25 Σεπτεμβρίου 2020

Για όλους εκείνους που σε λένε συνομοσιολόγο λόγω covid....

Αλήθεια, εφόσον το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ανθρώπινη ζωή, γιατί δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία εν αναμονή του εν δυνάμει φονικού, μεσογειακού κυκλώνα Ιανού;
 
Ας ξεκινήσω από το πολίτευμα. 
Δεν ξέρω πόσοι το έχουν αντιληφθεί, αλλά αυτό, καιρό τώρα, έχει μετατραπεί στη χειρότερη δικτατορία όλων των εποχών. Κι αυτό που την κάνει χειρότερη είναι επειδή νομίζουμε πως αυτό που ζούμε είναι... δημοκρατία. Μάλλον έχουμε ξεχάσει την έννοια της δημοκρατίας, το θεμελιώδες συστατικό της οποίας είναι η ελευθερία της έκφρασης σε όλα τα επίπεδα.
 
Τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, βλέπουμε να φιμώνονται στόματα με το έτσι θέλω, τόσο κυριολεκτικά, με τις μάσκες, όσο και μεταφορικά. 
 
Η φίμωση όσων εκφράζουν αντίθετη άποψη πλέον συμβολοποιείται μέσω ενός καταπληκτικού-όπως φαίνεται- εργαλείου χειραγώγησης, που σε συνδυασμό με το φόβο, καταστρατηγεί πολύ έυκολα και με τη συναίνεση μας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 
 
Όλα στο όνομα της «δημόσιας υγείας». 
Αλήθεια, εφόσον το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ανθρώπινη ζωή, γιατί δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία εν αναμονή του εν δυνάμει φονικού, μεσογειακού κυκλώνα Ιανού; 
 
Όπως άκουσα πολύ πρόσφατα «η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με την οικονομία», επομένως δε θα καταστρεφόμασταν οικονομικά εαν για 1, 2 ή 3 ημέρες απαγορευόταν η κυκλοφορία των κατοίκων ανάλογα με τις περιοχές που θα πλήττονταν ή και σε όλη την Ελλάδα; 
Όχι, έγινε απλά σύσταση. 
Σε αντίθεση με τον «Covid», όπου επιβάλλεται δικτατορικά ό,τι κριθεί «απαραίτητο» από τους κυβερνώντες. 
Η χούντα του ’74 μοιάζει όαση μπροστά στην δημοκρατία του 2020. 
Ας το σκεφτούν λίγο, όσοι επιμένουν να λένε «συνωμοσιολόγους» αυτούς που διαφωνούν με όσα προβάλλονται ως μόνη αλήθεια από τα ΜΜΕ. 
 
Όταν κάτι δε μας αρέσει, το πετάμε στον κάδο σκουπιδιών. 
Έτσι λοιπόν, φτιάχνουμε έναν τεράστιο κάδο, τον βαφτίζουμε «συνομωσιολογία» και πετάμε εκεί, ως απόρριμα, ό,τι μας χαλάει τη σούπα. 
 
Είναι άλλο πράγμα η θεωρία συνομωσίας και άλλο το γεγονός συνωμοσίας. 
Εσύ που απορρίπτεις ότιδήποτε σε ξεβολεύει πετώντας το στον συνομωσιολογικό κάδο, πες μου, γιατί μπορείς να πιστέψεις για παράδειγμα ότι υπάρχουν εγκληματίες και κακοποιοί και συμμορίες σε επίπεδο γειτονιάς και πόλης, αλλά δεν αντέχεις να πιστέψεις ότι υπάρχουν εγκληματίες σε επίπεδο κράτους ή και ολόκληρου του πλανήτη; 
 
Πώς δέχεσαι την ύπαρξη των πρώτων ως κάτι αυτονόητο, αλλά απορρίπτεις την ύπαρξη των δεύτερων ως συνομωσιολογία; 
Απλώς, αν δεχτείς και το δεύτερο είσαι υποχρεωμένος να αντισταθείς, να αντιδράσεις. 
Και που να τρέχουμε τώρα…. 
Θα πρέπει να γνωρίζετε, όλοι οι χρήστες αυτού του κάδου, πως υπάρχει ολόκληρη επιστήμη που δημιουργήθηκε για να μελετά τις συνήθειες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές ενός λαού, 
ώστε αυτός ο λαός να κυβερνάται «αναλόγως» από τους εκάστοτε πολιτικούς. 
 
Αυτή η επιστήμη ονομάζεται κοινωνική ανθρωπολογία και δε θέλω να φανταστώ, σε συνεργασία και με άλλες συγγενείς επιστήμες (ψυχολογία, επικοινωνιολογία, νευροεπιστήμη) πώς μπορούν να κατευθύνουν ολόκληρους λαούς, ορίζοντας ως κοινωνικώς αποδεκτά πράγματα που μέχρι χθές θεωρούνταν απαράδεκτα. 
 
Και κάπως έτσι οδηγούμαστε στο νόμο της αντιστροφής. 
Τα πάντα αντιστρέφονται βίαια, κάνοντας τους έχοντες ακόμα σώας τα φρένας να παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό. 
 
Οτιδήποτε δημοκρατικό παρουσιάζεται και ορίζεται ως δικτατορικό και οτιδήποτε δικτατορικό ως δημοκρατικό, το φυσιολογικό ορίζεται ως παθολογικό και το παθολογικό ως φυσιολογικό, το νόμιμο ως παράνομο και το παράνομο ως νόμιμο, το ανήθικο ως ηθικό και το ηθικό ως ανήθικο. 
 
Δεν είναι τυχαίος ο καταγισμός των reality που ξεκίνησαν φέτος, τα οποία προβάλλονται χωρίς δισταγμό και χωρίς την παρέμβαση κανενός ΕΣΡ. 
Στο ένα σου δείχνουν αυτό που σου έχουν κάνει ήδη και θα σου ξανακάνουν όπου να’ναι, 
να σε κλείσουν σε 4 τοίχους με τη θέλησή σου και να σε επιβραβεύουν γι΄αυτό. 
Στο άλλο, παρακολουθούμε 30 γυναίκες να διεκδικούν έναν άντρα, δηλαδή το πρώτο στάδιο από ένα μαζικό όργιο. 
Και στο τρίτο, βλέπουμε «κριτές» να ενθουσιάζονται με οτιδήποτε ανώμαλο, διαστροφικό, άφυλο, να ωρίονται από χαρά βλέποντας άνδρες με τακούνια. 
Έχετε αναρωτηθεί τι μηνύματα περνάνε όλα αυτά; 
Αλλά μάλλον όχι. 
 
Όταν η τηλεθέαση τους φτάνει στο 30%, τότε λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
Δικαίως φοράς τη μάσκα σου ακόμα κι όταν είσαι μόνος σου μέσα στο αμάξι. 
Κρύψου πίσω απο αυτή, φόρεσέ τη και στο παιδί σου και μετά τρέχα να αναζητήσεις ψυχολόγους να στο συνεφέρουν…. 
 
Όταν τα πάντα αναποδογυρίζουν τόσο βίαια, αργά η γρήγορα το ίδιο θα συμβεί και στον μικρόκοσμό σου. 
Μην εκπλαγείς. 
 
Θανάσης Πολυζόπουλος 
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.