Σελίδες

31 Μαρτίου 2009

Η Ελλάδα το 1550. Μέσα από τα μάτια του Ελληνα χαρτογράφου της Αναγέννησης Νικολάου Σοφιανού. Μπά!! H Μακεδονία είναι μέσα στα όρια.....


Αλλος ένας χάρτης απο το ebay που δείχνει τα αυτονόητα.....οτι η Μακεδονία ήταν πάντα στην συνείδηση των Ελλήνων και των Ευρωπαίων αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας. Είναι χάρτης από την λατινική έκδοση του Abraham Ortelius, Theatrum Orbis Terrarum . H λατίνικη έκδοση βασίζεται στην πρωτότυπη έκδοση του Ελληνα χαρτογράφου της Αναγέννησης που έζησε στην Βενετία, Νικολάου Σοφιανού (1500-1560) ο οποίος καταγόταν από την Κέρκυρα. O οίκος που πωλούσε τον χάρτη στο ebay, (regiomantanus απο την Indianapolis (USA)) με ειδίκευση σε παλαιούς χάρτες εχει αναρτήσει το παρακάτω υπέροχο κείμενο....αφιερωμένο σε όλους τους.. εθνομηδενιστές,τους Σκοπιανούς και την προπαγάνδα τους.

We are pleased to offer this scarce original map (Zacharakis #1616) of Greece and western Turkey from the 1624 Latin edition of the Theatrum Orbis Terrarum of Abraham Ortelius (1527-1598), the first true atlas in the modern sense. This example of "historical cartography" was presented in the Parergon section of the Theatrum, and is based on a map compiled by Nikolaos Sophianos (1500-1560). The Sophianos map, Totius Graeciae Descriptio, was first published in 1545 as a multisheet woodcut map but is best known from the four sheet engraved edition published in 1552. Unquestionably the most influential printed map of Greece and its dispersed people and culture, a recent study by George Tolias has shown that the Sophianos map had a profound impact on the notion of Hellenism and served as a defining document of Greek territorial identity, thanks in no small part to its wide dissemination in the Ortelius atlas.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
...ειμαστε στην ευχαριστη θεση να προσφερουμε αυτο τον σπανιο αυθεντικο χαρτη της Ελλαδας και της δυτικης Τουρκιας απο την Λατινικη εκδοση (1624) του Theatrum Orbis Terrarum του Αβρααμ Ορτελιους (1527-1598), τον πρωτο πραγματικο ατλαντα με την συγχρονη εννοια του ορου. Ειναι ενα υποδειγμα "ιστορικης χαρτογραφιας" που παρουσιαστικε στο Parergon του Theatrum και βασιστικε σε χαρτη που συνεθεσε ο Νικολαος Σοφιανος . Ο χαρτης του Σοφιανου ,Totius Greaciae Descriptio, πρωτοδημοσιευθηκε στα 1552.
Χωρις αμφιβολια ο χαρτης αυτος ειχε μεγαλη επιροη για την Ελλαδα τους κατοικους και την κουλτουρα τους.
Προσφατη μελετη απο τον Γιωργο Τολια δειχνει οτι ο χαρτης του Σοφιανου ειχε μεγαλη συνεισφορα στην δημιουργια της αισθησης του Ελληνισμου και χρησιμοποιηθηκε σαν στοιχειο που οριζε την Ελληνικης γεωγραφικη ταυτοτητα, μιας και ο χαρτης στην εκδοση του Ορτελιους ειχε μεγαλη επιτυχια(εμπορικη) και διασπορα.

....κατά τα άλλα η ελληνική συνείδηση είναι ένα κατασκεύασμα του Ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 1821.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗ: Nikolaos Sophianos's Totius Graeciae Descriptio: The Resources, Diffusion and Function of a Sixteenth-Century Antiquarian Map of Greece.

Μην σας παραξενεύει το γεγονός οτι δείχνει την Μακεδονία να φθάνει ως την Αδριατική θάλασσα, αφου εχει συμπεριλάβει στην σημερινή Μακεδονία την σημερινή Ηπειρο και την Βόρεια Ηπειρο της Αλβανιας....περιοχές με αμιγώς Ελληνικούς πληθυσμούς. Αλλωστε η διοικητική διαίρεση της Μακεδονίας κατα την Ρωμαϊκή εποχή ηταν αυτή η περιοχή ακριβώς. Δείτε οτι η περιοχή που επιγράφεται ILLYRIS, ξεκινάει μετά την σημερινή Βόρεια Ηπειρο.

Για αλλη μια φορά τα Σκόπια βρίσκονται εξω απο την Μακεδονία , στην περιοχη της Δαρδανίας.


πηγή taxalia.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ

Εχω να κάνω μόνο λίγες παρατηρήσεις επί των παρατηρήσεων του ιστολογίου taxalia.
Καταρχήν επειδη ο χάρτης είναι κεκλιμένος (γιατι προφανώς ο Σοφιανός παρόλο που για την εποχή του έκανε εξαιρετική δουλειά δεν ειχε δορυφόρους για να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια) δημιουργεί την εντύπωση ότι η Μακεδονία περιλαμβάνει την Ηπειρο (Νότια και Βόρεια). Ομως δεν είναι έτσι.
Αν προσέξετε, θα παρατηρήσετε ότι ολόκληρη η περιοχή πάνω από τον Αμβρακικό κόλπο και παραπλεύρως της Κέρκυρας είναι ξεχωριστή Ελληνική περιοχή και αποτελεί ολόκληρη την Ηπειρο (Νοτια και Βόρεια).

Η Μακεδονία σύμφωνα με τον Σοφιανό λοιπόν περιέχει ολόκληρη την σημερινή Αλβανία διότι οι Τούρκοι το 1550 περίπου που δημοσιεύθηκε ο χάρτης (δηλαδή 100 μόλις χρόνια μετά την Αλωση) δεν είχαν μεταφέρει τους Γκέγκηδες Αλβανούς απο τα βάθη της Ανατολής. Η Ιλλυρία όπως φαίνεται στον χάρτη του Σοφιανού πατάει πάνω στο σημερινό Μαυροβούνιο και μέρος της Βοσνίας.
Φαίνεται ότι ακόμα, την εποχή του Σοφιανού, υπήρχε ελληνικό στοιχείο και σε αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή της Ιλλυρίας (που φυσικά δεν εχει καμιά σχέση με την σημερινή Αλβανία).

Τώρα βόρεια της Μακεδονίας αλλά εντός του Ελληνικού χάρτη (χρωματισμένο πλαίσιο) υπάρχει η Μυσία, η οποία χωρίζεται σε δύο περιοχές (δυτική και ανατολική). Στην περιοχή αυτή, η οποία όπως πολυ σωστά αναφέρεται, είναι εκτός Μακεδονίας (κατά τον Σοφιανό), βρίσκονται και τα Σκόπια όπως και το Κοσσυφοπέδιο, εντός του ευρύτερου ελληνικού όμως χώρου, πράγμα που σημαίνει ότι στην περιοχή των σημερινών Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, το 1550 υπήρχε έντονο ελληνικο στοιχείο, το οποίο προφανώς ζουσε υπόδουλο αλλά αρμονικά μαζί με τους Σέρβους (οι Βουλγαροσλάβοι-σημερινοί Σκοπιανοι- δεν είχαν ακόμα παρεισφρύσει στην περιοχή). Εννοείται ότι και στο Κοσσυφοπέδιο δεν υπήρχε ίχνος Αλβανού.

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Θράκη περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής νότιας Βουλγαρίας, το οποίο ο Σοφιανός σιγουρα γνώριζε ως Ανατολική Ρωμυλία, και το οποίο αφελληνιστηκε απο τους Βουλγάρους πριν μερικές δεκαετίες.
Φυσικά ο Σοφιανός περιέλαβε στις Ελληνικές περιοχές και το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Μ. Ασίας.

Ειναι σαφές ότι ολόκληρος ο χάρτης απηχεί, την υπό Τουρκική κατάκτηση, Ελληνική Βυζαντινή επικράτεια, όπως την διέσωσε ο Σοφιανός.

AMERO Το νέο παγκόσμιο νόμισμα. Η απάντηση των ΗΠΑ στο ΕΥΡΩ.


AMERO. Είναι η νέα λέξη που σε πολύ λίγο διάστημα από σήμερα, λόγω και των γεωπολιτικών αλλαγών που έρχονται και πιέζουν τροματικά το διεθνές οικονομικό προσκήνιο -και κυρίως στο παρασκήνιο-, θα μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο της παγκόσμιας κοινότητας. Λαοί και έθνη θα μάθουν να την λένε. Να την προφέρουν. Να συναλλάσονται οικονομικά με το νέο παγκόσμιο νόμισμα. Το Amero. Είναι το νέο παγκόσμιο νόμισμα που έρχεται με γοργούς ρυθμούς.


Είναι το νέο παγκόσμιο νόμισμα που ζητά εναγωνίως η Κίνα στην οποία οι ΗΠΑ χρωστούν 2.5 τρισεκατομμύρια, ενώ το συνολικό εξωτερικό χρέος της υπερδύναμης προς στιγμήν ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 11 τρισεκατομμύριων. Η διεθνής οικονομική κρίση πίσω από την οποία είχε δημιουργηθεί ένα άγραφος μυστικός οικονομικός κώδικας ήταν η μήτρα που γεννήσε το νέο παγκόσμιο παιδί της υπερδύναμης μέσω του οποίου προσδοκά να επανακτήσει τα ηνία της παγκόσμιας πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής κυριαρχίας...

Αυτή η τεχνητή παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ήταν απλά αποτέλεσμα της αποτυχίας του υπερκορεσμένου φιλελεύθερου οικονομικό πολιτικού συστήματος που εγκαθίδρυσε ο βασιλιάς και μεγάλος πρωταγωνιστής, το αμερικάνικο δολάριο, αλλά μια μάλλον πολύ καλά στημένη επιχείρηση που θα μοιάζει ως αναγκαία και επιβεβλημένη λύση, η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα. Η μετάβαση στο νέο παγκόσμιο νόμισμα... Η μόνη λύση έμοιαζε για πολλούς που γνώριζαν -ίσως γιατί έτσι είχε σχεδιαστεί - είναι η μετάβαση σε ένα νέο ισχυρότερο, σχεδόν διπλής αξίας νόμισμα του σημερινού δολαρίου! Ο τοκετός αυτής της γέννας δεν μπορούσε να είναι χωρίς τις απαραίτητες ωδύνες. Κάθε τοκετός έχει τις δικές του ωδύνες... Το νέο παγκόσμιο νόμισμα που ίσως και εντός της προσεχούς διετίας να ανακοινωθεί, αν όχι νωρίτερα, είναι πλέον, όπως θα δείτε και θα διαπιστώσετε, καθοδόν... Στόχος είναι καταρχήν η αντιμετώπιση του euro, το οποίο παραμένει το πλέον σκληρό νόμισμα έναντι του δολαρίου.


