Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιανουαρίου 2017

SIEMENS ΚΑΙ NOVARTIS: ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου δήλωσε πως “υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens”.

Λίγες ημέρες πιο μπροστά, στις 8 Ιανουαρίου 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δήλωνε πως “το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό της Siemens”.

Συμπληρώνοντας: “…μιλάμε για πάνω από 4 δις ευρώ «μαύρο» χρήμα. Ευθύνες ποινικές, πολιτικές, διαχειριστικές θα βγουν και από αυτή την υπόθεση, σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε και η πολιτική ηγεσία και ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα συγκεκριμένο τμήμα φαρμακευτικής δαπάνης και πως κατάφερε μια εταιρεία να διαδώσει φάρμακα, παραβαίνοντας και πρωτόκολλα και καλές πρακτικές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχωσαν βαθιά τα χέρια τους στο μέλι”.

Εμπλέκονται Υπουργοί και Πρωθυπουργοί; 

Σ΄ αυτό, το νέο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της Novartis, που ταρακουνάει για άλλη μια φορά συθέμελα το σαθρό πολιτικό στερέωμα της Πατρίδος μας, φέρονται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί, υπεράνω υποψίας, αλλά πιθανότατα και πρώην πρωθυπουργοί.

Αυτή η ιστορία της Novartis, ξυπνάει στη μνήμη μας άγριες καταστάσεις της περιόδου 2007 και εντεύθεν, όπου ξετυλιγόταν το κουβάρι της διαπλοκής ενός άλλου μεγάλου οικονομικοπολιτικού σκανδάλου. Αυτό, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.

Ωστόσο, θα υπενθυμίσουμε τόσο στον κ. Χρήστου, όσο και στον κ. Πολάκη, ότι η κυβέρνησή τους όχι μόνο δεν έχει επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης της δίκης της Siemens, αλλά απεναντίας συμμετέχει στην προσπάθεια καθυστέρησής της ή και οριστικής αναβολής της, με τις συνεχείς αναβολές που δίνονται για ασήμαντες αιτίες – πολλές φορές – από τον Νοέμβριο του 2015 που ξεκίνησε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα ημερομηνία έναρξης της δίκης της Siemens που έχει ορισθεί για τις 24 Φεβρουαρίου, θα είναι εκείνη που θα σηματοδοτήσει την κατασκευή νέων φυλακών…

Εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς; 

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται για το σκάνδαλο της Novartis να αποκαλυφθούν – παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες περί του αντιθέτου – ενδεχομένως πολύ ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται στο μέγα σκάνδαλο.

Ένα σκάνδαλο που ίσως ακουμπήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως άφησε να φανεί με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος είπε: “Ποιος είναι ο υπουργός που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο και τον αναδόμησε ο κ. Σαμαράς;”.

Και εμείς θυμόμαστε, την “επιστράτευση” του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα της κυβερνήσεως Σαμαρά, όταν υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012 τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου. Για να μπορέσει να μεταβεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από δυο ημέρες (24/8) στο Βερολίνο με το “διαβατήριο” της υποταγής στα χέρια του, στην πρώτη του συνάντηση ως Πρωθυπουργός με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Όταν εκστόμισε το “ουδείς αναμάρτητος”, αναφερόμενος προφανώς στον αντιμνημονιακό του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή!!

Μια υπογραφή που έβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας, όταν οι προκάτοχοί του Σαχινίδης και Ζανιάς αρνούνταν να τη βάλουν!! Όταν η Siemens είχε θέσει τη δική της υπογραφή από τις 4 Μαρτίου 2012. Και το ερώτημα είναι: Γιατί οι Σαχινίδης-Ζανιάς δεν υπέγραφαν; Τι ακριβώς φοβούνταν; Μήπως την απόδοση ποινικών ευθυνών εναντίον τους, από τη στιγμή που με αυτόν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό ακύρωναν τη μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επιδίκαζε υπέρ του Δημοσίου αποζημίωση από τη Siemens τουλάχιστον 2 δις ευρώ; 

Όταν μάλιστα, σε αυτόν τον κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό υπήρχε καθοριστικός όρος που έλεγε, πως Siemens και Δημόσιο πρέπει να τον υπογράψουν εντός 45 ημερών, διαφορετικά καθίσταται άκυρος!!

