Τελευταίες αναρτήσεις

16 Ιανουαρίου 2017

Η πολιτική ευθιξία είναι κουλτούρα και νοοτροπία, που σήμερα δεν υπάρχει.

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης Ιατρικών Νέων και medlabnews.gr 

Η πολιτική ευθιξία είναι κουλτούρα και νοοτροπία. Αφορά την αντίληψη που έχουν πολιτικοί για τους λόγους που εμπλέκονται στα κοινά. Είναι ασφαλώς και θέμα χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου χωριστά, των ευαισθησιών του και στο τέλος και της ανθρωπιάς του. 

Να γιατί δεν παραιτείται κανείς. Γιατί η παραίτηση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και με ύψιστο ηθικό φορτίο πολιτική πράξη. Αποτελεί μια πολιτική πράξη που δεν προϋποθέτει μόνο πολιτικά αντανακλαστικά και κοινωνική ευαισθησία αλλά πάνω όλα μια προσωπική πολιτική πυξίδα που σε βοηθάει να αντιληφθείς πότε η παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας δεν είναι μόνο αντιπαραγωγική αλλά και επικίνδυνη. 

 Γι' αυτό βρίσκονται σήμερα κάποιοι κατ' επίφαση αριστεροί (έχουμε τρελαθεί να μετράμε πόσο εκατομμύρια έχει ο καθένας στον λογαριασμό του) να πέφτουν στην μια γκάφα μετά την άλλη και αυτοί να κομπορρημονούν και να προσπαθούν να μας βγάλουν και τρελούς. Και τελικά οι ζημιές στην τσέπη μας δεν έχουν τέλος. Γιατί άνοιξε κανενός η μύτη από την πρώτη διαπραγμάτευση; Του απερίγραπτου υπουργού, που ήταν και έκπληκτος που τον έδιωξαν (δεν παραιτήθηκε) ή κανενός άλλου; και όμως εμείς φορτωθήκαμε κάποια δισεκατομμύρια στην πλάτη μας και φυσικά τα καπιταλ κοντρόλ. Και μη μου πείτε τι έγινε, γιατί ακόμα υπάρχουν και ταλαιπωρούμαστε παρά τις πόσες φορές μας είχαν υποσχεθεί ότι φεύγουν. Άσε που υπάρχει ασθενής, που κατέληξε τελικά, επειδή στην αρχική φάση δεν μπόρεσε να έρθει έγκαιρα ιατρικό μηχάνημα που θα τον κρατούσε στην ζωή. 

Αλλά και η παλινωδία συνεχίζεται. Κάθε μέρα βιώνουμε και κάτι διαφορετικό και βρισκόμαστε θεατές σε καταστάσεις που σίγουρα δε μας κάνουν υπερήφανους που είμαστε σε αυτήν την χώρα. Με τελευταία χάλια, να ζούμε όλο αυτό το χάλι με τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους να υποφέρουν στην παγωνιά και να ακούμε από τον υπουργό να αναρωτιέται αν φταίει σε κάτι ή να ακούς μια άλλη κυβερνητική βουλευτή που να λέει 800.000 πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα και δεν άνοιξε ρουθούνι!!! (αλήθεια η κυρά Τάσια που τους έψαχνε στις ξαπλώστρες και τους άφησε να μπαινοβγαίνουν εκείνη την άρρωστη περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης, ζήτησε κανένα συγνώμη;). Άσε το άλλο ανέκδοτο να σου λένε ότι όλα πάνε καλά, η ανεργία πέφτει και η ανάκαμψη είναι εδώ δεν την βλέπεις; Η διαπραγμάτευση που θα τελείωνε στις 5 Δεκεμβρίου αλλά τώρα συνεχίζεται και συνεχίζεται και συνεχίζεται...... 

Σύνδρομο Στοκχόλμης λέγεται αυτό.... που τελικά το θύμα - εμείς, αγαπάμε τον θύτη - τους κυβερνώντες και φυσικά γινόμαστε απαθείς σε ότι μας επιβάλλεται. 

Τελικά θα πληρώσει άραγε όλη αυτήν την ζημιά που μας έχουν φορτώσει ή θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να πληρώνουμε όλοι μας την βλακεία, την ασχετοσύνη και την έλλειψη ευθιξίας του κάθε απίθανου αριστερούλι που απομυζά τον κρατικό μηχανισμό όπως του αρέσει και γνωρίζοντας ότι τελικά άλλοι θα πληρώσουν και πάντως όχι αυτός. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.