Εκείνοι που σχεδιάζουν εδώ στα κλειστά ισχυρά αμερικανικά κέντρα εξουσίας, think tanks -και των δυο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων-, τα οποία και παραθέτουμε, διείδαν γρήγορα τους κινδύνους και σε πρώτη φάση μέχρι οργάνωσης της νέα πραγματικότητας, έριξαν στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, όσο εκείνοι θα προετοίμαζαν την μετάβαση στην νέα μεγάλη πραγματικότητα που έρχεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Έτσι από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 που ο πατέρας G. Bush κυβερνούσε, ξεκίνησε το διαμοίρασμα του πλούτου στον πλανήτη κυρίως στις αραβικές πλουτοπαραγωγικές πηγές με τον πρώτο πόλεμο στον περισκό πόλεμο.
Η δεύτερη φάση της επιχείρησης αποπροσανατολισμού της διεθνούς κοινής γνώμης συνεχίστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο B. Clinton. Αυτή την φορά μετατοπίζοντας το κέντρο ενδιαφέροντος και πολιτικό στρατιωτικών επιχειρήσεων στα εύφλεκτα και πολιτικό-θρησκευτικά Βαλκάνια με τον παράλληλο διαμερισμό και καταμερισμό δυνάμεων. Προάγγελος και «μάντης» όσων έμελε να γίνουν ο Σάμιουελ Χάντικτον με το βιβλίο του η «σύγκρουση των πολιτισμών» που σχεδόν προανήγγειλε όσα θα γίνονταν με το τέλος του 20ουου αιώνα...

Η τρίτη φάση της επιχείρησης προετοιμασίας της νέας πραγματικότητας που όλα δείχνουν να έρχεται με ραγδαίους ρυθμούς και μάλιστα πολύ σύντομα, ξεκίνησε και με τον υιό G. W. Bush(Junior) που ανέλεβε να συνεχίσει την αποστολή διαμελισμού και διαμερισμού και απόλυτου οικονομικά ελέγχου του ορυκτού πλούτου της επίσης γεωπολιτικά εύθραστης Νέας Μέσης Ανατολής. Σχέδιο που συνελήφθη, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε χρόνια νωρίτερα.
ήμερα αργά αλλά σταθερά αυτός ο σχεδιασμός υλοποιείται δημιουργώντας νέα κράτη δορυφόρους στην περιοχή που θα διαφυλάσσουν τα οικονομικό-πολιτικά συμφέροντα της νέας μεγάλης υπερδύναμης που σε λίγο αναδύεται μέσα από όσα σήμερα αποκαλύπτουμε... Οι επόμενες κινήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου Barack Obama ήδη διαφαίνεται ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας στρατιωτικά το ρόλο της γειτονικής Τουρκίας σε ρόλο χωροφύλακα της περιοχής, όπως καταδεικνύει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Μ. Ανατολής που τώρα λαμβάνει και γεωστρατηγικά την νέα της μορφή. Παράλληλα όσο θα διαρκεί αυτή η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα που έρχεται η νέα μεγάλη υπερδύναμη που γεννιέται μεταξύ τριών γειτονικών κρατών {ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΚΑΝΑΔΑ-ΜΕΞΙΚΟΥ} έχει προετοιμάσει κοινή συναινέσει όλο αυτό το διάστημα το βασικό πυλώνα της οικονομικοπολιτικής υπεροχής της. Το νέο παγκόσμιο νόμισμα. Το Amero. Αυτή η μετάβαση σε αυτή την νέα πραγματικότητα που έρχεται και ίσως είναι ο προθάλαμος εισαγωγής σε κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό και απολύτα ελεγχόμενο, δεν αναμένεται να είναι χωρίς απώλειες..
Παράπλευρες και ενδεχομένως άμεσες απώλειες που θα κοστίσουν πολύ ίσως. Κάθε αλλαγή στο παγκόσμια ιστορία ποτέ δεν ήταν αναίμακτη. Ποτέ δεν έγινε χωρίς θυσίες... Για αυτό και αυτοί που σχεδιάζουν με μαθηματική ακρίβεια έχουν προβλέψει στο έπακρο την κάθε τους κίνηση. Κάπως έτσι έρχεται αυτή η νέα μεγάλη πραγματικότητα... Μια πραγματικότητα που πια ακούει σε λέξεις που μοιραία θα μπούν στην ζωή μας. AMERO. NAFTA. SPP.


Η NAFTA (North American Free Trade Agreement), η SPP (Security and Prosperity Partnership Of North America-SPP), η δημιουργία του υπερσύγχρονου οδικού συστήματος, η δημιουργία της Βορειοαμερικανικής Ένωσης και το Amero. Τέσσερις διαφορετικές παράμετροι που αφενός κινούνται από την ίδια κεντρική ιδέα και αφετέρου δημιουργούν το πλαίσιο της νέας παγκόσμιας οικονομικοπολιτικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται γύρω μας... Μιας πραγματικότητας που μπορεί να δώσει μια τελείως διαφορετική μορφή στο σύγχρονο αναπτυσσόμενο κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Κίνας της Ρωσίας και της Ινδίας ως ταχύτατα αναπτυσσόμενες συνεργαζόμενες οικονομικές αγορές. Η υπογραφή της συμφωνίας της NAFTA μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικό το 1993, ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες σηματοδοτεί μια ένα διαφορετική πραγματικότητα που έρχεται... Ανοίγει το δρόμο για μια καταρχήν φαινομενικά διευρυμένη εμπορική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών{ΑΜΕΡΙΚΗ-ΚΑΝΑΔΑ-ΜΕΞΙΚΟ}, σπάζοντας ουσιαστικά κάθε (κρατικό) περιοριστικό φραγμό. Είναι όμως μόνο αυτό που φαίνεται; Ή κρύβει και κάτι άλλο που έρχεται με ταχείς ρυθμούς; Η εφαρμογή και η λειτουργία της NAFTA στόχευει στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της τριεθνούς συμφωνίας, με όρους και προϋποθέσεις που προσφέρουν αμοιβαία (κοινά) οφέλη, δημιουργώντας, όπως μπορεί συμπερασματικά κάποιος μελετώντας όλο αυτό το υλικό που παρατίθεται να εξάγει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Σίγουρα πρόκειται και για έναν ιδιαίτερα ισχυρό εμπορικό και κατα συνέπεια οικονομικό και στρατιωτικό πόλο στο παγκόσμιο σκηνικό. Η NAFTA πέρασε από την έγκριση του αμερικανικού κογκρέσου και έγινε νόμος επί προεδρίας Κλίντον, με την συζήτησή της και όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες να έχουν γίνει από τον πρώην πρόεδρο, πατέρα George Bush. Στο πλαίσιο της NAFTA, έστω και αν ακόμα βέβαια στα χαρτιά και στον πολύ λεπτομερή σχεδιασμό, βρίσκεται και η κατασκευή του υψηλών προδιαγραφών οδικού συστήματος με την μεγάλυτερη κεντρική αρτηρία στην πολιτεία του Τέξας, το οποίο και θα ενώνει μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών τον Καναδά και το Μεξικό. Δηλαδή μια μλάμε για μια νέα ενωμένη οικονομική αγορά της τάξεως των 440.000.000 πολιτών. Μια αγορά με όχι τυχαία κοινούς πολιτισμικούς και θρησκευτικούς παράγοντες να ενωνουν τους τρείς λαούς.


Είναι μια νέα μεγάλη πραγματιτκότητα που έρχεται με ταχείς ρυθμούς. Μια πραγματικότητα που επιβλήθηκε τεχνητά με αυτή την άνευ προηγούμένου οικονομική κρίση που μαστίζει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Μια νέα υπερδύναμη με κοινές θρησκευτικές και πολιτιστικές ρίζες. Μια νέα υπερκρατική πολιτική οντότητα που θα είναι έτοιμη για όλα... Μια ματιά μόνο στα νούμερα των πλυθησμών αρκεί για γίνουν οι πρώτες συμπερασματικές διαπιστώσεις Ο Καναδάς σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή αριθμεί 33,561,386 (απογραφή του 2009) το Μεξικο σύμφωνα με απογραφή του 2005 έχει 103,263,388 ( απογραφή 2005) και οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με άμεσα και πρόσφατα στοιχεία έχει πληθυσμό 306,103,197( επίσημη απογραφή του2009)}. Το άρθροισμα αυτού του νούμερου δεν είναι απλά πληθυσμιακό. Δείχνει συν τοις άλλοις μια νέα μεγάλη οικονομική ζώνη. Μια νέα μεγάλη πολιτική δύναμη. Ένα νέο μεγάλο στρατό...

Απόσπασμα από το άρθρο του GreekAmericanNewsAgeny που μπορείτε να δείτε
εδώ

Αθανασόπουλε τι θέλεις επιτέλους; Τι ρόλο παίζεις; Γιατί κατάργησες τον εορτασμό των Εθνικών επετείων στην ΔΕΗ;

Είδαμε στο Paideia-gr την ανάρτηση για το θέμα του μη εορτασμού τα τελευταία 2 χρόνια των Εθνικών επετείων. Ας δούμε τι γράφει :

Έχουμε πει μέσα από άρθρα που αναρτήσαμε στο blog μας, ότι η 25η Μαρτίου είναι μια γιορτή που δε συμφέρει πολλούς... Γι αυτό το λόγο προσπαθούν είτε να την υποβαθμίσουν είτε να την αλλοιώσουν και να της δώσουν άλλο μήνυμα. Το παρακάτω άρθρο μας το έστειλε ο αναγνώστης μας κ. Νέαρχος Λογοθετίδης.

"Υπάρχει στην ζωή κάτι πολυτιμότερο από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις αρχές του σύγχρονου management.

Μπορεί στις μέρες μας της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, η επίτευξη των οικονομικών στόχων να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, διαχείριση όμως χωρίς ηθική και ιεραρχημένες αξίες ζωής οδηγεί στην ισοπέδωση, στην πλήρη απαξίωση ιδεών, αρχών και ηθών, στον αμοραλισμό.

Ιδιαίτερα όταν τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τρόπο προκλητικό και σε οργανισμούς που έχουν δημόσιο οικονομικό και ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, και όχι μόνο αναπτυξιακό, δημιουργούνται ερωτηματικά για την ηθική της διοίκησης που ασκείται.

Αφορμή για τα παραπάνω είναι η κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού – ΔΕΗ.

Τα δυο τελευταία χρόνια η Διοίκηση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, γκουρού του marketing και του management πέραν των άλλων κατάργησε σαν περιττό τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων από τις εκδηλώσεις της ΔΕΗ, όχι γιατί χάνονταν εργατώρες ή γιατί επιβαρυνόταν ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ με πρόσθετα έξοδα, αλλά γιατί έτσι ήθελε.

