Τελευταίες αναρτήσεις

5 Ιανουαρίου 2017

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΕΡΑΣ

Αυταπάτη; Ψυχοπάθεια; Ή – ακόμη χειρότερα –  ψυχαπάτη; 

Γράφει ο Χρίστος Γούδης

Στην είσοδο του παρεπιδημούντος εν Ελλάδι διάσημου ιταλικού «Τσίρκο Μεντράνο» μία κυρία ζητά επιμόνως να δει τον «άνθρωπο από την Ιάβα». Σε ερώτηση του υπευθύνου «ποιός τον ζητά;» απαντά: «η αδελφή του από τον Πύργο της Ηλείας»!!!

Επιτέλους, η αποπνικτική πολιτική αιθαλομίχλη, που ρύπαινε για χρόνια και ζαμάνια τον διάφανο τρόπο του σκέπτεσθαι του πανέξυπνου έλληνα πολίτη, άρχισε να διαλύεται, και το μυαλό του τελευταίου άρχισε να αναρριχάται εκ νέου την κλίμακα των αξιών των αρχαίων προγόνων του. Ως κοινωνικοί καταλύτες αυτής της ρηξικέλευθης αλλαγής διαφαίνεται ότι θα καταγραφούν οσονούπω εις τας δέλτους της περίλαμπρης Ιστορίας μας δύο προσωπικότητες μείζονος ταχυδακτυλουργικής εμβέλειας που μας προέκυψαν από το πουθενά ως  πολυδύναμοι «από μηχανής θεοί» του αρχαίου ελληνικού θεάτρου (της κωμωδίας κατέχουσας πάντοτε τα ηνία των εν Ελλάδι δρώμενων), δια να δώσουν – επιτέλους –  τέλος στα δεινά της πνευματικής και υλικής μας πτώχευσης. Η πρώτη, ήδη καταξιωμένη στον χώρο της «πρώτη φορά αριστεράς» διακυβέρνησης, ακούει στο όνομα αλέξης τσίπρας (με μικρά γράμματα λόγω του μικρού της ηλικίας του), και η δεύτερη δεν είναι παρά ο «ερχόμενος μετά δόξης» ανατέλλων ήλιος της εξαλλοσύνης (με την ετυμολογική έννοια της λέξεως, λόγω της επαφής του με τους «άλλους», τους alien, τουτέστιν με φαεινές υπερκόσμιες και εξωγήϊνες οντότητες), ο ακούων στο όνομα αρτέμης σώρρας, υμνητής του αδελφού της Αρτέμιδος θεού Απόλλωνα (Αθηνών, Καλαμαριάς, Πατρών, και πάσης Ελλάδος).

Στο πρόσωπό τους αναβιώνει σήμερα το σύμμεικτο τΣιΩπΡραΣ, ως αντανάκλαση του δισυπόστατου και αλληλοπεριχωρούμενου (κατά Νίτσε) της ελληνικής ποιμενικής ψυχής, ο διονυσιακός οίστρος στον πρώτο και το απολλώνιο φως στον δεύτερο. Οι ζουρνάδες, τα νταούλια, το πεντοζάλη, οι τσικουδιές, και οι μαινάδες που ξεσκίζουν τα ρούχα τους (και τα όποια μνημόνια έχουν την ατυχία να βρίσκονται στις τσέπες τους) ακολουθούν δίκην διονυσιακού θιάσου τον πρώτο, ενώ οι βοσκοί γητευτές φιδιών και αγρίων κονίκλων, οι σύγχρονοι ποκοπίκο και χουχούδες της ελ-λαδίτικης επαρχίας, με την (κάλπικη) λύ(ί)ρα τους, και την φλογερή φλογέρα τους, και τα τσουράπια και τα σουραύλια, ενορχηστρώνουν την διαβουκόληση των «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» οπαδών του δεύτερου, οι οποίοι αναμένουν «χιλιαστικώ τω τρόπω» την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους δια των δισεκατομμυρίων ομολόγων που δίκην λαγών ξεπηδούν από τα μπατζάκια και το ημίψηλο του σύγχρονου διαστημικού μάγου, Απολλώνιου του Τυανέως.

Πωλείται αέρας; Αυταπάτη; Ψυχοπάθεια; Ή – ακόμη χειρότερα – ψυχαπάτη; Σε κάθε περίπτωση η θεραπευτική συνταγή του καραγκιόζη μετερχόμενου το επάγγελμα του ιατρού, σε αντίστοιχες περιπτώσεις του καθ’ ημάς «Θεάτρου Σκιών», δεν θα πρέπει να υποτιμάται: «βαράτε τους με λουκουμόσκονη» ή εναλλακτικά: «βουτήξτε τους στην σαλαμούρα»…   

Χρίστος Γούδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου ΑθηναίωνShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.