας χώρο της Ανατολικής Μεσογείου (ΑΜ). Ο αφοπλισμός του κυπριακού κράτους εξυπηρετεί την Τουρκία, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που θα αποδεχθεί κατάργηση των Συνθηκών Εγγυήσεως και Συμμαχίας 1960.

Οι ρυθμίσεις των θεμάτων ασφάλειας, στο σχέδιο Ανάν, ήταν οι ιδανικές για την Τουρκία. Αφοπλισμός κυπριακού κράτους, διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων και στρατιωτικού αποσπάσματος στο νησί, αλλά και παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, χωρίς την άδεια του κυπριακού κράτους, με την ενσωμάτωση τριών συμφωνιών με το ψευδοκράτος, για την ασφάλεια ακτών και την έρευνα-διάσωση (μια από τις πολλές παγίδες του σχεδίου).

Η Βρετανία ευνοεί την πλήρη αποστρατικοποίηση γιατί με τις βρετανικές Βάσεις (ΒΒ) θα εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου στην ΑΜ. Στόχος της Βρετανίας στα πλαίσια λύσης είναι η ισχυροποίηση και διαιώνιση του Καθεστώτος των ΒΒ. Ένα αφοπλισμένο, ανίσχυρο κράτος στην Κύπρο, που θα λειτουργεί στη βάση μιας εύθραυστης ισορροπίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να μην απειλείται το απαράδεκτο καθεστώς των ΒΒ.

Η πλήρης αποστρατικοποίηση της Κύπρου θα έχει τόσα πολλά μειονεκτήματα, που δημιουργεί εύλογα την απορία, πόσο σοβαρά μελετήθηκε η γεωπολιτική διάσταση του θέματος από την πλευρά μας, που υποστηρίζει στις συνομιλίες αυτή τη θέση. Θα περιορισθώ μόνο σε μερικές επισημάνσεις.

(1) Η Κύπρος θα αποτελεί το μοναδικό κράτος μέλος της ΕΕ χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και το μoναδικό κράτος μέλος του ΟΗΕ που θα στερηθεί, με τη δική του συναίνεση το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας (άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των ΗΕ) που αποτελεί και βασική παράμετρο της συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία δεσμεύει τα κράτη μέλη της ΕΕ να βελτιώνουν τις στρατιωτικές δυνατότητές τους και να παρέχουν συνδρομή με όλα τα μέσα σε οποιοδήποτε κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση σύμφωνα με το άρθρο 51.

(2) Η Κύπρος βρίσκεται σε περιοχή μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας (ενέργεια, ασφάλεια) και σε περίπτωση κρίσης η αποστρατικοποίηση θα παραβιασθεί από γειτονικές ή άλλες δυνάμεις. Όταν δημιουργείται κενό ασφάλειας σε τέτοιες περιοχές κάποιοι άλλοι το καλύπτουν. Η Κύπρος θα είναι ένα ασπόνδυλο κράτος σε ένα από τα στρατηγικότερα σημεία του πλανήτη, έρμαιο στη βουλιμία των ξένων και ιδιαίτερα της Τουρκίας.

(3) Η Κύπρος βρίσκεται πλησίον της ασταθούς περιοχής της Μέσης Ανατολής (ΜΑ) από όπου ενδέχεται να προκύψουν απειλές κατά της ασφάλειάς της, αλλά και της ασφάλειας της ΕΕ. Κυρίως ασύμμετρες απειλές, όπως η τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο όπλων, η λαθρομετανάστευση κ.λπ.

(4) Η πλήρης αποστρατικοποίηση ευνοεί την Τουρκία και τη Βρετανία σε βάρος της Κύπρου, όπως αναλύθηκε στην αρχή του παρόντος κειμένου.

(5) Η Κύπρος χωρίς ΕΔ δεν θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της (ξηρά, θάλασσα, αέρα) να προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα, να συμμετέχει ισότιμα με τα άλλα κράτη της ΕΕ στην ΚΕΠΠΑ (θα μειωθεί η γεωπολιτική βαρύτητά της για την ΕΕ) και να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της.

Ας διδαχθούμε από τα τραυματικά βιώματά μας, αλλά και άλλων λαών. Αν δεν μεριμνήσουμε οι ίδιοι για την ασφάλειά μας ποιος θα το πράξει; Τι έπραξαν οι εγγυήτριες δυνάμεις και τα ΗΕ για την προστασία μας το 1974; Ποιος προστάτευσε τους 12.000 εγκλωβισμένους κατοίκους της Καρπασίας που σήμερα παρέμειναν μόνο 200; Μήπως η συμφωνία της 3ης Βιέννης του 1975; Τι έπραξε η ΕΕ για την Ελλάδα στα Ίμια; Ποιος προστάτευσε τους κατοίκους της Γάζας; Μήπως τα ψηφίσματα του ΣΑ/ΟΗΕ, αντίστοιχα με εκείνα της Κύπρου για απόσυρση των στρατευμάτων που παραμένουν ανεκτέλεστα από την Τουρκία εδώ και 35 χρόνια; Ό,τι ελληνικό περισώθηκε το 1974, οφείλεται στο αίμα κάποιων ηρωικών μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Η άποψη ότι οι μικρές χώρες είναι μάταιο να επενδύουν στην άμυνά τους, δεν τεκμηριώνεται ιστορικά. Οι χώρες στις διεθνείς σχέσεις τους δεν σέβονται τις ανοχύρωτες πολιτείες. Λειτουργούν χωρίς συναισθηματισμούς, με γνώμονα τα συμφέροντά τους και υπολογίζουν μόνο το κόστος που θα τους προκαλέσει ο αντίπαλος, όσο μικρός και αν είναι.
Αντιστράτηγος ε.α.