Συμπαραστάτης του στο πρωτοποριακό του αυτό έργο, η νέα στενή συνεργάτης του, Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων κ. Τζανέτου Ειρήνη, δεξί ή μάλλον αριστερό χέρι του κ. Προέδρου.

Μάλιστα για να δείξουν την πλήρη απαξία τους στον εορτασμό και στην σημασία της επετείου της Εθνεγερσίας, ο κ. Αθανασόπουλος και η διοίκηση της ΔΕΗ προγραμμάτισαν στις 24/03 την παραμονή της Εθνικής Εορτής, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ με θέμα την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Ενώ ήταν ήδη ημιαργία για το σύνολο των εργαζομένων, εκείνος συγκάλεσε την διοίκηση για να ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα, λες και χάθηκαν άλλες μέρες. Οποία εργατικότης του κ. Προέδρου!

Δεν έδωσε την ευκαιρία ούτε στην χορωδία της ΔΕΗ, που τα προηγούμενα χρόνια έδινε εθνικό χρώμα και παλμό στον γιορτασμό της εθνικής επετείου να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του ‘21, που με τους αγώνες και την θυσία τους, έθεσαν τις βάσεις της δημιουργίας του Ελεύθερου Νεότερου Ελληνικού Κράτους, το οποίο έχει την τιμή να υπηρετεί από την υψηλή του θέση ο κ. Πρόεδρος.

Πολλές φορές έχει μιλήσει με θαυμασμό ο κ. Αθανασόπουλος Τάκης, για το γιαπωνέζικο παράδειγμα και τον κώδικα τιμής στην εργασία και στην ζωή.

Φαίνεται ότι αυτά αφορούν στην συνείδηση του Προέδρου της ΔΕΗ μόνον την εταιρική διακυβέρνηση και όχι την κοινωνική και εθνική ηθική του.

Και ενώ έχουμε την απαίτηση οι νεότερες γενιές να θυμούνται, να σέβονται και να τιμούν τους αγωνιστές του 1821, και εκφράζουμε κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν καλλιεργεί την εθνική μνήμη και συνείδηση στην νέα γενιά, θα αποδεχόμαστε έτσι αδιαμαρτύρητα την τακτική των χρυσοκανθάρων της εξουσίας που σαν σύγχρονοι ¨κοτσαμπάσηδες¨, ¨προύχοντες¨, ¨καϊμακάμηδες¨, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το σύγχρονο ¨χαράτσι¨(χαράτσι: κεφαλικός φόρος) και το δικό τους ¨βιλαέτι¨;

Για όλους εμάς υπάρχουν στην ζωή και στις αρχές μας, και κάποιες άλλες αξίες πολυτιμότερες από τα οικονομικά αποτελέσματα, και το σύγχρονο management.

Κάποιες αξίες όπως Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Πατρίδα, Αγώνας, Θυσία, Τιμή, Επανάσταση, Αντίσταση, Εθνική Συνείδηση, Κοινωνική Δικαιοσύνη που δεν εξαργυρώνονται, δεν ρευστοποιούνται, δεν περιορίζονται, δεν υποβαθμίζονται, δεν περιθωριοποιούνται, όσο κι αν προσπαθούν οι περαστικές διορισμένες οικονομίστικες ¨ηγεσίες¨ ."

ΘΑΝΟΣ

Βεργίνα. Η αρχαιολογική σκαπάνη συνεχίζει να εξευτελίζει τους Σκοπιανούς.


Αθόρυβα συνεχίζονται οι εργασίες αναστύλωσης του ανακτόρου στην Βεργίνα. Στις Αιγές, την πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Των Μακεδόνων. Πόντο – πόντο ανασταίνεται ένα μικρό μόνο μέρος της ταυτότητάς μας, από τους δεκάδες εργαζόμενους και αρχαιολόγους, με την ανεκτίμητη παρουσία και της κ. Κοταρίδου. Ήταν 12,5 στρέμματα, τριπλάσιο απο τον Παρθενώνα και μεγαλύτερο απο την σημερινή βουλή. Και εκεί, οι πέτρες δείχνουν την συνέχεια. Το πως μπορώ να διαβάσω μετά χιλιάδες χρόνια, μόνο Ελληνικά. Μόνο Ελληνικά. Μόνο Ελληνικά ρεεεε.

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας κ. Νίκο Ασλάνογλου


Μασώνοι στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Καταγγελία του π. Γεώργιου Μεταλληνού.


Στην Ημερίδα των Θεολόγων στη Λευκάδα ετέθη στον π. Γεώργιο Μεταλληνό το ζήτημα του βιβλίου Θρησκευτικών της Α΄ Λυκείου και ειδικότερα των ενοτήτων για τους Χιλιαστές και τους μασόνους. Ο σεβαστός π. Γεώργιος μας είπε τα εξής σημαντικά: «Ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού έργου είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα που συντάσσονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μας δίνουν μετά καλούπια και λένε σε μας τους συγγραφείς να ρίξουμε υλικό μέσα στα συγκεκριμένα καλούπια.
Σε εμένα λοιπόν και στον κ. Φίλια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Έπρεπε να γράψουμε και για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι σε άλλα θρησκεύματα. Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο οι Μασόνοι και οι Χιλιαστές μας έκαναν αγωγές. Ζητήσαμε ακρόαση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.). Όταν πήγαμε να τους συναντήσουμε , ήταν 4 μέλη του Π.Ι. (η μία ήταν γυναίκα) , όχι οι θεολόγοι, μας είπαν ευθαρσώς: «Εμείς είμαστε μασόνοι». Ο πρόεδρος του Π.Ι. ήρθε σε δύσκολη θέση αλλά εγώ τους είπα «Αυτό με χαροποιεί» γιατί ξέραμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Τελικά γράψαμε τις ενότητες αναφέροντας αρχικά τη διδασκαλία των μασόνων και των χιλιαστών και μετά τις εγκυκλίους της Εκκλησίας για τις ομάδες αυτές. Μετά από 2-3 χρόνια, μια μέρα μου τηλεφώνησε ο κ. Φίλιας και με ρώτησε αν είχα δει τη νέα ενότητα του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Το βιβλίο είχε αλλαχθεί και έγραφε τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς είχαμε γράψει. Κάποιοι δικοί μας έκαναν αλλαγές χωρίς να το ξέρουμε. Τότε ζητήσαμε την απόσυρση συνολικά του βιβλίου και τη συγγραφή άλλου από άλλους συγγραφείς. Αλλά αυτό δεν έγινε».
Πηγή thriskeftika.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ Ετσι αποχριστιανίζεται η παιδεία των Ελληνόπουλων απο τα ανθελληνικά κέντρα της παγκοσμιοποίησης. Η Ιερά σύνοδος πρέπει να βοηθήσει τους αγωνιστές ιερείς μας. Φυσικά για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχουμε κι άλλα.......
Ας δούμε τι γραφει το HellenicRevenge :

Ορθόδοξη Πίστη και Μασωνία : Ασυμβίβαστα.

Καθίσταται πλέον προφανές ότι η διεθνής Μασσωνία και τα ελλαδικά παρακλάδια της (όπως ο έντεχνα κεκρυμένος νεο-παγανισμός, η νεο-ειδωλολατρεία, η αρχαιοπληξία, η προγονοπληξία, ο αντι-βυζαντινισμός), άλλες φορές υπό το πρόσχημα του δήθεν πατριωτισμού και του εθνισμού και άλλες φορές υπό το πρόσχημα του διεθνισμού και του κοσμοπολιτισμού, επιδιώκουν τον σταδιακό απο-χριστιανισμό και αφελληνισμό μας...
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θάρρος κατήγγειλε τις μασσωνικές μεθοδεύσεις του Π.Ι. του ΥΠΕΠΘ με σκοπό τον παραμερισμό του μαθήματος των θρησκευτικών
Προηγουμένως, όπως θυμάσθε, το ίδιο αυτό Ινστιτούτο είχε εγκρίνει το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, στο οποίο η Σφαγή της Σμύρνης από τα Κεμαλικά στρατεύματα είχε χαρακτηρισθεί ως συνωστισμός, προσβάλλοντας την ιστορική αλήθεια του γεγόνοτος, την μνήμη των δεκάδων χιλιάδων σφαγιασθέντων με πρώτο τον Εθνομάρτυρα και Ιερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης, αλλά και την ψυχή των απογόνων όσων σφαγιάσθηκαν ή επέζησαν και μαρτύρησαν την αλήθεια εκείνων των τρομερών γεγόνοτων...

Η καταγγελία αυτή του π. Γεωργίου Μεταλληνού, αν και επώνυμη και συγκεκριμμένη και σοβορότατη, ως αφορώσα την παιδεία των παιδιών μας, κατόπιν εντολής των Αρχηγετών της Μασσωνίας (Στοές...) περιθωριοποιήθηκε και αποσιωποιήθηκε άμεσα και συνολικά από τα ΜΜΕ, εκτός από ορισμένα μπλόγκς ή εφημερίδες, όπως Το Παρόν, τα οποία με θάρρος αναδημοσίευσαν την μαρτυρία-καταγγελία του π. Γεωργίου.

Η κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο (α-)Παιδείας, τα λαλίστατα πολιτικά κόμματα ξαφνικά σιώπησαν... Γιατί; Το να βρίσκεται το Π.Ι. στα χέρια των Μασσωνικών Στοών δεν είναι άκρως επικίνδυνο για το μέλλον του τόπου και την προσωπική και συλλογική ελευθερία μας;


Ο καιρός ήρθε να πούμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη και να πάρουμε το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας στα χέρια μας, πριν είναι αργά. Γρηγορείτε, αδέλφια!

Στην ιστοσελίδα του HellenicRevenge μπορείτε να δείτε και αξιολογότατο άρθρο του π. Βασίλειου Γεωργόπουλου για την Μασωνία

Σκότωσαν δικηγόρο για να πάρουν αναβολή της δίκης!

Σκότωσαν δικηγόρο στην Κυπαρισσία για να πάρουν αναβολή της δίκης! Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου μέσα στο γραφείο του στην Κυπαρισσία έρχονται στη δημοσιότητα μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Δράστες ένας ομογενής από την Αλβανία ηλικίας 35 ετών που φέρεται να έδωσε την εντολή θανάτου και φυσικοί αυτουργοί δύο Αλβανοί ηλικίας 34 και 29 ετών οι οποίοι τη νύχτα της 26ης Ιανουαρίου, «μπούκαραν» στο γραφείο του και τον εκτέλεσαν.

Η δολοφονία δείχνει ότι πλέον η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στη χώρα μας καθώς πριν από μερικά χρόνια ήταν αδιανόητο να σκοτώσουν δικηγόρο για να πετύχουν μια αναβολή δίκης και μάλιστα για αστικές διαφορές. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κυπαρισσίας, με τη βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν όχι μόνο να εξιχνιάσουν την υπόθεση αλλά και να βάλουν στο χέρι τον ηθικό αυτουργό και τον 29χρονο Αλβανό εκτελεστή ενώ αναζητείται και ο 35χρονος συνεργός του.

