Τελευταίες αναρτήσεις

7 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Τουρκικός χάρτης
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η επικείμενη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό και μόνο με τον τρόπο που οργανώνεται, με εγγυήτριες δυνάμεις, με μια Ελλάδα κατεχόμενη και με παρέμβαση και της Ε.Ε, (όλη η παρέα του.. «φιλέλληνα κ Γιούνγκερ), δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό αντίθετα διαγραφεί την επιβολή αυτού που με σθένος απέκρουσε ο μεγάλος ηγέτης της Κύπρου, ο Τάσος Παπαδόπουλος το 2014 με το σχέδιο Ανάν. 

Το μεγάλο βέβαια επιτήδευμα της όλης υπόθεσης είναι τα ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. Γι’ αυτό επείγονται όλοι οι πρωταγωνιστές που προσβλέπουν στην κατάλυση της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και στην δημιουργία ενός ερμαφρόδιτου τεχνητού μορφώματος, που θα επιτρέψει όσους τα επιβουλεύονται να τα καταπατήσουν με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει η εισβολή το 1974. 

Όσοι βλέπουν τις εξελίξεις εκ του μακρώθεν και μάλιστα με απόψεις όπως, εμάς δεν μας αφορά, παρά του ότι η ελληνική πλευρά μετέχει στην πενταμερή διάσκεψη, απατώνται οικτρά όπως έγινε και πολλές φόρες στο παρελθόν σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάτι που το πληρώσαμε πολύ ακριβά. 

Ο Ερντογάν έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι αποκλείεται η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ενώ πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι ένεκα των εξελίξεων των τελευταίων ετών στην ευρύτερη περιοχή η γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου για την Τουρκία έχει αυξηθεί στο κατακόρυφο.

Η απώλεια της Κύπρου, εκτός του ότι θα σημάνει τέλος στους ενεργειακούς αγωγούς που θα συνδέουν την ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τα εθνικά μας θέματα καθώς θα είναι η απαρχή της γενικότερης τουρκικής επιχείρησης για την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου, την συνδιοίκηση στην Δ Θράκη και έπεται συνέχεια, αφού ένας «σκόπελος», δηλαδή το Κυπριακό, θα έχει ήδη παραδοθεί και μάλιστα άνευ αντίστασης. 

Ποια συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού μπορεί να ισχύσει με αυτόν τον κατοχικό όρο της ομηρίας της νήσου από τους Τούρκους και τώρα με την νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής και κατοχής? Δηλαδή θα πάμε να νομιμοποιήσουμε αυτό που ο ίδιος ο ΟΗΕ έχει καταδικάσει? 

Αν δεν το καταλαβαίνουμε ότι μας οδηγούν όλοι αυτοί οι «σύμμαχοι» της καταστροφής μας σε μια μεγάλη εθνική απώλεια, τότε για άλλη μια φορά θα προσγειωθούμε ανώμαλα και αυτή την φορά θα… έχουμε «σπάσει» κυριολεκτικά τα μούτρα του ελληνισμού.
Αλλοίμονο μας. 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-ΤουρκολόγοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.