3 Ιουνίου 2020

Στις Η.Π.Α πραγματοποιείται εξέγερση υποκινούμενη από «Δημοκρατικούς» κύκλους με προπαγάνδα κατά του Τράμπ

Γράφει ο Δημήτρης Γκίκας 

Στις ΗΠΑ έχουν ξεσπάσει σοβαρές ταραχές, με αφορμή την ειδεχθή δολοφονία ενός πολίτη από αστυνομικό. Αδιαφορώ για τη φυλετική ταξινόμηση (λευκός σκότωσε μαύρο). Ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά, καθώς αντιπροσωπεύει την πολιτική εξουσία και, μάλιστα την επιβολή τάξης. Η αυθαιρεσία των οργάνων επιβολής, εύλογα, θεωρείται μεγάλο έγκλημα σε κάθε πολιτική κοινωνία. Έχουν, όμως αυτές οι ταραχές αναρχικό χαρακτήρα; 

Πίσω από τις ταραχές που διαχέονται σε όλες τις ΗΠΑ κρύβεται μια αντι-Τράμπ προπαγάνδα. Είδα Αμερικανικά και Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τονίζουν το γεγονός ότι ο αστυνομικός είναι υποστηρικτής του Τράμπ – λες κι ο Τραμπ του έδωσε εντολή να προβεί στην πράξη δολοφονίας. 

Πρόκειται ξεκάθαρα για εξέγερση (όχι απλά ταραχές), μεγάλο μέρος της οποίας υποκινήθηκε προφανώς από Δημοκρατικούς κύκλους, στα άκρα των οποίων, υπογείως, δρουν και αντιεξουσιαστικοί πυρήνες. Η σημασία αυτής της εξέγερσης θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. 

Ο Τραμπ, ίσως κι εσφαλμένα για την παρούσα συγκυρία, ανέφερε την πρόθεσή του να εντάξει τα antifa κινήματα στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θεωρώ ότι αυτή η στάση του θα δυναμιτίσει και δεν θα αποδυναμώσει τις ταραχές. 

Έχω μελετήσει τον Αναρχισμό ως θεωρία εδώ και περίπου 15 χρόνια. Εν συντομία και πολύ περιληπτικά, αναφέρω ότι άλλο είναι ο αναρχισμός ως θεωρία, ο οποίος εκκινεί από τη διαπίστωση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι φύσει καλοί και μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους χωρίς κάποια εξουσία πάνω απ’ το κεφάλι τους, κι άλλο είναι η εικόνα του αντιεξουσιαστή μπαχαλάκη που, όπως και στην Ελλάδα, δρα πολύ συχνά ως προβοκάτορας, φερέφωνο βλαμμένων που θέλουν να δημιουργούν χάος για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση πολιτικά. Δεν είναι, μάλιστα τυχαίο το γεγονός ότι οι antifa τόσο στην Ελλάδα, όσο και αλλού, παραμένουν στο περιθώριο της πολιτικής κατάστασης καθώς δεν διαθέτουν ξεκάθαρες θέσεις (πλην των ελαχίστων βασικών), συμπεριφέρονται ως κοινοί τραμπούκοι και εγκληματίες, στοχοποιούν άτομα ενώ πολλές φορές αποτελούνται, τραγικό γεγονός, από παιδιά 15χρονα με μηδενική πολιτική βούληση και μηδενική κατανόηση του τι είναι αυτό που πράττουν. 

Η περίπτωση των ΗΠΑ κρίνεται, λοιπόν ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική, καθώς φαίνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα αντιεξουσιαστικά κινήματα έχουν πια απωλέσει την όποια ιδεολογική τους φυσιογνωμία και πολιτική τους ταυτότητα και κατάντησαν ομάδες ανεγκέφαλων που τους χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να προκαλέσουν χάος. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, καθόλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων έκαναν «τουμπεκί» και όσες αναφορές έγιναν απ’ αυτούς ήσαν εντελώς αστείες, χωρίς κανένα πολιτικό βάθος. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ οι εξεγέρσεις δεν έχουν μόνο ένα ιδεολογικό χρώμα, στοιχείο που δείχνει ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά ομοψυχία στο μπάχαλο. Πρόκειται για αντι-Τραμπ εξέγερση κι όχι για πραγματική αναρχική εξέγερση. 

Ό, τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια, μας αφορά. Όχι μόνο γεωπολιτικά και στρατιωτικά, αλλά και πολιτικά. Καλό είναι να παρακολουθούμε τα δρώμενα, διότι θα μας επηρεάσουν ποικιλοτρόπως.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.