Η δολοφονία του γνωστού δικηγόρου της Κυπαρισσίας είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι δράστες σκότωσαν τον άτυχο άνδρα όχι γιατί υπήρχαν προσωπικές διαφορές ή άλλα κίνητρα αλλά για να πάρουν μια απλή αναβολή δίκης καθώς το θύμα εκπροσωπούσε την άλλη πλευρά. Ο 35χρονος ομογενής από την Αλβανία πίστεψε πως βγάζοντας από τη μέση το δικηγόρο και ματαιώνοντας την παράσταση του στο δικαστήριο, θα κέρδιζε χρόνο.

πηγή θέμα

ΣΧΟΛΙΟ

Απίστευτο πραγματικά αυτό το έγκλημα. Η κατάσταση με τους Αλβανούς και γενικά με τους αλλοδαπούς στην χώρα μας και τα ανελέητα εγκλήματα που διαπρέπουν πολλοί από αυτούς, πρέπει να σταματήσουν. Οι αρχές και οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν μέτρα και να τους πετάξουν έξω από την χώρα ή να τους κρεμάνε στην Ομόνοια για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Έλεος πια με αυτή την κατάσταση!!!!!!

30 Μαρτίου 2009

Μπράβο κ. Σαμαρά. Ελπίζουμε να μην μείνετε μόνο στα λόγια για την οικία του Παύλου Μελά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς μετά από ραδιοφωνική παρέμβαση στον "9.84" όπου μίλησε για την διάσωση της κατοικίας του Ηρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, εξέδωσε μέσω του Υπουργείου του το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για πολλά χρόνια, δυστυχώς, το σπίτι όπου έζησε ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά (Τατοΐου 50), και απ΄ όπου το 1904 έφυγε για τον Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη.
Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, το ζήτημα της οικίας Μελά, θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου.

Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια, και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή.

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι, μετά τον χαρακτηρισμό, να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν3028/02.


Κατόπιν τούτου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους "Ανένταχτους Πατριώτες" αλλά και σε όλους τους απλούς Ελληνες που βρέθηκαν ψυχή τε και σώματι στο πλευρό τους.
Ελπίζουμε η καλή πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά να εχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην μείνει μονο στα λόγια.

Ελλαδάρα μπορείς!!


Στην κορυφή του 2ου ομίλου μαζί με την Ελβετία συγκατοικεί η Εθνική Ελλάδας, η οποία προηγήθηκε με τον Γκέκα, είχε τις ευκαιρίες (με κλασικές αυτές των Πατσατζόγλου και Χαριστέα) να πάρει το "διπλό" πρόκρισης από το Τελ Αβίβ, αλλά έμεινε στο 1-1 με το Ισραήλ.
Η νίκη επί του Ισραήλ την προσεχή Τετάρτη (01/04) αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική Ελλάδας και η Κρήτη, βάσει παραδόσεως, εγγυάται την επιτυχία.

Τα αποτελέσματα του ομίλου της Εθνικής μας

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΛΕΤΟΝΙΑ 0 - 4
ΜΟΛΔΑΒΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 0 - 2
ΙΣΡΑΗΛ - ΕΛΛΑΔΑ 1 - 1

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

ΕΛΛΑΔΑ 10
ΕΛΒΕΤΙΑ 10
ΙΣΡΑΗΛ 9
ΛΕΤΟΝΙΑ 7
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 4
ΜΟΛΔΑΒΙΑ 1

Η επόμενη αγωνιστική που θα γίνει την Τετάρτη έχει τις εξής αναμετρήσεις

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΜΟΛΔΑΒΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
ΛΕΤΟΝΙΑ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Η Εθνική μας θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου.

Θανατηφόρο συμβάν σε ποδοσφαιρικό αγώνα


Τραγωδία στο Αμπιτζάν. Δεκαεννέα φίλαθλοι της Ακτής Ελεφαντοστού έχασαν τη ζωή τους μετά την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της χώρας με την αντίστοιχη του Μαλάουι, για την πρώτη αγωνιστική στο δεύτερο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 και συγκεκριμένα για τον πέμπτο όμιλο.

Στο Στάδιο «Ουφουέ Μπουανί», χωρητικότητας 35.000 θεατών, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 15.000 παραπάνω για να παρακολουθήσουν την επιστροφή του Ντρογκμπά, μετά από τρεις μήνες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.

Ο Ιβοριανός είχε χάσει τα προηγούμενα παιχνίδια με την εθνική ομάδα εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού και η παρουσία του στο γήπεδο οδήγησε χιλιάδες κόσμου ανεξέλεγκτα στις κερκίδες. Μετά τον αγώνα, ένα τμήμα από την κεντρική κερκίδα του σταδίου δεν άντεξε το βάρος των οπαδών και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν και να πεθάνουν οι περισσότεροι από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους φιλάθλους, έκαναν και χρήση χημικών, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Οι τραγικοί χειρισμοί των αστυνομικών προκάλεσαν έναν άνευ προηγουμένου πανικό, με αποτέλεσμα οι αλαφιασμένοι φίλαθλοι να πατούν ο ένας πάνω στον άλλον και οι περισσότεροι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μέσα στο γήπεδο. Οι έρευνες ανάμεσα στο συνωστισμένο πλήθος συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί χάνουν τη ζωή τους στην Αφρική. Είναι συχνό το φαινόμενο πλαστών εισιτηρίων και υπεράριθμων οπαδών στα γήπεδα της «μαύρης ηπείρου».

Έτσι, η νίκη της ομάδας του Χαλίλοτζιτς με 5-0 πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Δύο γκολ σημείωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και από ένα οι Ρομαρίκ, Καλού και Κονέ.

πηγή ελεύθερος τύπος

Πραγματικά πολύ θλιβερό γεγονός αυτό και ακόμη μία φορά θρηνήσαμε θύματα σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Θερμό επεισόδιο ετοιμάζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο;

Το παρακάτω άρθρο βρήκαμε στο strategy-geopolitics καθώς και άλλα blogs και πρωτοδημοσιεύθηκε στον Ελευθερο Τύπο.

"Αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη το κάτωθι άρθρο, που αναφέρεται σε μελλοντικό σενάριο ελληνοτουρκικής κρίσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί ουκ ολίγα άρθρα σχετικά με μελλοντικές απειλές ελληνοτουρκικών κρίσεων που βασίζονται σε "ασφαλείς πληροφορίες", συνεπώς δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί αίσθημα ανησυχίας, φόβου και κινδυνολογία.

Ο λόγος που αναδημοσιεύουμε το συγκεκριμένο σενάριο είναι τα δεδομένα που χρησιμοποιεί, καθώς και οι εκτιμήσεις που εκπορεύονται περί της ελληνικής αντίδρασης και των επιλογών που θα έχει η χώρα μας, δεδομένα και συμπεράσματα που σίγουρα αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε.

"Με απόλυτη μυστικότητα τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας εξετάζουν -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- «θερμό» σενάριο για το Αιγαίο. Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι το επίκεντρο της δυνητικής επόμενης δόνησης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι κατοικημένο νησί, από εκείνα τα οποία το τουρκικό κατεστημένο θεωρεί ως αδιευκρίνιστης κυριαρχίας με επιχείρημα ότι δεν κατονομάζονται ρητώς στις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947), όπως για παράδειγμα το Αγαθονήσι ή οι Αρκιοί.

Κατά τις ίδιες πηγές και με βάση συμπεράσματα συσκέψεων αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, η τουρκική ενέργεια (εάν υποτεθεί ότι υλοποιείται) είναι πιθανό να αποτελείται από τις εξής συνιστώσες:

1. Νυχτερινή απόβαση καταδρομέων και αστραπιαία εξουδετέρωση του ελληνικού φυλακίου, όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.

2. Αμεση απομάκρυνση των κατοίκων και των αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτών, με τις βάρκες και τα ψαροκάικα του νησιού, προς κάποιο γειτονικό νησί που κατονομάζεται στις Συνθήκες.

3. Εγκατάσταση ισχυρά οπλισμένης φρουράς στο νησί, ώστε να αποτραπεί η όποια δυνατότητα ταχείας ανακατάληψής του.

4. Ανακοίνωση στα Ηνωμένα Εθνη ότι η Τουρκία έθεσε τέλος «στη μη προβλεπόμενη από τις Διεθνείς Συνθήκες» παρουσία Ελλήνων πολιτών και στρατιωτικών στη «μη καθορισμένης κυριαρχίας νήσο Χ που απέχει Ψ ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ανατολίας». Η ανακοίνωση θα καταλήγει καλώντας την Ελλάδα σε διμερείς διαπραγματεύσεις για να διευκρινισθεί το καθεστώς εκείνων των νησιών του Αιγαίου που δεν διασαφηνίζεται από τις Συνθήκες Λονδίνου (1831), Λωζάννης (1923) και Παρισίων (1947). Η ανακοίνωση θα υπαινίσσεται και τη δυνατότητα διαιτησίας για την επίλυση της διαφοράς.

Με βάση αυτό το σενάριο, η ελληνική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις εξής δύο μείζονες επιλογές:

Α) Να αναλάβει στρατιωτική δράση με αεροπορικό βομβαρδισμό του νησιού (καθώς η διάταξη των τουρκικών ναυτικών και άλλων δυνάμεων αποτρέπει επιχείρηση ανακατάληψης). Η επιλογή αυτή διακινδυνεύει κλιμάκωση της σύγκρουσης και συνεπάγεται εκτεταμένες απώλειες, καθώς και κίνδυνο κατάληψης και άλλων μικρών νησιών ή εξουδετέρωσης των φυλακίων που υπάρχουν σε αυτά. Σε επίπεδο διεθνούς εικόνας, η Ελλάδα, σε αυτή την περίπτωση, θα εμφανισθεί:

α. Οτι προχωρεί σε ευρεία και αιματηρή σύγκρουση για μια «ασήμαντη» νησίδα, με αμφιλεγόμενο καθεστώς, την κατάληψη της οποίας δεν στάθηκε ικανή ούτε να αποτρέψει ούτε να αποκρούσει.

β. Οτι η ανακατάληψη του νησιού είναι ανέφικτη και η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει προσχηματικά στρατιωτική δράση, προκειμένου να εξιλεωθεί ενώπιον της κοινής γνώμης για τον αιφνιδιασμό και την απώλεια του νησιού. Το αβίαστο συμπέρασμα των διεθνών ΜΜΕ και των ξένων κυβερνήσεων θα είναι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να πιεσθεί κατάλληλα ώστε να αποκλιμακώσει και να τερματίσει τη σύγκρουση και να προσέλθει σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Β) Να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καλλιεργώντας παράλληλα κλίμα «εθνικής ενότητας» και «πατριωτική» ατμόσφαιρα στρατιωτικής αντίδρασης «εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί». Στην ουσία θα πρόκειται για παραπομπή του προβλήματος στις ελληνικές καλένδες μιας ατέρμονης και ατελέσφορης μελλοντικής διαπραγμάτευσης, κατά την οποία η Τουρκία θα έχει μόνον λαμβάνειν.

Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας υποστηρίζουν ότι η προσεχής κορύφωση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση βρίσκεται προ των πυλών («around the corner», κατά την έκφραση ξένων παρατηρητών). Στηρίζουν αυτή την εκτίμησή τους στην επιμονή της τουρκικής αεροπορίας στα κατοικημένα νησιά που δεν κατονομάζονται στις συνθήκες και στις απαντήσεις που δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στα ελληνικά διαβήματα, με τις οποίες αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία. Απουσία προληπτικών διπλωματικών και στρατιωτικών κινήσεων από ελληνικής πλευράς."


ΣΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΟ

Νομίζω ότι οι λύσεις-διέξοδοι που αναφέρονται στο άρθρο είναι πολύ δυσοίωνες για την πατρίδα μας. Εγω θα πρότεινα μια τρίτη λύση-αντίδραση. Αμεση βίαιη ανακατάληψη του νησιού μας, για εξύψωση του ηθικού των Ελλήνων. Διακήρυξη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς των ελληνικών δικαίων θέσεων και επίθεση και κατάληψη μίας εκ των δύο νήσων Ιμβρου ή Τενέδου, ως διαπραγματευτικό όπλο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Αποψή μου είναι ότι η Τουρκία ακόμα και μετα από όλα αυτά δεν θα προχωρησει σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ελλάδα, πράγμα που θα την οδηγήσει περίπου στον Μεσαίωνα....

Αυτά και ψηλά το ηθικό.

29 Μαρτίου 2009

Αφιέρωμα στον Ηρωα Παύλο Μελά. Η ταινία.

Αφιέρωμα στον Παύλο Μελά. Η ταινία που απαγορεύτηκε απο το ελληνικό κράτος.
Για να μην υψώνεται το Ελληνικό φρόνημα των Μακεδόνων. Θα χαιρόμασταν αν είχαν τα κότσια να το διαψεύσουν.
Προτείνουμε να το βλέπει καθημερινά η κ. Μπακογιάννη.





























Μελβούρνη Formula 1. Θρίαμβος του Button και της Brawn GP


Κάνοντας υγιεινό περίπατο από τον πρώτο γύρο ο Jenson Button αναδείχθηκε νικητής του GP της Αυστραλίας και έδωσε στην Brawn GP την παρθενική της νίκη στη Formula 1. Όπως και στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Rubbens Barrichello ακολούθησε τον Άγγλο. Απογοήτευσαν οι δύο Ferrari, στην 3η θέση ο Hamilton, έπειτα από τιμωρία στον Trulli.

Από την εκκίνηση του αγώνα της Αυστραλίας ο Button έδειξε έτοιμος να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί που είχε πάρει από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Ο Άγγλος οδηγός πήρε από νωρίς το προβάδισμα, σε αντίθεση με τον Barrichello, αφού ο Βραζιλιάνος κόλλησε στην εκκίνηση και έμεινε έβδομος.

Oι αλλαγές στα ελαστικά άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, αφού οι περισσότεροι οδηγοί έμπαιναν στα πιτς για να αλλάξουν τη μαλακότερη γόμα που είχαν προτιμήσει για την αρχή του αγώνα.

Ο Nico Rosberg έδειχνε ικανός να ανέβει στο βάθρο, αλλά ένα κακό pit stop τον ανάγκασε να υποχωρήσει, ενώ αυτός που έδειξε από την αρχή ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν ο Sebastian Vettel (σ.σ είχε διαδοχικούς πιο γρήγορους γύρους). Την ίδια ώρα ο Lewis Hamilton άρχισε να καλύπτει θέσεις και από τη 15η θέση έφθασε ως την 5η, με αποτέλεσμα να βλέπει ακόμα και βάθρο.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στο τέλος. Σε μία προσπάθεια του να προσπεράσει τον Vettel o Κubica συγκρούστηκε με τον οδηγό της Red Bull και αμφότεροι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Ο Πολωνός προσπάθησε να συνεχίσει, μετά τη σύγκρουση, αλλά λίγο πιο κάτω έχασε τον έλεγχο και δεν κατάφερε να δει την καρό σημαία. Από την πλευρά του ο Vettel συνέχισε με τρεις ρόδες, ωστόσο δεν έφθασε στη γραμμή του τερματισμού.

Η αποχώρηση των Vettel, Kubica ευνόησε τον Rubbens Barrichello, με τον Βραζιλιάνο να ανταμείβεται για την υπομονή του και να τερματίζει πίσω από τον ομόσταβλο του, Jenson Button. «Τυχερός» της υπόθεσης ο Jarno Trulli, ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε από τα πιτ στοπ (λόγω της τιμωρίας της Toyota), ωστόσο κατάφερε να συμπληρώσει την τριάδα του βάθρου. Ο Ιταλός στέρησε από τον Lewis Hamilton στο βάθρο, με μία προσπέραση που κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει.

Στα χαμηλά έμειναν οι δύο Ferrari, αφού καμία τους δεν μπόρεσε να τερματίσει. O Felipe Massa αποχώρησε λόγω μηχανικού προβλήματος, ενώ ο Raikkonen δεν άντεξε και στο φινάλε τέθηκε εκτός αγώνα, με αποτέλεσμα η ομάδα τους να ξεκινήσει με μηδενικό απολογισμό τη χρονιά. Θετικό πρόσημο για τον Fernando Alonso, με τον Ισπανό να έχει χάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά τουλάχιστον να παίρνει τους πρώτους τους βαθμούς.

Ποινές για Trulli, Vettel

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του GP οι αγωνοδίκες εξέτασαν το βίντεο του αγώνα και βρήκαν ότι ο Jarno Trulli προσπέρασε παράνομα τον Lewis Hamilton την ώρα που το αυτοκίνητο ασφαλείας βρίσκονταν στην πίστα. Η FIA τιμώρησε τον Ιταλό με ποινή 25'', πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα υποβιβάζεται στην 12η θεση και ο παγκόσμιος πρωταθλητής παίρνει τη θέση του στο πόντιουμ. Η Τoyota πάντως ανακοίνωσε πως θα καταθέσει έφεση έναντι στην απόφαση.

Τιμωρία υπήρξε ακόμα και για τον Vettel που ενεπλάκη στο ατύχημα με τον Kubica το οποίο στοίχισε και τους δύο τον τερματισμό. Ο Γερμανός "έφαγε" ποινή δέκα θέσεων για το επόμενο Gran Prix (σ.σ στη Μαλαισία) και πρόστιμο ύψους 50.000 δολλαρίων.

H κατάταξη του αυστραλιανού Gran Prix

1 Jenson Button Brawn-Mercedes 1:34:15.748
2 Rubens Barrichello Brawn-Mercedes +0.8 secs
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +2.9 secs
4 Timo Glock Toyota +4.4 secs
5 Fernando Alonso Renault +4.8 secs
6 Nico Rosberg Williams-Toyota +5.7 secs
7 Sebastien Buemi STR-Ferrari +6.0 secs
8 Sebastien Bourdais STR-Ferrari +6.2 secs
9 Adrian Sutil Force India-Mercedes +6.3 secs
10 Nick Heidfeld BMW Sauber +7.0 secs
11 Giancarlo Fisichella Force India-Mercedes +7.3 secs
12 Jarno Trulli Toyota (ποινή 25'')
13 Mark Webber RBR-Renault +1 Lap
14 Sebastian Vettel RBR-Renault +2 Laps
15 Robert Kubica BMW Sauber +3 Laps
16 Kimi Raikkonen Ferrari +3 Laps
Ret Felipe Massa Ferrari +13 Laps
Ret Nelsinho Piquet Renault +34 Laps
Ret Kazuki Nakajima Williams-Toyota +41 Laps
Ret Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes +58 Laps

H βαθμολογία των οδηγών

1 Jenson Button Brawn-Mercedes 10
2 Rubens Barrichello Brawn-Mercedes 8
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 6
4 Timo Glock Toyota 5
5 Fernando Alonso Renault 4
6 Nico Rosberg Williams-Toyota 3
7 Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 2
8 Sebastien Bourdais Torro Rosso-Ferrari 1

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1 Brawn-Mercedes 18
2 McLaren-Mercedes 6
3 Τοyota 5
4 Renault 4
5 Williams-Toyota 3
6 Toro Rosso-Ferrari 3

πηγή contra.gr

Πάτωσε η Ferrari. Προβλήματα η Maclaren.

28 Μαρτίου 2009

ΟΛΟΙ στο σπίτι του Παύλου Μελά. Το άφησαν να "σαπίσει".


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤO ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠAΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ

Συμπατριώτες και Συμπαριώτισες,

Σαββάτο μεσημέρι, 28 Μαρτίου και ώρα 14:00 κατασκηνώσαμε μπροστά από την οικεία του ήρωα – σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, που σαπίζει ντροπιαστικά για την Πατρίδα και την Ιστορία μας, συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας κάθε αρμόδιας αρχής, αλλά προφανώς και των κληρονόμων του που αντέδρασαν με την εμφάνιση μας.

Σ’ αυτή την ντροπή και την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το σπίτι του Ήρωα, κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος. Κι αφού στέρεψε το φιλότιμο και περίσεψαν τα λόγια και η υπομονή, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...
Από το σπίτι του Παύλου Μελά, στέλνουμε χαιρετίσματα σε κάθε εξουσία, κεντρική ή τοπική, που συνεχίζει λεπτό με το λεπτό,μέρα με την μέρα να μας προσβάλει ως ανθρώπους και ως Έλληνες και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επανόρθωση στην αδικία την οποία επεφύλαξαν οι αρμόδιοι στον Ήρωα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αποκατάσταση και την αξιοποίηση της κατοικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, ως ένα ελάχιστο δείγμα μεταμέλειας για το ΑΔΙΚΗΜΑ που τελείται.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους έντιμους Πατριώτες να σταθούν αλληλέγγυοι στην ενέργεια μας, να δυναμώσουν με κάθε τρόπο τον Αγώνα μας και να στηρίξουν με κάθε δύναμη, κάθε προσπάθεια αποτίναξης του ζυγού της λησμονιάς. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ...

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

Ολοι εκεί αδέρφια.

79 χρόνια απο την αλλαγή των Ελληνικών ονομάτων της Μ. Ασίας από τους Τούρκους. Κι όμως εδώ κάποιοι πουλημενοί χρησιμοποιούν τις τουρκικές.


79 χρόνια συμπληρώνονται από την επίσημη αλλαγή του ονόματος της Κωνσταντινούπολης σε "Istanbul" από την τουρκική κυβέρνηση...

Την ίδια εποχή η πρωτεύουσα της Τουρκίας μετονομάστηκε από Άγκυρα σε Άνκαρα...

