22 Μαΐου 2009

Που μας οδηγούν με την λαθρομετανάστευση; Τι σκοπό έχουν; Πως πρέπει να αντιδράσουμε; Περίεργη καμπάνια του Δήμου Καισαριανής.......

Το έλαβα με email από τον φίλο μου Φιλίστωρ και σας το παραθέτω για σχολιασμό και προβληματισμό.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ
"ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ"
ΚΑΛΕΣΜΑ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής και στο πλαίσιο της καμπάνιας "Όχι στο Ρατσισμό από την Κούνια" θα γίνει ένα πρωτόγνωρο γεγονός!

Πράγματι, το Σάββατο 23 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στη κεντρική πλατεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με επίκεντρο τη συμβολική τελετή εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου ενός παιδιού συμπολίτη μετανάστη από τη Αφρική. Το παιδί είναι 17 μηνών, ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε στη Καισαριανή, και που -ως γνωστό- δεν μπορεί να γραφτεί στο δημοτολόγιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικά, να στερείται δικαιωμάτων και να μην έχει χαρτιά ούτε
στη Γκάνα, ούτε στην Ελλάδα. Η συμβολική εγγραφή θα γίνει από το Δήμαρχο Καισαριανής Σπύρο Τζόκα.

Η συμβολική τελετή που γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας "Όχι στο Ρατσισμό από την Κούνια" επιδιώκει:

* Να αναδείξει το πρόβλημα των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και δεν μπορούν να εγγράφονται στα δημοτολόγια με αποτέλεσμα να στερούνται τα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη που απορρέουν από αυτή την εγγραφή.

* Να πληροφορήσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το μέγα ανθρώπινο και κοινωνικό πρόβλημα των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και των παιδιών τους, που ενώ ζουν ανάμεσα μας στις πόλεις και στις γειτονιές μας στερούνται τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα.


* Να αναδείξει την παρατεταμένη απροθυμία του ελληνικού κράτους να παραχωρήσει στους μετανάστες γείτονες μας τα δικαιώματα που έχει κάθε δημότης των πόλεών μας

* Να καταδείξει ότι οι ίδιοι οι πολίτες και οι δημοκρατικοί θεσμοί τους είναι αποφασισμένοι να μην περιμένουν μοιρολατρικά από το κράτος να εντάξει τους μετανάστες στη κοινωνία μας και για αυτό αρχίζουν να προχωρούν σε παραδειγματικές πρωτοβουλίες

* Να αποτελέσει την αφετηρία μιας καμπάνιας στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να τερματιστεί το σκάνδαλο των χωρίς δικαιώματα μεταναστών συνανθρώπων μας.

Θέλει επίσης να προστατέψει τους μετανάστες σε μια περίοδο και συγκυρία κρίσης, όταν μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα.
Βοηθούσης της κρίσης και των σαρωτικών συνεπειών της, οι πρώτοι που θα κληθούν (από το κράτος και από το πολιτικό κατεστημένο) να την πληρώσουν θα είναι "προφανώς" και πάλι οι μετανάστες και τα -από κάθε άποψη- εντελώς απροστάτευτα από το κενό του νόμου, παιδιά τους

Σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας την πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής και της Καμπάνιας "Όχι στο Ρατσισμό από τη Κούνια".

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και λαϊκή γιορτή με μουσικές και χορούς από μεταναστευτικά συγκροτήματα.¨

Η Καμπάνια "Όχι στο ρατσισμό από Κούνια" ζητά συγκεκριμένα:

1. Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.
2. Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητο από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους.
3. Τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ο οποίος βασίζεται στην αρχή του ius sanguinis (αρχή του αίματος) με τη θέσπιση της αρχής του ius soli (αρχή του εδάφους) για όσους γεννιούνται στην Ελλάδα ή για κάθε ανήλικο που έχει συμπληρώσει τριετή παρουσία στην ελληνική εκπαίδευση οποιασδήποτε βαθμίδας (και με δυνατότητα επαναβεβαίωσης του ενδιαφερομένου κατά το έτος ενηλικίωσης).
4. Σε κάθε περίπτωση, καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship) που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.
5. Τροποποίηση του άρθρου 27 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και του άρθρου 14 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ώστε η κτήση της δημοτικότητας να αποσυνδεθεί από την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας και να συνδεθεί με το πραγματικό γεγονός της μόνιμης κατοικίας.
Ανεξάρτητα από την ιθαγένεια θα πρέπει να πιστοποιείται ο νομικός δεσμός αλλοδαπών με το δήμο ή την κοινότητα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες (π.χ. Ισπανία, Φιλανδία, Σλοβακία).
6. Καθιέρωση Τοπικού Συμβουλίου Μεταναστών ως συμβουλευτικού οργάνου στις πολιτικές που θα λαμβάνονται από τους δήμους ή τις κοινότητες.
7. Κατοχύρωση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

Για κάθε επαφή:

Σόνια Μητραλιά, 693-2295118, Λoρέτα
Macauley, 693-8387351 site:
ww.kounia.org

ΣΧΟΛΙΟ
Καταρχήν θέλω να τονίσω ότι τα κόκκινα γράμματα του κειμένου είναι δική μου παρέμβαση σε σημεία που θεωρώ ότι ξεφεύγουν από τα όρια της φιλοξενίας ξένων συνανθρώπων μας μεταναστών.
Επανειλλημένα έχουμε τονίσει ότι σαν Ελληνες και Χριστιανοί και σύμφωνα με αυτά που οι πρόγονοί μας, μας άφησαν σαν ιερή παρακαταθήκη έιμαστε υποχρεωμένοι να φιλοξενούμε στην πατρίδα μας, όσους ξένους υπηκόους την επισκέπτονται ακόμα και με παράνομο τρόπο. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής σε οικονομικούς μετανάστες, απλούς μετανάστες ή και λαθρομετανάστες που μπαίνουν στα σύνορά μας. Αυτή μας η υποχρέωση όμως δεν συνεπάγεται καμιά άλλη υποχρέωση μόνιμης εγκατάστασης ή εύρεσης εργασίας σε κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους. Μπορούν να μείνουν προσωρινά στην Ελλάδα και να τους παρασχεθεί καθε δυνατή ανθρωπίνως βοήθεια υλική, ηθική υγειονομική κλπ. Ομως εδώ παρουσιάζεται μια κατάσταση εχθρικής, επιθετικής ενεργείας από την γειτονική μας Τουρκία τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά κι από την Αλβανία τα τελευταία 15 χρόνια. Μαζική εισβολή με παρακίνηση των γειτονικών κρατών εκατοντάδων χιλιάδων με τάσεις να γίνουν εκατομμύρια, ατόμων που σκοπό έχει την αποδιοργάνωση και αλλοτρίωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Θέλω να τονίσω ότι επ' ουδενί τρόπο δεν επιθυμώ την γκετοποίηση, την ταλαιπωρία ή και την φυλάκιση (πως άραγε) των ανθρώπων αυτών την στιγμή μαλιστα που πολλοί εξ αυτών είναι μητέρες και μικρά παιδιά.
Πρέπει εντούτοις να βρεθεί λύση και να αρχίσει ο μαζικός επαναπατρισμός των ανθρώπων αυτών στις χώρες προέλευσής τους.

