Σελίδες

30 Μαρτίου 2009

Θανατηφόρο συμβάν σε ποδοσφαιρικό αγώνα


Τραγωδία στο Αμπιτζάν. Δεκαεννέα φίλαθλοι της Ακτής Ελεφαντοστού έχασαν τη ζωή τους μετά την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της χώρας με την αντίστοιχη του Μαλάουι, για την πρώτη αγωνιστική στο δεύτερο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 και συγκεκριμένα για τον πέμπτο όμιλο.

Στο Στάδιο «Ουφουέ Μπουανί», χωρητικότητας 35.000 θεατών, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 15.000 παραπάνω για να παρακολουθήσουν την επιστροφή του Ντρογκμπά, μετά από τρεις μήνες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.

Ο Ιβοριανός είχε χάσει τα προηγούμενα παιχνίδια με την εθνική ομάδα εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού και η παρουσία του στο γήπεδο οδήγησε χιλιάδες κόσμου ανεξέλεγκτα στις κερκίδες. Μετά τον αγώνα, ένα τμήμα από την κεντρική κερκίδα του σταδίου δεν άντεξε το βάρος των οπαδών και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν και να πεθάνουν οι περισσότεροι από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους φιλάθλους, έκαναν και χρήση χημικών, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Οι τραγικοί χειρισμοί των αστυνομικών προκάλεσαν έναν άνευ προηγουμένου πανικό, με αποτέλεσμα οι αλαφιασμένοι φίλαθλοι να πατούν ο ένας πάνω στον άλλον και οι περισσότεροι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μέσα στο γήπεδο. Οι έρευνες ανάμεσα στο συνωστισμένο πλήθος συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί χάνουν τη ζωή τους στην Αφρική. Είναι συχνό το φαινόμενο πλαστών εισιτηρίων και υπεράριθμων οπαδών στα γήπεδα της «μαύρης ηπείρου».

Έτσι, η νίκη της ομάδας του Χαλίλοτζιτς με 5-0 πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Δύο γκολ σημείωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και από ένα οι Ρομαρίκ, Καλού και Κονέ.

πηγή ελεύθερος τύπος

Πραγματικά πολύ θλιβερό γεγονός αυτό και ακόμη μία φορά θρηνήσαμε θύματα σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.