Όλες αυτές οι αλλαγές εντάχθηκαν σε μια γενικότερη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του τουρκικού κράτους αλλά και "διαγραφής" των ελληνικών στοιχείων...

από το Paideia-gr

Θα' ρθει καιρός........

Οι Τούρκοι επεχείρησαν να αμαυρώσουν την Εθνική μας επέτειο αλλά "έφαγαν" τα μούτρα τους. Ξεφτιλίστηκαν και μπροστά στα μάτια των συμμαχικών δυνάμεων


Την παραμονή της Εθνικής μας επετείου, επέλεξαν οι Τούρκοι για να μας υπενθυμίσουν πως ποτέ δεν ξέχασαν την Επανάσταση και τον Απελευθερωτικό μας Αγώνα το 1821!

Συμβολικά (?) 21 Τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε πλήθος παραβάσεις και παραβιάσεις, ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές με τα Ελληνικά Μαχητικά, τα οποία έσπευσαν τάχιστα στην περιοχή και εξεδίωξαν τους προκλητικούς Τούρκους εισβολείς.

Προηγήθησαν και άλλες παραβιάσεις νωρίτερα χθές το μεσημέρι. Οι Τούρκοι εξεδιώχθησαν από τα Μαχητικά μας. Παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν και τις προηγούμενες μέρες, μέσα στα πλαίσια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ».

Η προσπάθεια της Τουρκίας, να παρασύρει στο παιχνίδι της τις ξένες συμμετέχουσες χώρες, κατά την διάρκεια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ» έπεσε στο κενό, καθώς ουδεμία ανακολουθία συνέβη από πλευρά τους. Οι ξένες δυνάμεις σεβάστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παρέμειναν αμέτοχες στο Τουρκικό παιχνίδι.

Αντίθετα, οι ξένες χώρες, διεπίστωσαν την προκλητική στάση της Τουρκίας και έλαβαν γνώση στην κυριολεξία της απαράδεκτης Τουρκικής συμπεριφοράς.

Πέραν των ως άνω, οι συμμετέχοντες στην άσκηση «ΗΓΕΜΩΝ» είχαν την μοναδική ευκαιρία, να διαπιστώσουν και να αξιολογήσουν την αξία των δύο Πολεμικών Αεροποριών, καθώς Ελληνικά και Τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν στο Ελληνικό Ουρανό του Αιγαίου!

Αν και κατά πολύ λιγότερα τα Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη, κατατρόπωσαν τους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, μπροστά στα μάτια των ξένων δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση!

Με το ίδιο πνεύμα και το ίδιο σθένος των αξίων προγόνων μας, τους οποίους και τιμούμε σήμερα, απάντησαν οι πιλότοι της Αεροπορίας μας στην Τουρκική έπαρση!

Οι Πιλότοι μας σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις εξευτέλισαν τους Τούρκους!

πήγη strategy-geopolitics

ΣΧΟΛΙΟ
Η Πολεμική μας αεροπορία κρατάει ψηλά το φρόνημα και το ηθικό των Ελλήνων.
Μας κάνει πάντα περήφανους.

Η Ωρα της Γης ή η ώρα της υποταγής;


Πρώτοι στην παγκόσμια καμπάνια για το κλείσιμο των φώτων αύριο, τελευταίοι σε περιβαλλοντική ευαισθησία τις υπόλοιπες (365x24 μείον μία ώρα =) 8759 ώρες του χρόνου.
Πραγματικά προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες, που υποτίθεται είμαστε και από τους έξυπνους και υποψιασμένους λαούς της γης, πατήσαμε πρώτοι αυτή την "μπανανόφλουδα" και είμαστε πρώτοι σε ένα τέτοιο πανηγύρι που ως στόχο δεν έχει την σωτηρία του πλανήτη αλλά την προσπάθεια να περαστούν υποσυνείδητα μηνύματα υποταγής σε κάθε έναν από εμάς, κάνοντας όλοι μας σαν "ρομποτάκια" το ίδιο πράγμα την ίδια χρονική στιγμή. Έχετε σκεφτεί Έλληνες το ενδεχόμενο να προσπαθούν οι "άρχοντες" του κόσμου να εφεύρουν τρόπους που να μας κάνουν να λειτουργούμε μαζικά, μεθοδευμένα και χωρίς αποκλείσεις όποτε αυτοί το θελήσουν; Και φυσικά ξεκινούν με τα απλά πραγματάκια....σβήστε όλοι τα φώτα για 1 λεπτό μας είπαν αρχικά πριν λίγο καιρό.....μετά για μισή ώρα......τώρα για μια ώρα.....! Και εμείς σαν γνήσια θύματα σκεπτόμενοι ότι πρόκειται για καλό σκοπό....την σωτηρία του πλανήτη....το πράττουμε! Ποιός βιομήχανος και ποιός "μεγάλος" του πλανήτη θα αλλάξει την στάση του και θα μειώσει τα κέρδη του για να μειώσει τους ρύπους, μετά από το σβήσιμο των φώτων; Και γιατί πρέπει να σβήσουμε τα φώτα εμείς οι απλοί άνθρωποι και δεν επιβάλουν τα αρμόδια παγκόσμια όργανα κυρώσεις βάση υπάρχουσας νομοθεσίας σε αυτούς που ρυπαίνουν το περιβάλλον; Αν θέλουν πιστεύετε οι "άρχοντες" του πλανήτη μας δεν μπορούν μόνοι τους χωρίς την συνδρομή μας να περιορίσουν την "ρύπανση"; Γιατί λοιπόν οι "άρχοντες" δίνουν σε εμάς εντολή να σβήσουμε τα φώτα και δεν δίνουν στους βιομήχανους να αλλάξουν τα υλικά που προκαλούν ρύπους, αφού θέλουν να σώσουν τη γη; Μήπως έχετε αρχίσει τώρα να καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα καλοστημένο παραμυθάκι το οποίο αποτελεί μια ακόμη δοκιμή για το πόσο "υπάκουοι" είναι οι άνθρωποι στις έμμεσες προσταγές των "αρχόντων". Μήπως καταλάβατε ότι με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα να μας προετοιμάζουν για κάποιο άλλο έμμεσο πρόσταγμά τους το οποίο θα θελήσουν να ακολουθήσουμε όταν και εφόσον έρθει η ώρα; Σκεφτείτε τα αυτά λίγο Έλληνες. Είναι αδιανόητο εμείς να έχουμε πατήσει πρώτοι αυτή την μπανανόφλουδα, εκτός και αν τελικά έχουν ήδη καταφέρει οι "άρχοντες" του πλανήτη να "κοιμίσουν" το μεγαλύτερο κομμάτι και του δικού μας πληθυσμού. Με ποιό τρόπο; Διαλέξτε εσείς ποιόν θέλετε....τηλεόραση...τρόφιμα....νερό...αεροψεκασμοί που δόξα το Θεό γίνονται δεκάδες την ημέρα σε κάθε περιοχή της χώρας μας....με τα υποσυνείδητα μηνύματα που μπορούν να μας περάσουν μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων....και πολλά πολλά άλλα. Αφυπνισθείτε Έλληνες. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο... αλλά δεν είναι!

Αναρτήθηκε από το Ελλήνων Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ
Παρεπιμπτώντος παίζει και η Εθνική μας με το Ισραήλ στις 20.00 το Σάββατο.......
Εχει τον συμβολισμό του, δεν νομίζετε;

Επενδύστε στην "Μακεδονία". Αλλη μια προκλητική προτροπή του καθεστώτος Γκρουέφσκι. Δείτε και τα links.

Ευχαριστώ τον φίλο μου Θεοχάρη Θ. για την ενημέρωση. Μόλις ανακαλύψαμε site στο διαδίκτυο που προσκαλεί επενδυτές στην "Μακεδονία". Δείτε το εδω.
Πατήστε το link αριστερά που λέει Did you Know και θα σας βγάλει σε link http://www.macedonia-timeless.com/ εκει πάτηστε Historyκαι αρχίζει το πάρτυ......Εμεις πατήσαμε και το link History of Macedonia and Macedonian language και κατόπιν το Alexander of Macedon . Χαος ιστορικών ανακριβειών και ψεύδους.......
Tο κακό είναι ότι η Ελλάδα είναι απο τις πρώτες χώρες σε επενδύσεις στα Σκόπια όπως έχουμε ξαναπεί σε άλλη αναρτησή μας που μπορείτε να δείτε εδώ.
Οι Σκοπιανοί λοιπόν το βιολί τους. Εμεις;
Εμεις τα γνωστά.
Αμερικανός διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, βγήκε και είπε, φωτογραφίζοντάς μας, ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η "Μακεδονία" να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και κανενας δεν πρεπει να εμποδίσει αυτή την ένταξη με βέτο.

Κυρία Μπακογιάννηηηηη...ακούτε;
Μπά.

Formula 1 2009. Οι αλλαγές, το πρόγραμμα και οι ομάδες.


Οι αλλαγές του 2009

Ελαστικά

Τα σλικ ("φαλακρά") ελαστικά επιστρέφουν για πρώτη φορά από το 1998, όταν και απαγορεύτηκαν. Με αυτόν τον τρόπο τα μονοθέσια αυξάνουν τη μηχανική πρόσφυση, εξισορροπώντας την απώλεια κάθετης δύναμης από τις αλλαγές στην αεροδυναμική. Η Bridgestone θα εξακολουθήσει να είναι η μοναδική προμηθεύτρια εταιρία και οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν τους δύο τύπους που θα είναι διαθέσιμοι σε έναν αγώνα. Αυτοί θα διαφοροποιούνται από μία πράσινη γραμμή στα πλαϊνά, εν αντιθέσει με τη λευκή στην αυλάκωση που χρησιμοποιήθηκε το 2008. Επιπλέον, τα βρόχινα ελαστικά μετονομάζονται σε ενδιάμεσα, ενώ αυτά των ακραίων καιρικών συνθηκών σε βρόχινα.

Αεροδυναμική

Η μπροστινή πτέρυγα είναι χαμηλότερη και φαρδύτερη, ενώ τα πίσω φτερά είναι ψηλότερα και στενότερα. Αλλάζει το ύψος του αεροδυναμικού διαχύτη, φεύγουν διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα από τις πτέρυγες του μονοθεσίου, ενώ ορισμένα τμήματα του σασί αλλάζουν διαστάσεις, ώστε να ευνοούν την επιστροφή των σλικ ελαστικών. Για πρώτη φορά οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την κλίση στην μπροστινή πτέρυγα μέχρι έξι μοίρες μέσα από το κοκ πιτ, με τον περιορισμό των δύο ρυθμίσεων ανά γύρο.

