22 Μαΐου 2020

Ο δρ Ι. Ιωαννίδης απαντά μέσω της δημοκρατίας στους συκοφάντες του (και εντός Ελλάδας)

Συνέντευξη στην Κέλλυ Φαναριώτη

Σκληρή απάντηση προς τους συκοφάντες του, που επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να πλήξουν την αξιοπιστία του με αναφορές στη χρηματοδότηση της έρευνάς του για την πανδημία και σε εσκεμμένη παραποίηση αποτελεσμάτων, δίνει μέσα από τη «δημοκρατία» ο ομογενής καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης.

Εμμέσως απαντά και σε διάφορα συστημικά «παπαγαλάκια» εντός Ελλάδος που αναπαρήγαγαν ένα ψευδές δημοσίευμα για να απαξιώσουν τον σημαντικότερο Ελληνα επιστήμονα παγκοσμίως. Απώτερος σκοπός τους ήταν βέβαια να τον πλήξουν για τους γνωστούς μικροπολιτικούς λόγους, λες και ο καθηγητής Ιωαννίδης ανήκει σε κάποια παράταξη. Προφανώς τους… χαλούσε το αφήγημα που μετά μανίας και καθ’ ολοκληρία αναπαράγουν σχεδόν όλα τα ελληνικά media, πλην της «δημοκρατίας» και ελάχιστων ακόμα μέσων.

«Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα δολάριο για οποιαδήποτε εργασία μου σχετικά με την επιδημία. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αποτελούν μια από τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία του κίτρινου Τύπου και της λασπολογίας» καταγγέλλει σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του αμερικανικού Buzzfeed που δημοσιεύθηκε στις 15 Μαΐου με τίτλο «Ο ιδρυτής των αερογραμμών JetBlue χρηματοδότησε μέρος της έρευνας του Στάνφορντ, σύμφωνα με την οποία ο κορονοϊός δεν είναι τόσο θανατηφόρος».

«Στη συγκεκριμένη μελέτη στην οποία αναφέρονται οι λασπολόγοι είμαστε 17 συγγραφείς και πολλά περισσότερα άτομα, πάνω από 100, δούλεψαν σε αυτή. Για να είμαστε σίγουροι ότι η μελέτη θα είναι αδιάβλητη, ο κύριος ερευνητής, ο Eran Bendavid, διάλεξε τον πλέον αμερόληπτο και αδιάβλητο μηχανισμό που υπάρχει στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ» σημειώνει ο δρ Ιωαννίδης και προσθέτει: «Το γραφείο ανάπτυξης – δωρεών του πανεπιστημίου έχει έναν λογαριασμό όπου οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να κάνει δωρεά στο πανεπιστήμιο για να υποστηρίξει την έρευνα. Εννοείται ότι με αυτόν τον μηχανισμό κανένας δωρητής δεν μπορεί να επηρεάσει ποια έρευνα θα γίνει, πώς θα γίνει, τι αποτελέσματα θα βγουν και τι θα παρουσιαστεί».

Όπως εξηγεί, οι δωρητές σε αυτήν την περίπτωση έμειναν ανώνυμοι και ο ίδιος προσωπικά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι είναι οι πολίτες που έκαναν τις δωρεές.

«Ο κίτρινος Τύπος, λοιπόν, “αποκάλυψε” ότι ένας δωρητής ήταν ιδρυτής αερογραμμών και δώρισε το ποσό των 5.000 δολαρίων στο Στάνφορντ. Θα πρέπει να θυμίσω ότι το Στάνφορντ και όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια στηρίζουν το μεγαλείο τους και την ακαδημαϊκή τους ανεξαρτησία ακριβώς σε δωρεές που γίνονται από ευεργέτες» επισημαίνει, τονίζοντας πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με χρηματοδότηση έρευνας κατά την οποία μια εταιρία πληρώνει ορισμένους για να κάνουν κάτι που την ενδιαφέρει για τα προϊόντα της, όπως, για παράδειγμα, να ελέγξουν κάποιο φάρμακό της.

«Πρόκειται για κάτι που προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ, αν και δεν κατηγορώ όσους συναδέλφους το κάνουν, όταν γίνεται κάτω από αυστηρούς ελεγχόμενους μηχανισμούς» λέει. 

Η μελέτη του, που προβλήθηκε εκτενώς από τον διεθνή Τύπο  

«Η δαιμονοποίηση της πλέον αδιάβλητης έρευνας μάλλον αποτελεί μια πολύ σκοτεινή στιγμή, σημείο των καιρών. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερη ψυχραιμία, σοβαρότητα και ομόνοια – δεν είναι καιροί για να υποδαυλίζουμε τον κίτρινο Τύπο».

Η συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στις 17 Απριλίου, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Κι αυτό διότι τα αποτελέσματά της έδειχναν πως, με βάση τα δείγματα που ελήφθησαν από περίπου 3.000 κατοίκους στην κομητεία της Σάντα Κλάρα, ο ιός πιθανώς να είχε μολύνει από 50 έως και 85 φορές περισσότερους ανθρώπους από τα καταγεγραμμένα κρούσματα στις ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια, ήταν πολύ λιγότερο επικίνδυνος για τους ανθρώπους από όσο πιστευόταν, ρίχνοντας το ποσοστό θνητότητας στο 0,12% με 0,2%.

Τα ανατρεπτικά αποτελέσματα της έρευνας, σε συνδυασμό με το γεγονός πως σε αυτήν συμμετείχε και ο δρ Ιωαννίδης, ο γιατρός με τις περισσότερες αναφορές στο έργο του παγκοσμίως, προκάλεσαν τριγμούς στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.