Όπως κατέρρευσε η Ζυρίχη

Όλες οι χώρες έχουν Ένοπλες Δ και όχι μόνο οι ισχυρές, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Είναι αυτοκτονία να θυσιάσουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας, με αντάλλαγμα, όχι την αποστρατικοποίηση της Τουρκίας, αλλά το ενδεχόμενο να παύσει αυτή η χώρα να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο (απόσυρση στρατευμάτων). Καμιά λύση του Κυπριακού δεν θα είναι βιώσιμη αν το υπόβαθρο ασφάλειας είναι σαθρό. Το οικοδόμημα θα καταρρεύσει σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου, όπως κατέρρευσε εκείνο της Ζυρίχης. Είναι αναγκαίο να αναθεωρήσει τη θέση της η πλευρά μας, πριν είναι πολύ αργά. Ακούγονται και απόψεις ότι το κόστος και την ευθύνη της ασφάλειάς μας δυνατό να αναλάβουν άλλοι οργανισμοί. Ας μη βαυκαλιζόμαστε με αυτή την ιδέα. Ουδείς θα το πράξει, χωρίς να έχει οφέλη και εμείς σοβαρές επιπτώσεις επί της αυτονομίας και κυριαρχίας μας.

από την εφημερίδα Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

πηγή Ε.Φ.Α.Ε.

Οι Τούρκοι κατασκοπεύουν τα νησιά μας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη!!!! Θα αντιδράσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις μας πριν είναι αργά;

Το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό UAV GNAT 750

Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος (UAV), πιθανότατα I-GNAT ή GNAT 750 ή το ισραηλινής κατασκευής Heron, πέταξε πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε αποστολή συλλογής πληροφοριών επάνω από τη Χίο! Το αξιοσημείωτο είναι ότι το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος δεν εντοπίστηκε από τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και κατ'αυτό τον τρόπο δεν κατέστη δυνατή η αναχαίτισή του.
Εντοπίστηκε από φυλάκιο του Στρατού στη περιοχή της νότιας Χίου, το οποίο έσπευσε να μεταδώσει την πληροφορία, αλλά ήταν αργά για οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση, καθώς το κατασκοπευτικό αεροσκάφος, απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου.
Μόλις το φυλάκιο ενημέρωσε τη διοίκηση για τη πτήση του αεροσκάφους, σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά μέχρι να σπεύσουν στην περιοχή το UAV, είχε προλάβει να απομακρυνθεί.
Η αποστολή του κατασκοπευτικού αεροσκάφους καταγράφηκε από το φυλάκιο σε σχετική αναφορά και έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στους επιτελείς του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ....»»»»

Τούρκοι στρατιωτικοί χειρίζονται τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου UAV.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται πτήση UAV επάνω από ελληνικό νησί τους τελευταίους μήνες και μάλιστα όχι μικρό νησί, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρέμεινε αρκετή ώρα επάνω από το νησί, μέχρις ότου απομακρυνθεί νότια.

To UAV Heron (Ισραηλινής κατασκευής).

Ο μη εντοπισμός του από τα ραντάρ εναέριας επιτήρησης, η ευκολία με την οποία εισήλθε και εξήλθε του ελληνικού εναέριου χώρου, καταγράφοντας φυσικά πολύτιμα δεδομένα, αλλά και το χρονικό σημείο στο οποίο επέλεξαν οι Τούρκοι να κάνουν κάτι τέτοιο, είναι τα σημεία που προβληματίζουν περισσότερο τους Έλληνες επιτελείς. Μάλιστα όπως σημείωνε ένας από αυτούς "Φαντάζομαι τι γίνεται τη νύχτα που δεν υπάρχει καν η δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης"...

Ένα άλλο ζήτημα είναι το "Γιατί;". Γιατί οι Τούρκοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα συλλογής πληροφοριών που συνήθως χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις στα τελευταία στάδια προετοιμασίας τους;
Στον πρόσφατο πόλεμο στην Αμπχαζία, οι Γεωργιανοί πριν εξαπολύσουν την επίθεση χρησιμοποιούσαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα UAVs σε αποστολές τακτικής αναγνώρισης, ένα από τα οποία είχε καταρριφθεί από ρωσικό μαχητικό.

Πηγή www.defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Δηλαδή μήπως η ισορροπία δυνάμεων έχει ανατραπεί στο Αιγαίο; Εντάξει η κυβέρνηση πιστή στην νωχελικότητα και την προδοτική στάση δεν έχει κανένα σκοπό να αντιδράσει σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας έχουν σκοπό να αντιδράσουν; Κι αν δεν τους αφήνουν οι πουλημένοι πολιτικοί γιατί δεν παραιτούνται μαζικά οι αξιωματικοί; Να ταράξουν τα νερά μια και καλή; Εχουν βολευτεί κι αυτοί στις καρέκλες τους και στους μισθούς τους; Τους βούλωσαν το στόμα οι παράδες;
Η Ελλάδα κινδυνεύει κι αυτοί κάθονται και κάνουν σχόλια του τύπου
"Φαντάζομαι τι γίνεται τη νύχτα που δεν υπάρχει καν η δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης"...!!!!

Αφήνετε την Ελλάδα να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια του Τούρκου;

Αδέρφια πραγματικά δεν ξέρω τι να προτείνω. Πρώτη φορά αισθάνομαι να με κυριέυει η απελπισία. Είναι τόσοι πολλοί οι σύγχρονοι εφιάλτες γύρω μας που σίγουρα οδεύουμε σε μια από τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές της ιστορίας μας. Τα καμπανάκια χτυπούν καθημερινά όλο και δυνατότερα.
Κι αυτή η σκλαβιά θα σημάνει το τέλος του Γένους μας.
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.