KERS

Εισαγάγεται το Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας (KERS), το οποίο είχε προβλεφθεί από το 2006, το οποίο για το 2009 είναι προαιρετικό, ωστόσο από το 2010 θα είναι υποχρεωτικό. Η συγκεκριμένη συσκευή συγκεντρώνει μέρος από την κινητική ενέργεια που εκλύεται κατά το φρενάρισμα των μονοθεσίων με τη μορφή θερμότητας και την αποθηκεύει ηλεκτρικά ή μηχανικά. Εν συνεχεία, μπορεί να την ανακτήσει μέσω ενός κουμπιού (boost button) που βρίσκεται στο τιμόνι και να αποφέρει μέχρι 82 ίππους για έξι δευτερόλεπτα. Ο κανονισμός επιτρέπει τη χρήση αυτού του συστήματος μία φορά ανά γύρο.

Κινητήρας

Κάθε κινητήρας (οκτακύλινδρος, 2,4 λίτρα) θα πρέπει να διαρκεί τρεις αγώνες και για να συμβεί αυτό οι στροφές του δεν θα ξεπερνούν τις 18.000 ανά λεπτό (τώρα έχει 19.000 στροφές ανά λεπτό), χωρίς εσωτερική ρύθμιση. Οι ομάδες θα χρησιμοποιούν είκοσι κινητήρες (περίπου οι μισοί από ό,τι μέχρι φέτος) τη χρονιά, οκτώ για κάθε οδηγό και τέσσερις για τις δοκιμές. Οι κινητήρες θα παραμείνουν ίδιοι με το 2008, με την εξαίρεση αυτών της Renault (Renault, Red Bull Racing), η οποία θα προχωρήσει στις απαιτούμενες αναβαθμίσεις για την επαναφορά της ισορροπίας.

Περικοπές

Η ιδέα του budget cup δεν ευοδώθηκε και αντ’ αυτής η μείωση του κόστους προκύπτει μέσα από την ολική απαγόρευση δοκιμών Περιορισμός θα υπάρχει και στη χρησιμοποίηση των αεροδυναμικών τούνελ, αφού απαγορεύονται αυτά που υπερβαίνουν το 60% σε κλίμακα και ταχύτητα ανέμου 50 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Μειώνεται αισθητά και το προσωπικό κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια των grand prix με διάφορες μεθόδους, μεταξύ αυτών και η ανταλλαγή πληροφοριών για ελαστικά ή καύσιμα. Η FIA, πάντως, θα δίνει στη δημοσιότητα το βάρος κάθε μονοθεσίου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ώστε να διαπιστώνεται το φορτίο καυσίμου.

Pit stop

Η είσοδος μονοθεσίων στα pits την ώρα που στην πίστα βγαίνει αυτοκίνητο ασφαλείας θα επιτρέπεται μετά από ένα χρονικό διάστημα. Στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του μονοθεσίου (ECU) προστίθεται μία ρύθμιση που θα ειδοποιεί τον οδηγό ότι στην πίστα βρίσκεται αυτοκίνητο ελέγχου (safety car mode) και μετά το πέρασμα ενός χρονικού διαστήματος ορισμένων δευτερολέπτων που θα καθοριστεί από τη FIA, το μονοθέσιο θα μπορεί να κάνει pit stop.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μικρές αλλά όχι αμελητέες είναι οι αλλαγές στο καλεντάρι της FIA για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009, που περιλαμβάνει 17 γκραν πρι.
Φέτος δεν θα διεξαχθούν, μετά από πολλά χρόνια τα γκραν πρι της Γαλλίας και του Καναδά, ενώ το ντεμπούτο του στο καλεντάρι κάνει το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εκκίνηση του πρωταθλήματος της F1 θα δοθεί στις 29 Μαρτίου, με το γκραν πρι της Αυστραλίας, ως είθισται τα τελευταία χρόνια. Θα ακολουθήσουν τρεις αγώνες επί ασιατικού εδάφους τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα αυτοί της Μαλαισίας στις 5 Απριλίου, της Κίνας στις 19 και του Μπαχρέιν στις 26.

Στη συνέχεια η F1 έρχεται στην Ευρώπη, με πρώτο γκραν πρι επί της γηραιάς ηπείρου να είναι αυτό της Βαρκελώνης στις 10 Μαΐου. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί το διάσημο γκραν πρι του Μονακό στις 24 Μαΐου. Δυο εβδομάδες αργότερα ( 7 Ιουνίου) θα γίνει και το γκραν πρι της γειτονικής μας Τουρκίας στην πίστα της Κωνσταντινούπολης.

Το πρωτάθλημα θα κάνει την καθιερωμένη καλοκαιρινή διακοπή του μετά το ουγγρικό γκραν πρι στις 26 Ιουλίου. Μετά την ανάπαυλα, περίπου ενός μήνα, θα λάβει χώρα το ευρωπαϊκό γκραν πρι στις 23 Αυγούστου, στο σιρκουί της Βαλένθια. Τελευταίος αγώνας της F1 στην Ευρώπη θα είναι αυτός στη Μόντσα στις 13 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα, το ενδιαφέρον επιστρέφει και πάλι στην ανατολή με τους αγώνες της Σιγκαπούρης στις 27 Σεπτεμβρίου και το ιαπωνικό γκραν πρι της Σουζούκα στις 4 Οκτωβρίου. Προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος θα είναι στη Βραζιλία στις 18 Οκτωβρίου.

Τέλος, η καρό σημαία, για το 2009 θα πέσει την 1η Νοεμβρίου, στο πρωτοεμφανιζόμενο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι.


Το καλεντάρι του 2009
Α.Α. GPΗμερομηνία Ωρα Ελλάδας
1 Αυστραλία 29 Μαρτίου 09:00
2 Μαλαισία 5 Απριλίου 12:00
3 Κίνα 19 Απριλίου 10:00
4 Μπαχρέιν 26 Απριλίου 15:00
5 Ισπανία 10 Μαΐου 15:00
6 Μονακό 24 Μαΐου 15:00
7 Τουρκία 7 Ιουνίου 15:00
8 Αγγλία 21 Ιουνίου 15:00
9 Γερμανία 12 Ιουλίου 15:00
10 Ουγγαρία 26 Ιουλίου 15:00
11 Ευρωπαϊκό GP 23 Αυγούστου 15:00
12 Βέλγιο 30 Αυγούστου 15:00
13 Ιταλία 13 Σεπτεμβρίου 15:00
14 Σιγκαπούρη 27 Σεπτεμβρίου 15:00
15 Ιαπωνία 4 Οκτωβρίου 08:00
16 Βραζιλία 18 Οκτωβρίου 19:00
17 ΗΑΕ 1 Νοεμβρίου 13:00

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ



Scuderia Ferrari

Κινητήρας: Ferrari Type 056
Οδηγοί: Kimi Raikkonen/Felipe Massa
Επικεφαλής: Stefano Domenicalli
Περσινή θέση: 1η (172 βαθμοί)






McLaren Mercedes

Κινητήρας: Mercedes-Benz FO 108W
Οδηγοί: Lewis Hamilton/Heikki Kovalainen
Επικεφαλής: Martin Whitmarsh
Περσινή θέση: 2η (151 βαθμοί)






BMW Sauber

Κινητήρας: BMW P86/9
Οδηγοί: Robert Kubica/Nick Heidfeld
Επικεφαλής: Mario Theissen
Περσινή θέση: 3η (135 βαθμοί)






Renault F1 Team

Κινητήρας: Renault RS27
Οδηγοί: Fernando Alonso/Nelson Piquet Jr.
Επικεφαλής: Flavio Briatore
Περσινή θέση: 4η (80 βαθμοί)





Toyota Racing

Κινητήρας: Toyota RVX-09
Οδηγοί: Jarno Trulli/Timo Glock
Επικεφαλής: Tadashi Yamashina
Περσινή θέση: 5η (56 βαθμοί)





Scuderia Toro Rosso

Κινητήρας: Ferrari 056
Οδηγοί: Sebastien Bourdais/Sebastien Buemi
Επικεφαλής: Franz Tost
Περσινή θέση: 6η (39 βαθμοί)





Red Bull Racing

Κινητήρας: Renault RS27
Οδηγοί: Mark Webber/Sebastian Vettel
Επικεφαλής: Christian Horner
Περσινή θέση: 7η (29 βαθμοί)





Williams F1 Team

Κινητήρας: Toyota RVX-09
Οδηγοί: Nico Rosberg/Kazuki Nakajima
Επικεφαλής: Frank Williams/Patrick Head
Περσινή θέση: 8η (26 βαθμοί)





Force India F1 Team

Κινητήρας: Mercedes-Benz FO 108W
Οδηγοί: Adrian Sutil/Giancarlo Fisichella
Επικεφαλής: Vijay Mallya
Περσινή θέση: 10η (0 βαθμοί)






Brawn GP

Κινητήρας: Mercedes-Benz FO 108W
Οδηγοί: Jenson Button/Rubens Barrichello
Επικεφαλής: Ross Brawn
Περσινή θέση: -



Περισσότερα μπορείτε να δείτε στα αφιερώματα του Contra gr

27 Μαρτίου 2009

Αξιοι εκπρόσωποι της Ελλάδος. Το Πολεμικό Ναυτικό μας με την φρεγάτα "Ψαρά". Φυσικά το κράτος έδειξε και το κακό του πρόσωπο για μια ακόμα φορά.


Πρώτη στη διεθνή ομάδα κατά της πειρατείας πλέει η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά». Από τη δημιουργία της ναυτικής δύναμης έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση επικεφαλής, και ο αρχιπλοίαρχος Αντώνης Παπαϊωάννου, διοικητής του στόλου. Κυβερνήτης και πλήρωμα, όπως είπαν στην «Ε», που βρέθηκε κοντά τους στο Ομάν πριν από λίγες ημέρες, αισθάνονται περήφανοι για το ρόλο τους αλλά και προβληματισμένοι από τα όσα ζουν τους τελευταίους μήνες στις θάλασσες του Ινδικού Ωκεανού. Οπως μας είπαν, «στην αρχή υπήρχε μια δυσπιστία από μέρους κάποιων ναυτικών για το κατά πόσο η ελληνική διοίκηση θα τα βγάλει πέρα. Στην πορεία όχι μόνο μας αποδέχτηκαν, αλλά θεωρούν και την αποστολή απόλυτα επιτυχημένη, καθώς τα κρούσματα πειρατείας έχουν μειωθεί σημαντικά και όλο και περισσότερες χώρες ζητούν να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή αποστολή».
Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική φρεγάτα ανέλαβε πρωτοβουλία να... χτυπήσει τα αίτια της πειρατείας. Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της βρίσκεται σε επαφή με οργανώσεις ανθρωπιστικές και υποστηρίζει, και με χρήματα αλλά και με τρόφιμα, ομάδες παιδιών, προσπαθώντας να βελτιώσει τη ζωή τους ώστε να μην αναγκαστούν να οδηγηθούν στην έσχατη λύση της πειρατείας.
Αν και ιδιαίτερη γκρίνια δεν υπήρξε, εμφανές ήταν ότι δύο είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες ναυτικοί: το πρώτο, ότι είναι οι πιο κακοπληρωμένοι της αποστολής, καθώς προβλέπεται να παίρνουν κατά μέσο όρο 43 ευρώ την ημέρα αποζημίωση, γεγονός που μας δυσφημίζει και ως χώρα, και το δεύτερο, η υποστήριξη που δεν έχουν από το κράτος, όπως οι άλλοι αξιωματικοί, όπως εισιτήρια για να βλέπουν τις οικογένειές τους και υποστήριξη των οικογενειών κατά την απουσία τους. Για το δεύτερο υπήρξε δέσμευση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ότι θα λυθεί με την ένταξη στην αποστολή στρατιωτικού αεροσκάφους που θα μεταφέρει τις οικογένειες.
από το
http://strategy-geopolitics.blogspot.com

πηγή http://kala-nea.blogspot.com

Θεσσαλονίκη. Ενα ποίημα του Γιώργου Κανλή, σαν γράμμα στον παραχαράκτη της Ιστορίας Γκουέφσκι.


