Τελευταίες αναρτήσεις

25 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΝΑ… ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ;

Γράφει η Μαίρη Καρά

     Το γράφειν εστί… ΖΩΗ; Άρα να γράφει κανείς ή να μη γράφει; Ιδού η απορία! Γιατί απορία; Γιατί πρέπει να είσαι σίγουρος, για ποιόν γράφεις. Για σένα ή για τους άλλους; Από πνευματική σου ανάγκη ή για επαγγελματική καταξίωση; Για μετάδοση ιδεών ή για προσωπικό σου όφελος; Για όποιο λόγο κι αν γράφεις… οι πολλοί και μακάριοι αδιαφορούν, ενώ οι λίγοι και διαλεκτοί είναι ήδη ενήμεροι κι εσύ τους είσαι ΠΕΡΙΤΤΟΣ.
     Για ποιον λοιπόν να γράφεις αν δεν θα έχεις ανταπόκριση; Μα για να έχεις λόγο ΥΠΑΡΞΗΣ! Για να εκφράζεις δημόσια τις απόψεις σου για τα γεγονότα και για προσφορά πληροφοριών σε φιλοπρόοδους αναγνώστες. Αυτή η προοπτική καλύπτει την ανάγκη επικοινωνίας και γνωριμίας με ομοϊδεάτες αναγνώστες. Είναι η βάση δημιουργίας πυρήνων μεταξύ συναγωνιστών, που έχουν κοινό στόχο την Απελευθέρωση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. 
     Άρα, γράφεις με όραμα ΕΘΝΙΚΗΣ επιβίωσης και επιβιώνεις με το να γράφεις. Αδιάφορο αν στον ωκεανό της ημιμάθειας επιπλέουν οι φελλοί, όπως δήλωσε κάποτε ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ: «Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις, είσαι». Αυτή η ρήση όμως του μεγάλου ζωγράφου μας δεν ισχύει σήμερα, που έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Στην κατοχική πατρίδα μας που οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται (επιτέλους) και να δηλώσεις ποιος είσαι, δεν μπορείς να γίνεις αποδεκτός, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, για να αποδεικνύεις του λόγου το ΑΛΗΘΕΣ.
     Για να έχει λοιπόν απήχηση ο γραπτός σου λόγος, πρέπει να είναι τεκμηριωμένος, σωστά δομημένος και με συντεταγμένο ενημερωτικό κείμενο, που να απευθύνεται σε πολυάριθμο ενδιαφερόμενο αναγνωστικό κοινό. Διαφορετικά η γραφή σου θα περάσει απαρατήρητη και σύντομα θα βαρεθείς κι εσύ ο ίδιος να σκαλίζεις τυχαία τα γράμματα στο ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ. 
     Το πληκτρολόγιο μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητά μας, κατακτώντας την πρώτη θέση στις γραφικές ανάγκες μας. Το χαρτί και η πένα έχασαν την αίγλη τους στο παρόν κι έγιναν ανάμνηση του παρελθόντος. Με τις διαδικτυακές παροχές ο κάθε άσχετος έγινε υποψήφιος χρήστης και πάνω στον ενθουσιασμό του για το νέο "εργαλείο", απολάμβανε τις σκέψεις τους τυπωμένες στην οθόνη, χωρίς βαθύτερη ΣΚΕΨΗ. 
     Αντίθετα απ’ όσους ενεργούν τυχαία από ΑΓΝΟΙΑ, οι πνευματικοί άνθρωποι γνωρίζουν πως χωρίς Πνεύμα, κανένα έργο δεν μένει ΑΘΑΝΑΤΟ! Γι’ αυτό γράφουν: Για δημιουργία... σκέψης, στον απερίσκεπτο άνθρωπο και επιφοίτηση Πνεύματος κι όχι οινοπνεύματος, στο άμυαλο ον. Ο προφορικός λόγος έχει διάρκεια ζωής, όσο προφέρεται ή παραμένει σαν πληροφορία στην μνήμη. Ο γραπτός όμως παραμένει σταθερά στην… έντυπη έδρα του γι' αυτό λέμε πως τα ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ. 
     Οι συγγραφείς γνωρίζουν πως το ΠΝΕΥΜΑ προέρχεται απ' τους προγόνους τους κι απ' την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Εν αρχή είν’ ο ΛΟΓΟΣ! Ο Λόγος που εκφέρεται με την μητρική γλώσσα κάθε λαού ή ανθρώπου. Αυτός που δημιουργείται στην μνήμη του νεογέννητου, απ’ το οικογενειακό περιβάλλον. Κι ενώ τον προφορικό λόγο τον… παίρνει ο άνεμος, άρα δεν αποδεικνύεται, ο γραπτός είναι το αποτέλεσμα της σκέψης του. Γι' αυτό να προσέχετε που βάζετε την ΥΠΟ-ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ. 