Ποιός Δήμος και με ποιό δικαίωμα θέτει θέμα ελληνοποίησης των μεταναστών παραβαίνωντας τους νόμους του Ελληνικού Κράτους;
Και δεν ζητά απλά την χορήγηση υπηκοότητας, αλλά την χορήγηση Ελληνικής Ιθαγένειας !!!!!
Ξέρετε το κάνουν καθαρά για να αντιδράσουμε, ώστε να μας κατηγορήσουν για ρατσισμό, φασισμό, ακροδεξιές θέσεις κλπ.
Ε λοιπόν, κύριοι και κυρίες "φιλεύσπλαχνοι" συμπατριώτες μας κατηγορήστε μας για ότι θέλετε. Δεν θέλουμε και δεν επιθυμούμε να κάνουμε συγκατοίκους στο σπίτι μας τους ανθρώπους (αθώους ομολογουμένως) που μας φόρτωσαν κάποιοι άλλοι με προφανή ανθελληνικό σκοπό για να μας δημιουργήσουν κοινωνικό πρόβλημα.
Δηλαδή το πράγμα εγώ το βλέπω ως εξής.
Κάποιες ξένες δυνάμεις (σίγουρα εχθρικές προς την Ελλάδα μας) αποφάσισαν να προκαλέσουν ένα τεράστιο πληθυσμιακό και κοινωνικό πρόβλημα στην πατρίδα μας, το οποίο, λόγω του μεγέθους του, αλλά και λόγω της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, που πάλι κάποιοι ανθελληνικοί εγκέφαλοι (ίσως οι ίδιοι) δημιούργησαν με αντιοικογενειακούς νόμους, ακρίβεια κλπ, αποτελεί πλέον ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα.
Αυτό εχει πλέον συνειδητοποιηθεί απο κάθε Ελληνα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης όπως βλέπουμε καθημερινά στον έντυπο και μη, τύπο.
Κάποιες όμως εγχώριες πολιτικές δυνάμεις (που όλοι ξέρουμε) έχουν αρχίσει το 2ο βήμα επίθεσης, βλέποντας την αναμενόμενη αντίδραση των Ελλήνων. Αρχίζουν να ζητούν την κατοχύρωση δικαιωμάτων συνιδιοκτήτη, για τους μετανάστες, της πολύπαθης πατρίδας μας.
Και φυσικά ο απώτερος σκοπός είναι αυτός που πλέον παρουσιάζεται μπροστά μας (μετά και τα τελευταία γεγονότα), η πρόκληση επεισοδίων ή αν είναι δυνατόν και εξέγερσης των μεταναστών κατά των Ελλήνων ή και το αντίστροφο. Οπότε τότε ικανοποιημένη θα δούν την διεθνή κοινότητα να παρεμβαίνει και να ζητά από το Ελληνικό κράτος την ενσωμάτωση των μεταναστών και την, με νόμους, κατοχύρωσή τους. Φυσικά το Ελληνικό κράτος υπό τον φόβο να θεωρηθεί ρατσιστικό θα ενδώσει. Στο μεταξύ μέσα σε όλη αυτήν την αναμπουμπούλα θα δοθεί ευκαιρία και στους εχθρικούς γείτονές μας να επιλύσουν τις διαφορές τους με εμάς, μιά και καλή.
Ετσι η πολυπόθητη αλλοτρίωση και συρρίκνωση του Ελληνισμού, πλέον θα έχει ολοκληρωθεί με τον θρίαμβο των ανθελληνικών εγκεφάλων και των ντόπιων προδοτών.

Γι αυτό και πριν ολοκληρωθεί με δραματικό τρόπο, αυτό το εφιάλτικό σενάριο, που ήδη έχει ξεκινήσει, πρέπει και οφείλει το κράτος να μας προστατέψει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ κι όχι με ημίμετρα.

Πολλοί κατηγορούν τον Μπερλουσκόνι για απανθρωπιά. Και ίσως δεν έχουν άδικο. Μήπως όμως οι κατοπινές γενιές των Ιταλών τον ανακηρύξουν "ήρωα" μέσα σε μια Ευρώπη που θα ταλανίζεται από φυλετικές και πολιτισμικές συγκρούσεις, την στιγμη που η Ιταλία θα έιναι μια ήσυχη χώρα;
Εμείς λοιπόν ως Ελληνες, κι αφού δεν θέλουμε και δεν πρέπει να συμπεριφερθούμε σαν τον Μπερλουσκόνι, πρέπει να βρούμε την λύση με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο.
Πρέπει να ακολουθηθεί μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με συγκεκριμένους στόχους :
1. Να εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα όλοι οι λαθρομετανάστες.
2. Να θωρακιστούν τα Ελληνικά σύνορα ώστε να μην περνάει ούτε "κουνούπι" από τους "φίλους" γείτονες.
3. Να δοθεί μια παράταση 6 μηνών σε όλους τους οικονομικούς μετανάστες που δεν έχουν μόνιμη εργασία και κατοικία να εγκαταλείψουν την χώρα.
4. Να δοθούν στους εναπομείναντες μετανάστες (γνώμη μου είναι ότι δεν θα ξεπερνούν τις 200.000) που έχουν στήσει νοικοκυριό στην χώρα μας οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα κι οχι πολιτικά. Στα παιδιά τους, υπό προϋποθέσεις (αν έχουν γεννηθεί στην χώρα μας) μπορεί να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα κι οχι φυσικά η ελληνική ιθαγένεια. Και μάλιστα δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα των αναρχοκουλτουριαροπροοδευτικάκηδων για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας την στιγμή που η υπηκοότητα διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματά τους.........
5. Να ξεκινήσει πρόγραμμα ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία των επίσημα πλέον εγκατεστημένων μεταναστών με υποχρεωτική εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και των νόμων του Ελληνικού κράους που οφείλουν να σέβονται.