Ευχαριστούμε τον ποιητή - αναγνώστη μας Γιώργο Κανλή

Θεσσαλονίκη.

(Γράμμα στον παραχαράκτη της ιστορίας Νίκολα Γκρουέφσκι).

Του Μέγα Αλεξάνδρου αδελφή
και του Φιλίππου κόρη,
μονόπετρο μου θαλασσί
και ασημένιο δόρυ.

Σαλονικιά Παντάνασσα,
θεά Θεσσαλονίκη,
πού ΄χεις στα μάτια θάλασσα
και στη ματιά Αφροδίτη.

Θεοί Ρωμιοί σε σμίλεψαν
μ΄ατόφιο χρυσάφι,
πολλοί της γης σε ζήλεψαν
του Αλέξανδρου καρντάσι.

Φυσάει βοριάς,φυσάει νοτιάς,
φυσάει ξεροβόρι,
μα εσύ κρατάς τη σάρισσα
και τ΄ασημένιο δόρυ.

Ευρωλίγκα, τελευταία νέα.










Ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα είχαν οι δύο εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα.


Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 79 - 73 και έκανε το 2 - 0 στις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γκριρ με 21 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Γιώργος Πρίντεζης με 18.
Ο Ολυμπιακός θέλει μία ακόμα νίκη απέναντι στην Ισπανική ομάδα για να προκριθεί στο final - four.



Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ιταλική Σιένα και γνώρισε την ήττα με 79 - 84 και έκανε το σκορ σε αυτή την σειρά 1 - 1. Πρώτος σκόρερ των πρασίνων ο Μπατίστ με 16 ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Πέκοβιτς, πετυχαίνοντας 13.
Από τους νικητές σπουδαίο παιχνίδι έκαναν οι Μακιντάιρ και Καουκένας σημειώνοντας 24 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής

Μπαρτσελόνα - Ταού 85 - 62,το σκορ έγινε 1 - 1
Τσσκα - Παρτιζάν 77 - 50, το σκορ έγινε 2 - 0
Όλες οι ομάδες πρέπει να φτάσουν τις τρεις νίκες για να καταφέρουν να περάσουν στα ημιτελικά.

Μα τι θέλετε επιτέλους να πάρουμε τα όπλα; Ποιός θα μας προστατέψει;

Σε 22 ημέρες έχουμε 8 νεκρούς συνανθρώπους μας. Οι εγκληματίες έχουν αποθρασυνθεί.
Μας σκοτώνουν. Ο τρόμος έχει φωλιάσει στις ψυχές των Ελλήνων. Πολλοί σκεφτονται πλέον να αγοράσουν όπλο για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.
Η αστυνομία περιορίζεται σε συμβουλές του τύπου "Οταν μπει ο κλεφτης στο σπίτι κάντε ότι κοιμάστε κι αφηστε τον να πάρει ότι θέλει"!!!!! ή "μην φέρνετε αντίσταση στις ληστείες".
Αν δεν πάρει μετρα το κράτος, θα πάρουμε εμεις και τότε θα καθαρίσει σίγουρα η χώρα απο την ντόπια αλλά κυρίως την αλλοδαπή εγκληματικότητα.
Βλέπουμε σε ταινίες και παλιά ντοκυμαντερ την ασφάλεια των παλαιότερων χρόνων, όταν η Ελλάδα μας ήταν παράδεισος. Οταν γινόταν έγκλημα γράφονταν πολυσέλιδα άρθρα, τραγούδια και ο κόσμος τα διηγόταν για χρόνια. Ολοι κοιμόνταν με πόρτες και παραθυρα ανοικτα. Οι γειτονιές ήταν πραγματικά ασφαλείς και ο κλέφτης όταν γινόταν αντιληπτός έφευγε τρέχοντας. Τώρα γυρνάει και σε σκοτώνει. Σκοτώνουν γεροντάκια για την συνταξη. Βιασμοί, παιδική εγκληματικότητα, ναρκωτικά, ληστείες, συμμορίες, κουκουλοφόροι. Ο λαός στενάζει. Η αστυνομία λέει τους πάμε μέσα κι η δικαιοσύνη τους βγάζει πάλι έξω. Τι συμβαίνει; Τι εντολές εκτελούνται; Ποιός θέλει την καταστροφή της Ελλάδας;
Ειναι πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αλλά έφτασε ο κόμπος στο κτένι. Μαζεύτε τους όλους τους αλλοδαπούς και μετά από σοβαρό και αναλυτικό έλεγχο, απελάστε τους. Στην χώρα μας μπορούν να μείνουν μόνο όσοι έχουν κανει οικογενειες και έχουν αξιοπρεπείς εργασίες. Ολοι οι υπόλοιποι ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν ΤΩΡΑ.
Η μεταναστευτική πολιτική είναι απαραίτητη, αν δεν θέλετε ο Ελληνας να φτασει στα άκρα.
Η μήπως αυτο θέλετε, ώστε μετά να αρχίσετε να λέτε, οι Δήμου, οι Λαζόπουλοι και οι Πρετεντέρηδες κι οι Βαλλιανάτοι ότι είμαστε ρατσιστές.........

Λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ θα κάνεις κάτι; Μπορείς να κάνεις κατι; Πές αν είναι για να αρχίσουμε εμείς να κάνουμε πριν είναι αργά.
Την Ελλάδα μας την θέλουμε ασφαλή και δοξασμένη. Την έχετε καταντήσει Αμερική. Σε λίγο θα σκοτώνονται τα παιδιά μας με όπλα στα σχολεία όπως στο εξωτερικο. Αυτο θα είναι και το τελευταίο αίσχος πριν τον απόλυτο όλεθρο. Ομως, εδω δεν είμαστε ΗΠΑ. Εχουμε ακόμα Ελληνική καρδιά και ηρθε η ωρα να την χρησιμοποιήσουμε.
Αρκετά. Οχι άλλο Ελληνικό αίμα στο βωμό των εντολών που έχετε πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Αν συνεχίσετε έτσι, ετοιμαστείτε για άλλου είδους κουκουλοφόρους..........................με εθνικό φρόνημα που θα σπάνε και θα καίνε μόνο αυτό που πρέπει κι οχι αυτοκίνητα και περίπτερα του κοσμάκη.

Γι αυτό κ. Πρωθυπουργέ προχώρα και γρήγορα, πριν είναι αργά και άσε τα θελημένα ή αθέλητα λάθη που κοντεύουν να φέρουν πρωθυπουργό Αμερικάνο.............

ΘΑΝΟΣ

25 Μαρτίου 2009

Νίκος Δήμου όπως λέμε Πήλιος Γούσης.



Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς τον Νίκο Δήμου γιατί μας βλάπτει ανεπανόρθωτα.....

22 Μαρτίου 2009

Ολοι Σημαία στο μπαλκόνι.


Γράφει ο Θάνος

Ας κλείσουμε τα ματια κι ας προσπαθήσουμε έστω για λίγα λεπτά να καταλάβουμε και να νοιώσουμε το μεγαλείο της ψυχής των αγωνιστών του 1821.

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε με τα παλικάρια μέσα στην Αγία Λαύρα μπροστα στον Παλαιών Πατρών Γερμανό και το Λάβαρο της Επαναστάσεως την στιγμή που ψέλνουν το "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ".....

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε μπροστά στον Αθανάσιο Διάκο την στιγμή που, μπροστά στη μεγάλη θυσία, απαντά στον Ομέρ Βρυώνη, "Εγώ Γρεκός γεννήθηκα, Γρεκός θε να πεθάνω"..........

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε στο διάσπαρτο από πτώματα Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων, πεδίο της Μάχης στο Μανιάκι, την στιγμή που σηκώνουν τον νεκρό Παπαφλέσσα κι ο Ιμπραήμ σκύβει και τον φιλά στο μέτωπο από θαυμασμό....

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε στην Βιέννη όπου ανάμεσα σε δακρυσμένα ματια ο Ρήγας Φερραίος λέει "Καλύτερας μιας ώρας Ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή"....

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο μέσα στο χάνι της Γραβιάς με τα 120 παλικάρια του περικυκλωμένος από 8000 Τουρκαλβανούς του Ομέρ Βρυώνη, την στιγμή που φωνάζει "Φωτιά" δίνοντας το έναυσμα του άρξασθε πύρ...........

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε με τον Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια λίγο πριν την μάχη να λέει : "Είδα ένα όνειρο, τον Θεό να υπογράφει ένα χαρτί. Την ελευθερία των Ελλήνων. Και την υπογραφή του ο Θεός δεν την παίρνει πίσω"..................

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε με τον Καραϊσκάκη στην Αράχωβα την στιγμή που λέει στους άλλους οπλαρχηγούς "όποιος αγαπάει την πατρίδα, θα υποφέρει".............

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε μέσα στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, απλοί στρατιώτες πάνω στις επάλξεις, να σημαδεύουμε τους εχθρούς.........

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε στο πυρπολικό του Κανάρη που πλέει μέσα στην νύχτα προς το λιμάνι της Χίου, λίγο πρίν ανατινάξει την ναυαρχίδα του σφαγέα Καρά Αλή.........

Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας βρεθούμε πάνω στο καράβι της Μπουμπουλίνας την στιγμή που βλέποντας τους άντρες της να δειλιάζουν σε μια επίθεση φωνάζει " Είσθε λοιπόν γυναίκες κι όχι άντρες; Εμπρός".............

Αδέρφια Ελληνες,
Ας υψώσουμε την Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια μας και στις αυλές μας.
Ας τιμήσουμε τα παλικάρια που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας.
Ας κρατήσουμε αναμένη την φλόγα της Ελλάδας στην ψυχή μας.
Ας δείξουμε σε όλους τους λαούς της Γης, ότι σ' αυτήν την γωνιά κατοικεί το ενδοξότερο και πιο υπερήφανο Γένος. Το Γένος των Ελλήνων. Το Γένος των Ηρώων.

ΘΑΝΟΣ