     Η κατάκτηση της μητρικής γλώσσας σημαίνει ταυτόχρονα την συνειδητοποίηση της ιδιαίτερης ταυτότητας, των στοιχείων εκείνων δηλαδή, που διαφοροποιούν το άτομο απ’ τα άλλα, με διαφορετική μητρική γλώσσα. Άρα η πολύτιμη και τόσο ταλαιπωρημένη ΓΛΩΣΣΑ μας, μας εξασφαλίζει εκτός της πολύτιμης γραφής κι επικοινωνίας με άλλους λαούς και την ΕΘΝΙΚΗ μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ αλλά και την ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ. 
     Τι είναι η γλώσσα τελικά; Πέραν του στοματικού μυώδους οργάνου που διαθέτουν όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου ακόμα και οι… γλύφτες, είναι ένας ΚΩΔΙΚΑΣ επικοινωνίας νοημόνων όντων. Όσο πιο σαφής, πλούσιος, ευέλικτος αλλά και λογικά δομημένος είναι, τόσο μεγαλύτερο αριθμό εννοιών μπορούμε να εκφράσουμε αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια απόδοσης και μετάδοσης του περιεχομένου του.
     Ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε υποδηλώνει, όχι μόνο την ικανότητα έκφρασης αλλά και την ποσότητα και ποιότητα των αποθηκευμένων πληροφοριών μας, που υπό κατάλληλες προϋποθέσεις συνιστούν την ΓΝΩΣΗ. Το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε, είναι η απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε. Δηλαδή όσο πιο ορθά εκφραζόμαστε με την γλώσσα, τόσο πιο καλά γνωρίζουμε το περιεχόμενο των εκφράσεων μας και το εννοιολογικό περιεχόμενο των ΛΕΞΕΩΝ. 
     Να γράφουν λοιπόν οι Έλληνες, γιατί είναι ύστατο πατριωτικό χρέος προς την κηδεμονευόμενη πατρίδα μας. Να γράφουν αλλά να προσέχουν τι γράφουν και πως το γράφουν. Γιατί η προχειρολογία που παρατηρείται στο διαδίκτυο, δεν μας τιμά σαν λαό και συγχρόνως αποβαίνει και εις βάρος της ορθής γραφής και διάσωσης της γλώσσας μας. Μάλιστα κάτω απ' τις συνθήκες που μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε το "εργαλείο τους", μεγαλώνει ο κίνδυνος της γλωσσικής μας ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ. 
     Γιατί έγινε πλέον ηλίου φαεινότερο πως το διαδίκτυο δεν μας το… χάρισαν απ' την καλή τους καρδιά (που δεν έχουν) οι φωστήρες των διεθνιστικών αφεντάδων. Αυτοί το σχεδίασαν όχι για να περνάμε εμείς τις ώρες μας χαζολογώντας καθημερινά, ή για να ανεβάζουν τα πατριωτικά τους άρθρα οι αληθινοί Έλληνες, αλλά γιατί είχαν επιθετικά σχέδια για την πολιτιστική μας παράδοση. Αν δεν προσέξουμε, μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, που κάνουν πολύ καλή και σωστή ΧΡΗΣΗ. 
     Κι απ' ό,τι φαίνεται το σχέδιό τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι καρποί του αποδίδουν τις προσδοκίες τους. Οι αφελείς χρήστες αποκαλύπτονται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως τις λένε, μα ο πιο σωστός όρος είναι "το στόμα του λύκου" κι ο λύκος είναι ο θανάσιμος εχθρός μας, που καιροφυλακτεί. Όσο όμως κι αν τα σημάδια της επερχόμενης λαίλαπας πάνω και στις ίδιες τις ζωές τους προειδοποιούν… οι εξαρτημένοι χρήστες πλέον συνεχίζουν τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. 
     Κι αφελώς πείθουν τον εαυτό τους πως δεν κάνουν κάτι κακό και σιγά να μην τους φακελώνουν οι διεθνιστές. Αυτοί θα είναι και οι πρώτοι όμως που θα παραλάβουν τις ηλεκτρονικές κάρτες, χάριν ευκολίας λένε… με τα ίδια λόγια που τρώνε το κουτόχορτο της προπαγάνδας. Ούτε που υποψιάζονται πως μετά την… ΚΑΡΤΑ έρχεται το τσιπάκι, που θα το φορέσουν χωρίς… ΕΠΙ-ΓΝΩΣΗ. Κι αυτοί θα είναι η αιτία που θα μας παραδώσουν όλους αμαχητί στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. 
     Λίγη ενημέρωση δεν βλάπτει από ΓΝΩΣΤΕΣ, για να αποφύγουν το φακέλωμα… ένα DELETE είναι αρκετό. Τέρμα η ανάρτηση των προσωπικών δεδομένων μέσω των μηνυμάτων κι επιστροφή στην ορθή Ελληνική Γραφή με τα παραδοσιακά στοιχεία και τα Εθνικά Ιδανικά. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν πως το διαδίκτυο είναι όπλο για τον ΕΘΝΙΚΟ μας ΑΦΑΝΙΣΜΟ;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.