Από την άλλη μεριά είναι άξιο απορίας, το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς δεχόταν στο γραφείο του, τόσο εκπροσώπους της Novartis, όσο και εκπροσώπους της Siemens (τον μετά τον Χριστοφοράκο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens, Πάνο Ξυνή). Με αυτές τις εταιρείες προσπαθούσε να δημιουργήσει την πολυθρυλούμενη ανάπτυξη στην χώρα;

Ορίσθηκαν τα μέλη της έδρας της δίκης της Siemens. 

Την περασμένη Τετάρτη ορίσθηκαν οι δικαστικοί που θα δικάσουν την υπόθεση της Siemens, που όπως είπαμε, μετά βασάνων και κόπων, επαναρχίζει στις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Για μια ακόμη φορά θα αναφέρουμε, πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις βασικών μαρτύρων αυτής της πολύκροτης υποθέσεως, όπως της κ. Αικατερίνης Τσακάλου (πρώην διευθύντριας του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου) και του κ. Ευάγγελου Σέκερη (διευθυντικό στέλεχος της Siemens εν ενεργεία και μπατζανάκης του κ. Σαμαρά). Καθώς επίσης και του κ. Πάνου Ξυνή, παρ΄ ότι προσωπικά εκτιμούμε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα σταθεί στο: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν γνωρίζω τίποτε!!

Ωστόσο, οι μαρτυρίες των δυο πρώτων μαρτύρων θα είναι σημαντικές, γιατί ενδεχομένως να ανοίξουν το δρόμο για την κλήτευση και άλλων μαρτύρων που γνωρίζουν πάρα πολλά και που επιμελώς δεν αναφέρονται από τα ΜΜΕ, αλλά και ουδέποτε εκλήθησαν για κατάθεση από καμιά δικαστική αρχή!!

Παρ΄ ότι η Ελεύθερη Ώρα – μόνο αυτή – έχει δημοσιεύσει αυτά τα ονόματα και τα οποία εμπλέκονται στο επίμαχο διάστημα που η γερμανική εταιρεία, μοίραζε αφειδώς χρήματα από τα “μαύρα” ταμεία της, διά μέσω στελεχών της!!

Η Ελεύθερη Ώρα θα συνεχίζει να ξεσκεπάζει το σκάνδαλο. 

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες η εφημερίδα μας θα αναδημοσιεύσει όλα τα ονόματα που αναφέραμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, που εάν κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο, είναι σίγουρο ότι θα “υποκύψουν” και ίσως έτσι μάθουμε πάρα μα πάρα πολλά. Όπως, οι Bernhard Dombek, Νικόλαος Τάτσικας, Αθανάσιος Ρουσόπουλος, Παναγιώτης Κρέπαπας, Κυριάκος Μικές, Δημήτρης Αβράμπος κα.

Όπως επίσης, η εφημερίδα μας θα συνεχίσει όσο θα πλησιάζει η δίκη, να αποκαλύπτει βασανιστικά, στοιχεία που θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας!!
Όπως για παράδειγμα:

Όπου, συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου 1992, πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με συνομιλητές τους: Dr Bauer της μητρικής Siemens, Καράκωστας (επί δεκαετίες, πρώτος Νομικός Σύμβουλος της Siemens και μόλις έγινε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού), Γιαννίδης (εκ των Νομικών Συμβούλων της Siemens και σήμερα συνήγορος του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας και κατηγορούμενου Heinrich von Pierer), Dombek (Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Siemens ΑΕ την επίμαχη περίοδο που εξετάζει η δίκη και ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), Γεωργίου (κατηγορούμενος, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens ΑΕ την επίμαχο περίοδο)!! 
Χωρίς άλλα λόγια… μετ΄ ολίγον επανερχόμαστε!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.