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν έχουμε την απαίτηση να υποχρεώσουμε, τους νόμιμους και καταγέγραμμένους μετανάστες που θα απομείνουν στην χώρα μας, μετά την λήψη των παραπάνω μέτρων, να αλλαξοπιστήσουν, να χάσουν δια της βίας την υπηκοότητά τους ή την ιθαγένειά τους δηλαδή να αποκοπούν από τον εθνικό κορμό της χώρας προέλευσής τους και να αποβάλουν την κουλτούρα τους.
Αυτό άλλωστε αντιβαίνει προς τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων που εξασφαλιζουν οι διεθνείς κανόνες αλλά και το Ελληνικό Σύνταγμα.
Ομως μονο έτσι θα μπορέσουμε ως Ελληνες να διαφυλαξουμε την δική μας εθνικότητα και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αραγε ακούει κανείς από το αρτηριοσκληροτικό ελληνικό κράτος;




Share

3 σχόλια:

cummulus είπε...

Η χώρα τελεί υπό διάλυση, και ένας από τους λόγους είναι η νοοτροπία των "αιρετών τοπικών αρχόντων" οι οποίοι ως φεουδάρχες πλέον έχουν συστήσει "κράτη εν κράτει" Αλλοι πολιτογραφόντας αλλοδαπούς, άλλοι παντρεύοντας ομοφυλοφίλους, άλλοι ξοδεύοντας επιλεκτικά δημόσιο χρήμα, και όλα αυτά με σκοπό τις επανεκλογές τους.
Ο σύγχρονος κοτσαμπασιμός στην Ελλάδα, ακούει στό, "τποική αυτοδιοίκηση".

Ιωάννης Φιλίστωρ είπε...

Η Ελλάδα σου δίνει την εντύπωση ότι περιμένει πλέον τους "Βαρβάρους".
Όχι αυτούς της "Νέας Δημοκρατίας", σύμφωνα με τον Παπανδρέου, αλλά τους Καβαφικούς βαρβάρους.
Αυτούς που θα καταστρέψουν για πάντα τον ελεύθερο Ελληνικό τρόπο ζωής και σκέψης.
Συμβαίνει αυτή την στιγμή μια πολιτισμική και εθνική γενοκτονία εις βάρος μας, αλλά εμείς απλά τηρούμε το απαιτητικό οκτάωρο μας, ανανεώνουμε τις θητείες των εθνικά μειοδοτικών πολιτικών κομμάτων και απλά ευχόμαστε να μην μας συμβεί κάτι κακό, αλλά να είμαστε τυχεροί και να συμβεί στον δίπλα....
υ.γ. Το ζοφερό αυτό σκηνικό διανθίζεται από τα επεισόδια των λαθρο-νεοφερμένων χριστιανομάχων μουσουλμάνων που με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό (και μην πει κανείς ότι οι αστυνομικοί όφειλαν να γνωρίζουν αραβικά για να καταλάβουν ότι το βιβλίο αυτό ήταν το "ιερό κοράνιο") που αργά η γρήγορα θα συνέβαινε, καίνε και λεηλατούν καταστήματα και περιουσίες στην "Ομόνοια"......

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αναρωτιόμουν ο δήμαρχος Βύρωνα σε ποιό κόμμα πρόσκειται...
Μολις πριν λίγο ο Σκάϊ ανεφερε ότι πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.....
Ετσι εξηγούνται μερικες απορίες....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.