Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιανουαρίου 2017

Αν αληθεύει... υπάρχουν ακόμα πολλοί ανεγκέφαλοι... Αυξάνονται οι καταθέσεις;

Με ιδιαίτερα αργό ρυθμό αυξάνονται οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την επιβολή των capital controls στη χώρα το καλοκαίρι του 2015 παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες που κάνουν οι τράπεζες προσφέροντας μία γκάμα κινήτρων. 

Από τη μία η αβεβαιότητα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών, που εν πολλοίς θα κρίνει και την οικονομική προοπτική της χώρας, και από την άλλη η ανησυχία των πολιτών για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος σε συνάρτηση με τις εξελίξεις με τα «κόκκινα» δάνεια, συντηρούν την έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ΤτΕ και αφορούν το Νοέμβριο του 2016 οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στα 124,8 δισ ευρώ, αυξημένες μόλις κατά 4 δισ ευρώ περίπου σε σχέση με τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2015! 

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός η τάση επιστροφής καταθέσεων άρχισε να φαίνεται απ' το καλοκαίρι του 2016, μετά δηλαδή την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης απ' τους δανειστές και κυρίως μετά την απελευθέρωση του «φρέσκου χρήματος» από τα capital controls, στις 22 Ιουλίου. 

Τότε βέβαια ξεκίνησε και μία μεγάλη προωθητική καμπάνια προϊόντων και υπηρεσιών από τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να προσελκύσουν καταθέσεις. Τα επιτόκια βέβαια κινούνται γύρω στο 0,65% αν και αυτό ανεβαίνει στο 1,20% όταν πρόκειται για «φρέσκο χρήμα». 

Πάντως με βάση τα αναλυτικά στοιχεία της ΤτΕ φαίνεται πως οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα – επιχειρήσεων και νοικοκυριών – είναι μοιρασμένες μεταξύ ταμιευτηρίου και προθεσμίας. Οι πρώτες είναι περίπου 50 δισ ευρώ και οι δεύτερες 48,6 δισ ευρώ. 

Πηγή: Newmoney.gr 
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ

Δεν εξηγείται...
Αν αληθεύει το δημοσίευμα του μνημονιακού newmoney τότε η μόνη εξήγηση είναι η..... λοβοτομή.

Πως αλλοιώς να εξηγήσει κανείς την έστω και αργή αύξηση των καταθέσεων σε μια χώρα που ο εφιάλτης του κουρέματος των καταθέσεων δυναμώνει μέρα με την μέρα;

Σε μια χώρα που οι τράπεζες που την τελευταία 7ετία βούτηξαν στην κυριολεξία 200 και βάλε δις ευρώ σαν ανακεφαλαιοποιήσεις και τα εξαφάνισαν στην κυριολεξία στα σεντούκια τους κόβοντας τα δάνεια και τις χορηγίες προς πολίτες και επιχειρήσεις;

Σε μια χώρα που οι τράπεζες έχουν γίνει ο μεγάλος ρουφιάνος του κράτους και "καρφώνουν" στην κυριολεξία όλες τις συναλλαγές του πολίτη στο κράτος απατεώνων προδοτών και κλεφτών...

Σε μια χώρα που το ανθελληνικό κράτος (σε ευρεία έννοια... όλος ο ευρύτερος δημόσιος τομέας) εχθρός του πολίτη κατάσχει συνεχώς μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις για χρέη προς το δημόσιο...

Σε μια χώρα που οι τράπεζες που ελέγχονται πλήρως από τους εκβιαστές δανειστές επικυριάρχους κλέβουν στα ίσια τους καταθέτες με γελοία επιτόκια καταθέσεων και υπέρογκα επιτόκια σε πιστωτικές κάρτες....

Δεν μπορώ να καταλάβω πως αδυνατούν κάποιοι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι οι τράπεζες είναι ληστρικοί οργανισμοί...


Δείτε πώς κλέβουν τα pin και λεφτά από κάρτες σε ATM. Στην Ελλάδα φυσικά το κάνουν απευθείας οι τράπεζες!!!!Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να επιστρέψουν καταθέσεις, θα πρέπει να υπάρχουν. Δεν μου προκαλεί εντύπωση οτι κάποιο σάιτ αμφιβόλου ποιότητας/εγκτρότητας αναρτά τέτοια είδηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.